personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

YAZEE ' Alıntı:
Matrah artırıp düzeltme beyannemesi vererek ve bunada gecikme zammı,vergi ziyaı,verginin aslı eklenecek

nası yani bu vergi 1.soru ile alakalı mı öyle ise tablo nası olacak

ŞAYLAN ' Alıntı:
bu iade gelen 20000 maliyeti ilave malı dikkate almıyacakmıydık.orası püf nokta olabilirmi o kadar kolay vermezler diye düşünüyorum ama 500000 maliyetten 20000iade düşüp 270 000 yaptım bir arkadaş daha aynı bulmuştu benle ama.inş.sizin son şansınız sizinki doğrudur.nede olsa 2.soru yanlış 1.soruda 40 60 mışmı 50 - 50 mi belli değil.daaha önceki yıllar bu tür sorular 60 -40

daha önceki senelerde 40-60 olduğu zaman muhakkak belirtiliyordu sorunun puanlaması,eğer soru puanlaması belirtilmemeişse 50-50 tesemer isterseniz bir mail atın netlik kazansın olay.

Sayın Kadiriko ; doğru

aokten ' Alıntı:
YAZEE ' Alıntı:
Matrah artırıp düzeltme beyannemesi vererek ve bunada gecikme zammı,vergi ziyaı,verginin aslı eklenecek

nası yani bu vergi 1.soru ile alakalı mı öyle ise tablo nası olacak
Bir arkadaş gemiş yıl zararı nasıl düzlenecek demişti ben ona yazmıştım soruda tabloya gerekli yerleri yazacaktık

düşüncemde yanlışmıyım yani 270000konusunda

ŞAYLAN ' Alıntı:
bu iade gelen 20000 maliyeti ilave malı dikkate almıyacakmıydık.orası püf nokta olabilirmi o kadar kolay vermezler diye düşünüyorum ama 500000 maliyetten 20000iade düşüp 270 000 yaptım bir arkadaş daha aynı bulmuştu benle ama.inş.sizin son şansınız sizinki doğrudur.nede olsa 2.soru yanlış 1.soruda 40 60 mışmı 50 - 50 mi belli değil.daaha önceki yıllar bu tür sorular 60 -40

bak şimdi şaylan arkadaşım.yine kesin olarak benim yaptığım doğru dememekle birlikte, senin bakış açını çözmeye çalışıyorum.geçen sınav benim ilk hakkımdı 7 dersin 6 sını verdim ve sadece maliyetten kaldım.neden kaldım bilio musun, sadece 50 puanlık ilk soru bi 4 işlem sorusu olamaz, bunun içinde bi iş vardır die, teorik kapasiteye göre çözdüm.ve kaldım.bu sınavda yine aklıma işin zor tarafları geldi ama düşündüm ki, benim gibi düşünen çok az kişi vardır, bu yanıt bu kadar zor olamaz dedim.olayı çok yalın hale sokalım.780.000 satış diyor ve 30.000 iade, böle bi olayın olmadığını varsayalım.satışlarımız 750.000, dolayısıyla net satışlar da bu.maliyet ise zaten iade gelen mal dönem sonu stoğunun içinde olduğu için yine smm:500.000 olacak ve sonuç 250.000 çıkıo.iade gelen mal bizim d.sonu stoklarına konmuş yani konmasaydı d.sonu stoğumuz 30.000 olacaktı ve smm:520.000 olacaktı, net satışlardan düşünce 230.000 kalacaktı veya iadeyi dikkat almasaydık 260.000 olcaktı.ama dedim ya, mal iade olmuş ve d.sonu stoklarına konmuş, böylece de d.sonu stok 50.000 e çıkmış.smm de bölece 500.000 oluo.bilmiorum, farklı düşünen arkadaşlar varsa, daha geniş bi persfektifle anlatsın

ŞAYLAN ' Alıntı:
düşüncemde yanlışmıyım yani 270000konusunda

EFSANE HOCANIN MART 2008 SORU ÇÖZÜMLERİ
Son 7 sınavda kazananların %90 ?nı O?nun ÖĞRENCİSİYDİ !!!
CEVAP 1

DİMM 150.000 TL ( 100.000 (DB) + 75.000 (D.İÇİ ALIŞ) - 25.000 (DS) )
DİŞ 175.000 TL
GÜG 60.000 TL

TOPLAM ÜRETİM MALİYETİ 385.000 TL
+ DBYM 20.000 TL
- DS YM (5.000 TL)
TAMAMLANAN MAMUL MALİYETİ 400.000 TL

+ DB MAMUL 150.000 TL
- DS MAMUL 50.000 TL
SATILAN MALIN MALİYETİ 500.000 TL

BRÜT SATIŞLAR = (BRÜT SATIŞ ? İADE ) - SMM

NET SATIŞLAR

( 780.000 TL - 30.000 TL )

750.000 TL - 500.000 TL

BRÜT SATIŞLAR 250.000 TL

fiyaskoydu bence 2.soru ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım.eğer 2.soru 60 puansa 1.soruyu yapmamızın ve sormalarının hiçbir esprisi yok bence arkadaşlar ,eğer bu böyleyse 100 geçer not herhalde maliyetten 2.sotuyu yapamayan kaldı ozaman

maalesef yanılmışın,çok üzgünüm,umarım geçersin...kendi adıma sevinsemde senin adına üzüldüm...

