Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

İZCAN BENDE ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.BİR ARA YAZILANLARDAN KAFAM KARIŞTI ASLINDA YÖNETMELİK AÇIK FAKAT TEREDDÜT ETTİM

analizden ne yapmak, lazım geçen arkadaşlar yorumlarını yazabililer mi acaba 2. defa tökezledim bu dersten.

2 DERSİM VAR DENETİM MALİYET

Forum Kurallarına uyalım lütfen.

hiç tereddüt etme arkadaşım...
thsrock ' Alıntı:
İZCAN BENDE ÖYLE DÜŞÜNÜYORUM.BİR ARA YAZILANLARDAN KAFAM KARIŞTI ASLINDA YÖNETMELİK AÇIK FAKAT TEREDDÜT ETTİM

thsrock ' Alıntı:
sen odana bir sor.ben öyle duydum.kanunda 2 yıl içinde 4 sınava girebilirler diyor.

valla ben kasımda ilk hakkımda 6 tane verdim..analiz kaldı...sımdı verdım maret sınavıyla 85 aldım..tavsıyem gecmıs yıl sınav soruları..dıger tavsıyem ısmmmo kursuna gıtmen..orada teknıklerı yapman gerekenler oldukça ıyı anlatılıyor..tabı evde de sıkı bır calışma lazım..onu soylemeye gerek bıle yok..

iki yıl içinde 4 hak biriniciye girdikten sonra başlıyor,
yani 1+4
mustafayörük ' Alıntı:
thsrock ' Alıntı:
sen odana bir sor.ben öyle duydum.kanunda 2 yıl içinde 4 sınava girebilirler diyor.

izcan ' Alıntı:
yani 1+4
mustafayörük ' Alıntı:
thsrock ' Alıntı:
eminmisin.ben kütahya smmmo'ya sordum.4 dediler

Analizden Tesmerin çıkmış soru kitabına çalışarak geçtim. Oradaki yorumların aynısını yazdım. 70 aldım.

evet kesin...
mustafayörük ' Alıntı:
izcan ' Alıntı:
yani 1+4
mustafayörük ' Alıntı:
thsrock ' Alıntı:
eminmisin.ben kütahya smmmo'ya sordum.4 dediler

kasım ' Alıntı:
analizden ne yapmak, lazım geçen arkadaşlar yorumlarını yazabililer mi acaba 2. defa tökezledim bu dersten.

analizden 85 ile geçtim.analizin bazı ince noktaları var.örneğin yorum yaparken şundan dolayı böyledir değil böyle olabilir yazmanız gerekiyor.komisyon buna çok dikkat ediyormuş.birde bol bol tablo analizi yapıp yorumlayın.yorumlamanında bir usulü var.örneğin bilanço yorumluyorsanız önce ana kalmelerdeki değişiklikleri sonra bunların ayrıntı kalemlerini tek tek açın.belli bir sıraya göre yani.birde yorumunuz yoldan geçen birinin yorumu gibi değil bir muhasebeci yorumu gibi olmalı--bizim hoca yorumları örneğin şöyle başlatıyordu:dinamik bir tablo olan bilançoda....yada statik bir tablo olan gelir tablosunda....gibi.

ANALİZDEN KALAN ARKADASLAR MAHKEMEYE VERIN KAZANIRSINIZ SORULARIN IKI TANESI YANLIS OLDUGU GIBI BILANCONUN BORCU ALACAGI TUTMUYOR HADI ONUDA GECTIM KVYKAYNAKLARIN ALT BASLIKLARININ TOPLAMI ILE ANA BASLIGININ TOPLAMIDA FARKLI BOYLE BIR SINAVDA KIM MAHKEMYE VERIRSE O KAZANIR

mustafayörük ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
Analizden Tesmerin çıkmış soru kitabına çalışarak geçtim. Oradaki yorumların aynısını yazdım. 70 aldım.
gülümse sen hukuktan kaç almıştın.

Arkadaşım hukuğu ilk girişimde verdim. 50 ile verdim.
Nasıl verdiğimi anlatayım.
Sınava 2 gün kala 40 sayfalık notları sadece okudum. Ve öyle girdim.
Ben çünkü ilk sınava hiç çalışmadan girdim. Finansal Muhasebeyi 82 İle hukuğuda kıl payı 50 ile geçtim.
Eminimki çalışarak giren arkadaşlar o notları okuyarak 70-80 ile geçer.B
Bunu başaran arkadaşlarım var çünkü.

gülümse1907 ' Alıntı:
mustafayörük ' Alıntı:
gülümse1907 ' Alıntı:
gülümse sen hukuktan kaç almıştın.
gülümse o notları gönderebilirmisin.ya bu hukuk bende panik atak oldu.hukuk kitabını sipariş ettim ama yinede o notları merak ediyorum.şu hukuğu bir geçsem,maliyeti düşünmüyorum.

Arkadaşım hukuğu ilk girişimde verdim. 50 ile verdim.
Nasıl verdiğimi anlatayım.
Sınava 2 gün kala 40 sayfalık notları sadece okudum. Ve öyle girdim.
Ben çünkü ilk sınava hiç çalışmadan girdim. Finansal Muhasebeyi 82 İle hukuğuda kıl payı 50 ile geçtim.
Eminimki çalışarak giren arkadaşlar o notları okuyarak 70-80 ile geçer.B
Bunu başaran arkadaşlarım var çünkü.

Arkadaşlar iyi akşamlar bende 2 sınavdır Muhasebe Denetiminden kalıyorum tavsilerinizi nelerdir.Hangi kaynakları önerirsiniz ve itirazlara nasıl cevap geliyor tşk.

Mustafa Yörük arkadaşım, sen o kitap eline ulaşınca 1 kez oku. Sonra benim yollayacağım 40 sayfalık notu (Arif kocaman özeti) ezberle. Eminim ki geçeceksin.

Deeper tebrikler arkadaşım, hayırlı olsun.

gülümse1907 ' Alıntı:
Mustafa Yörük arkadaşım, sen o kitap eline ulaşınca 1 kez oku. Sonra benim yollayacağım 40 sayfalık notu (Arif kocaman özeti) ezberle. Eminim ki geçeceksin.

Deeper tebrikler arkadaşım, hayırlı olsun.
notları nezaman yollayabilirsin.bu sefer o notlarla gireceğim.geçersem dile benden ne dilersen.