Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan beyazzafer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2008 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

zeynepyaroglu ' Alıntı:
hayır yani kalacaklarını düşünüp geçenler olmuş mu ???? maliyetten 2 bilinmiyenli yapıp geçen arkadaşlar var mı..???

kesinlikle ilk soru tamdı 2 soruyu 2 bilinmeyene göre yaptım aradıklarına gore geçer not vermişler ama notu emin olun bende çok merak ediyorum

blackmoney ' Alıntı:
zeynepyaroglu ' Alıntı:
senin tek maliyet miydi blackmoney?

ilk girişimdi zeynep kardeşim..

yalnız tüm derslerden 50 tam puan alacak kadar soru yaptım.. muhasebe den belki 90 lık denetimden 75 lik, analizden 60 lık vergiden 50 lil ama arayan soran yok

HKN ' Alıntı:
ben beklemiyorum arandim ist odadan maliyet tek dersdi..ben size eslik ediyoruım

tebrik ederim...bize eşlik ettiğiniz içinde teşekkürler..

deniro ' Alıntı:
İMREN ' Alıntı:
HKN ' Alıntı:
10 dk ne olmasını beklıyorsun

e sonuçları bekliyorum.herkes gibi..siz beklemiyomusunuz??

imren,bu saatte sonuçların nete düşmesi çok düşük bi olasılık.

ymm sonuçları gece 2 de düştü nete diyorlar.e bende bir umut bekliyorum...neyse herkese iyi geceler.umutlar sabaha kaldı...

rica ederim imren iyi vakit gecirebilir
yorsak sizlere memnuniyet bizde:))

anladım tebrikler hkn darısı başımıza....blackmoney bozma moralini hem ilk girişin hem de en kötü ihtimalle tek dersin kalmıştır......işallah hepsini vermişsindir de seni aramayı unutmuşlardır..bu arada yeminlilerin sınavı gece 2 de yayınlanmıştı ...diğer sm lerin de 1 de yani belli olmaz

iyigeceler arkadaşlar
ben ismmmo çok defa denedim ama tele cevap vermiyorlar
belki aramaları yarıdabırakmış olabilirler mi
bilgisi olan varmı

zeynepyaroglu ' Alıntı:
anladım tebrikler hkn darısı başımıza....blackmoney bozma moralini hem ilk girişin hem de en kötü ihtimalle tek dersin kalmıştır......işallah hepsini vermişsindir de seni aramayı unutmuşlardır..bu arada yeminlilerin sınavı gece 2 de yayınlanmıştı ...diğer sm lerin de 1 de yani belli olmaz

ymmm ler tsmerin başına geçebilir o yüzden erken yayınlarlar bizimkinde ise hiç ihtimal yok.. sagılacak inek pozisyonundayız yani.. smmm de olsan stajyerde olsan sınava girecekte olsan sürekli faydalanıyorlar bizden.. ymm olunca bitiyo işler..

umarim sizde gecmissinizdir tsk.maliyet ,lk soru tamdı ikinci soruyu uc bilinmeyenli denklem kurdum ama ikiye gore cozdum uclunun dagitimi kagit ortaminda cozulmes cunku.ondan ıkıye gore yapanlarında gececegını dusnuytorum.puanlamada 50/50 olması gerekır ılk soruyu yapıp gecenler oldugunu duydum.notlar kısacası bol verılmıs

Bu saatden sonra beklemesi işkenceye giriyor..Zeynep aynı umutdan bende bekliyorum ..ya gece verilirse nete..diye

napalım kaç gece sabahladık..bi gece daha sabahlıycaz valla uyumak istesemde uyuyamam ki

zeynepyaroglu ' Alıntı:

ayrıca mesleği yücelteceklerini söyleyenler, sadece kendine ayakkabı alırken ilk faturayı görmüş kitaptan çalışmış geçmiş kişilere ruhsat veriliyor. (hakekedenler için asla böyle bişey ima bile etmiyorum) sonrada smmm mesleği yücelecek.. arada sırada iş ilanlarına baksalar iyi oalcak.. artık smmm belgeli muhasebe elemanı aranıyor diyorlar "neden acaba?" smmm belgesi yücelmişmi yoksa ön mühabe memurluğuna doğru mu gidiyor?

eğer son iki sınav sonuçları gece yayınlandıysaa yayınlanma ihtimali yüksekkk sonuçalrın bende burdayım yani

blackmoney ' Alıntı:
zeynepyaroglu ' Alıntı:

ayrıca mesleği yücelteceklerini söyleyenler, sadece kendine ayakkabı alırken ilk faturayı görmüş kitaptan çalışmış geçmiş kişilere ruhsat veriliyor. (hakekedenler için asla böyle bişey ima bile etmiyorum) sonrada smmm mesleği yücelecek.. arada sırada iş ilanlarına baksalar iyi oalcak.. artık smmm belgeli muhasebe elemanı aranıyor diyorlar "neden acaba?" smmm belgesi yücelmişmi yoksa ön mühabe memurluğuna doğru mu gidiyor?

ön muhasebe memurluğuna doğru gidiyor maalesef.

ben 92 yılındna beri bu mesleği gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli ülkelerde bu mesleği yapıyorum.. hiç belge alma isteğim olmadı 2,5 sene öncesine kadar.. sadece bir üstad abimizin zorlamasıyla almaya karar verdim.. ama bilmiyorum, emekmi kıymetli ruhsat mı anlayamadım? benim bulunduğum ortamlarda hep emekti.. ruhsatta emeğin tescili.. ama teorik olarak okuyup ruhsat alanlar hangi emeğin kaşılığını alıyolar..

Milli takımı tebrik ediyorum, HAKETMEDEN kazanmalarına rağmen.. :)

deniro ' Alıntı:
blackmoney ' Alıntı:
zeynepyaroglu ' Alıntı:

ön muhasebe memurluğuna doğru gidiyor maalesef.

kesinlikle katılıyorum sana arkadaşım 18 seneden sonra bu sınavda çok şükür belgeyide hakkettim ama bu işten o kadarda soğudumki bir an önce nasıl bırakırım dıye tırmalıyorum..birikmişlerle servis aracı alıp kendi işimi yapayım diye dahi düşünüyorum... ha dersenki belge ne olacak onuda servsin bir köşesine asarız artık

blackmoney ' Alıntı:
ben 92 yılındna beri bu mesleği gerek yurt içinde gerekse yurt dışında çeşitli ülkelerde bu mesleği yapıyorum.. hiç belge alma isteğim olmadı 2,5 sene öncesine kadar.. sadece bir üstad abimizin zorlamasıyla almaya karar verdim.. ama bilmiyorum, emekmi kıymetli ruhsat mı anlayamadım? benim bulunduğum ortamlarda hep emekti.. ruhsatta emeğin tescili.. ama teorik olarak okuyup ruhsat alanlar hangi emeğin kaşılığını alıyolar..

smmm ruhsatı bi araçtır zaten.amaç değil.ama görüyorum ki smm ruhsatı olupta özel sektörde muhasebe veya finansman departmanlarında çalışanlar piyasa şartlarından olsa gerek pazarlık marjlarını dar tutarak çok operasyonel pozisyonlarda çalışıyorlar. bu da bizi olumsuz etkiliyor.mesleğin geleceği açısından.