personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Kasım maliyette 1.soruyu teorike göre 2.soruyuda yarım yamalak yaptım.Aldığım not 0-mart maliyette ise 100 lük bir kağıt verdim ama bu değerlendirmelere göre 100 vereceklerini sanmıyorum.
buarada elifkaptan arkadaşım soruların iptal olduğu doğru.1.sorunun 2.maddesi ve 3.maddenin gün hesaplama kısmı topla 40 puanlık soru iptal oldu ama söylenilene göre lehimize olmuş ve o soruların puanı diğer sorulara eklenecekmiş.

valla başkada hiç bir şey demiyorum arkadaşım. kimse kimseye burda bir şey önermiyor hani kasım sınavı dediniz ya biz ona girdik ve anket konusu olalım diye girmedik .Bu sınava allaha çok şükür girmeme gerek kalmadı benim önerim normal kapasiteydi :P anket sonucunda oy birliğiyle bana ruhsat vermeye ikna olmuşlar ;D.
Şaka bir yana ama bir gerçek var ortada o günlerde ki belirsizliğe dair tesmerin vermiş olduğu cevap (bizim önerimiz değildir)normale göreydi bu kadar diyorum. ozaman kimin ne yaptığını ne yapmadığını ne ben bilebilirim ne siz notlarda ortada tesmerden verilen yanıtta ortada forumda aratıp bulabilirsiniz.

ama bu kasım sınavı geçmişte kaldı. Bu hafta ki sınavda geçti sizin önünüzde bir daha sınav stresi olmaması için burda bir paylaşım yapılıyor .

şu hocanın sitesini yayınlayacak yada bana özelden mesaj atacak merak ettim efsane hocayı...

ankete katılımlarınızı bekliyorum sizce maliyette 2.soru nasıl çözülüyor

stajyerMehmet ' Alıntı:
Finansal Analizde 1.sorunun 2.sırasındaki;

"Kısa vadeli ticari alacakların devir hızını hesaplayın ve bu alacakların kaç günde tahsil edildiğini belirleyin "

soru kağıdında sadece arkasayfada karşılaştırmalı bilanço verilmiş gelir tablosu hesapları yok net satışlar yok bu soru nasıl çözülecek iptal olması gerekmezmi? bununla ilgili 3.sıradaki sorunun da ilgili alacaklar ile yorumunun iptal olması gerekmezmi..

İkincisi arkadaki bilançonun 2006 döneminin aktif pasif toplamları tutmuyor..

Finansal Analiz sınavına girdik ama ben hiç bişey anlamadım bu sorunun akıbeti ne olacak::)

2. maddenin hepsi ve 3.maddenin 2. kısmı iptal edildi sınav sırasında.Bilançodaki yanlışlık konusunda ise bişey olmaz bu şekilde çözün dendi

aktif ve pasif toplamları tutmayan bir finansal tabloyu kredi talebinde bulunan bir mükellef için bankaya versek ve bankacı da bizi arasa aktif ve pasifiniz tutmuyor bende nederim biliyormusunuz.

Çaktırma :D

Şu soruları göremedik gitti........
Gerçekten bilanço toplamları tutmuyormu ::)

ERIN_BROCKOVICH ' Alıntı:
aktif ve pasif toplamları tutmayan bir finansal tabloyu kredi talebinde bulunan bir mükellef için bankaya versek ve bankacı da bizi arasa aktif ve pasifiniz tutmuyor bende nederim biliyormusunuz.

Çaktırma :D

Bizede TESMER in cevabını vermek kalır herhalde.Bişey olmaz o şekilde analiz edin.

murattini ' Alıntı:
Re'sen vergi tarhı, vergi matrahının tamamen veya kısmen defter, kayıt ve belgelere veya kanunî ölçülere dayanılarak tespitine imkân bulunmayan hallerde takdir komisyonları tarafından takdir edilen veya vergi incelemesi yapmaya yetkili olanlarca düzenlenmiş vergi inceleme raporlarında belirtilen matrah veya matrah kısmı üzerinden vergi tarh olunmasıdır. İnceleme raporunda bu maddeye göre belirlenen matrah veya matrah farkı re'sen takdir olunmuş sayılır."

