personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Mail attım bakacağız

Erin bu maili nereye çekiyorduk yada mail için niye 40/60 mı yazalım yoksa puanlama nasıl diyemi

biz tesmere mail atmıştık ozaman mail e notlama hakkında yorum yapmadan sınav kağıdında notlama bilgisinin olmadığını soruların puan değerini öğrenmek istediğimizi belirten bir mail atmıştık bu ismi hiiiiççç unutmam gül sakmak isimli bir yetkili soru değerlerinin 50/50 olduğunu belirten bir mail atmıştı forum sayfalarında mevcut sende hatırlarsın sanırım bu arada denetimin nasıl geçti notlarım işine yaradımı arkadaşım...

Ne diyim arkadaşım tabi yaradı Ondan çalıştım zaten birde ömer duman okudum denetimdede Maliyette de kritik-Vergi kesin kaldım ama Maliyete çok emek verdim ya şimdi 1.40 sa 2. ci sorudada baya şeyler yaptım ama 3.lü denklem değil ne dersin ya

Kuralların belli olmadığı, soru ve sınav sisteminin bir sınavdan öbür sınava değiştiği, hangi sorunun kaç puan oldugunun bilinmedigi bunu sorma hakkının bile olmadığı, destek yerine köstek, sevmek yerine ezmek, sevdirmek degil küstürmek için çalışılan başka bir meslek grubu varmıdır bu memlekette ? Siyasalda sınava giriyoruz, başımızda gözetmen olarak duran gürevli asistan arkadaşlar bile bizlere tavrı nasıl hiç farketmediniz mi? smmm yeterlilik sınavı nasıl sa ... yapsa ya onu bi avukata hakime savcıya doktora eczacıya vs vs. biz ehil olmadıkça biz "haklı olan" sesimizi yükseltmedikçe, menfaat peşinde koşup bugun yaşadıklarımızı yarın koltuk üstüne oturunca unutursak mesleğe kimin saygınlığı kalır.

Avukatın stajı zorunluydu kaldırıldı, ufacıcık bişeyde tek yürek olmasını bilen adalet çalışanlarına bakıp örnek alınması gereken ne çok şey var aslında. Keşke bizlerde yasal olarak haklarımızı arayabilen, toplumda saygı gören meslek mensupları olabilsek, keşke benim oda başkanlarım serbest muhasebeciliğin kaldırılması ile ilgili yasa için bas bas bağırdıgı kadar gelipte meslek mensubu adayın orda çektigi sıkıntılara az iki kelam etse. Böyle gelmiş böyle gider ağalar. Dayısı olan geçer. 40-60 değil 10-90 olsa yine geçer 2. soruyu ellemeden. Hepimiz adına çok üzgünüm. Sonumuz hayır olsun inşallah.

birincisi ben sorunun 40/60 olduğuna inanmıyorum neden dersen 1. soru mesleki bir soru 2. soru matematik bilgisini sorgulayan bir soru ayrıca kasım maliyet kaosunda yazıyla dillendirilmeyen ama söylenen bir şey varki öğrencinin sorumluluğu sorunun doğru olup olmadığını sorgulamak değil soruyu doğru çözmektir dendi.ve martta da bunun acısının çıktığını düşünüyorum bu kadarda ağır soru sorulmazki kardeşim karşınızdaki de gavur evladı değil ya görüyorsunuz kurslar kaç gün sonra bu soruları yanıtlamaya başladı erkenden yanıtlamak isteyenler aceleden yanlışlar yaptılar bu soruyu HAZIRLAMAK için bile kaç saat harcadınız kimbilir ki 1,5 saatte doğru olarak çözülmesini istiyorsunuz .Ayrıca siz öğrenci nitelemesinde bulunduğunuz kişilerin eğitilmesi bilmediklerini öğrenmesi için ne yaptınız hiç bir şey yapmasanızda sorularıda cevaplarıda Sınav bitimi hafta başı koy sitene çözüm şeklini soru değerini insanlar sizden öğrensin eğitmenler hocalar ey görünmeyen ihtiyar heyeti.yok öyleydi yok böyleydi yok şu kurs şöyle dedi yok bu kurs böyle dedi kaosuna son verin. Ama olmaz tabi soru kağıdına yazın biz bu belgeyi vermicez boşuna uğraşmayın ne buya insanları hasta ettiniz resmen.

