personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar ben mail attım bakalım ne gelecek.dedim ki 100 mü almmamız gerekiyor dedim.başta son hakkı olan arkadaşlara 50 yetenlere yapılan bir haksızlık değilmidir diye yazdım ne gelecek bakalım.

bizim sesimizi duyurmamız lazım.son 2 sınavda gelen sorularla geçmişteki son 6-7 seneye bakın sorulara bu sorularda geçenlerle ne farkımız var vermek istemiyorlarsa söylesinler ona göre hareket edelim kimsenin vaktiyle parasıyla oynamasınlar.

mail cevaplarını paylaşalım

ALEX_06 ' Alıntı:
Kuralların belli olmadığı, soru ve sınav sisteminin bir sınavdan öbür sınava değiştiği, hangi sorunun kaç puan oldugunun bilinmedigi bunu sorma hakkının bile olmadığı, destek yerine köstek, sevmek yerine ezmek, sevdirmek degil küstürmek için çalışılan başka bir meslek grubu varmıdır bu memlekette ? Siyasalda sınava giriyoruz, başımızda gözetmen olarak duran gürevli asistan arkadaşlar bile bizlere tavrı nasıl hiç farketmediniz mi? smmm yeterlilik sınavı nasıl sa ... yapsa ya onu bi avukata hakime savcıya doktora eczacıya vs vs. biz ehil olmadıkça biz "haklı olan" sesimizi yükseltmedikçe, menfaat peşinde koşup bugun yaşadıklarımızı yarın koltuk üstüne oturunca unutursak mesleğe kimin saygınlığı kalır.

Avukatın stajı zorunluydu kaldırıldı, ufacıcık bişeyde tek yürek olmasını bilen adalet çalışanlarına bakıp örnek alınması gereken ne çok şey var aslında. Keşke bizlerde yasal olarak haklarımızı arayabilen, toplumda saygı gören meslek mensupları olabilsek, keşke benim oda başkanlarım serbest muhasebeciliğin kaldırılması ile ilgili yasa için bas bas bağırdıgı kadar gelipte meslek mensubu adayın orda çektigi sıkıntılara az iki kelam etse. Böyle gelmiş böyle gider ağalar. Dayısı olan geçer. 40-60 değil 10-90 olsa yine geçer 2. soruyu ellemeden. Hepimiz adına çok üzgünüm. Sonumuz hayır olsun inşallah.

noktasına kadar katılıyorum. düzenlenecek her türlü hak arayışına katılmaya varım..

Bıktım artık

32 yaşındayım 15 yıldır büroculuk yapıyorum ticaret lisesi,kocaeli meslek yüksek okulu daha sonra açıköğretimi bitirdim.Bu işi iyi yaptığımı,bugüne kadar enaz 15-20 tane mali müşavir yetişdirdiğimi biliyorum.

Ama gerçekten bıktım eğer bu sınavdan da böyle saçma sapan bir şey yüzünden kalırsam inşaat işine gireceğim,müteahhitlik yapacağım Yada bir bakkal dükkanı açıp oturacağım kasada.(bakkalın muhasebesinide tutarım herhalde bilmiyorum)

Dua ettim sınava girerken allahım hayırlısı neyse o olsun diye demekki hayırlısı olması gerekeni buymuş.

ne yapmamız gerekiyorsa yapalım.varım her dediğinize hakkımızı arayalım.arkadaşlar bu böyle gitmez.

akin94k.t.m.l. ' Alıntı:
Bıktım artık

32 yaşındayım 15 yıldır büroculuk yapıyorum ticaret lisesi,kocaeli meslek yüksek okulu daha sonra açıköğretimi bitirdim.Bu işi iyi yaptığımı,bugüne kadar enaz 15-20 tane mali müşavir yetişdirdiğimi biliyorum.

Ama gerçekten bıktım eğer bu sınavdan da böyle saçma sapan bir şey yüzünden kalırsam inşaat işine gireceğim,müteahhitlik yapacağım Yada bir bakkal dükkanı açıp oturacağım kasada.(bakkalın muhasebesinide tutarım herhalde bilmiyorum)

Dua ettim sınava girerken allahım hayırlısı neyse o olsun diye demekki hayırlısı olması gerekeni buymuş.

Bi torpil bulup bakkallar odasına gir...Nasıl olsa ilokul mezunu bile olsan e-beyan gönderebilirsin.....
Bunlar iyice bıktırdılar....Tablolardaki sorular yanlış.......Hiç bir açıklama yokmu ???

akın94 bende aynı durumdayım.ben bide dosya yaktım tekrar sınavlara giriyorum.geçmişte geçtiklerimden geçmek için uğraşıyorum varmı böyle bişey.geçmişte geçemediklerimi de vermiş durumdayım.gelinde sinir stres sahibi olmaaa temmuz sınavı son sınavım olabilir ne yapacam bilmiyorum.

