personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

odalarda yapılan sınav öncesi bilgilendirme toplantısına katılmak zorunlu mu?

mavi81 ' Alıntı:
odalarda yapılan sınav öncesi bilgilendirme toplantısına katılmak zorunlu mu?

Değil,
ama katılsan iyi olur............

Mart 2008 de ilk defa sınava gireceğim. Tüm yorumlarınızı okudum içim açıldı :( Özellikle kasım dönemi sorularındaki süprizleri okuduktan sonra ... YAzı ve şekille ilgili yazıyı okuyunca acaba yanımda cetvel gotursemde cetvellemı cızım yapsam dıyorum :)

Benim anlamadığım cozumu yarım saat surecek olan malıyet soruları, hukuk soruları en azından cevabını bılenler ıcın sonucta gordugum kadarı ıle cevaplar o kadar uzun degıl 1,5 saat gıbı bır sure verıyolar. Tum gun kampuste alıkoyuyorlar. Feci stres...

Herkese başarılar......

AYŞEMiN ' Alıntı:
Mart 2008 de ilk defa sınava gireceğim. Tüm yorumlarınızı okudum içim açıldı :( Özellikle kasım dönemi sorularındaki süprizleri okuduktan sonra ... YAzı ve şekille ilgili yazıyı okuyunca acaba yanımda cetvel gotursemde cetvellemı cızım yapsam dıyorum :)

Benim anlamadığım cozumu yarım saat surecek olan malıyet soruları, hukuk soruları en azından cevabını bılenler ıcın sonucta gordugum kadarı ıle cevaplar o kadar uzun degıl 1,5 saat gıbı bır sure verıyolar. Tum gun kampuste alıkoyuyorlar. Feci stres...

Herkese başarılar......
sayın ayşemin ben ilk kez temmuz döneminde sınava girmiştim ve maliyet haricinde 6 dersten başarılı oldum temmuzda.2 gün boyunca sabahtan akşama kadar insanlıktan çıktım diyebilirim.Fakat bahsettiğin 1,5 saatin sınavda nasıl geçtiğini anlayamıyosun.Kasım döneminde maliyet muhasebesinden girdim ve çok ii hazırlanmama rağmen tam ters köşe oldum diyebilirim.Şimdi martta yine yeni süprizler tuzaklar bekliyorum.Herşeye hazırlıklı ol ve derin bir nefes al.Yanında mutlaka cetvel götür.Özelikle finansal muhasebe için.cevabını bilenler için demişssin süre çok uzun.Örneğin maliyet muhasebesinde ilk soruyu incelersen cevabı 3 tane dört işlem den oluşuyor.Orda önemli olan hangi kapasite oranını kullanacağına karar vermen.Bu da inan çok kısa sürmüyor.Çok kapsamlı ve dikkatli olmakta yarar olduğunu yine 1. sorudaki gizlenmiş şaşırtmaca imla hatasından anlyabilirsin.

balance ' Alıntı:
sayın ayşemin ben ilk kez temmuz döneminde sınava girmiştim ve maliyet haricinde 6 dersten başarılı oldum temmuzda.2 gün boyunca sabahtan akşama kadar insanlıktan çıktım diyebilirim.Fakat bahsettiğin 1,5 saatin sınavda nasıl geçtiğini anlayamıyosun.Kasım döneminde maliyet muhasebesinden girdim ve çok ii hazırlanmama rağmen tam ters köşe oldum diyebilirim.Şimdi martta yine yeni süprizler tuzaklar bekliyorum.Herşeye hazırlıklı ol ve derin bir nefes al.Yanında mutlaka cetvel götür.Özelikle finansal muhasebe için.cevabını bilenler için demişssin süre çok uzun.Örneğin maliyet muhasebesinde ilk soruyu incelersen cevabı 3 tane dört işlem den oluşuyor.Orda önemli olan hangi kapasite oranını kullanacağına karar vermen.Bu da inan çok kısa sürmüyor.Çok kapsamlı ve dikkatli olmakta yarar olduğunu yine 1. sorudaki gizlenmiş şaşırtmaca imla hatasından anlyabilirsin.
Öncelikle sana sınavında basarılar ve bol şans dilerim.

Benimde su an tek geçmeyi düşünebildiğim ders maliyet. ağırlık onun ustune calısıyorum. Ve diğer sayısal derslerın. Zaten calısmaya yenı basladım. Butun derslere ne vaktım nede ezber yapabılecek hafızam var :(

Sorulardaki bahsettiğin imla hatası ile teorık kapasıte ve normal kapasıte olayına katılıyorum.Ornek soru cozumlerımde formule bakma gereği hissetmıstım acıkcası.Soruyu anlamak çözmenin yarısıdır diye boşuna dememişler.

Peki bu sınav oncesı bılgılendırme toplantısında ne anlatıyorlar.Bu tarz seylerden bahsedıyorlar mı?
Tukenmez kalemdir, hesap makinası kullanabıldıgımız, Hesap planını verdikleri vb bılgılerı hep forumlardan mı ogrenıyoruz.Yoksa bılgılendırme toplantısında bunların hepsı anlatılıyormu?

