personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar denetimin 3. sorusunu yapabilen var mı ve ne yazdınız ?
paylaşırsanız sevinirim ? ??? ::)

matematiksel dağıtımı 3 lü denklem kurarak yapabilen dahi varmı aramızda acaba ???

arkadaşlar hepinize geçmiş olsun umarım çalışanlar emeğinin karşılığını fazlasıyla alırlar..

2008/1 donem sınavı ıcın sadece sayısal derslerı ve meslek hukukunu calısabılmıstım. Ve çok şukur 50 - 60 alabılecek kadar yapabıldıgıme ınanıyorum. Gerçi notlar kıt dıyor arkadaslar o nedenle ıçımde suphede yok değil.

Sözel derslere iyiki bakmamışım.Baksamda yapamıyacağım kesindi. Hele o vergi soruları adamı öldüren cinstendi. Özellikle aranmış sorulardı sanırım.

Sayısalda o kadar kolay değildi. Maliyette matematiksel dağıtım zorladı. Tam yaptım sukur dedım fark cıktı. Sure hakkaten yetmıyormus sayısalda bunu anladım :)

denetimde uzman arkadaşlar cevapları yazabilir mi?

maliyette sorular sizce kaçar puandı arkadaşlar

maliyet 2.soru kazık soruydu.bundan 2-3 sene öncekş sorulara bakıyorumda geçenler çok şanslı valla acaip zorlaştırdılar.

arkadaşlar analiz soruları nelerdi yaabilirmisiniz.

Finansal Analizde 1.sorunun 2.sırasındaki;

"Kısa vadeli ticari alacakların devir hızını hesaplayın ve bu alacakların kaç günde tahsil edildiğini belirleyin "

soru kağıdında sadece arkasayfada karşılaştırmalı bilanço verilmiş gelir tablosu hesapları yok net satışlar yok bu soru nasıl çözülecek iptal olması gerekmezmi? bununla ilgili 3.sıradaki sorunun da ilgili alacaklar ile yorumunun iptal olması gerekmezmi..

İkincisi arkadaki bilançonun 2006 döneminin aktif pasif toplamları tutmuyor..

Finansal Analiz sınavına girdik ama ben hiç bişey anlamadım bu sorunun akıbeti ne olacak::)

Sevgili arkadaşlar nihai sona Allah'ın izniyle ulaştık...
SORU 1 A Üretim İşletmesinin 2007 yılı maliyetleri ile ilgili bilgileri aşağıdadır:

Stoklar 01.01.2007 31.12.2007

İlk Madde ve Malzeme 100.000 25.000
Yarı Mamul 20.000 5.000
Mamuller 150.000 50.000

Dönem içinde 75.000 YTL'lik hammadde satın alınmıştır.
Direkt İşçilik giderleri 175.000 YTL'dir
Genel Üretim giderleri 60.000 YTL'dir.
Daha önce 30.000 YTL+KDV bedelle satılan mamullerin iade edildiği bilinmektedir. Bu
stoklar dönem sonu stok toplamı içerisindeki 20.000 YTL maliyetli mamullerden oluşmaktadır.
İşletme satışları 780.000 YTL'dir.

İSTENEN : Yukarıdaki bilgilere göre;
a) A Üretim işletmesinin satışların maliyeti tablosunu düzenleyiniz.
b) A Üretim işletmesinin gelir tablosunu sadece brüt satış karına kadar
düzenleyiniz.

1.soruda
smm=500.000
brüt kar=250.000 olması lazım bana göre....

2.soruda 3 bilinmyenli denklem kurulacaktır...
emeklerimizin karşılığını umarım almışızdır,ben 1.soruda smm=500.000
brüt karı=250.000 buldum...

matematiksel soruda 3.bilinmeyenli denklem kurmak gerekiyordu,tabi onun içinde oransal olarak hepsini dağıttım dikkat edilmesi gerekeken sadece kendisine pay vermemesiydi...oranlama yaptıktan sonra
y=25.000+0,1.BO
B.O=36.000+0,1YO
E=90.000+0,2BO
Arkadaşlar 2.soruyu yazamadım çok uzun vede karmaşık ama dağıtım yapılacak gider tutarlarını aktarayım kendim hesapladığım;

Yemekhane den dağıtılacak gider payı 28.889
Bakım Onarımdan dağıtılacak gider payı 38.889
Enerji den dağtuılacak gider payı ise 91.778

bu verilere ulaşılıp dağıtım yapıldığında 1.dağıtımdaki tutar olan 1.250.000 ytl ile 2.dağıtım toplamı eşitleniyor.
ben bu şekilde yaptım...
yemekhane,bakım onarım v elektrik için

arkadaşlar bulduğum sonuçları doğruluğu hakkında emin değilim,görüşü olan arkadaşlar varsa lğtfen yazsın yada yanlış yaptığımı düşünen arkadaşlar varsa yazarsa iyi olur,ben böyle buldum...

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
matematiksel dağıtımı 3 lü denklem kurarak yapabilen dahi varmı aramızda acaba ???

evet erin ben yaptım....ama eksik...

emretaha ' Alıntı:
maliyette sorular sizce kaçar puandı arkadaşlar

maliyet 2.soru kazık soruydu.bundan 2-3 sene öncekş sorulara bakıyorumda geçenler çok şanslı valla acaip zorlaştırdılar.

soruların puanlaması 50 ye 50

feratin ' Alıntı:
nasıl yaptın?önce birinci ile ikinciyi yapıp çıkan sonuçların toplamıylada 3.yü mü yaptın
yukarıda biraz açıkladım...umarım faydalı olur...stajyer mehmetin yaptığı gibi yaptım...

bende bu şekilde yaptım ama biyerde hata var emerjinin dağıtılacak payı 97778 olacak sizin yaptığınızda 91778 olarak geçiyor. enerjinin bakım onarımdan aldığı pay 100/500 dür ( 38889*0,2=7778 olur ) 90000+7778= 97778 dir.

arkadaşlar vergi hukukunda 1.soruyu z koll.şirketi ile ilgili olan tam olarak cevabını bilen var mı?yazabilirse sevinirim

soruyu yazabilme şansınız varmı arkadaşlar rica etsem.

