Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Bence çok önemli,,
6183 de değişiklik Md.35 Önceki Şekli

Limited şirket ortakları, şirketten tahsil imkanı bulunmayan amme alacağından sermaye hisseleri oranında doğrudan doğruya sorumlu olurlar ve bu Kanun hükümleri gereğince takibe tabi tutulurlar.
Mük Md.35

Tüzel kişilerle küçüklerin ve kısıtlıların, vakıflar ve cemaatler gibi tüzel kişiliği olmayan teşekküllerin mal varlığından tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan amme alacakları, kanunî temsilcilerin ve tüzel kişiliği olmayan teşekkülü idare edenlerin şahsi mal varlıklarından bu Kanun hükümlerine göre tahsil edilir.
Bu madde hükmü, yabancı şahıs veya kurumların Türkiye'deki mümessilleri hakkında da uygulanır.
Tüzel kişilerin tasfiye haline girmiş veya tasfiye edilmiş olmaları, kanunî temsilcilerin tasfiyeye giriş tarihinden önceki zamanlara ait sorumluluklarını kaldırmaz.
Temsilciler, teşekkülü idare edenler veya mümessiller, bu madde gereğince ödedikleri tutarlar için asıl amme borçlusuna rücu edebilirler.

5766 Sayılı kanunla Yapılan Değişiklik (Resmi G.06.06.2008)
Madde 3-
6183 sayılı Kanunun 35 inci maddesinde yer alan "şirketten tahsil imkanı bulunmayan" ibaresi "şirketten tamamen veya kısmen tahsil edilemeyen veya tahsil edilemeyeceği anlaşılan" şeklinde değiştirilmiş ve aynı maddeye aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"Ortağın şirketteki sermaye payını devretmesi halinde, payı devreden ve devralan şahıslar devir öncesine ait amme alacaklarının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur.

Amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda pay sahiplerinin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden birinci fıkra hükmüne göre müteselsilen sorumlu tutulur."

Madde 4-
6183 sayılı Kanunun mükerrer 35 inci maddesine aşağıdaki fıkralar eklenmiştir.

"Amme alacağının doğduğu ve ödenmesi gerektiği zamanlarda kanuni temsilci veya teşekkülü idare edenlerin farklı şahıslar olmaları halinde bu şahıslar, amme alacağının ödenmesinden müteselsilen sorumlu tutulur.

Kanuni temsilcilerin sorumluluklarına dair 213 sayılı Vergi Usul Kanununda yer alan hükümler, bu maddede düzenlenen sorumluluğu ortadan kaldırmaz."

Bilhassa vergi mağdurlarına..

arkadaslar tesmer aranmış.......yapılan konusma...Bugün kesinlikle açıklanmaz dedi.

Yarın ve Perşembe belki,
Cumaya kadar kesin.
Az zaman kaldı .kaldıysak nasıl ders çalışcamızı sordum.
Oda kendilerininde zor durumda olduğunu.
Sonuçlara göre kurs açtıklarını, itirazlar ve sonuçlarınında onlarda iş yığılmasına neden olucağını. kendilerinin de bu işten çok etkilendiğini söyledi.
Bende komisyonun acele etmemesini 19 temmuzun zaten geldiğini söyledim.
Sonrada biraz gülüştük. İyi geldi.

anlayacağınız beklemeye devam arkadaslar bugun de bıze ekmek cıkmaz zaten bugun bitti..

turbo hızlandırılmış bi kurs daha açarlar tabi fiyatı da turbo olur çıkarlar işin içinden
şuraya bak ya tesmer de mağduru oynuyor

bugünde beklemiyoruz açıklanmasını .yarında.perşembede...cuma ya açıklanırsa şükredelim.

Bazı arkadaşlar dava açmaktan söz ediyorlar. Bu ne davası olabilir ki?. Tazminat mı iadri işlem mi?. Yürütmeyi durdurma mı? Görevi ihmal ve suistimal mi?.

Siz davayı açmak için muhatap bulana kadar sınav sonuçlanır. Dava gerekçesi ortadan kalkar.

davayı açcacak kimse zaten.burda açıklamaz.açacağı davayı.gider.açar.sessiz sedasız.kimse dava açacağından değilde.maksat muhabbet olsun.

tövbe yarabbi tövbee işin şeyini çıkardılar haaaa

bildiğim bütün sınavları ÖSYM düzenlerken neden bizimkisi meslek kuruluşu tarafından yapılıyor hiç anlayabilmiş değilim
ciddiyemi alınmıyor acaba bizim sınavımız

istanbul oda başkanı

Yahya Arıkan

hangi konuda olursa olsun istediğiniz zaman arayın diye telefon numarasını veriyorya, arayan var mı? :)

maliyet soru puanlaması ile ilgili bir dava ben açacağım muhabbet sadece bilgi aldım ama seni inandıramadıysam kusura bakma arkadaşım. tabi net 40 alırsam

ya bizim karşımızda muhatap bile yokkkk

bugün yine boşu buşuna geçti desenize............

ösym duzenlemesın onların sınavları daha zor.:) ne zaman demis yahya bey onu arayın dıye telefonu olan varsa arayalım

ne değişecekkk 2 haftadır aramıdığımız bi omu kaldı arkadaşlarrrr yormyın kendinizi ben şahsım adıma helal etmeyecem hakkımı

aranma olayıda ayrı bır dert.stresın maximum duzeyı olarak yorumluyorum.dusunsenıze forumda bırı yazsa arandım hepımız bekleyecez aranmayı vakıt gectıkce karamsarlık cokecek uzerımıze..ufffff bak sımdıden mıdeme agrı gırdı:

Yahya arıkan:0532 215 50 38

Yücel Akdemir :0532 311 21 09

Ama bu telefonlara bile sekreter çıkıyor geçen sınavda aramıştım.