ben şimdiye kadar ne bilgilendirme toplantısı ne de herhangi bir kursa gittim.staj başlatma sınavını ilk girişimde kazandım ve bitirme sınavlarında ilk girişimde 6 ders geçtim.Ama verdiğim en büyük taviz işimden ayrılmak oldu.Son 2 ay işten ayrıldım ve çok planlı ve yoğun bir şekilde ders çalıştım.Yani mutlaka toplantı yönlendirici olucaktır ama hazırlanan için.Ama çok iyi hazırlandıysan toplantıya katılmasan da çok şey kaybetmiyorsun.Katılmasan bile katılanlardan fikir alablirsin.bence en önemlisi daha önce sınava girip başarılı olanlardan taktikleri almak yani sınavda nasıl daha pratik olabilirm diye.Özelikle finansal muhasebe süre uzun olsada maalesef yetmiyor.ama sistemli bir şekilde ilerlersen sınavda başarılı olma şansın yüksek.başka bir örenk vergi hukuku gereksiz hiçbirşey yazmamalısın.yorumdan uzak durmalı kendi cümlelerinden ziyade kanunda ki cümleleri kullanmaya gayret etmelsin ve sorunun başında hangi kanuna atıfta bulunduğunu mutlaka belirtmelisin.Denetimde ne biliyosan aklına gelen tüm mantıklı şeyleri yaz.mutlaka puan alıyosun.Finansal analiz de bekledikleri kilit cümleler var.bazı noktalar sana alarm veriyor.bunların altını çizmen gerekiyor.....bunlar sadece birkaç örnek.senin aklına takılan varsa sorabilirsin

Tavsiyelerin için teşekkur ederim.

Hukuktaki mantik su dur ; Hukukta kanun neyse o dur. Bence kelimesine yer yoktur , o nedenle yorum kabul etmez. Butun hukukçular boyle der

AYŞEMiN ' Alıntı:
Tavsiyelerin için teşekkur ederim.

Hukuktaki mantik su dur ; Hukukta kanun neyse o dur. Bence kelimesine yer yoktur , o nedenle yorum kabul etmez. Butun hukukçular boyle der

Hukuk sınavım tam 7 dakika sürmüştü ve geçmiştim. Okuldaki bilgilerim ile girmiştim. Keşke tüm dersler bu kadar rahat olsaydı.

arkadaşlar istediğiniz tüm soruları bugun yanıtlayacagım.ama cvp çok uzun taratmam gerek nasıl ekleyecegim konusunda bi arkadaş yardımcı olursa sevinirim.maliyet muhasebesi kasım sorusunu isteyen arkadaşım çok üzgünüm ama maliyet i mart 2007 kadar vermişler üzgünüm öncedende belirtmiştim çok detaylı bakamadım ama bugun vergi ve muhasebeyi taratıp yayınlayacagım bana nasıl ekleyeceğimi söylerseniz.

bu sınav komisyonu acaba son sınavda değiştimi
soru stillerinde değişme var
ayrıca denetimde soru tahminleriniz nelerdir

odalarda verilen bilgilendirme kurslarını takip edin arkadaşlar sorular hakkında ipuçları yakalayabilirsiniz özellikle ankara ve istanbul odalarındaki bilgilendirme toplantılarını.

Sınav Öncesi Eğitimler
(Mart 2008 Dönemi) SMMM Yeterlilik Sınavı Öncesi Bilgilendirme Toplantısı

TARİH: 19 MART 2008 ÇARŞAMBA SAAT 10:00 ? 17:00 ARASI

EĞİTİM YERİ: İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası
Kurtuluş Cad. No.152 Kurtuluş - Şişli

1.Bölüm

Saat : 10:00-13:30

Konu : MUHASEBE UYGULAMALARI (Finansal Muhasebe, Maliyet Muhasebesi,

Finansal Tablolar Analizi, Meslek Hukuku )

Eğitmen : Levent TARLAN / TESMER Merkez Eğitmeni

2.Bölüm

Saat : 14:00-17:00

Konu : VERGİ MEVZUATI UYGULAMALARI

Eğitmen : Prof.Dr. S. Ateş OKTAR / İstanbul Ün. Öğretim Üyesi

Eğitim Yeri: İSMMMO Hizmet ve Kültür Binası

Kurtuluş Cad. No.152 Kurtuluş - Şişli

İstanbul daki arkadaşlar lütfen gidip bizede bilgi verirmisiniz. Malesef Adana da böyle bir şansımız yok.

evet istanbul daki arkadaşlar bu toplantıya gitmeleri gerekir ve bizleride bilgilendirmeliler. Burada verecekleri en ufak bi ipucu sınavları vermemize sebep olabilir. İstanbul daki arkadaşları duyarlı olmaya davet ediyorum. bu gerçekten önemli..........

evet bencede ist.ve ank.daki arkadaşlar lütfen bilgilendirme toplantısına gidin ve bizi de bilgilendirin..

Vergi ile ilgili toplantıya katılmanızı önermem sadece kanunu okuyor ipucu bu çıkar şu çıkar demiyor.levent hoca ama muhasebeden epeyce incelik hakkında bilgi veriyor.muhasebeden girecek arkadaşlara öneririm katılsınlar.

Ayrıyetten maliyet muhasebesi ile ilgili soracaklarım var kasım sınavında teorik olması gerektiğini söylemişti.

Evet arkadaşlar,

geri sayım başladı, son 10 gün!!! Herkese başarılar ve zihin açıklığı dilerim...

arkadaşım gitmenizde fayda var diyorum geçen dönem istanbullu bir arkadaşım yaklaşık 10 konu verdi 2 sini bildi .birde adamlar tabiki demez şurası çıkacak burası çıkacak sen konuşmalarından çıkaracaksın onu.adamlar kriptolu konuşucak sen not alacaksın sonra burda yazacaksınki mesleki dayanışma adına güzel bişeyler yapmış olacaksın.

az evvel ankara odasını aradım, asmmmo nun bilgilendirme toplantısı haftaya yapılacakmış. cuma günü ne gün yapılacağı belli olur dendi.