personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

arkadaşlar

tesmerde sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili bir kaç ip ucu

komisyon sınav sonuçlarını getirmemişse bugün ve yarın aranmazsınız ve sınav internetten yayınlanmaz

eğer komisyon sınav sonuçlarını bugün getirmişse yarın aranmaya başlarsınız ve yarın akşam internetten verilir

eğer öğlene kadar aranan olmazsa o gün daha kimse aranmaz

:) Seyyah güzel söylüyorsun kardeşimde, Tesmer komisyondan gelmedi derken yalanda söyleyebilir inancımız kalmadı ki. Belkide Cuma-C.tesi-Pazar bu günlerden birinde de gelmiş olabilir komisyondan:) Senin bu ihtimallerinin tutması için tesmerin yalan söylememesi lazım:)

ya komisyondan gelmiş olabilir ama tesmer arayanları başından savmak için ne diyecek komisyondan gelmedi diyecek

seyyah100 ' Alıntı:
arkadaşlar

tesmerde sınav sonuçlarının açıklanması ile ilgili bir kaç ip ucu

komisyon sınav sonuçlarını getirmemişse bugün ve yarın aranmazsınız ve sınav internetten yayınlanmaz

eğer komisyon sınav sonuçlarını bugün getirmişse yarın aranmaya başlarsınız ve yarın akşam internetten verilir

eğer öğlene kadar aranan olmazsa o gün daha kimse aranmaz

geçmiş dönemde öğleden sonra aramalar oldu

16 Ocak 2005 Tarih, Sayı: 25702
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğinden:
Yeminli Mali Müşavirlik ve Serbest Muhasebeci
Mali Müşavirlik Sınav Yönetmeliği

Madde 17 ? Sınav sonuçları, sınavın bitiminden itibaren iki ay içinde Odalarda ilan tahtasına asılmak suretiyle ilan edilir.

Sınav tarihi 29-30 mart 2008
Boşa konusuyorsunuz arkadaşlar.Tesmer birliginin çıkardıgı yonetmelige bile uymamaktadır.Yururlukteki hukuk kurallarına dahi uymayanların yaptıkları bir sınavda geçmeyi umit ediyoruz.Maliyet muhasebesinde bir onceki sınavda not lar yazılmamış ken 50/50 sayan idare mart 2008 sınavında 40/60 şeklinde bir puanlama yapmaktadır.
Yeni çıkarılan 3568 sayılı yasada degişikliklere itiraz eden birlik itirazını ana sebeplerle birligin ve odaların seçimlerine yogunlaştırmış ve sm lerin smmm yapılmasına adeta goz yummuş biz universite mezunlarıda sınav larda adeta perişan edilmeye çalışılmakta ve universite okumak ve bitirmek bu ulkede cezalandırılmanın adeta başka bir şekli olmuştur.Bu sınav yonetmeligi de ayrıca 3568 sayılı kanuna aykırı olup kanun da yazmayan bir şekilde sınav hakkı sınırlandırılmıştır.Ayrıca kanunda yazan egitim şartına ragmen yeni duzeltmelerde sm lerin smmm olması için gereken sınavın maliye bakanlıgınca yapılacagı soylenmiştir.Bu anayasayımız da var olan Eşitlik ilkesine de aykırı bir durum teşkil etmektedir.Burda yazı yazan arkadaşlarımızın bir çoguda sınav sonuçları açıklandıgında hayal kırıklıgına ugrayacaktır.
Onun için boşa yazı yazagımaza birleşip haklarımızı korumalıyız......

peki tesmer için şu çokmu zor acaba: komisyondan dün geldi.ön hazırlık yapıyoruz tahmini 3 gün sürer.perşembe günü nete aktarmış oluruz.neden bu şekilde söylemeyip zor olanı seçiyorlarki ozaman.bilgi vermedikçe arayan sayısı artıyor.ama bu şekilde bir bilgi perşembeye kadar ör.onlarıda bizide rahatlatacaktır.yanılıyormuyum.

kendimizi işe verelim unutalım işimize bakalım diyen arkadaşlar yapmayın allah aşkına,mümkünmü ya üniversite vizesi değilki ,,

arkadaşlar bir kere daha söyleme geregi hissettim
bu hafta en erken cuma
haftaya bile kalabilir.
kesin bilgi bilginize

aokten ' Alıntı:
kendimizi işe verelim unutalım işimize bakalım diyen arkadaşlar yapmayın allah aşkına,mümkünmü ya üniversite vizesi değilki ,,

diyelimki veremediniz dosyanız yandı işimi bırakacaksınız.yada beyann.yetiştiremediniz.ya çok önemli bir konu sınav sonuçlarımı bekliyordum stresten yapamadım mı diyeceksiniz.

