personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

stajyerMehmet ' Alıntı:
Finansal Analizde 1.sorunun 2.sırasındaki;

"Kısa vadeli ticari alacakların devir hızını hesaplayın ve bu alacakların kaç günde tahsil edildiğini belirleyin "

soru kağıdında sadece arkasayfada karşılaştırmalı bilanço verilmiş gelir tablosu hesapları yok net satışlar yok bu soru nasıl çözülecek iptal olması gerekmezmi? bununla ilgili 3.sıradaki sorunun da ilgili alacaklar ile yorumunun iptal olması gerekmezmi..

İkincisi arkadaki bilançonun 2006 döneminin aktif pasif toplamları tutmuyor..

Finansal Analiz sınavına girdik ama ben hiç bişey anlamadım bu sorunun akıbeti ne olacak::)

İzmirde sınavın ortasında bahsi geçen soruların iptal edildiği haberi gelmiş..o yüzden cevaplandırılmaması söylenmiş..toplamda 40 puanlık 2 soru iptal olmuş..

arkadaşlar sınavdan çıktım herkes hemen hemen 1.soruyu yapmış (500.000 smm 250.000 brüt satış karı)2.soruyu yapan yoktu kime sorsam bu sınavdan bu 1.soruyu yapanlara kaç verecekler merak ediyorum.1.soruyu yapanlara herkese aynı notu mu verecekler onu da merak ediyorum..........1.soruyu yapanlar geçeçekmi oda meçhullll.....duruma göre şerbet yapacaklar anlaşılan.....40 a 60 sa sorular herkes kaldı..eğer 40 a 60 sa neden 2 soru soruluyor ozaman 1 i yapmanın bi anlamı yok 2 yi yapamadıktan sonra

artık sinir sistemim harap olmuş durumda 3 bilinmiyenli denklem de sordular ya artık herşeyi bekliyorum....herkese allah sabır versin........maliyet kursunu gitmicem matematik kursuna gitmeye karar verdimmm benn

kesilmiş tomruklardan kereste işi, kesme biçme fırınlama way way way
bunlar iyice gemi azıya almış arkadaşlar bunlar yakında sizi fırına atıp bi güzel sabun yaparlar bu gidişata göre....

2 si soru 40.000 50.000 ve 100.000 çıkıyormuş bizim bir arkadaş yapmış sınavda, hatek doğru söylüyo

doğrudur 2.soruda hata yapmış olabilirim denklemi kurarken...

evt bende izmirde sınava girdim mali analizde 2 soru ve 3 sorunun son kısmı iptal oldu bununla ilgili ankarayla konuştular. 3 soruda sadece yorum yapın dediler hatta fark ettiyseniz aktif pasifte tutmuyordu onunla ilgili bir açıklmada geldi. ciddiyeti görüyoruz böylece bizim aylarımızı verip hazırlandığımız sınava adamlar sorunun cevabını yapmaya bile üşenmişler bizde kendimizi parçalayalım. sınav sistemini değiştirmişler ama hala soruları nasıl sormaları gerektiğini bilmiyorlar.....

vergi 3. sorunun soruluş biçimi bencede hatalıydı tam tevfikat yapacakları sıralıcaktımki.. sanki karşı taraf kurumlar vergisi mükellefimiş gibi bir anlam çıkıyo sorudan diye vazgeçtim keşke yazsaymışım....

ankarada sınava giren arkadaşlar.... siyasal bilimlerde devamlı kütüphanede girenler çok şanslıydı gerçekten 3 sınav için hukuka geçtik anfide sıraların masaları çok dardııı...hatta siyasalın konferans salonunda muhasebe kayıtları helede defteri kebir doldurmak ölüm gibiydiiii...keşke herkes kendi şehrinde girebilse yolculuk hepsinden kötüydü...

