Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

Farklı kaynaklardan farklı tarzlarda sorular çözmeye çalışın. Son 10 yılın sorularıyla yetinmeyin. Çünku soruda yapacakları ufak bir değişiklik, son 10 yılın soruları üzerinde yoğunlaştığınız için kafanızın karışmasına neden olabilir.

Ben bunu Temmuz/2008 sınavında en güvendiğim konu olan Evre Maliyet sorusunda yaşadım. Bu sorunu yaşamamak için farklı kaynaklardan sorular çözmeniz yararınıza olur.

İyi çalışmalar. Başarılar...

Arkadaşlar ben de 3. hakkımda maliyet ve denetim derslerinden girmiştim fakat ikisinden de geçemedim.Denetim dersini bırakıp maliyetten kurtulmak istiyorum. 4. hakkımı gireceğim fakat psikoljik olarak çökmüş durumdayım. Herkese başarılar.

arkadaşlar bence yurdakul caldağ dan vazgeçmeyin ben temmuz da laf olsun diye girdim (ilk sınavımdı) elimde o kitap varken hiç çalışmadım kasım için kitabı açtığımda geçmiş yıl soruların tamamen o kitaptan olduğu (örneği bile aynı) tarz da tamamen aynı zaten bence o kitapta maliyetle ilgili her konu var ben aç gözlülük edip başka bir kitap daha aldım ama çaldağın kitabı yeterli bence 100 bekliyordum 95 ile verdim kasım
umarım sizde kurtulursunuz bende denetimden gümledim sözeller de tam bi kaynak olamıyor artık eskiden ömer dumandı şimdi herşey olabilir
başarılar

manasse ' Alıntı:
maliyetten girecek arkadaşlar nerdesiniz!

bir dersim kaldı..Ne yapacağımı şaşırdım..

son 10 yılın çıkmış sınav sorularını çözdüm ama çözerken sanki kendi kendimi kandırıyormuşum gibi gelecek sınavda nası bir soru ile karşılaşacağımı bilmediğim için panik oldum..

sadece sınav sorularını çözüyorum..şurda 1 aydan daha az bi süre kaldı...nasıl nasıl çalışsam da versem şu tek dersi..

Dostum ben bu forumda her zaman Yurdakul hocanın kitabını herkese tavsiye etmişimdir. Sanada tavsiyem aynı. Kitapta konu anlatımı fazla yok. Bol bol örnek soru ve cevaplar mevcut. Eğer konu eksiğin yoksa bu kitabı alıp önce sorulara ve cevap şekillerine odaklan. Sonra kendi başına o soruları çözmeye çalış. Zaten son on yılın sorularınıda çözebiliyorsan bence mesele kalmaz. Bu kitap maliyetten ne şekilde sorular sorulabilir ve bu sorulara ne şekilde cevaplar veriliri çok güzel anlatıyor. Ben bu şekilde çalışarak ilk sınavda maliyetten kurtuldum. Ama konu eksiğin varsa onun için kaynak olarak Kamil Büyükmirza'nın kitabını tavsiye ederim. Fakat fazla zaman kalmadı.

saol dostum elimde yurdakul hocanın kitabı var ondanda soruları çözüyorum..ancak komisyon hocaları değiştiği için kitaptaki soru tipleri geçmiş sınavlarda çıkan soru tiplerine benziyor..konu eksiğim yok sadece sorularla pekiştirmeye çalışıyorum..ama işte aynı tip soruları çözdüğümden sanki kendi kendimi kandırıyormuşum gibi bi hisse kapıldım..geçmiş sınav sorularının çözümlerini bile artık ezberledim..umarım geçerim tek dersim bu..

beni öldürecek bu maliyet muhasebesi çalışıyorum fakat olmuyor. Kamil büyükmirza, yurdakul çaldağ, islam çankaya bi tane daha var da onun yazarını hatırlamıyorum çünkü işyerinde onlar. Her halde benim kafa kalın almıyor.

arkadaşlar martta standart maliyet sist ve işçilik diye tahmin ediyorum epeydir sorulmamıs benimde en zorlandıgım konular kasımda çalışmamamıstım çok pişmanım umarım marttada kolay olur maliyet muh.

arkadaşlar bence maliyette son sınavda temizlik yapıldı. ben, sınava giripte maliyetten kalan duymadım kasımda. ne yazıkki martta bizi zor sorular bekliyor. İnşallah yanılırım. ayrıca istanbulda olan arkadaşlar için tavsiyem odanın kursuna gitmeleri maliyette Mustafa hoca çok iyi.