2.soruyu 2008 yeterlilik maliyet muhasebesi başlığı altında yazdım.

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
soruyu yazabilme şansınız varmı arkadaşlar rica etsem.
2.Soru:Kesilmiş tomrukları kereste üretmek üzere işleme tabi tutan bir üretim işletmesinde Kesme-Biçme ve Fırınlama esas üretim gider yerleri ile Yemekhane,Bakım-Onarım ve enerji yardımcı üretim gider yerleri yer almaktadır. bu üretim işletmesinin Şubat ayı 1.dağtım toplamları(YTL cinsinden) ve dağıtım anahtarları aşağıda verilmiştir.
kesme-biçme 846.000
Fırınlama 253.000
Yemekhane 25.000
bakım-onarım 36.000
Enerji 90.000
Toplam 1.250.000
Dağıtım anahtarları
Personel sayısı
Kesme biçme 24
Fırınlama 12
Yemekhane 4
Bakım onarım 4
Enerji -
Toplam 44 kişi
Bakım saati
Kesme biçme 100
Fırınlama 250
Yemekhane 50
bakım-onarım 50
Enerji 100
Toplam 550
Kilowattsaat
Kesme biçme 160
Fırınlama 480
Yemekhane 80
bakım-onarım 80
Enerji -
Toplam 800
İSTENEN:Yardımcı üretim gider yerlerinden yemekhane gider yerinin dağıtımında personel sayısı, bakım-onarım gider yerinin dağıtımında bakım saati, enerji gider yerinin dağıtımında ise kilowatt saat dağıtım ölçüsü olarak kullanılacağına göre, yukarıda Şubat ayına ait bilgileri verilen üretim işletmesinin giderlerinin matematiksel dağıtım yöntemine göre 2.dağıtımını yapınız. 2.dağıtıma ait hesaplamaları açık bir şekilde gösteriniz ve bulduğunuz dağıtım sonuçlarını hazırlayacağınız bir gider dağıtım tablosunda gösteriniz.

matematiksel soruda 3.bilinmeyenli denklem kurmak gerekiyordu,tabi onun içinde oransal olarak hepsini dağıttım dikkat edilmesi gerekeken sadece kendisine pay vermemesiydi...oranlama yaptıktan sonra
y=25.000+0,1.BO
B.O=36.000+0,1YO
E=90.000+0,2BO
Arkadaşlar 2.soruyu yazamadım çok uzun vede karmaşık ama dağıtım yapılacak gider tutarlarını aktarayım kendim hesapladığım;

Yemekhane den dağıtılacak gider payı 28.889
Bakım Onarımdan dağıtılacak gider payı 38.889
Enerji den dağtuılacak gider payı ise 91.778

PROF.DR.KAMİL BÜYÜK İMİRZA SATFA 224 DE SORUNUN ÇOK BENZERİ MEVCUT.

maliyet 2.sorunun cevabını yazan arkadaşım hesaplamaların eksik bence denklemi eksik kurmuşun enerjiyi hesaba katmamışın. denklemler böyle olacaktı:
Y=0,10B+0,10E+25000
B=0,10Y+0,10E+36000
E=0,20B+90000
Burdanda y=40.000 E=100.000 B=50.000 çıkıyor Dağıtım tablosuda kolayca oluşuyor???

Soru - 1

Z Kollektif Şirketinin hesap ve işlemlerinin 2008 yılı içinde incelenmesinde, 31 Aralık 2006 tarihli ve 17.700 YTL tutarındaki (KDV Dahil) satış faturasının kanuni defterlere kaydedilmediği tespit edilmiştir. Şirketin 2006 yılı gelir tablosuna göre 3.700 YTL tutarında zararı bulunduğu, 31.12.2006 tarihli bilançosunda yer alan Ödenecek Vergi ve Fonlar hesabı içindeki KDV tutarının ise 14.000 YTL olduğu görülmüştür. Şirketin iki ortağı bulunmakta olup, bunlardan Bay (A) % 60, Bay (B) ise % 40 ortaklık payına sahiptir.

Söz konusu tespit çerçevesinde, ilgili gerçek ve tüzel kişiler adına tarh edilmesi gereken vergiler ve uygulanması gereken cezaları hesaplayarak aşağıdaki tabloyu dolduruz.

TARHİYAT / CEZA VERGİ CEZA
MUHATABI Türü Tutarı (YTL) Türü Tutarı (YTL)

Not: a-Tablo cevap kağıdı üzerine çizilip doldurulacaktır.
b-Geçici vergi ve cezası ile usulsüzlük cezaları dikkate alınmayacaktır.
c- Hesaplamalarda kullanılabilecek oranlar şunlardır.
- Gelir Vergisi için % 15,
- Kurumlar Vergisi için % 20,
- KDV için % 18.

cevabını, tam olarak öğrenen arkadaş ve müstakbel SMMM adayları yazabilirlermi?

sınav dolayısı ile vergiyle düşünen vergiyle yaşayan lar benim gibi veya üstad lar