personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

İMREN ' Alıntı:
Türkiye Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odaları Birliği?ne

Sayın TÜRMOB üyeleri ve çok değerli Sınav Komisyonu bizler 3568 sayılı yasaya göre Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatı almak için 2008 / 1.dönem sınavına katılan Serbest Muhasebeci Mali Müşavir adaylarıyız.

Bizlere gerek yüksek mesleki standartların oluşturulması ve gerekse mesleği icra ederken kanunlara uyulması gerekliliği hususunda örnek teşkil edecek olan siz değerli Sınav Komisyonu üyelerimizin Mesleğimizin temel kanunu olan 3568 sayılı yasaya uymayarak sınavlarımızı zamanında açıklamamanız ve yüksek mesleki standartlar kavramına bu şekilde ters düşmeniz yolun başında olan bizleri, daha mesleğe başlamadan mağdur durumda bırakmış ve kötü örnek teşkil etmiştir.

Sınav sonuçlarımızın açılanmamış olsa dahi tarafımıza bilgi verilmemesi de ayrı bir mevzuudur.Bilgi edinme hakkımızı kullanarak Tesmer sitesinde sınavların nezaman açıklanacağı hakkında bilgiye ulaşabilmek en doğal hakkımızdır.

Bilgilerinize arz ederiz.

Tüm mağdur SMMM adayları..

Bu dilekçede güzel olmuş bence. Bunumu yollasak.

Ben daha yollamadım arkadaşlar

kasım sınavları sabah açıklanmıştı,aramalar nezaman olmuştu o zaman

merihs12 ' Alıntı:
kasım sınavları sabah açıklanmıştı,aramalar nezaman olmuştu o zaman

Kasım sınavı akşam 7,30-8,00 arası açıklandı arkadaşım. Aramalar da o günün sabahı oldu sanırım.

bunuda yoolladım harika oldu gerçekten bu akşam açıklanır :P

janset16 ' Alıntı:
bence bunuda gönderelim

arkadaşlar istediğiniz dilekçeyi yollayın tabi ki, yeter ki yollayın ama 60 + ? ni herkes bi kere yollasın lütfen

arkadaşlar bu tepkileri destekliyorum fakat bence bunları herhangi bir medya kuruluşuna yollasak durumu açıklayan fakslar yollasak ve durum haber konusu olsa yaptırım gücü çok daha fazla olur.

bende yolladım.altına adımı soyadımı ve imzadı attım.inşallaha dikkate alırlar.

balance ' Alıntı:
arkadaşlar bu tepkileri destekliyorum fakat bence bunları herhangi bir medya kuruluşuna yollasak durumu açıklayan fakslar yollasak ve durum haber konusu olsa yaptırım gücü çok daha fazla olur.

Çok haklısın. Basına sızarsa rezil olurlar:)

balance ' Alıntı:

bu da bi yöntem, benim aklıma gelmişti, şükrü kızılotun filan köşesinde deyinmesi istenebilir diye düşündüm ama düşünce olarak kaldı :)

balance ' Alıntı:

Ben, içeriği lazım değil daha büyük mağduriyeti konu alan ve kişi sayısının daha çok olduğu bir olayda medya, radyo vb.... iletişim kanallarının çoğuna erişilen bir süreçte yer aldım, sonuç olarak sıfıra sıfır el de var sıfır ile yola devam ettim, hatta aksi yönde programlar yapıldı, belki hiç uğraşmasak daha iyiydi.

TAB.ANALİZİ İPTAL OLAN SORUNUN DOĞRU KABUL EDİLMESİ İÇİN EMSAL GÖSTERİLEBİLECEK DANIŞTAY KARARI MEVCUT DUYRULUR BUNU TESMERE DE İLETTİM KOMİSYONA İLETİLMİŞ

Not: Konu başlığı açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanılmamalıdır.

Ogün Güneş ' Alıntı:
balance ' Alıntı:

Ben, içeriği lazım değil daha büyük mağduriyeti konu alan ve kişi sayısının daha çok olduğu bir olayda medya, radyo vb.... iletişim kanallarının çoğuna erişilen bir süreçte yer aldım, sonuç olarak sıfıra sıfır el de var sıfır ile yola devam ettim, hatta aksi yönde programlar yapıldı, belki hiç uğraşmasak daha iyiydi.

evet bunun için kimsenin uğraşısının arkasından tüh demeyeceği şeyi yapalım, sadece faks çekelim arkadaşlar, çok kolay, ve zahmetsiz...elimizden şu an gelebilecek belki de tek şey

nihatserbest ' Alıntı:
TAB.ANALİZİ İPTAL OLAN SORUNUN DOĞRU KABUL EDİLMESİ İÇİN EMSAL GÖSTERİLEBİLECEK DANIŞTAY KARARI MEVCUT DUYRULUR BUNU TESMERE DE İLETTİM KOMİSYONA İLETİLMİŞ

Dosya no ve tarihini verebilirmisiniz.