FERCEY ' Alıntı:
arkadaşlar bence maliyette son sınavda temizlik yapıldı. ben, sınava giripte maliyetten kalan duymadım kasımda. ne yazıkki martta bizi zor sorular bekliyor. İnşallah yanılırım. ayrıca istanbulda olan arkadaşlar için tavsiyem odanın kursuna gitmeleri maliyette Mustafa hoca çok iyi.

+1

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
arkadaşlar martta standart maliyet sist ve işçilik diye tahmin ediyorum epeydir sorulmamıs benimde en zorlandıgım konular kasımda çalışmamamıstım çok pişmanım umarım marttada kolay olur maliyet muh.

bende sapmalar ve işçilik diye tahmin ediyorum ama ne tür bi soru gelir bitürlü çözemiyorum..geçmiş yıllarda sorulan sapma soruları çok basitti artı işçilik soruları da..az zaman kaldı tek dersim bu..bi versem

FERCEY ' Alıntı:

Arkadaşa katılıyorum. Bence Kasımda yapılan maliyet sınavı son 10 yılın en kolay maliyet sınavıydı. Mart sınavı biraz daha zor olabilir.

2001 2008 kasım sorularına bakarsakmaliyet muhasebesi için

kapsamına göre maliyet sorusu = 8 soru
ikinci dağıtım sorusu=12 soru
evre maliyet=8 soru
satışların maliyeti tablosu=5 soru
ücret hahakkuku ile ilgili soru=2 soru
ortak giderler=2 soru
standart maliyet =2 soru
lifo fifo dss=1 soru
sınavda çıkan soru miktarları bu şekilde ben ilk defa maliyet sınavına girecek birisi olarak matematiksel sağıtımdan bir soru bekliyorum sipariş maliyet sorusu açıkçası beklemiyorum çünkü şu zamana kadar iki kere sorulmuş ve basit. evre maliyet çıkabilir.ve zorluk olsun diye yevmiye maddelei isteyecekler(çeşit esasına göre)

matematiksel soracaklarsa ikili sorsunlar..ben daha çok bu dönem işçilik ile sapmaları bekliyorum..2006 yılından bu yana sapma sorusu (en son kumaş ve süngerli olan) ve 2005 yılından bu yanada işçilik sorusu çıkmamış..birleşik maliyet(ortak giderler) sorusunuda bekliyorum ama o kolay bi konu ..birleşik maliyet konusu anca sm den smmm ye geçişte sorulabiliir..

dediğim gibi sapma sorusu bekliyorum ama geçmişte hep kolay sorular çıktığından nasıl bir soru çıkar onu bilemiyorum

sapma soruları kolay ve ben çalıştığım kitaplara göre yorum yapacak olursam farklı soru sorulmuyor.tarz aynı fazla değiştirme olasılığı yok .ama ortak giderler kolay gibi gözüksede çok değişik soru tarzları var istenirse çok karmaşık hale gelebiliyor.

manesse sen ilk defa maliyetten gireceksin galiba . valla bana göre maliyetten kolay bir soru yok . benim 3.girişim olacak. sınavdan çıkıyorum bu sefer tamam diyorum. Sonra bir bakıyorum bir rakamı atladığımı veya yanlış yazdığımı farkediyorum hadi hoop silbaştan. galiba tam dikkatimi veremiyorum bu derse. bu arada bence de matematiksel dağıtım gelmesin gelecekse de 2.li lerden gelsin. 3 lü dağıtım sordular hakkımı yaktılar :)

çağhan ' Alıntı:
manesse sen ilk defa maliyetten gireceksin galiba . valla bana göre maliyetten kolay bir soru yok . benim 3.girişim olacak. sınavdan çıkıyorum bu sefer tamam diyorum. Sonra bir bakıyorum bir rakamı atladığımı veya yanlış yazdığımı farkediyorum hadi hoop silbaştan. galiba tam dikkatimi veremiyorum bu derse. bu arada bence de matematiksel dağıtım gelmesin gelecekse de 2.li lerden gelsin. 3 lü dağıtım sordular hakkımı yaktılar :)
matemetiksel dağıtımdan üçlü çıkmaz ama 1 ve 2 dağıtımları isteyebilirler :)

yok faber arkadaşım anlatım bozukluğu olmuş benim yazımda. 30.03.2008 deki sınavın 2.sorusunda y.hane-b.o-ve enerji birbirlerine pay verip durdular :) ben de hep matematiksel dağıtımda hep 2 yrd.gider yerlerinin birbirine pay vermesine çalışmıştım. 3 tane gider yeri çıkınca ezber bozuldu :)ordan dumura uğradım anlatabildim mi ???