Arkadaşlar herkes mail atsın ? baskı kuralım ozaman 50-50 değerlendirirler belki

Şöyle düşünmek lazım erin adamlar haklılar bir biz bu mesleği yapacaksak üçlü bilinmeyen denklem çözmeyi bilmemiz lazım ilerde imalat yapan bir firmanın yardımcı gider yerlerini dağıtırken yanlış yapmamaız lazım bilgisayar yok ya elle çözmemiz lazım sonra incelemeye falan gireriz denetmen oturup üçlü denklem kurar ve hatamızı bulup bize vergi ziyaı keser .....

PUANLAMA
1. SORU 40 PUANDIR
2. SORU 60 PUANDIR

BİLGİLERİNİZİ RİCA EDERİZ.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
Dikmen Cad. No:562 Dikmen/Ankara 06460
444 60 60 (312) 475 53 00 (pbx)
Fax: (312) 475 53 14 |
[email protected]

Gelen mail bu

İyi günler gül hanım 30 mart 2008 yeterlilik maliyet muhasebesi puanlaması 40/60 diye bilgi aldık

Bunun teyidini yaparmısınız doğrumudur

Daha önceki bilgilerimize göre puanlar yazılmamışsa 50/50 olur diye biliyorduk

Teşekkür ederim iyi çalışmalar

Benim mailim de bu

mesleki soru matematik sorusu diye soruları sınıflamamızın doğru olacağını düşünmüyorum. muhasebeyi meslek edinmişiz, bu işin yarısı matematik hatta daha fazlası. maliyet muhsebeside tamamiyle matematik yoğun bi alan sizinde bildiginiz gibi. yani burda matematik yada meslek sorusu sorgulamanın yerine "ben dedim oldu" zihniyetini eleştirmek. bunu sınav kağıdına 40-60 diye yazmak bu kadarmı zordur? yoksa tanıdıklarınız varda duruma goremi belirleriz şimdi yazmayalımmı diosunuz? insanın aklına kırk tane şey geliyor.

kısaca söylecek olursam, soru integralde olur türevde, konu yada alan neyi gerektiyorsa onu sorarsın. 3 denklemli soruda maliyet muhasebesi konusu içindedir. yaparız yapamayız o ayrı bi konu. zordur kolaydır o ayrı konu. ama ben dedim öle oldu varmı itirazı olan ı değiştirmemiz lazım. oyunun kurallarını şeffaflaştırmaz arkada nelerin dondugunu bilemeyiz. vs vs burda yırtınıyoruz ama hiçç, her donem aynı.

analiz sorularını tesmerin çaycısı hazırlamış diyolar.. ;D sormuşlar adama bilgisayar anlarmısın diye.. adam anlarım demiş heralde.. rezalete bak yaa.. 4 ayda bir sınav yap onu da yanlış yap.. ;D

PUANLAMA
1. SORU 40 PUAN
2. SORU 60 PUNADIR.

BİLGİLERİZNİZİ RİCA EDERİZ.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
[email protected]

Şöyle bir cevap yazdım bu sizce doğrumu?

arkadaşlar 40-60 sa notlar diyorlarki sizi geçirmek istemiyoruz.bunun açıklaması bu ki ben inanmak istemiyorum.1 soru sorda yapan geçsin yapamayan kalsın o zaman şeffaflık istiyorum.vergi de de 4 soru vardı ve puanlama yoktu.1.soru zordu herkes dumur oldu ozaman onun değerinin ve diğer soruların değerleri kaç olur sizce
1.soru 30 veya 40 olsa diğer 3 soruda nasıl olur sizce
bende 1-40 2-20 3-20- 4-20 haksızmıyım kısacası 50/50 olduğuna inanıyorum vergidede 25er puan sorular olmasını diliyorum.

bende öyle inanıyorum ama resmi cevap böyle arkadaşım

yazık çok yazık biz hala sınav ve puan mağdurları olarak hiç bişey yapmıyoruz.hangi mantık hangi düşünce ben şimdi bir mail atıcam neler yazacam neler.

