personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Mart 2008 Dönemine Ait Denetim Soruları

1-) Mali tablolarını denetleyeceğiniz toptan gıda maddeleri ticareti yapan bir işletmenin "Ticari Borçlar" hesabının denetimi için hangi denetim prosedürlerini uygulayacağınızı açıklayınız.

2-) Denetimin tamamlanması aşamalarını sayınız.

2-) mal satışındaki hasılatın finansal tablolara yansıtılması için hangi şartların yerine gelmiş olması gerekir?

4-) Genel kabul görmüş denetim standartlarını sadece sayınız.

vergi sorularından bir haber var mı arkadaşlar?

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Şu anda altıgen cafe de çay içiyoruz içerde vergi den ecel teri döken arkadaşlara allah kolaylık versin

burası karşıya göre daha sakin

sınav nasıldı akın?

Arkadaşlar wergi sorularını buraya yazarsanız çok iyi olacak

aldığım bilgilere göre arkadaşlar vergi felaket derecede zor gelmiş yine bir ters köşe durumu var.

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
aldığım bilgilere göre arkadaşlar vergi felaket derecede zor gelmiş yine bir ters köşe durumu var.
aykut111 ' Alıntı:
Arkadaşlar wergi sorularını buraya yazarsanız çok iyi olacak

Ewet aynı şeyi bende duydum...........
Sorular ne acaba ???

SORU 1- İşlemli bir ceza sorusu olduğu için onu yazamıyorum

SORU 2-Vuk a göre yoklamanın maksadını açıklayarak yoklamaya yetkili olanları sıralayınız.

SORU 3- 5520 sayılı KVK na göre kurumlara nakden veya hesaben yaptıkları ödemeler üzerinden istihkak sahiplerinin kurumlar vergisin,ne mahsuben kesinti yapmak zorunda olanaları sayınız.

SORU 4- KDV nun emsal bedeli ve emsal ücreti hakkındaki hükümlerinin belirtiniz.

arkadaşlar bu vergi sorularını hazırlayan hoca bu dönem kimse geçmesin diyerek hazırlamış desem yanlış olmaz herhalde..... Verdiğimiz emeklere yazık

Allah(CC) hapinize sabır wersin. Tam ters köşe.......
İşlemli soru neydi ???

muhtemelen maliyeti kolay soracaklar diye düşünüyorum,özellikle bu vergi soruları sayısal soruların yarın kolay olacağı yönünde bir his var içimde sözelleri bu kadar kastıklarına göre...geçen dönemde sözeller kolaydı,sayısallar zordu,eğer yarın sayısallarda böyle kol gibi gelirse o zaman yandı gülüm keten helvam olacağız,Allah yardımcınız olsun arkadaşlar çok zor bir durum.vergi son hakkı olan arkadaşlara çok gerçekten çok üzüldüm benimde maliyet son hakkım ve yarın böyle bir durumla karşı karşıya kalırsam çok fazla üzülürüm bu kadar çalıştıktan sonra,tüm arkadaşlara sabır diliyorum.

Yazıklar olsun Yoklama sorusunu kaç kişi yapabil di acaba ???
-yoklamadan maksat,mükellefleri ve mükellefiyetle ilgilimaddi olayları, kayıtları ve mewzuları araştırmak ve tespit etmektir.yoklamaya yetkili memurlar ayrıca;
a) Günlük hasılatı tespit etmek
b) ÖKC kullanıp kullanmadıklarını, günlük hasılatı tespit etmek
c) VUK a uygun bekgelerein usulüne uygun olup olmadığı vs vs vs
..............
Yoklamaya yetkililer:
- Vergi dairesi müdürleri
-yoklama memurları
-Yoklama işi ile görewlendirilenler
-Vergi incelemesine yetkili olanlar
-Gelir uzmanları

soruları bir öğrendim kalbim güp güp arkadaşa dedimki kalbimi bir tut bak . Arkadaşım da dedi ki aaa delimisin kızım ne oluyo sakin ol yüzün bile bembeyaz oldu. zaten görünce eyvah dedim içerdekiler kim bilir ne haldeler şuan ve kasımda ben vermeseydim ve bu soruları görseydim düşer bayılırdım heralde yok böyle birşey...