Bilgi isteme kanunu gereği gecikmenin nedenini soran başvuru yapabilirsiniz. Size mutlaka resmi bir cevap vermeleri gerekir. (Birazda onlar uğraşsın ;D)

Ogün Güneş ' Alıntı:
balance ' Alıntı:

saol abi çok destek verici , kamçılayıcı oldun. napalım yani, oturun oturdugunuz yerde ne sunuluyorsa onu kabul edinmi diosun? nasıl memleket burası ya? 40 gün kalmış ogun hocam sınavın yapılmasına. 40 GÜN. Temmuz 2007 sınavı açıklandıktan sonra Kasım 2007 sonavının yapılmasına 2,5 ay vardı. yazık günah degilmi bu insanlara. tek ders ücretini bile borçla harçla yatıranlar var, geceleri çalışıp sınava giriyoruz, bi gun nasıl 26 saat olur, bi hafta nasıl 9 gün olur diye ugraşıyoruz. yazık degilmi bu insanların emeklerine yaa ... biz sustukça bu duzen degişirmi Ogun Hocam ? senin benim çocuklarımda aynı eziyeti çekmez mi?

Ogün Güneş ' Alıntı:
balance ' Alıntı:

katılıyorum.ayrıca şunuda eklemek isterim sınav komisyonunu basında rezil etmek kendimizi rezil etmek olmazmı arkadaşlar.bizi temsil eden kim türmob.onun rezil olması bizim rezil olmamız demek bu işin detayını bilmeyen eşinize dostunuza nasıl anlatacaksınız sonra mesleğinizin çok yüce olduğunu.ne diyeekler gazeteler bile yazdı sınavlarınız bile ciddiyetsiz hadi ordan..sonrada hadi mesleki standartlarımız yükseltelim.. birlik.adı üstünde hepimiz birlik olarak aramızda çözmeliyiz meslemizi.

bana kalırsa haftaya kaldı gibime geliyo

MUSTİMKM ' Alıntı:
Arkadaşlar, biliyorum bu beklemenin yarattığı stres çok fazla ve herkes bir an önce cevabı görmek istiyor (hani nerdeyse sonucu söyleyinde kalsak da olur diyecek duruma geldik) fakat takdir edersinizki bizler Müşavir adayıyız, ve bu sınavların neticesinde göğsümüzü gere gere Müşavirim ben arkadaş senin bahsettiğin kanunları defalarca okudum gibi hoşumuza giden geyikler de yapacağız, ama ben forum da bir birini teskin etmek yerine birbirine gaz veren insanlar görmeye başladım, resmen birbirimizin heyecanını ve stresini artıran sohbetler dönüyor aramızda, lütfen arkadaşlar ben bizlerin bu forumda rahatlamak, gerçekten bir gelişme varsa öğrenmek gibi amaçlarla bir araya geldiğimizi düşünüyorum, fakat bazı arkadaşlar henüz bu seviyeye uzak gibi, çocukların yapıp yine çocukların inanacağı sohbetler oluyor, Ben Tesmer'in Avukatı değilim, tabiki burada bir memnuyetsizlik var ama isterseniz amacımız bunu müşavir olduğumuzda bulunduğumuz odalarda, Türmob da Tesmer de aktif görevler alarak şu an beğenmediğimiz şeyleri değiştirip düzeltmek olsun. Burada oturup bir şeyler yazmak, birilerine hakaret etmek, çamur atmak çok kolay ama belki biz onların durumunda olsak bizde yetiştiremeeceğiz, koşulları bilmeden yorum yapmak yanlış bence.

Bu arada ben bu komisyon üyelerinin isimlerini öğrenmek istedim kim bu insanlar diye fakat net te hiç bir yerde rastlamadım bileniniz var mı ? Kim Bunlar ???

Arkadaşım burada amacımız kimseyi karalamak, kötülemek değil, burada bir topluluk var ve bu topluluk çok büyük bir haksızlıkla karşı karşıya Bu sınav buradaki herkes için çok önemli herkesin bu belgeye bağlı bir sürü planları var yani hayati derecede önem taşıyan bir sınav Ve bu sınavın sonuçlarının bu kadar geç açıklanması 60 gün gibi uzun bir kanuni süre olmasına rağmen sonuçların açıklanmaması bizleri önemli derecede mağdur ediyor. Kanunlarda süreler belirlenirken hep azami süreler dikkate alınır ki bir sınavın değerlendirilmesi için 60 gün çok uzun bir süredir. Buna rağmen bu sürede aşılıyor ise yetkililer burada büyük bir umursamazlık içindedir demektir.

İnsanların hakkını araması kadar doğal bir şey yoktur. Asıl yanlış olan bu olaya tepkisiz kalmaktır. Bağlı olduğumuz bu kurumlar bizim için katlandıkları bu sınav maliyetlerinin kat kat fazlasını bizden almaktadırlar. Buna rağmen yükümlülüklerini de zamanında yerine getirmemektedirler.

Sen bize diyorsun ki arkadaşlar biz millet olarak şimdiye kadar yaptığımız gibi tüm haksızlıklara, kanun tanımamazlığa göz yumalım. Kimseye ses çıkarmayalım Herkes çalıştığı kurumun babasının malı olduğunu düşünerek hareket etmeye devam etsin Biz karakteritik millet özelliğimiz olan ezilmişliğimizle yaşamaya devam edelim.

Artık bir şeyler değişmeli arkadaşım...