personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ya arkadaşlar birilierine neden hesap sorulamıyor
bazıları gerçekten memleketin sahibi sanıyor kendini türmob bence afrika ülkelerinin herhangi birine gönderilmelidir seviyesi çapı gelişmekte olan bi ülkeye yetmiyor.dünyanın hangi ülkesinde bir sınav diğer sınava 1 ay akla açıklanır artık notlarımı merak bile etmemye başladım yeter bu kadar kepazelik bu ne vurdumduymazlık yapmıyorsan bırak

herkese günaydın
akşam yeterbey arkadaşımızın yazdıklarını okudum hele hele sınav kağıtlarının türmob a yakın sm ve smmm lerce okunması hiç hoş değil adamlar kafasına göre not verir.
hayırlısı inş.
artık açıklansada harkes rahay bi nefes alsa.................

zaten 6000 tane kağıdı komisyon üyerlinin okuması mümkün mü? bu adamların hepsi Prof. hepsinin asistanı, doçenti, yardımcı doçenti vs vs. var..

sami ' Alıntı:
ya arkadaşlar birilierine neden hesap sorulamıyor
bazıları gerçekten memleketin sahibi sanıyor kendini türmob bence afrika ülkelerinin herhangi birine gönderilmelidir seviyesi çapı gelişmekte olan bi ülkeye yetmiyor.dünyanın hangi ülkesinde bir sınav diğer sınava 1 ay akla açıklanır artık notlarımı merak bile etmemye başladım yeter bu kadar kepazelik bu ne vurdumduymazlık yapmıyorsan bırak

onlarda şunu düşünüyodur.. biz böyleyiz, sen bırak yapma bu mesleği, hatta kimse sınava girmesin.. biz yine komisyon üyesi olalım vs vs

Ya arkadaşlar sizleri anlamak çok zor.Tamam şu an streslisiniz herşeye inanmak istiyorsunuz ve sizin bu durumunuzdan yararlanıp zevk alan kendini bilmezlere malzeme oluyorsunuz.Bakın arkadaş gayet güzel şekilde aradaki tutarsızlığı görmüş ve sizi uyarmış siz hala doğruyapanı suçlar gibi konuşuyorsunuz.Demişler ya hani doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye yapmayın arkadaşlar.Neymiş sınav kağıtlarını asistanlar okuyomuş sm ler okuyomuş.Geçin bunları allah aşkına hadi desin ki tanıdık yoluyla geçiyorlar tamam ama böyle saçma şeylere inanmayın derim.

pazar açıklanabilir mi acaba
daha önce hiç açıklanmış mı bileniniz var mı

pazar mı? bence açıklandıysa bile bi yanlışlık olmuştur.. mümkün değil :)

benimmeselem ' Alıntı:
Ya arkadaşlar sizleri anlamak çok zor.Tamam şu an streslisiniz herşeye inanmak istiyorsunuz ve sizin bu durumunuzdan yararlanıp zevk alan kendini bilmezlere malzeme oluyorsunuz.Bakın arkadaş gayet güzel şekilde aradaki tutarsızlığı görmüş ve sizi uyarmış siz hala doğruyapanı suçlar gibi konuşuyorsunuz.Demişler ya hani doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar diye yapmayın arkadaşlar.Neymiş sınav kağıtlarını asistanlar okuyomuş sm ler okuyomuş.Geçin bunları allah aşkına hadi desin ki tanıdık yoluyla geçiyorlar tamam ama böyle saçma şeylere inanmayın derim.

çok şükür beni anlayan bir kişi çıktı.Toplum olarak böyle olduk.Her söylenene her duyduğumuza koşulsuz inanıyoruz.

balance o pek inanmak olmuyo, kendini tatmin etmek için inanırmış gibi yapmak oluyo.. en azından kendi açımdan..

