personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

muhasebe denetimi için Türkiye Muhasebe Standartlarınada bakmalıyız....Son sınavda Bilanço sonrası olaylar birebir standarttan soruldu..

Hukuk dersini çıkmış sınav sorularına baktım...
meslek hukukunda son etik yönetmeliği ve haksız rekabet yönetmeliğini mutlaka okuyun.

son 45 gün..hadi hayırlısı.

tüm adaylara başarılar,

üzücü bir durum ki; bu iş ezbere ve genelde çıkmış sorulardan ders çalışılmış, aynısı çıkmayınca kalınmış...

üzüldüm açıkçası smmm sınavının ezber sistemine dönüştürülmesi ve dahası, tamamen rant kapısı edilmiş olmasına.

bakın yarın smmm belgenizle ortanın üstü bir firmaya işe başlarsanız ve mali analizleride çıkmış sorulardan! yapmaya çalışırsanız o işten ne kadar başarılı olursunuz?

mali analizde başarılı olmak için yapmanız gereken; teknikleri bilmek, ortaya çıkan tablonun çıkış nedenini birden çok alanda aramaktır. ve bu konuda bence bol yorum okunmalı ki olaya bakış açımız gelişsin.
yani tabloyu iyidir kötüdür diye yorumlamamak, birçok açıdan sebep sonuç ilişkisini ihtimaller dahilinde ortaya koymaktır.

hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz :)

sınava girecek tüm arkadaşlara zihin açıklığı diliyorum ...

Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Hukuk 'tan sadece geçmiş yıl sorularına çalışmam yeterli mi acaba ?

Hukuk notları kısa özet halinde var isteyen arkadaşlara gönderebilirim.
Ama çıkmış sorular zaten yeterli ....

Arkadaşlar not lar biyerden bulunup çalışılabilinir ama ben şunu soruyorum bende mart ta ilk kez gireceğim ve geçen kasım sınavındaki Analiz ve Maliyet soruları hiç beklenmedik yerlerden geldi bence bu da demek oluyor ki maliyet ve analiz sorularını hazırlayan komisyon üyesi değişti beki bu sınavda yine daha farklı yerden soru gelebilirmi ?

EYUPPPP ' Alıntı:
Linde ' Alıntı:
Arkadaşlar ;

Hukuk 'tan sadece geçmiş yıl sorularına çalışmam yeterli mi acaba ?

Hukuk notları kısa özet halinde var isteyen arkadaşlara gönderebilirim.
Ama çıkmış sorular zaten yeterli ....

Çıkmış sorular yeterli diyorsanız ben almıştım zaten .Teşekkür ederim.

arkadaşlar sınav komisyonu değişmiş kasım sınavına giren arkadaşlar bilirler..bence yapılması gereken ilk önce sınav komisyon üyeleri kimlerdir onu bulmak sonrasında bu kişilerin kitaplarına çalışmak..herkese başarılar..

bence denetimde islam çankaya diyorum son iki sinavdir burdan soruluyo gibi

smmm44 ' Alıntı:
arkadaşlar süre zaten azalıyor.komisyon hocalarının kitaplarını araştırmak yerine ders çalışalım.

katılıyorum, zaman daraldı ...

ben 4-5 aydır çalışıyorum ama hala hiç bişey öğrenmemişim gibi geliyor. özellikle vuk ve denetim çalışmaktan bunalmış durumdayım. elimde epey güzel not var, özellikle denetim ve vuk için.isteyen arkadaşlarla paylaşırım, smmm adaylarının arasında müthiş bir dayanışma var, bu çok güzel bişey. herkese kolay gelsin diliyorum.

mart dönemi sınavlarına hazırlanmaktayım ve ilk girişim olucak. bi şey dikkatimi çekti herkesin elinde belli başlı notlar var bunları için bir bölüm oluşturulmasını çok isterim açıkçası. bu şekilde tüm kaynaklardan derleme yapma imkanımızda olur. umarım bu görüşüm dikkate alınır. herkese şimdiden başarılar dilerim.

nihatmeral ' Alıntı:
tüm adaylara başarılar,

üzücü bir durum ki; bu iş ezbere ve genelde çıkmış sorulardan ders çalışılmış, aynısı çıkmayınca kalınmış...

