Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Malieyetten
1.Kademeli Dağıtım
2.Sandart Dağıtım
3.İşçilikler
4.Ortak Yan Ürün
5.SMM Tablosu
Bu konular haricinde soru beklemiyorum,ama safha yı çok sevdi bu hoca duygusal bir ilişkisi var safha sorularıyla son bir kez daha yoklayabilir diyorum,tam maliyet,sipariş,lifo-fifo,güg yükleme konularına çalışmakal beraber soru çıkacağını tahmin etmemekteyim,
Matematiksel dağıtımda ya rakamsal değerleri verip oranlayarak çözüm yoluna gidilecek yada direk oransal değerleri verip denklem kurarak çözülcek tarzda bir soru bekliyorum..
Kademeli Dağıtım sorusu çıkarsa oransal değerleri verilmiş bir soru bekliyorum.
Standar dağıtımdan a hammaddesi ve b hammedesini dimmm açısından verildiği ve muhasebe kayıtlarınında istendiği tarzda bir soru bkliyorum.
Sipariş sorarlarsa eğer, direk ve endirek yükelemelerinin aynı anda olduğu tarzda bir soru bekliyorum.
Safhada Ağırlıklı ortalama,özellikle fireli bir soru bekliyorum zamanı gelmiş uzun süredir sormuyorlar.
İşçşilikle ilgili her türkü kıllığı yapmaları mümkün olmakla birlkte normal tarzda kitaplardan bir soru bekliyorum.
Nalan Akdoğanın kitabında ki safha ve sipaiş malitetin aynı anda dağıtım ve safha maliyetin aynı anda olduğu ilginç sorular var onlara imkanınız varsa bir bakmanız tavsiye ediyorum.
Lifo-Fifo-Ağırlıklı çıkarsa bunların farklı bir tarzda geleceğini düşünmüyorum.Çıkmış sorulardaki gibi geleceğini düşünüyorum.
Tam-Normal-Değşken Maliyet sorularından da çıkmış sorular kitabında kinin tersi bir soru düşünmüyorum.
Bunlar beklentilerim olmakla birlikte ,hocalarımızın nasıl davranacığı konusundan en ufak bir fikrimin olmadığını da bilmenizi istedim...
Benim Çalıştığım ve bitirmeye çalıştığım kaynaklar,
Yurdakul çaldağ'ın kitabı
İslam Çankaya'nın kitabı
Nalan Akdoğan'ın kitabı oldu...daha ne yapabilirdim onuda pek bilmemekle birlikte artık sabırla son tekrarı yapıp sınava girmekten başka bir şey kalmıyor geriye,tüm arkadaşlara tekraradan baarılar diliyorum,Allah yardımcınız olsun