personel maaş programı

Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ogün Güneş ' Alıntı:
Aklıma bir kaç soru takıldı belki cevabını bilen vardır.
Misal veriyorum, sınava 13.000 kişi giriyor , hepsinin de cevap kağıdı 50 ve üzeri not alacak şekilde (ortalama sıkıntıları da yok) bu durumda ne olur , hepsi geçer mi?

Herkesin geçtiği bir sınav sisteminde önlem olarak ne alınabilir?
Sorular zorlaştırılabilir veya daha ayrıntılı bir puanlandırma ya gidilir.

Peki, sorular zorlaştırıldı puanlar daha da ayrıtılı şekilde dağıtıldı, hesaplandı ama yine de herkes geçiyor sınavdan bu durumda ne yapılabilir? Piyasada meslek mensubu ihtiyacı belli, ayrıca meslek i kaliteyi belirli bir düzeyde tutmak için bir açıdan sınavın şanını kurtarmak için illaa ki herkesin geçmemesi lazım dimi?

Peki kaç kişi geçmeli?
Her ilin ne kadar meslek mensubuna ihtiyacı var?

Sınav sorularını farklı farklı kişiler okuyor ise, piyasaki ihtiyaç ile yukarıdaki dengeler nasıl korunabilir?

Sınav zor değil çalışabilen herkese kolay.
Bence yapılması gereken bu belgeyi alan her müşavirin o işi bi fiil yapıp yapmadığı takip edilmeli ve 1 yıl içinde görevini icra etmeyenin ruhsatı elinden alınmalı (mücbir sebepler hariç tabi)

temmuz sınavlarıda kolay oluyo girmicez kolay sorcaklar

herhelde böyle bir sınav yoktur dünyada..giriş ücreti bu kadar yüksek olan,ve sonuçları bu kadar geç açıklanan..çok adaletsizce...

CANAN113 ' Alıntı:
KASIM 2006 DE İLK GİRMİŞTİM.ACABA KASIM 2008 DE GİRME HAKKIM OLUYORMU.TAM BİLEMİYORUM..
Benim de aynı durum arkadaşım, temmuzu pas geçeyimmi diye ciddi ciddi düşünmeye başladım...
karar veremedim henüz...

Ogün Güneş ' Alıntı:
Aklıma bir kaç soru takıldı belki cevabını bilen vardır.
Misal veriyorum, sınava 13.000 kişi giriyor , hepsinin de cevap kağıdı 50 ve üzeri not alacak şekilde (ortalama sıkıntıları da yok) bu durumda ne olur , hepsi geçer mi?

Herkesin geçtiği bir sınav sisteminde önlem olarak ne alınabilir?
Sorular zorlaştırılabilir veya daha ayrıntılı bir puanlandırma ya gidilir.

Peki, sorular zorlaştırıldı puanlar daha da ayrıtılı şekilde dağıtıldı, hesaplandı ama yine de herkes geçiyor sınavdan bu durumda ne yapılabilir? Piyasada meslek mensubu ihtiyacı belli, ayrıca meslek i kaliteyi belirli bir düzeyde tutmak için bir açıdan sınavın şanını kurtarmak için illaa ki herkesin geçmemesi lazım dimi?

Peki kaç kişi geçmeli?
Her ilin ne kadar meslek mensubuna ihtiyacı var?

Sınav sorularını farklı farklı kişiler okuyor ise, piyasaki ihtiyaç ile yukarıdaki dengeler nasıl korunabilir?
Bir de şu var, her belgeyi alan piyasada serbest olarak çalışmıyorki...veya çalışmayacak. Ancak 50 alan bir kişi içinde çan eğrisi yapıp bıraktıklarınını sanmıyorum..

ozankeskin ' Alıntı:
temmuz sınavlarıda kolay oluyo girmicez kolay sorcaklar

ya tam temuz sınavına girmekten vazgeçmiştim..aklım karıştıı

belgeyi alıp abuk sabuk işler yapanda var arkadaşlar. adam meslegi icra etmiyor. 20 sene sonra smmm yim ben mesleği yapacam derse kimse ona nasıl yani demiyor. diyemiyor. sen mesleğe girişi kısarak sağlıklı çözüm üretemessin. kaliteli seçim yaparsın, eywallah, ama seçilenide kalite tutarsan o zaman yaptıgın işe yarar. tanıdıgınız 10 muhasebeci yada mali müşavirden kaç tanesi son vergi sınavından yada maliyet muhasebesinden 50 alabilir? Dürüst olun. 10 sene sonra çalışmaz isen sende bende unuturuz. oda seçimlerine bi gidip ordaki güruhu bi görüp yorum yapın kendinize :)

izcan nerden aldın haberi??? bu akşam biter diyon

evet izcan açıklaman lazım zaten herkez sitrestte

ALEX_06 ' Alıntı:
belgeyi alıp abuk sabuk işler yapanda var arkadaşlar. adam meslegi icra etmiyor. 20 sene sonra smmm yim ben mesleği yapacam derse kimse ona nasıl yani demiyor. diyemiyor. sen mesleğe girişi kısarak sağlıklı çözüm üretemessin. kaliteli seçim yaparsın, eywallah, ama seçilenide kalite tutarsan o zaman yaptıgın işe yarar. tanıdıgınız 10 muhasebeci yada mali müşavirden kaç tanesi son vergi sınavından yada maliyet muhasebesinden 50 alabilir? Dürüst olun. 10 sene sonra çalışmaz isen sende bende unuturuz. oda seçimlerine bi gidip ordaki güruhu bi görüp yorum yapın kendinize :)

Evet evet son seçimlere gittim bizzat.. Bu kadar insan bu işimi yapıyor dedim. Sanmıyorum. Yani musait bir yerde dursa otobüs, inecekler inse de duraktakiler binse... Bilmem anlatabildim mi?

Bir yerden almadım, haftaya taşacağını zannetmiyorum, çünkü hiçbir mazeret kalmadı ...
Bence sona geldik artık...

pazartesi açıklanır bugun gelmez sonuçlar

Hani bişi olacagından degilde acaba savcıya suç duyurusunda mı bulunsak? Acaba korkarlar mı ??

arkadaşlar bugün ne diyorlar ? kesin kaldı mı diyorlar haftayaaaa???? yine komisyondan çıkmadı mı diyorlar???

zeynepyaroglu ' Alıntı:
arkadaşlar bugün ne diyorlar ? kesin kaldı mı diyorlar haftayaaaa???? yine komisyondan çıkmadı mı diyorlar???

Komisyon kağıtları kaybetmiş diyorlar:)