personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

meslek hukuku ve temel hukuktan sınava giren kimse yok mu, lütfen ipuçlarını beklioruz

Bende sizin beklentilerinize canı yürekten katılıyorum arkadaşlar,matematiksel yada kademeli artık soracakları soru kalıplarıda belli çünkü bu zamana kadar soracakları her türde soruyu sormuşlar,benim tek tesellim geçen dönem maliyet ve mali tablolar haricindeki sınavlar kolaydı bu dönemde biraz sözellere yüklenmişler,sayısalları kolay soracaklar gibi bir his var içimde,ercan beyazıtlı hocada dalga geçer gibi bilgilendirme toplantısında maliyetle ilgili 4 işlemi bilen geçer demiş,bildiği bir şey mi var acaba?bilemiyorum,umarım dediği gibi olur,şu sınavı hyırlısıyla,yüzümüzün akıyla verir ve kurtuluruz,çalışmış olmama ve kendimi hazır hissetmeme rağmen halen kararsızım girsem mi girmesem mi diye,son hakkım olması bundan büyük bir etken,artık bakacağım mali tablolar analizi sorularına göre bir karar vereceğim,mali tablolarda geçen sınav gibi zor çıkarsa girmeyede bilirim,bu adamlar çok insafsızlaştılar çok:(

arkadaşlar vergi hukukunda 3 .soru bana yanlış sorulmuş gibi geldi soru yu manasıyla okuyunca çıkan anlamda kesinti yapmak zorunda olanları sormuş gibi geliyor,buda kurumlar vergisi mükelleflerinin ta kendisi demek değil mi?yoksa şoktan çıkamadım mı hala nerdeyim kimim ben ??? ???

murattini,
hesaplamalı soru neydi ?? Hatırlıyon mu ?

Malieyetten
1.Kademeli Dağıtım
2.Sandart Dağıtım
3.İşçilikler
4.Ortak Yan Ürün
5.SMM Tablosu

Bu konular haricinde soru beklemiyorum,ama safha yı çok sevdi bu hoca duygusal bir ilişkisi var safha sorularıyla son bir kez daha yoklayabilir diyorum,tam maliyet,sipariş,lifo-fifo,güg yükleme konularına çalışmakal beraber soru çıkacağını tahmin etmemekteyim,
Matematiksel dağıtımda ya rakamsal değerleri verip oranlayarak çözüm yoluna gidilecek yada direk oransal değerleri verip denklem kurarak çözülcek tarzda bir soru bekliyorum..

Kademeli Dağıtım sorusu çıkarsa oransal değerleri verilmiş bir soru bekliyorum.

Standar dağıtımdan a hammaddesi ve b hammedesini dimmm açısından verildiği ve muhasebe kayıtlarınında istendiği tarzda bir soru bkliyorum.

Sipariş sorarlarsa eğer, direk ve endirek yükelemelerinin aynı anda olduğu tarzda bir soru bekliyorum.

Safhada Ağırlıklı ortalama,özellikle fireli bir soru bekliyorum zamanı gelmiş uzun süredir sormuyorlar.

İşçşilikle ilgili her türkü kıllığı yapmaları mümkün olmakla birlkte normal tarzda kitaplardan bir soru bekliyorum.

Nalan Akdoğanın kitabında ki safha ve sipaiş malitetin aynı anda dağıtım ve safha maliyetin aynı anda olduğu ilginç sorular var onlara imkanınız varsa bir bakmanız tavsiye ediyorum.

Lifo-Fifo-Ağırlıklı çıkarsa bunların farklı bir tarzda geleceğini düşünmüyorum.Çıkmış sorulardaki gibi geleceğini düşünüyorum.

Tam-Normal-Değşken Maliyet sorularından da çıkmış sorular kitabında kinin tersi bir soru düşünmüyorum.

Bunlar beklentilerim olmakla birlikte ,hocalarımızın nasıl davranacığı konusundan en ufak bir fikrimin olmadığını da bilmenizi istedim...

Benim Çalıştığım ve bitirmeye çalıştığım kaynaklar,
Yurdakul çaldağ'ın kitabı
İslam Çankaya'nın kitabı
Nalan Akdoğan'ın kitabı oldu...daha ne yapabilirdim onuda pek bilmemekle birlikte artık sabırla son tekrarı yapıp sınava girmekten başka bir şey kalmıyor geriye,tüm arkadaşlara tekraradan baarılar diliyorum,Allah yardımcınız olsun

arkadaşım aynen katılıyorum sana, gerçekten çok insafsızlaştılar.eskiden mali müşavir olanlara ister istemez bedavadan mali müşavir demek gelio içimden.çünkü şöle bi tesmerin kitabına göz attım da, inanılmaz kolay sorular sormuşlar ve çok deil bundan 3 yıl geriye gitmek yeterli.biz çok kötü döneme denk geldik.ama ne yazıkki onlar da mali müşavirim diyor biz de aynısını diyeceğiz.bize yüksek mali müşavir ünvanı vermeliler bence.ama gönül isterki, şu meslek yeniden yapılansın, herkesin ünvanı elinden alınsın (ki kazanılmış haklar geri alınamaz biliyoruz ama) ve tekrardan sınav yapılsın.işte o zaman çok daha zor yapmalarını isterim.yönetim muhasebesini de dahil etsinler, finansal raporlama standartları dersini de.ama şimdi beyhude gelio bana ne yazık ki