kadiriko arkadaşım, bu verdiğin yanıt neye dayanıyor.yani internette fln mı bu çözm yayımlandı.ve herşeyden öte bu hoca efsane deil di mi, gerçek yani.adı ne, ünvanı ne.sadece efsane hoca diolar ama biliosun efsaneler, gerçekten efsanedir.umaırm bu gerçektir:)

site ismi vermek istemiyorum ama cevaplar malum bu hocanın sitesinde yayınlanmış geçen sınavda cevapları yayınlamamıştı bu sınvda göğsünü gere gere koymuş,eğer bu cevaplarda yanlışsa o zaman kapatsın o fakülteyi.:)
işin ilginçi 2.soruyuda tam bulmamış...

kadiriko doğru yaptı 1.soruyu nerde yanlış var veya yanlışl diyen mi var herkes böyle buldu sonucu

Ben vergi sınavından beri o kadar üzüldümkü arkadaşım.artık mecalim yok.sizin adınıza gerçekten çok sevindim.sizinki daha önemli bunu yürekten söylüyorum.inş.50 puan konusundada yanılmazsınız emekli olursunuz

inş.şaylan arkadaşım.iyi temennilerin için tşk ederim.senin yaşadığnı geçen sefer ben de yaşadım.ama bazan zoru düşünmek ve uygulamak sonuç vermio hele böle dengesiz bi sınavda.bazan ark.lardan duyardım, çalışmadan girdim 40 aldım, çalıştım 30 aldım die.hak veriorum gerçekten, çünkü bazan çok bilmek hataya sevkedio insanı.ben yönetim muhasebesi dersi de aldığım için, teorik kapasiteyi duymuştum ve ona göre çözmüştüm soruyu geçen sınavda ama kaldım.umarım hepimiz emekli oluruz

murattini ' Alıntı:
vergi hukukunun 1.sorusuna ilişkin verdiğim cevabı sizinle paylaşmak istiyorum.

kdv için 2700 ytl kdv tarh edilir,muhatabı z koll şti.;vergi ziyaı cezası verilir muhatap z koll. şti.miktar ziyaa uğratılan miktarın 1 katı 2700 ytl
15000 ytl lik satıştan dolayı görünen 3700 ytl zarar 11300 ytl kara dönüşür.ortaklara oranları dahilinde ayırıp ortak başına düşen kardan %15 gelir vergisi tarh edilir muhatap ayrı ayrı ortaklardır;cezada yine aynen 1 kat olarak hesaplanır vergi ziyaı cezası olarak.ben ceza muhatabı olarak ortakları ayrı ayrı yazdım kafamda soru oluştu vergi cezalarında koll şti.lerde muhatap tüzel kişilik mi diye.ayrıca koll.şti.nin kurumlar vergisi mükellefi olmadığını belirttim,gecikme zamlarınıda dikkate almadım...
umarım doğru şeylerdir,fakat kasımdaki sınavda doğru yazdığım halde 33 le kalmıştım 70 beklerken bu yüzden umudum iyice kayboluyor hepinize sonsuz sabır diliyorum

kdv de muhatab z koll şti,gelir vergisinde ortaklar, hisseleri oranında
vergi zıyaı cezası vergi aslının bir katı tutarı bunlar kesin bilgiler

vergi ziyaı cezasında muhatab???
şu 15000-3700 olayını anlayamıyorum???

benim verdiğim cevaba gelince sınavda saçmaladım bu sorudan alacağım not sıfırda en azından doğrusunu bilelim

arkadaşlar maliyet 1.sorusunu
smm tablosu doğru
gelir tablosu satış iadelerinde 30000 yerine 20000 ytl yazdım
dolayısıyla brüt kar 260000 yt çıkardım
yanlış olduğu kanaatindeyim.
acaba ne kadar not kırarlar
nasıl değerlendirirler
çok moralim bozuldu
LÜTFEN FİKRİ OLAN VARSA YANITLASIN

slm arkadaşlar. umarım herkes emeğinin karşılığını alır. benim sorum maliyet muhasebesindeki puan verme sistemi ile ilgili. İki sorunun çözümünü de bilmeme rağmen ikisinde de yanlış sonuçlar buldum. 1.soruda iadeyi SMM maliyetine ekledim, 2.soruda ise bütün denklemleri kurup tabloyu oluşturmama rağmen, yardımci GY'lerin birbirinden yaralanma yüzdelerini yanlış hesapladım. sonuçlar da çok büyük farklı olmamakla birlikte yanlış çıktı doğal olarak. Kısacası, maliyette soruların çözüm şekline puan veriliyor mu yoksa direk sonuca göre mi değerlendiriliyor bilen var mı? daha önce sınava girip bu şekilde geçen arkadaşlar olmuş mudur?

KAPDAN ' Alıntı:
inş.şaylan arkadaşım.iyi temennilerin için tşk ederim.senin yaşadığnı geçen sefer ben de yaşadım.ama bazan zoru düşünmek ve uygulamak sonuç vermio hele böle dengesiz bi sınavda.bazan ark.lardan duyardım, çalışmadan girdim 40 aldım, çalıştım 30 aldım die.hak veriorum gerçekten, çünkü bazan çok bilmek hataya sevkedio insanı.ben yönetim muhasebesi dersi de aldığım için, teorik kapasiteyi duymuştum ve ona göre çözmüştüm soruyu geçen sınavda ama kaldım.umarım hepimiz emekli oluruz
inanın bu maliyet muhasebesi için diyecek hiçbir şey bulamıyorum bundan sonra hayatımızın neresinde ne kadar yer edecek düşünüyorum ama bir türlü bizleri düşürdükleri bu durumu anlıyamıyorum.tam 4 kitap soru çözdüm maliyetten ve neye üzüleyim bilmiyorum artık yazık emeklerimize son 2 hakkım artık inş.birdahaki sefere bizede nasip olur emeklilik.zaten son düşüncesi bile insanın içini karartıyor.