3 bilinmeyenli denklem

3 bilinmeyenli denklem kesin doğrumudur?buna benzer bir soruyla karşılaşan oldu mu acaba?ben bulamadım da ama 3bilinmeyenli pek mantıklı gelmedi bana....ya da ben öyle yapmadım diye:)

Yani, bana da saçma geldi..biz matematik profesörü müyüz de 3 bilinmeyenli denklem kurup bi de çözebilelim..bunu kaç kişi yapabilir zaten..

banada pek mantıklı gelmedi 3 bilinmeyenli denklem denklemi kurmak bişey deyilde sonuca gelmek cok zor bence 2 bilinmeyenli denklemle çözülecekti soru..

hatek ' Alıntı:
maliyet 2.sorunun cevabını yazan arkadaşım hesaplamaların eksik bence denklemi eksik kurmuşun enerjiyi hesaba katmamışın. denklemler böyle olacaktı:
Y=0,10B+0,10E+25000
B=0,10Y+0,10E+36000
E=0,20B+90000
Burdanda y=40.000 E=100.000 B=50.000 çıkıyor Dağıtım tablosuda kolayca oluşuyor???
arkadaşlar hatek arkadaşımızın yaptığı doğrudur...bende burda yanılgıya düştüm...
3denklemi kurarken yemekhane ve bakım onarıma 0,10 E yi eklemeden yaptım ve gidişat bunun haricinde tamamen doğru puan alabilirmiyim dersiniz?yani cevabımda bir eksiklik var tabi sonucuda etkiliyor haliyle...puan alabilirmiyim bilmiyorum...

arkadaşlar sorular harbiden zordu eylilden beri çalışıyorum ama ezberim zayıftı.vergiden son dört yııldaki soruları ezberledim ama nerde alakasız sorular çıktı hepsinden terse köşe diyeceğim bizler de..k türmob sabun gerisini biliyosunuz zaten.

hatek' Alıntı:
vergi 3. sorunun soruluş biçimi bencede hatalıydı tam tevfikat yapacakları sıralıcaktımki.. sanki karşı taraf kurumlar vergisi mükellefimiş gibi bir anlam çıkıyo sorudan diye vazgeçtim keşke yazsaymışım....

hatek arkadaşım bende senin gibi düşündüm ben sadece kurumlar vergisi mükellefi olabilecekleri yazdım hepsini ezbere bilmeme rağmen...inşallah puan verirler

stajyerMehmet ' Alıntı:
Finansal Analizde 1.sorunun 2.sırasındaki;

"Kısa vadeli ticari alacakların devir hızını hesaplayın ve bu alacakların kaç günde tahsil edildiğini belirleyin "

soru kağıdında sadece arkasayfada karşılaştırmalı bilanço verilmiş gelir tablosu hesapları yok net satışlar yok bu soru nasıl çözülecek iptal olması gerekmezmi? bununla ilgili 3.sıradaki sorunun da ilgili alacaklar ile yorumunun iptal olması gerekmezmi..

İkincisi arkadaki bilançonun 2006 döneminin aktif pasif toplamları tutmuyor..

Finansal Analiz sınavına girdik ama ben hiç bişey anlamadım bu sorunun akıbeti ne olacak::)

Arkadaşım,

Sanırım haberin yok, 1.sorunun 2.sırasındaki;

"Kısa vadeli ticari alacakların devir hızını hesaplayın ve bu alacakların kaç günde tahsil edildiğini belirleyin " sorusu İPTAL
3. sıranın 2. maddesi de iptal

Bizim sınıfta farkedildi ve hepimiz itiraz ettik, gözetmenimiz görevlileri çağırdı, görevliler Ankara'yı aradı, resmen ortalık ayağa kalktı ve sınavın bitmesine yarım saat kala Ankara'dan haber geldi, İPTAL diye.

aokten ' Alıntı:
Soru - 1

Z Kollektif Şirketinin hesap ve işlemlerinin 2008 yılı içinde incelenmesinde, 31 Aralık 2006 tarihli ve 17.700 YTL tutarındaki (KDV Dahil) satış faturasının kanuni defterlere kaydedilmediği tespit edilmiştir. Şirketin 2006 yılı gelir tablosuna göre 3.700 YTL tutarında zararı bulunduğu, 31.12.2006 tarihli bilançosunda yer alan Ödenecek Vergi ve Fonlar hesabı içindeki KDV tutarının ise 14.000 YTL olduğu görülmüştür. Şirketin iki ortağı bulunmakta olup, bunlardan Bay (A) % 60, Bay (B) ise % 40 ortaklık payına sahiptir.

