Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

çağhan ' Alıntı:
yok faber arkadaşım anlatım bozukluğu olmuş benim yazımda. 30.03.2008 deki sınavın 2.sorusunda y.hane-b.o-ve enerji birbirlerine pay verip durdular :) ben de hep matematiksel dağıtımda hep 2 yrd.gider yerlerinin birbirine pay vermesine çalışmıştım. 3 tane gider yeri çıkınca ezber bozuldu :)ordan dumura uğradım anlatabildim mi ???
;) inşallah başarılı oluruz arkadaşım .emek veren herkese burdan başarılar diliyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.

amin faber. elimde 3 değişik kaynaktan maliyet çalışıyorum bakalım ne olacak bir de sınav zor olacak diye yorumlar felan yapılıyor burda. Yiğidi öldürmektense korkutmak iyidir. Ne bileyim 1 sene ara vermiştim sınavlara hepten korku bastı :(

selam arkadaşlar :)
bende maliyet ve meslekten giricem sınava.
benim tahminim
standart maliyet ve safha maliyetinden çıkacak
2 safhalı olabilir hatta zorlaştırmak adına fireli dahi sorabilirler
başarılar

merhabalar Dilek Hanım
forumda bodrumdan olduğunuzu yazmışsınız ben de bodrumluyum siz sanırım bitirmeye giriyorsunuz umarım yeterlilikte başarılı olursunuz benimse 7 ay daha var stajımın bitmesine
çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum

merhaba sg evet bitirme sınavlarına giriyorum ama nerde yazmışım ben bodrumdan diye hatırlayamadım baktım göremedim :)

DİLEK ÇALIKOĞLU ' Alıntı:
merhaba sg evet bitirme sınavlarına giriyorum ama nerde yazmışım ben bodrumdan diye hatırlayamadım baktım göremedim :)
stajyerler gelin tanışalım sayfa 17de görmüştüm
"Selam arkadaşlar ben dilek bodrumdan stajım bitti kasımda sınava gircem
çalışmaya çalışıom"

ben de sema turgutreisten memnun oldum.

çağhan' Alıntı:
manesse sen ilk defa maliyetten gireceksin galiba . valla bana göre maliyetten kolay bir soru yok . benim 3.girişim olacak. sınavdan çıkıyorum bu sefer tamam diyorum. Sonra bir bakıyorum bir rakamı atladığımı veya yanlış yazdığımı farkediyorum hadi hoop silbaştan. galiba tam dikkatimi veremiyorum bu derse. bu arada bence de matematiksel dağıtım gelmesin gelecekse de 2.li lerden gelsin. 3 lü dağıtım sordular hakkımı yaktılar Gülümseme

yok dostum bu benim 3. olacak kısmetse bitmesini istiyorum..çünkü aynı tip soruları çöze çöze gına geldi artık..yalnız şunu altına çiziyim arkadaşlar..Sınav Komisyon üyeleri Temmuz/2008 döneminden itibaren değiştiğini düşünüyorum..çünkü dikkat ederseniz soru tipleri değişti maliyet muhasebesi soruları artık parçalı puanlı bi şekilde soruluyor ve çok zor gibi görünen sorular aslında çok basit ama kelime oyunları ile o püf noktasını yakalayamıyoruz..nitekimde ben yakalayamadım...bi tek bu kaldı..

ben bu sınavı bu dönem vermek zorundayım aksi takdirde aldığım bütün başarılı sonuçlar tartışılır hale gelir..buda hiç hoş olmaz tabiki...

sapma sorusu çıkacak ona daha çok yoğunlaşıyorum bide dağıtım sorusu gelir mi onu bilmiyorum..kasımda kademeli geldiği için..işçiliklere gelebilir.. çok az bir ihtimal yinede sınava girmeden çözün derim..yani artık acayip soru tipleri arıyorum stok değerleme yöntemlerini son bi tekrar yapmadan girmeyin sınava arkadaşlar..

merhaba dilek hn.sema hn. ben de muğlalıyım ama istanbulda oturuyorum martta ilk defa sınava gireceğim, size de başarılar İnşallah istediğiniz sonucu alırsınız.

manase sapma sorsunun büyük ihtimal çıkıcanımı düşünüyosun evet sorualr çok zor değildi aslında
dikkatli okuyup anlamak lazım
ben 2.kez gircem maliyete ben matamatikselden korkuyorum anlayamadım giti onu kolay gibi ama denklemler soğutuyo beni inş.çıkmaz temmuzda çıkmıs sanırım en son

matematiksel dağıtım mart/2008 döneminde çıktı en son...yani aslında dönemede baktığımızda yeniden gelebilir.. üçlü yada ikili sorsunlar farketmez üçlü dağıtım sorusu çözdükten sonra anladımki çok basitmiş..denklemlerle aran iyi değil sanırım..ama zayıf bi ihtimal görüyorum dağıtım sorusunun çıkmasını...kasım/2008 de kademeli sordular çünkü..

benide işçilik soruları korkutuyor..fazla çalışma ücretlerinin hesaplamasını karıştırıyorum. genelde bu iki konu arasında daha çok yoğunlaştım.. umarım veririz..

20 aralık 1997

safha maliyet sistemini uygulayarak maliyetlerini hesaplayan x işletmesinin fermastasyon esas üretim gider yerinde 31 ekim 1997 tarihindeki yarımamül stok 200 lt(%30 tamamlanmış).kasım 1997 döneminde üretimine başlanan 800 lt 30 kasım tarihinde yarımamül stok 400lt (% 50 tamamlanmış)kasım 1997 dönemine ilişkin toplam üretim maliyeti 9.360.000 tl.işletmenin dsyms maliyetini hesaplayıız

bu sorunun cevabı tesmerin kitabında var ama ben hiç birşey anlamadım.bir de siz çözün bakalım

faber ' Alıntı:
20 aralık 1997

safha maliyet sistemini uygulayarak maliyetlerini hesaplayan x işletmesinin fermastasyon esas üretim gider yerinde 31 ekim 1997 tarihindeki yarımamül stok 200 lt(%30 tamamlanmış).kasım 1997 döneminde üretimine başlanan 800 lt 30 kasım tarihinde yarımamül stok 400lt (% 50 tamamlanmış)kasım 1997 dönemine ilişkin toplam üretim maliyeti 9.360.000 tl.işletmenin dsyms maliyetini hesaplayıız

bu sorunun cevabı tesmerin kitabında var ama ben hiç birşey anlamadım.bir de siz çözün bakalım

dsym maliyeti : 2.340.000 tl buldum.

ben de öyle buluyorum ama cevap 2.496.000 olcakmış.toplam üretim giderini 900 bölmüş sonra 240 bölmüş

sulu ' Alıntı:
faber ' Alıntı:
20 aralık 1997

dsym maliyeti : 2.340.000 tl buldum.

ben 9.360.000 800 br böldüm çıkan sonucu 200 ile çarptım sonuç senin dediğin gibi 2.340.000

kitaptaki çözümü yaz buraya
ben çözdüm karşılaştırma yapalım
eğer doğruysa izah ederim ;)

9.360.000/900=10.400 tl/br.
dsyms=240 br*10.400=2.496.000 tl

kitapta sadece bu bilgi var