hazerfan' Alıntı:
Arkadaşım haklısın ben sınava girmedim. Ama az çok bildiğim kadarıyla soruya cevap verdim. Ve bunuda mantıklı bir gerekçeye dayandırdım. Senin yaptığın gibi 88.000-18.000-10.000 şeklinde sadece matematiksel işlem olarak da açıklamadım. Ben sana bunu hangi gerekçeye dayandırdığını söyle diyorum sen bana matematik işlemi yapıyorsun. O rakamları çıkarmasını bende biliyorum. Verdiğin cevabı Maliyet Muhasebesi bilginle savunursan ve mantıklı bir gerekçeye dayandırırsan ve ben de hatalıysam hatamı kabul etmeye hazırım. Gerçek cevaba gelince anladığım kadarıyla çoğunluğun görüşü 18.000 TL'nin iade olduğu şeklinde ''ki olabilir'' zaten bende bunu en başından beri ifade ediyorum. Fakat daha önce de belirttiğim gibi bunun soru içerisinde bir şekilde bilgi olarak verilmesi ya da envanter yönteminin belirtilmesi gerekirdi. Şimdi sınava giripte DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım. Yoksa ben sınava girmedim haklısın. Sınava giren ve bu şekilde cevap verebilecek arkadaşlar adına üzüldüm o kadar. Muhtemelen hocada sınav sonuçları açıklandıktan sonra, cevaplarda DİMMG 60.000 TL olarak açıklayacak.
Arkadaşım seni anlıyorum..Ancak şöyle söyliyeyim bu soruda aralıklı yada sürekli envanter yöntemi belirtilmesede
genel geçici mizanda..mizanı elimize aldığımızda sence
bütün işlemler borç yada alacak toplamlarına göre mi yapılır? yoksa direkt bakiye üzerinden mi dağıtımlar gerçekleşir sonuç hesaplarına yansıtılır. Hani demişsin maliyet muhasebesi bilginle savun diye ama bu soruda maliyet muhasebesi bilgisi değil bence genel muhasebe bilgisi daha ağır basıyor.. Yani şimdi burada kimsenin maliyet muhasebesi bilgisini yada genel muhasebe bilgisini sınayacak değilim kesinlikle öyle bişey olamaz.. demek istediğim dönem sonunda genel geçici mizan hazırlandığında bütün işlemler hesapların bakiyeleri üzerinden yapılır. Buda benim görüşüm..
Sen diyosunki
DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım.
çok güzel..saygı duyuyorum..Benim görüşüm ve benim gibi yapan arkadaşların bulduğu 60 000 TL de yanlış olabilir. Komisyon hocalarının yorumları nasıl olur bilemeyiz. şurada 58 gün yada daha fazla gün kaldı sanırım bilemiyorum şuan..sonuçlar açıklanır ak mı kara mı belli olur.
Ama tekrar altını çiziyorum bu soru ancak
genel muhasebe bilgisi ile çözülür.