üzüldüm açıkçası smmm sınavının ezber sistemine dönüştürülmesi ve dahası, tamamen rant kapısı edilmiş olmasına.

bakın yarın smmm belgenizle ortanın üstü bir firmaya işe başlarsanız ve mali analizleride çıkmış sorulardan! yapmaya çalışırsanız o işten ne kadar başarılı olursunuz?

mali analizde başarılı olmak için yapmanız gereken; teknikleri bilmek, ortaya çıkan tablonun çıkış nedenini birden çok alanda aramaktır. ve bu konuda bence bol yorum okunmalı ki olaya bakış açımız gelişsin.
yani tabloyu iyidir kötüdür diye yorumlamamak, birçok açıdan sebep sonuç ilişkisini ihtimaller dahilinde ortaya koymaktır.

Nihat Bey'e tamamen katılıyorum..stajer arkadaşlarımın pek çoğu dönem sonu işlemlerini ve mantığını bilmediği ve uygulamadığı için analizden öcü gibi korkuyorlar ve dolayısıyla ezbere yöneliyorlar bu da başarısızlık getiriyor..analiz yapabilmek için hesap planının işleyiş sistemini ve hangi hesabın ne zaman nerde kullanıldığını bilmek, yani mantığını çözmek gerekiyor..o yüzden analizde takıldığınız yer olursa ilgili hesabın işleyişine ve dönem sonu işlemlerine geri dönüp kafanızda herşeyi oturttuktan sonra analize çalışmaya devam edin..

Vergi için de tavsiyem; ben anlamadan ezber yapamayanlardanım o yüzden http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1028 adresinden çalışacağınız kanunu ve maddeyi seçin..özellikle vuk dil ve anlatım olarak çok karışık ve ağır bir kanun..bizim gibi gençlerin anlaması için güncel Türkçe sözlüğe ve sağlam bir dilbilgisine kısaca iyi bir Türkçe tercümana ihtiyaç var.. :) siz kendinizin tercümanı olup bilmediğiniz arapça, farsça vb kelimelerin öztürkçe anlamlarını bulun internetten, kurulan düşük cümleleri de kurallı düz cümle haline getirin, anlayın, yorumlayın, ondan sonra oturun ezberleyin kanun maddesini nokta virgüle kadar..ben vergiye tekrarlarla birlikte 5-6 gün çalıştım ve şansıma en çok çalıştığım sorular çıktı ve geçtim..

Bu sınav hakikaten şans işi..çalıştığınız, iyi bildiğiniz yerlerden soru gelirse geçiyorsunuz..benim de geriye maliyet ve denetim kaldı..bakalım çalışmaya vakit bulabilirsem ikisinden de kurtulmak istiyorum..herkese başarılar ve bol şanslar..

beninde maliyetle denetim kaldi bakalim bu kez kurtulabilecekmiyiz bu stresten

Selam arkadaşlar,

Benim sadece analiz kaldı. Ben ilk girişimde diğerlerinin hepsini vermişim. Ben sadece geçmiş yıl sorularını çalışmıştım. Başka hiçbirşeye bakmadım. İslam Çankayayı tavsiye etmiyorum ben çünkü çok karışık. Üstelik ondan çalışan arkadaşlarım hiç de başarılı olamadılar.

beyazzafer ' Alıntı:
Kitap Duyurusu {YENİ}
Merkezimizce; Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınavlarına ve Yeminli Mali Müşavirlik Sınavlarına hazırlık amacıyla; TESMER tarafından hazırlanan "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Sınav Soru ve Cevapları" Kitabı'nın dokuzuncu "Yeminli Mali Müşavirlik Sınav Soru ve Cevapları" Kitabı'nın ikinci baskısı yapılmıştır.
Söz konusu kitapların üyelere satış fiyatı ise KDV dahil 50,00 YTL olup kitapları bağlı Odalarımızdan ve Kitapçılardan temin edebilirsiniz.

arkadaşlar sizce bu kitaba çalışmak faydalı olurmu malum tesmer 50 ytl ye satıyor kendi kaynakları

Sence bu kitapta 24-25 kasım sınav cevapları varmıdır

Hani diyorum varsa ona göre alacağım sırf meraktan neymiş bu doğru cevaplar nerden puan kırmışlar bakacağım.

Ama herhalde bu kadar çabuk koymazlar

Bazı şeylerde tahmin yapabiliyorsun ama örneğin ben parayı bankaya yatırdım itiraz ettim ama ders çalışmaya başladım niye çünkü kesin eminim bir şey değişmeyecek

notlar için teşekkür ederim... saol... vergi notları var dendi.. istedim hemen yolladınız... arkadaş vergi ile ilgili notlar bayağı iyi... tavsiye ederim...

arkadaşlar, zaman yaklaştıkça stres artıyor :( çok çalışmam lazım çooookkk