haklsın blackmoney yani kendini kandırmak oluyor.Problemleri dışarda aramaktan önce kendi elimizden gelenin en iyisini yaptık mı diye sorgulamak gerekiyor.Sistemin harika olduğunu idda etmiyorum.Adeletsizlikleri ve haksızlıkları içeren bir sistem her sistemde olduğu gibi.Ama inan yapınca da kimse kimsenin emeğini harcayamaz.örneğin ben arada şahit oluyorum en fazla tartışılan vergi hukuku.Neleri çalışsak diye günlerce tartışıyoruz.Bence çalışılıcak şey ortada.Ben aldım kununu elime atlamadan herşey gelebilir zihniyeti ile eksiksiz çalıştım ve gayet iyi bir notla geçtim.Ama çalışırken bu hiç sorulmamış gelmez diye orasını burasını kesip atsaydım başarılı olmazdım.Nihayetinde bu bir sınav zor soruda olucak kolayda.Konu ayırmamak lazım.Hatta şahsi notlardan ziyade kanundan çalışmak lazım.Am bu durumdaki başarızlığı sistemin üzerine atmak en kolayı...

balance arkadaşım.. hem fikiriz.. söylediklerine katılıyorum.. sistemin süper bi sistem olamdığını herkes biliyo zaten değil mi? ve insanın olduğu yerde her zaman aksaklıklar olabilir buda bi gerçek... ama mesleği eğer yüceltmek gerekiyorsa bazı şeylerin zor ve meşakkatli olması şart.. örneğin avusturya veya avustural tam bilmiyorum, mali müşavirlerin statü sıralaması 2.sırada geliyor.. yani doktordan bile daha üst sılarada.. bunun dışında bi çok ülkede 5 inci sıranın altına hiç düşmüyor.. (bizim ülkemizdede olacak inşallah)tabiki o ülkedekilerde bu aşamalrdan kesin geçtiler.. düşün senin mesleğini icra ederken yaptığın en küçük hata 70 milyon insanın hakkına gasp oluyor.. o yüzden suçlama yaparken veya eleştrirken sınırımı aşmamaya çalıştım... aştıysam herkesten özür dilerim..

yarında açıklanmazsa varya ????? inanaın bir gün daha beklemeye halim yok......yaw nerer yazılıp çizilmiş düngece ve bugün bu forumda....( ben de ianamış gbi yapıyorum ;D ;D) kabahat bizim değil kabahat bu kadar zaman bizleri bekleten de eeee millet bekledikçe efsane üretiyo :o :-X ama bazıları da abartıyo canımmmmmmmmmm

efsaneler de hayaller gibidir.. ne onlarla nede onlarsız olur..

zeynepyaroglu ' Alıntı:
yarında açıklanmazsa varya ????? inanaın bir gün daha beklemeye halim yok......yaw nerer yazılıp çizilmiş düngece ve bugün bu forumda....( ben de ianamış gbi yapıyorum ;D ;D) kabahat bizim değil kabahat bu kadar zaman bizleri bekleten de eeee millet bekledikçe efsane üretiyo :o :-X ama bazıları da abartıyo canımmmmmmmmmm
Kimsede bekleyecek hal ve tahammül kalmadı.Birde buinsanın içini dahada çok karartan efsanelerde cabası.

Sabreden derviş muradına ermiş arkadaşlar.. yüzdük yüzdük kuyruğu bile solladık.. bişey kalmadı..

yarın mutlaka açıklanmalı bu sınav...ve salı günü itibariyle derse oturmam gerekiyor...hangi dersten kalıp hangisinden geçtiğimi bilmek istiyorum artıkkk

bende artık açıklansa ve derse başlasak diyorum ama ..Komisyona göre 60.gün 0106.08 miş.Yani tam 61 günde açılanırmı çok merak ediyorum.Sizde kaç ders var zeynep hanım.