atg nerden biliyorsunuz.kesin olduğunu açıklar mısınız.kesin dediğiniz bilgiyi nerden aldınız?

atg ' Alıntı:
bu hafta en erken cuma
haftaya bile kalabilir.
kesin bilgi bilginize

kesinlikle inanmıyorum arkadaşım geçenlerdede birisi kesin kesin dedi bi numara yok
seninkide böyle
arkadaşlar kesinlikle inanmayın
bizimle dalga geçiyor arkadaş

İMREN ' Alıntı:
aokten ' Alıntı:

diyelimki veremediniz dosyanız yandı işimi bırakacaksınız.yada beyann.yetiştiremediniz.ya çok önemli bir konu sınav sonuçlarımı bekliyordum stresten yapamadım mı diyeceksiniz.

işe kendini verememek ten bahsediyorum,sürekli tesmerin sitesine bakmak ve bi gelişme varmı diye takip etmekten...

aslında 3568 zorunlu tutmasa belge benim için hiçte önemli değil.evinde oturup sadece ders çalışmış ama mesleki tecrübe edinmemiş bir arkadaş belgeyi aldığı gibi bir büro açsa yada bir şirketin muhasebesini üstlense nekadar başarılı olur düşünün.örnekleride var.bence ruhsat işimizde bir araç asla amaç değil.ben ruhsatı şuan sadece beyann.imzalamak için istiyorum başka hiçbir artısı olmayacak iş hayatımda o yüzden kendimi işe verip vergi ziyaını hesaplamayı bilmiyorum diye işi 2.plana atamam.ve bence iş tecrübesi etmemiş ruhsatı alınca muh.müdürlüğü yaparım hemen almalıyım diyen varsa bence tesmerden ümit bekleyip oturacağına hemen iş arasın.

kusura bakma tura atg nin bizde refaransı büyük.ATG arkadaşımızı çok uzun süredir bizimle.Eğer yazıyosa bişey biliyordur.Geçen seferki kişi ile karıştırma.O geçen sınavda da aynıydı.Ben sizi uyardığımda beni yerden yere vurdunuz... ;D sanki sınavlar açıklanacak ta onun dediği gibi ben engel oluyorum gibi ;D

tura ' Alıntı:
atg ' Alıntı:
bu hafta en erken cuma
haftaya bile kalabilir.
kesin bilgi bilginize

kesinlikle inanmıyorum arkadaşım geçenlerdede birisi kesin kesin dedi bi numara yok
seninkide böyle
arkadaşlar kesinlikle inanmayın
bizimle dalga geçiyor arkadaş

kesinlikle size katılıyorum beklemekten başka çaremiz yok maleseff

kaynağını söyler biz de düşünüp değerlendiririz ,bi mesaj atıp kehanette bulunup yok olmak la olmuyor bu işler ,

kaynak versin atg arkadaş

tura haklısın ama söyleyemiyor olabilir.Burda 3 gün önce bir arkadaş çıktı yarın açıklanıyor çok gizli bilgi dedi hatırlıyorsundur.ve bunun üzerine kaynak sormamdan dolayı gerginlik çıktı.Bende nedemek istediğimi zamanla anlarsınız demiştim.ama bazıları vardır yazdıklarının samimiyetine inandığımız. atg bunlardan birisi benim için.tesmer binansının yakınında bulunuyor kendisi geçen sefer güvenlikle bile muhattab olmuştu kaç kere.Boşa atıp tutacak biri değil demek istiyorum...Az kaldı artık biraz daha sabredicez.Şunun şuarasında cumaya ne kaldı ;D

İMREN ' Alıntı:
aslında 3568 zorunlu tutmasa belge benim için hiçte önemli değil.evinde oturup sadece ders çalışmış ama mesleki tecrübe edinmemiş bir arkadaş belgeyi aldığı gibi bir büro açsa yada bir şirketin muhasebesini üstlense nekadar başarılı olur düşünün.örnekleride var.bence ruhsat işimizde bir araç asla amaç değil.ben ruhsatı şuan sadece beyann.imzalamak için istiyorum başka hiçbir artısı olmayacak iş hayatımda o yüzden kendimi işe verip vergi ziyaını hesaplamayı bilmiyorum diye işi 2.plana atamam.ve bence iş tecrübesi etmemiş ruhsatı alınca muh.müdürlüğü yaparım hemen almalıyım diyen varsa bence tesmerden ümit bekleyip oturacağına hemen iş arasın.

vergi ziyaı ziyaa uğrattığın verginin 1 katı

kaynak şura desem ne olacak
beni tanıyan tanır..
bilgi kesin
tesmerden