5520 sayılı kanuna göre cewap wermek neredeyse imkansız.....
Beyan esasından sonraki 15nci madde de açıklanmış.....Yuffffffff
Bu kadar olur

yine yaptılar yapacaklarını,bu dersten bu sorularla o kadar az kişi geçerki,nede olsa artık istedikleri gibi dökebilirler,atatürk kampüsü yeterincen geniş,yer sorunu yok bahçelievler kampüsü gibi,bunlar bunu kasten yapıyorlar,yine Allaha emanet bir sınava girmiş arkadaşlarımız tıpku bizim geçen dönem maliyetten girdiğimiz gibi,Allah sabır versin ne diyeyim o kadar soru dururken bu kadar zor sorulara maruz kalan arkadaşlara.İnşaallah yarın maliytte böyle abuk subuk olmaz,tek temennim o benim şu andan itibaren,sadece şöyle mantık yürütüyorum,eğer maliyeti biraz zor soracak olsalardı vergiyi bu kadar kasacaklarını tahmin etmiyorum,vergi bu kadar zor olursa maliyet kolay olacak gibi bir his var içimde ama bu adamların sağı solu belli olmuyor,yarın birzde hayatımızın kazığını yiyebilir ve bu defteri kapatabiliriz.umarım herşey arkadaşların beklentileri gibi olur.
yarın ki sınavlarda tüm arkadaşlara başarılar.

Cewaba buyrun >:(

MADDE 15- (1) Kamu idare ve kuruluşları, iktisadî kamu kuruluşları, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadî işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek erbabı, ziraî kazançlarını bilânço veya ziraî işletme hesabı esasına göre tespit eden çiftçiler; kurumlara avanslar da dahil olmak üzere nakden veya hesaben yaptıkları aşağıdaki ödemeler üzerinden istihkak sahiplerinin kurumlar vergisine mahsuben % 15 oranında kesinti yapmak zorundadırlar:

a) Gelir Vergisi Kanununda belirtilen esaslara göre birden fazla takvim yılına yaygın inşaat ve onarım işleri ile uğraşan kurumlara bu işleri ile ilgili olarak yapılan hakediş ödemeleri.

b) Kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemeleri.

c) Her nevi tahvil (ipotek finansmanı kuruluşları ve konut finansmanı kuruluşları tarafından ihraç edilen ipotekli sermaye piyasası araçları, varlık teminatlı menkul kıymetler dahil) ve Hazine bonosu faizleri ile Toplu Konut İdaresi ve Özelleştirme İdaresince çıkarılan menkul kıymetlerden sağlanan gelirler (Döviz cinsinden yahut dövize, altına veya başka bir değere endeksli menkul kıymetlerin itfası sırasında oluşan değer artışları kesintiye tâbi tutulmaz.).

ç) Mevduat faizleri.

d) Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kâr payları.

e) Kâr ve zarar ortaklığı belgesi karşılığı ödenen kâr payları.

f) Birinci fıkranın (c) bendinde yer alan menkul kıymetlerin geri alım veya satım taahhüdü ile elde edilmesi veya elden çıkarılmasından sağlanan gelirler.

(2) Vergiden muaf olan kurumlara dağıtılan (Kârın sermayeye eklenmesi kâr dağıtımı sayılmaz.) Gelir Vergisi Kanununun 75 inci maddesinin ikinci fıkrasının (1), (2) ve (3) numaralı bentlerindeki kâr payları üzerinden, bu maddenin üçüncü fıkrası uyarınca vergi kesintisine tâbi tutulan kazançlar hariç olmak üzere % 15 oranında vergi kesintisi yapılır.

(3) Emeklilik yatırım fonlarının kazançları hariç olmak üzere, Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yazılı kazançlardan, dağıtılsın veya dağıtılmasın, kurum bünyesinde % 15 oranında vergi kesintisi yapılır.

(4) Bakanlar Kurulu, bu maddede belirtilen vergi kesintisi oranlarını, her bir ödeme ve gelir için ayrı ayrı sıfıra kadar indirmeye, kurumlar vergisi oranına kadar yükseltmeye ve aynı sınırlar dahilinde üçüncü fıkrada belirtilen kazançlar için fon veya ortaklık türlerine göre ya da portföylerindeki varlıkların nitelik ve dağılımına göre farklılaştırmaya yetkilidir.