ben de 4 ders var...2 sini rahat geçmişimdir( analiz ve meslek) ama ikisi çelişkili kalada bilirim geçe de bilirim (vergi ve maliyet) ya ikisinden kaldım ya birinden kaldım yada ruhsatı aldım .....3 ihtimal arasında 60 gündür mekik dokuyorum...vergiden kurumlarla alakalı soruyu 12 maddelik hepsini doğru ve tam yaptım ...emsal bedel ve ücreti de tama yakın yaptım...diğer iki soru hesaplama sorusu ve yoklama sorusu kanunda ki gbi değil doğruya yakın cevaplar verdim....maliyet ise kağıdıma uzaktan bakılırsa 100 lük gbi duruyor tüm kurallara uyulmuş gidişat şekil tablolar açıklamalı ama sonuçları yanlış bulmuşum ??? ??? bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler.....ama benim pozitif düşünmemdde ki tek yan : kasım sınavı yani o sınava ben hiç hazırlıksız girdim nerdeyse yani son 3 gün muhasebe çözdüm ve diğer iki gün de hukuk analiz ve denetime şöyle bi baktım ...yani 5 gün bi hafta diyelim .....4 ders çalıştım ve 3 ünü verdim birini 45 le kaldım(analiz) değerlendirme yaptığımda muhasebem yevmiye maddelerin de 5 6 yanlış sonuç yanlış ve kapatmaları dahi tam yapamamıştım ama bildiğim belli çalıştığım görülüyor ve kurallara uydum...ne gelir tablosu ne kapanış bilançosu zamanım yetmedi sonuç 51 geçtim....hukuk 3 soruydu 2 si ana başlıkları verdim ama tam olarak açıklamadım ...bi sorum da iki kelimesi doğru gerisi yanlıştı...kağıdın arkasına bile geçmedim ön sayfada ( irade ile beyan arasında ki uygunsuzluk halleri? hata hile ikrah dedim bıraktım altına danışıklık: muvazaa mutlak muvazaa nisbi muvazaa dedim açıkladım ama bunları...diğer soru hizmet sözleşmesi nedir çeşitleri nelerdir açıklayınız...önce sözleşmeyi tanımladım sonra hizmet sözleşmesini ve çeşitlerini yazdım ama çeşitlerini açıklamadım....limited şirketi tanımlayınız ortaklarının hakları ve borçları hakkında bilgi veriniz? enaz iki kişiyle kurulabilen sermaye şirketidir....ortaklarını da salladım öyle ...sonuç 50 geçtim....denetim : 4 soru vardı ilk soruyu yaptım ikinci üçüncü ve dördüncu sorular yarımdı sonuç 52 geçtim.....demem o ki bişeyler yapmak yeterli ...kasım sınavında çok fazla vakıf değildim konulara bu neticeyi aldım mart sınavına ise baya ciddi ciddi hazırlandım konulara vakıfdım yorumlarım çok daha etkili cümlelerle kurulmuş çalışmış olduğum bariz belli ve kendime göre iyi bakalım onların takdiri ne olucak??? onca stres vuslata az kaldı......ama netice ne olursa olsun zafere yaklaştığıma inanıyorum tek ders te kalsa yüküm hafifleyecek ve önümde 3 sınav daha var 8) kendi adıma biraz daha pozitif düşünebiliyorum henüz 81 doğumluyum ve daha çok vaktim var bu sonuç olumsuz da olsa temmuz sınavını kesin kazanmış olucam.... yarın açıklanacak çaresi yok açıklanmaz sa da çok en çok 2 gün daha bekletirler....hrkese başarılar

Benimde ilk girişimdi .Az çok tüm dersler cevaplamalar yaptım..Umarım sizinki gibi notlarla geçer notu yakalayabilirim..Özellikle vergiden 3 soru cevapladım sadece ???
Yaş olarakda çok yakınız .Benimde acelem yok ama tezcanlılıkdan olsa gerek sizin kadar pozitif bakamıyorum malesef..

malesef sizinle aynı düşüncede değilim kasım sınavına girdim.O sizin yüzeysel yazdıklarınızı bide ben başlıkları açtım.Ama 65 aldım.finansal muhasebede yapmadığım sadece bilanço ve gelir tablosuydu.birde bilançonun kapanış kaydı.kalanlarının hepsini yaptım.hatalı yevmiye maddelerim vardı 1-2 tane ama sonucu değiştirmiyordu.45 le kaldım.Yani anlayacağınız.kağıdınızı kimin okuduğununa bağlı .eğer cevabını bilen biri okuduysa geçersiniz.bişeyler yazınca.yok odaya yakın sm ler smmm ler okuduysa yada komisyon üyelerinin yardımcıları falan vay halinize..........
benim artık bu sınavdan bi beklentim yok.Adetli olduğuna inanmıyorum.Adamlarının işine geirse geçeceğiz.
Neler duydum bu sınavla alakalı malesef boşa kürek çekiyoruz.....