YAZEE ' Alıntı:
PUANLAMA
1. SORU 40 PUAN
2. SORU 60 PUNADIR.

BİLGİLERİZNİZİ RİCA EDERİZ.

Gül SAKMAK
Öğrenci İşleri Şefi

TESMER
[email protected]

skandal

şöyle umuyorum; Dağıtım oranlarını hesaplama 10--formulleri düzgün yapıp hesaplama 30-tabloya geçirme 10- 2 . sorunun not hesaplaması böyle olmalı yani bir 10 puan benim gibi yapanlara en azından verilmeli kaldıki aslında 30 puanı hakediyoruz ama artık bunu düşünüyorum

Tek tek atılan, münferiden verilen tepkilere cevap almak neredeyse imkansız gibi. Demek istedigim bi başkaldırı , hakkımız olmayanı istemek değil. Sadece daha adil, daha insana yakışan, daha şeffaf bir sınav sistemi. Kim neyi hakediyorsa onu alsın. 3 bilinmeyenliyi yapamayan geçemesin ama bilsin, 3 bilinmeyenli soru 60 puan. Serbest Muhasebeciliğin kaldırılmasında ne hak yeniyorsa burdada en az okadar hak yeniyor. Sınav puanlamanın 40-60 oldugu yazılmış olsa belkide son hakkı olan meslek adayı birinci soruyu es geçip direk tüm vaktini ikinci soruya verecekti. Arkadaşlar bunu anlamak yada anlatmak çokmu zordur? Belgesini alan arkadaşlara sesleniyorum, yıllardır meslek içindeki büyüklerimizede soyluyorum, adil ve şeffaf bir sınav sistemi kurmak bizden sonra gelecek neslin bizim çektigimiz sıkıntıları çekmemesini sağlar. Lütfen herkes demokratik tepkisi, yasal tepkisi neyse onu bildirsin.

ALEX_06 ' Alıntı:
Kuralların belli olmadığı, soru ve sınav sisteminin bir sınavdan öbür sınava değiştiği, hangi sorunun kaç puan oldugunun bilinmedigi bunu sorma hakkının bile olmadığı, destek yerine köstek, sevmek yerine ezmek, sevdirmek degil küstürmek için çalışılan başka bir meslek grubu varmıdır bu memlekette ? Siyasalda sınava giriyoruz, başımızda gözetmen olarak duran gürevli asistan arkadaşlar bile bizlere tavrı nasıl hiç farketmediniz mi? smmm yeterlilik sınavı nasıl sa ... yapsa ya onu bi avukata hakime savcıya doktora eczacıya vs vs. biz ehil olmadıkça biz "haklı olan" sesimizi yükseltmedikçe, menfaat peşinde koşup bugun yaşadıklarımızı yarın koltuk üstüne oturunca unutursak mesleğe kimin saygınlığı kalır.

Avukatın stajı zorunluydu kaldırıldı, ufacıcık bişeyde tek yürek olmasını bilen adalet çalışanlarına bakıp örnek alınması gereken ne çok şey var aslında. Keşke bizlerde yasal olarak haklarımızı arayabilen, toplumda saygı gören meslek mensupları olabilsek, keşke benim oda başkanlarım serbest muhasebeciliğin kaldırılması ile ilgili yasa için bas bas bağırdıgı kadar gelipte meslek mensubu adayın orda çektigi sıkıntılara az iki kelam etse. Böyle gelmiş böyle gider ağalar. Dayısı olan geçer. 40-60 değil 10-90 olsa yine geçer 2. soruyu ellemeden. Hepimiz adına çok üzgünüm. Sonumuz hayır olsun inşallah.

bu sınavla ilgili en haklı bulduğum yazı diyebilirim. eline sağlık..biz sustukça böyle olmaya hatta daha da kötüleşmeye devam edecek. dünyanın en pahalı sınavı. tus u da geçtik sayelerinde. ama kendi aramızda konuşmaktan başka hiç birşey yapmıyoruz malesef...en üzücü olan bu bence