(5) Bu madde gereğince vergi kesintisi yapmak zorunda olanlar, bu vergileri ödeme veya tahakkukun yapıldığı yer itibarıyla bağlı oldukları vergi dairesine, vergilendirme dönemini izleyen ayın yirminci günü akşamına kadar muhtasar beyanname ile bildirmeye mecburdurlar. Gelir Vergisi Kanununda belirlenen usûl ve esaslar, bu maddeye göre verilecek muhtasar beyannameler hakkında da uygulanır. Şu kadar ki, bu maddenin üçüncü fıkrası uyarınca yapılan kesinti, kurumlar vergisi beyannamesinin verildiği döneme ait muhtasar beyanname ile beyan edilir.

(6) Bu maddede geçen hesaben ödeme deyimi, kesintiye tâbi kazanç ve iratları ödeyenleri hak sahiplerine karşı borçlu durumda gösteren her türlü kayıt ve işlemleri ifade eder.

(7) Yapılacak vergi kesintisinde kazanç ve iratlar gayrisafî tutarları üzerinden dikkate alınır. Kesilmesi gereken verginin ödemeyi yapan tarafından üstlenilmesi halinde vergi kesintisi, ödenen tutar ile ödemeyi yapanın yüklendiği verginin toplamı üzerinden hesaplanır.

( Bu maddede belirtilen ödemelerden yapılan vergi kesintisi, kesinti yapanların kayıt ve hesaplarında ayrıca gösterilir.

GEÇİCİ MADDE 1:

(4) Bu Kanunla tanınan yetkiler çerçevesinde Bakanlar Kurulu tarafından yeni kararlar alınıncaya kadar, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu ile 5422 sayılı Kanun kapsamında vergi oranlarına ve diğer hususlara ilişkin olarak yayınlanan Bakanlar Kurulu kararlarında yer alan düzenlemeler, bu Kanunda belirlenen yasal sınırları aşmamak üzere geçerliliğini korur.

vergi hukukundan sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.gerçekten bi hayli zormuş sorular.kaldı ki oldukça kıt notlama sistemi de dahil edilirse, geçmek adeta imkansız bu dönem.ama belki zor sordukları için, herkesi de bıramayacakları için, biraz daha insaflı okuyabilirler kağıtları.ben geçen dönem 6 dersi vermiştim sadece maliyet kalmıştı teorik yüzünden.keşke vergiden kalsaydım maliyetten geçseydim diodum, iyi ki vermişim vergiyi.inş.yarın maliyette aynı hüsranla karşılaşmayız.denetim sınavı oldukça kolay gözüküo yalnız.diğer iki dersin sorularını da yazarsanız arkadaşlar, genel bi karakteristiği çıkartabiliriz zorluk açısından.tşkllerrrr

KAPDAN ' Alıntı:
vergi hukukundan sınava giren arkadaşlara geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.gerçekten bi hayli zormuş sorular.kaldı ki oldukça kıt notlama sistemi de dahil edilirse, geçmek adeta imkansız bu dönem.ama belki zor sordukları için, herkesi de bıramayacakları için, biraz daha insaflı okuyabilirler kağıtları.ben geçen dönem 6 dersi vermiştim sadece maliyet kalmıştı teorik yüzünden.keşke vergiden kalsaydım maliyetten geçseydim diodum, iyi ki vermişim vergiyi.inş.yarın maliyette aynı hüsranla karşılaşmayız.denetim sınavı oldukça kolay gözüküo yalnız.diğer iki dersin sorularını da yazarsanız arkadaşlar, genel bi karakteristiği çıkartabiliriz zorluk açısından.tşkllerrrr

Yanılmak beni çok üzer. Ancak tahminde bulunmadan yapamıyacam. Maliyette matematiksel dağıtım.........

inşaallah yanılmazsın arkadaşım.benim de en büyük beklentim: şöyle şaibesiz, tartışmalara yer bırakmayan net bir soru çıksın, zor olsun ama şaibesiz, tartışmasız olsun.inş. o soru da matematiksel ya da kademeli bi dağıtım sorusu olur.diğer soru da istedikleri insafsızlığı yapsınlar ama bari 1 soru yani 50 puan net olsun

safha sorarlarmı tekrar

ücret tahakkukuna da dikkat edelim derim,bakarsınız fazla çalışma ücreti ve zammı gibi tartışmalı bi noktadan soru çıkabilir