Söz konusu tespit çerçevesinde, ilgili gerçek ve tüzel kişiler adına tarh edilmesi gereken vergiler ve uygulanması gereken cezaları hesaplayarak aşağıdaki tabloyu dolduruz.

TARHİYAT / CEZA VERGİ CEZA
MUHATABI Türü Tutarı (YTL) Türü Tutarı (YTL)

Not: a-Tablo cevap kağıdı üzerine çizilip doldurulacaktır.
b-Geçici vergi ve cezası ile usulsüzlük cezaları dikkate alınmayacaktır.
c- Hesaplamalarda kullanılabilecek oranlar şunlardır.
- Gelir Vergisi için % 15,
- Kurumlar Vergisi için % 20,
- KDV için % 18.

cevabını, tam olarak öğrenen arkadaş ve müstakbel SMMM adayları yazabilirlermi?

Ben sınavda yapamadım ama gece kabuslarıma girdi, ve sanırım şöyle olması gerekiyordu cevabın;

TARHİYAT vERGİ-TUTARI CEZA-TUTARI
Z Kollektif KDV - 2700 YTL Vergi Ziyaı - 2700 YTL
Bay A Gelir Vergisi-1017 YTL Vergi Ziyaı - 1017 YTL
Bay B Gelir Vergisi-678 YTL Vergi Ziyaı - 678 YTL

Nasıl düşündüğüme gelecek olursak;
Satıştan 2700 YTL KDV ve bir katı tutarındaki vergi ziyaı cezası
Aynı satıştan 15000 YTL gelir (yurt içi satışlar) - 3700 zararı çıkarıp

11300 üzerinden gelir vergisi hesaplayıp, ortaklara hisseleri nispetinde dağıtmak ve bir katı da vergi ziyaı cezası.

Tabi doğru mu bilmiyorum, dediğim gibi gecenin bir yarısı düşünürken aklıma geldi, bilen arkadaşlar yorumlarsa sevinirim.
Tabi sınavda bu kadar bile yapamadım, o kadar da çok çalışmıştım ki, soruları görünce yumruk yemiş gibi oldum, Temmuza kaldı, ama tabi böyle giderse sanırım hiç geçemem :(

adam ya 2007 de zararı düşmüşse nası indiricen 2008 de

1.souyu smm=500.000 brüt satış karını=250.000 bulmakla birlikte ikinci soruda oransal dağıtımları doğru yapmama rağmen,matemetiksel kısmınında ki denklemleri kurarken...
enerjinin denklemeni doğru kurmuş olmama rağmen bakım onarım ve yemekhanenin denklemeni kurarken 0.10 E yi eklemeden denklem kurdum ve soruyu buna göre çözdüm,sorunun çözüm yolu bunun dışında diğer tam sonuç bulanlarla aynı olmakla birlikte benim denkem sonuçlarım tam çıkmadı ve bu çıkan denklem sonuçlarındaki değerlere göre yardımcı üretim gider yerlerini dağıttım,2.sorudan puan alabilirmiyim arkadaşlar sizce?

Matrah artırıp düzeltme beyannemesi vererek ve bunada gecikme zammı,vergi ziyaı,verginin aslı eklenecek

herkese geçmiş olsun arkadaşlar. sınavlarının tamamı iyi geçen olmadı sanırım. en azından ben duymadım. sayısal grubu zor değildi, umarım herkes en azından bu 3 dersi verebilir. sadece maliyet muhasebesinde sınavları okuyacak komisyon üyesi bu sınavdan önce 4,5 saat sınava girdiğimizi hatta çoğumuzun aralardaki 1 er saati de çalışarak geçirdiğini düşünürsek 6,5 saatlik bir süreçten geçtiğimizi dikkate alır. ilk soruyu çoğunluk yapmış, ikinci soruda denklemi kurarken doğal olarak karıştırmış. ben denklemi 2 kere yanlış kurdum, 3. sünde doğru kurdum tabloya kadar yetiştirdim ama tabloya işleyemedim. tabi bu arada defalarca silinen kağıt da ilginç bir tablo oluştu ;D neticeyi kelam en çok kalan veren sınav dönemlerinden biri olacağımızı düşünüyorum, kimse üzülmesin moralleri bozmayalım.