MAİL ATALIM LÜTFEN ;herkes 60 lık soruya uğraşır ve zaman yeter muhakkak sonuca ulaşırdı zaman yetmedi formul hatasını farkettiğimizde zaman YETMEDİ !bence geçen sınav yoğun baskıdan 50-50 yaptılar normal-teorik olayında 250 sayfadan fazla yorum yapıldı mail atıldı

1 saat oldu mail atalı cevap yok gul hanımdan

Ses getirmemiz lazım

ciddiyetimizi göstermemiz lazım herkesi mail atmaya biryerli aramaya çağırıyorum.bunu yaparsak 50/50 olursa çoğumuz geçicek inşallah.hadi arkadaşlar

"Biz Yaptık Oldu."

cevap budur arkadaşlar. tek isteğimiz daha adil, muammanın olmadığı, daha şeffaf, bi sınav sistemi. Biz eskiden oldugu gibi diplomayı göster belgeyi al istemiyoruz. Bizleride savunan meslek mensupları, oda başkanları, tesmer çalışanları istiyoruz. Neyse çalışanın hakkı onu alsın. Bu ülkede yapılan en büyük , kapsamlı , organize sınav nedir? ÖSS yada yeni adıyla her ne ise işte. Oradaki çocuk kadardamı hakkımız değil neden, nereden sorumlu olunacağı hangi sorunun kaç puan olacağı? Sonucun hangi tarihte açıklanacağı?

Yeni çıkacak SSK yasası ile eşinden ayrılan dul kadının yeniden evlendiğinde ssk dan alacağı yardımın kesilecegini köşelerine yazı yapan meslek büyüklerimiz, meslek içinde bu yaşanana neden sessiz kalırlar? Bilmiyolarsa elbette sessiz kalacaklardır. Sesimizi sorunlarımızı bize tanınan haklar doğrultusunda yasal prosedürü ile duyurmamız gerekiyor. Mağdur olmak istemiyorsak bunu yapmak zorundayız.

arkadaşlar yazılanları okudum .Bende vergiden ve analizden girdim .Hakkımızın yendiğini ve sömürüldüğümüzü düşünüyorum.Ancak bunu tek tek ve ayrı derslere itiraz ederek yapamayacağımızı düşünüyorum .Bunu için ortak bi tepki koymamız gerekir.Analiz ayrı bi dert meslek hukunda çoğu kişi başarıs olacak .Vergi ve huku evlere şenlik Analizden bahsetmeye bile gerek yok bu arada sorunun eksik olmasını bi şekilde anlarımda yanlış bilanço veripte öyle analiz edilsin bişey olmaz denmesini hazmedemiyorum ben ya .Bütün stajyer arkadaşlar birlik olup ortak bi tepki koymamız lazım.Eğer bize belge vermek istemiyolarsa açıkca söylesinler bizde başımızın caresine bakalım.Yoksa burası Türkiye adamını bul işini hallet yolunamı başvurmak lazım.Odaların zaten bizimle ilgili hiç bi olayı yok.Şİmdi yanımda olup bana destek olmadıktan sonra nediye benden para istiyolarki.

Arkadaşlar hiç moralinizi bozmayın, 1.soruyu tam yapanlar yani 500.000-250.000 rakamını bulanlar üzülmeyin, bu kağıda zayıf vermek yürek, vicdan ister, diyelimki oldu, yargıya initikal edin, hiç diğer sınava girmeyi denemeyin, bir daha risk kesinlikle almayın...

Evet mail atmalıyız en azından.Bu şekilde tepkimiz az çok belli etmeliyiz.Hiç bir şey yapmamaktan iyidir.

Ayrıca Sınavda gözetmen dalgacı bir tutum sergiledi.Sınavlar çok kolay 10 dakikalık şeyler dedi.Ama hagi ülkede yaşadığını bir an unuttu heralde.Sınav sonrası Gözetmeni yakalayıp bunun bu kadar kolay olmadığını anlatmaya çalıştım.Oda sonradan hak verdi.Demek istediğim altta kalmamak lazım.Sonuçta herkesin emeği var.

Sayın izcan ;kime hangi yargıya ,bunlarla uğraşılmaz ya bunlar kendi çalıp kendi oynuyor.Bir sınav da 50-50 öbüründe 60-40 itiraz edipte geçen varmı,Dosya yakan çok ama

Sınav sonucu açıklandığı zaman odaya gidin arkadaşlar, ben yargı yolu ile sonuca itiraz etmek istiyorum diye,
Onlar sanırım yönlendirirler...

tek kelime İNANMIYORUM. :'(

Hakkınızı aramak için yargıyı ve hukukçuları kullanmaktan çekinmeyin baksanıza dün alkollü araç kullanma cezası alan avukat beyefendi iptal davası açmış ne yani sen iç iç yola çık beni ez neyi iptal edeceksin ozaman .Biz hiç değilse kimsenin canına halel getirmeyiz. Maliyet maliyet diyoruz da vergi deki soruda tam bir muamma ben bu soruyu denetmen arkadaşlara soruyorum gerçek bir olay gibi sordukları ilk şey 2007 yılında k/z mı var daha mart beyanının vermeden öncemi çıktı ortaya diye soruyor haklı olarak neden diyorum e kar varsa mahsup ettiysen iadrenin zararını öğrenicem diyor.Burda zararı düşende var düşmeyende bu durumda kim doğru kim yanlış.