soruda tarhiyatın vergi incelemesi sonucu ortaya çıktığını belirtiyor bence re'sen tarhiyat olması lazım

vergi 1.sorunun tarhiyat türüyle ne alakası var adamlar muhatabı soruyor tarhiyat şeklini değil ki
inceleme sonucu diyor nası ne şekilde nede eksiklik görüldü yazmıyor arkadaşlar merkezden uzaklaşıyosunuz

arkadaşlar efsane hocanın sitesine nasıl girebilirim

o bir efsane...

ama site adresini hala vermedi sn elifkaptan..

deniro ' Alıntı:
o bir efsane...

evet hakikaten efsane sabah bir baktım sıtede maliyet 2 ci soruyu cözmüş cözmesine, ama
soru kagıdında toplam 1 250 000 tl olan maliyeti 2 dağıtım sonunda 1 256 kusuruda vardı nasıl cıkartmıs anlamadım:P buda huner işi hemen maıl attım hata var dıye sonra alel acele yuvarlamış 1250 ye cekmiş hıhıhı ;D ;D

NecipKaan ' Alıntı:
deniro ' Alıntı:
o bir efsane...

evet hakikaten efsane sabah bir baktım sıtede maliyet 2 ci soruyu cözmüş cözmesine, ama
soru kagıdında toplam 1 250 000 tl olan maliyeti 2 dağıtım sonunda 1 256 kusuruda vardı nasıl cıkartmıs anlamadım:P buda huner işi hemen maıl attım hata var dıye sonra alel acele yuvarlamış 1250 ye cekmiş hıhıhı ;D ;D

var olan bi şeyin...icad edilmiş formülasyonlardan giderek soru çözmek efsane olmaya yetiyorsa..vay ülkemin haline..maliyet muhasebesinde yeni bi teori, yeni bi yaklaşım varmı orta da yok..eeeeee ne. öyleyse..var olan formüller üzerinden problem çözme yeteneği üst düzeyde..ne.. efsane...hoca iyi bi eğitici öğretici olabilir..ama abartıya gerek yok bence..

arkadaşlar bırakın efsaneyi falan kendi halinde yapsuın bişeyler biz nasıl geçeriz ona bakalım.son 2 sınavda çıkan sorular özellikle 2.ci sorular daha önceki sınavlarda (son 7-8 sene)hiç böyle zor ve alakasız sorular(kasımda ki 7b seceneği,martta ki resmen matematik)yok.bizden ne istiyorlar anlamak mümkün değil.daha önceki senelerde geçenlerle bizim ne farkımz var.eşitlik lütfennn

arkadaşlar tesmer e mail attım.maliyettki soruların kaçar puan olduğunu öğrenmek için bakalım ne cevap gelecek.isteyen yazsın bence
[email protected]

smmm yeterlilik sınavlarına ilk girişimdi ve sözellerden vergi ve meslek hukukundan hiç beklemediğim sorular geldi. genel yargı meslek hukukundan çıkmış sınav sorularına çalışmaktı bir çok kişi gibi bende öyle yaptım ama sanırım sonuç hüsran olucak. en kolay geçeriz dediğimiz ders olan meslek hukukundan kalmak üzücü. vergiden 3. soruya gelince ilk önce bende gv kanununda kesitnti yapmak zorunda olanlar diye düşündüm. ama daha sonra bankaların menkul kıymet ihracında yapmış olduğu kesintiler aklıma geldi. mükellefler bankaların kendileri adında ödedikleri stopaj tutarlarını kurumlar vergisinden mahsubunu yapabailiyorlar. doğrumu bilmiyorum ama ben aracılık faaliyetleri nedeniyel bankalar menkul kıymet yatırım ortakları ve menkul kıymet yatırım fonları diye cevapladım. gerçi temmuzda tekrar girmeye hazırladım kendimi normalde 70 80 bekleyenler vergiden elliyle zor geçerken bu belirsizlikte geçmeyi düşünmüyorum :((

2.soru fiyaskoooo diyorum başka bişe demiyorum.bu dönem 2.soru için maliyet değilde matematik sorusu deseler adını.ben kursa gittim matematiksel dağıtımda 2 liyi sınıfta arkadaşlar zor yapıyorlardı 3.lüyü nasıl yapsınlar.yazık diyorum bunca emeğe
işçilik varken ,güg sapması varken,normal 2li matematiksel varken,net satışlar yöntemi varken ,safha varken gidiyorlar alakasız bir soru soruyorlar.

Arkadaşlar 30 Martta Finansal Tablolar ve Mali Analiz Teknikleri sınavına giren var mı? Sorular yanlış sorulmuş ve iptal edilmiş doğru mu?