personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Selam Arkadaşlar,

Ben analizden kaldım. Sizce bu sınavda ek mali tablolardan bir soru sorup yeni bir süpriz yaparlar mı?

Ne çalışmalıyız fikri olan var mı?

EK mali tablolardan soru geleceğine ihtimal wermiyorum.Bence eskiye dönüş yaşanacak. Gelir tablosu karşılaştırmalı analizi tahmin ediyorum...
Kolay gelsin

denetim den ne soracakları tahmin etmek biraz zor,
çalışabileceğimiz tek bir kaynak yok, çok farklı kaynaklardan sorular çıkabiliyor.
adı geçen denetim kitapları, spk tebliği, 3568, muhasebe standartları...
yine de çalışmak çalışmak çalışmak...

Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Bu analiz benim herhalde en sorunlu dersim olacak iki sınadır nasıl kaldığımı anlıyamıyorum (40-45)

Analiz için Yorum yaparken anladığım kadarıyla tek tek başlık açarak yorum yapmak lazım

Analiz için tesmerin bir kitabı var bende çok ayrıntılı başka kaynakalrdan çalışmıştım kursa giden arkadaşların notlarından ama bu sefer bu kitaptan çalışacağım

Maliyet içinde yine kurs notları ve çıkmış sorulara çalışacağım ama gördük ki önceden hiç çıkmamış tarzda sorular çıkabiliyor

Vergi den 24 kasımda geçtim isteyen varsa bir arkadaşın çıkardığı çok güzel notlar var gönderebilirim.

Sınava günler kala denetimden nereden nasıl çalışıcaz diye kara kara düşünürken, Ömer Duman'ın kitabını nerden nasıl bulucaz diye çırpınırken bizleri pes seven tesmerimiz Ömer Duman'ın 2008 yılı baskılı kitabını kütüphanesine eklemiş bulunmakta..buna da şükür..sağolsun varolsunlar..mart 2008den sonra denetime girecek arkadaşlara hayırlı olsun..

buyrun bu da linki http://www.turmob.org.tr/Eticaret/Web/Urun/UrunDetay.aspx?Mesaj=yMpEsZT2DP0PRaJRU49HKQ==

imkanı olan arkadaşlar ömer dumanın kitabını alsınlar faydalı bi kitap bence.

evet çok az kaldı sınavımıza şimdiden herkese başarılar arkadaşlar.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Denetim sorularını kesinlikle ömer Duman ın kitabından soruyorlar.Bende eski bakısı var ama yinede çok güzel bi kitap

Arkadaşlar analizden notu olan varsa ve bana gönderebilirse çok sevinirim. Herkese şimdiden başarılar. Mail adresim [email protected]

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
ŞAYLAN ' Alıntı:
akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Bu analiz benim herhalde en sorunlu dersim olacak iki sınadır nasıl kaldığımı anlıyamıyorum (40-45)

Analiz için Yorum yaparken anladığım kadarıyla tek tek başlık açarak yorum yapmak lazım

Analiz için tesmerin bir kitabı var bende çok ayrıntılı başka kaynakalrdan çalışmıştım kursa giden arkadaşların notlarından ama bu sefer bu kitaptan çalışacağım

Maliyet içinde yine kurs notları ve çıkmış sorulara çalışacağım ama gördük ki önceden hiç çıkmamış tarzda sorular çıkabiliyor

Vergi den 24 kasımda geçtim isteyen varsa bir arkadaşın çıkardığı çok güzel notlar var gönderebilirim.
Bende vergi ve maliyet muhasebesinden kaldım.vergi dersinden nasıl kaldığımı anlamıyorum.ilk sınavda biraz yorumla karışık yaptım kaldım.2.sınavda kitabtakini aynısın yaptım 80-90 beklediğim sınavdan yine kaldım.ders notlarınız başarı getirmiş anladığım kadarıyla ama nasıl ulaşabilirimki notlarınıza

Mail attım size
çok teşekkür ederim.yardımseverliğinizi paylaşımınız için.buna çok ihtiyacımız var .gördüğüm kadarıyla.umarım emekler yine boşa gitmez.herkese başarılar diliyorum arkadaşlar

Ynt: 29-30 Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

erzat ' Alıntı:
akin94k.t.m.l. ' Alıntı:

akın sınava az kaldı biliyorum ama analiz dersinde ben sadece 10 yıllık soru bankasının çıkmış sorularını çözdüm.ordan çözümleyemediğim konularıda islam çankaya nın muhasebecilerin elkitabı adlı kitabından baktım.sende dene sorular çok yardımcı oluyor. özellikle yorumlar için.ben ilk sınavda verdim.90 bekliyordum.ama notları çok kıt 70 almışım.umarım sende bu sefer atlatırsın.

Meslek hukukundan sınava girecekler için (bende dahil,bende ezber sıfır yaa) stajyer el kitabından ve cd'lerden hazırladığım notları sunuyorum..Yolda arabada vapurda okumak daha rahat..İnşallah işinize yarar..Rapid kullanmayı bilenler aşağıdaki linkten indirebilirler..

Saygılar..

Denetimden bir soru; iç kontrol sisteminin değerlendirilmesini gerekli kılan nedenler ve yapılacak bu değerlemenin aşamaları ,aşamaları derken ne soruyor deha ayrı ,islam çankaya ayrı cevaplamış

Sanırım link kabul edilmiyor..Tekrarı olmaz özür dilerim...

Evet olanaklar ölçüsünde link vermekten kaçının. Forum kurallarını okumanızı önermek isterim.

YAZEE ' Alıntı:
Denetimden bir soru; iç kontrol sisteminin değerlendirilmesini gerekli kılan nedenler ve yapılacak bu değerlemenin aşamaları ,aşamaları derken ne soruyor deha ayrı ,islam çankaya ayrı cevaplamış

Ben Ömer Dumandan çalıştım... İç kontrol sisteminin değerlendirilmesi başlığı altında 2 amaçtan bahsediyor sadece:
a)Denetim çalışmalarını planlamak
b)İç kontrol sistemini geliştirmek

Kasım 2005 sorusunun cevabında tesmerde de :

değerlendirilmesini gerekli kılan nedenler :
a)Denetim çalışmalarını planlamak
b)İç kontrol sistemini geliştirmek

değerlendirmenin aşamaları 2 aşama da şu şekilde geçiyor:
1) İç kontrol sisteminin tanınması
2) İç kontrol sisteminin test edilip değerlendirilmesi

Teşekkürler arkadaşım,Başarılar

ankara odasının bilgilendirme toplantısı perşembe saat 18,30 da imiş. allahtan bişey gelmezse ben katılacağım. katılmak isteyen diğer arkadaşların bilgisine..

umutburcak ' Alıntı:
ankara odasının bilgilendirme toplantısı perşembe saat 18,30 da imiş. allahtan bişey gelmezse ben katılacağım. katılmak isteyen diğer arkadaşların bilgisine..

Bence bu toplantıları içeriğine göre çok geç yapıyorlar. Son bir kaç gün.Son bir hafta ... Madem önemli konulardan basediyorlar, hiç olmazsa bahsedilen konulara çalışmaya vakit olsa...