aykut111 ' Alıntı:
murattini,
hesaplamalı soru neydi ?? Hatırlıyon mu ?
z koll.şti.nin hesap ve işlemlerinin 2008 yılı içinde incelenmesinde,31 aralık 2006 tarihli 17.700 ytl tutarındaki kdv daihil satış faturasının kanuni defterlere kaydedilmediği tespit edilmiştir.şirketin 2006 yılı gelir tablosuna göre 3700 ytl tutarındda zararı bulunduğu ,31..12.2006 tarihli bilançosunda yer alan ödenecek vergi ve fonlar hesabı içindeki kdv tutarının ise 14000 ytl olduğu görülmüştür.şirketin iki ortağı bulunmakta olup bunlardan bay A %60 bay Bise %40 ortaklık payına sahiptir.
söz konusu tespit çerçevesinde ilgili ve tüzel kişiler adına tarh edilmesi gereken vergiler uygulanması gereken cezaları hesaplayarak aşağıdaki tabloyu doldurunuz

Ewet iş te bu soru Vergi mevzuatında gelen soru...vergi ziyaı cezası hesaplaması böyle bir rezalet görülmemiştir..böyle bir rezalet görülmüştir..Soruyu okuyunca şaşırdım ben yanlış sınava girdim diye vergi denetmeni sınavına mı geldim..Hayır mali müşavir hiç bi zaman vergi zıyai cezası hesaplamazki vergi dairesi bunu resen hesaplar..bize soru diye niye böyle bir tablo hesaplattılar bide hesap makinesi almadım..Vergiden herşeyi ezberledim çıkan sorular çok kazık

o soruları görükçe bende gülüyorum inan ama ne yapalım bize de bu düştü,tek temennim dediğim gibi geçen dönem ki yapmış oldukları durumu bu dönem temizlemeleri,ama dedim ya çok insafsızlaştılar ne yapacakları hiç belli olmıyor,şu vergi sorularını gördüm ve son hakkı olanları düşündüm,ağlayasım geldi bir an onlar adına ki onlar eminim bu soruları görüncen sinirden ağlmışlardır.

Temel Hukuk
1-)ssk na göre
a)analık sigortasını tanımlayınız.
b) analık sigortası yardımlarından yararlanmanın şartlarını belirtiniz
c)analık sigortası ile sağlanan yardımları sadece belirtiniz.
2) Hakkın kazanılması kavramını açıklayınız ve hakkın kazanılması yollarını kısaca açıklayınız.
3) Kollekktif şirketi tanımlayınız ve kuruluş işlemlerini kısaca açıklayınız
4) idari Yargılama Usulü Kanunu na göre idari dava türlerini tanımlayınız ve tam yargı davası ile iptal davası arasındaki farkları belirtiniz

bu sınavla anlaşıldıki komisyon hocaları artık değişmiş..Sınava giren bir çok arkadaşım 4 te sıfır çektiler bayağı bir ters köşeye gelindi bu sunavda inanılmaz bişey..Hukuktan Analık Sigortasının tanımı yararlanma şartları, sağlanana yardımlar, idari davalar...yazık oldu bu dönem sözellere inşallah sayısallar yarın iyi çıkar.

İnanamıyorum resmen adamlar döşemiş ya...:(Hukuk nispeten kolayda,vergi ve denetimin 2 sorusu kallavili olmuş...

söyleyecek hiçbir söz bulamıyorum....................... adamlar resmen kalmamız için çaba sarfettiler. helal olsun hepsine

çok kolay sormuşlar gibi bide vergide kollektif şirket için kurumlar vergisi oranını koymuşlar tuzağa bak
ahhhh ahhh

bügünkü tüm sınavdan döktüler arkadaşlar (tüm sözeller zordu)

geceyargici06 ' Alıntı:
bügünkü tüm sınavdan döktüler arkadaşlar (tüm sözeller zordu)

Kollektif şirkete kurumlar vergisi hee vayyyyyy anasını beee....

bu kadar insana yazık ya ,tek ders vergiden girdim ,kalem oynatamadım salladım durdum
haftalardır ezber yapıyorum soruları görünce dumur oldum hakkım olmasa yanmıştım,öyle böyle değil..

yarın sayısallarda böyle olursa buyrun cenaze namazına hep beraber arkadaşlar.

kadiriko ' Alıntı:
yarın sayısallarda böyle olursa buyrun cenaze namazına hep beraber arkadaşlar.

vergi sorularında bir tek kalem oynatılabilecek soru olarak yoklama sorusunu gördüm,onun haricinden sorular hele helel o hesaplama sorusu 1 gün cevabını arasam kitaplarda bulamam,ya ne yapmaya çalışıyor bunlar anlamıyorum.

şuanda dört dersten sıfır çektim büyük ihtimal..en kolay denilen hukuk bile zordu...ilk defa sigorta kolu türlerinden birinin tanımı çıktı falan meslek hukuku karabulut gibi çöktü zaten..Ama gerçek olan şey komisyon hocaları bugün 4 te 4 yaptı..ben ise 4 te sıfır..Ağlanacak halime gülüyorum işte neyapalım elimden bişey gelmiyor..Ancak Vergi mevzuatı sorusunun vergi ziyaı hesaplama tablosu sorusuna Birlik e itiraz edeceğim..Böyle soru sorulmaz..Heleki bu meslekte