Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan emari
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2009 Maliyet Muhasebesi

arkadaşlar deha sonucları acıklamadan ben 16/03/2009 tarihinde saat 12 21 de sonucu bu forumun 7. sayfasına yazdım. Ve dehanın açıkladığı sonuclarla birebir örtüsüyor. ortalama yükseltme sınavına girmiştim maksadım hasıl oldu. artık mali müşavirim diyebililrim. bütün arkadaşlara basarılar dilerim

manasse ' Alıntı:
şöyle diyim..

88 000-18 000-10 000 = kaç eder.

İşte bu kadar DİMM gideri olur..bildiğim şey budur.. dehanın cevabı yada başka bir sitenin cevabı gerekçem değildir.

Başından beri alacak bakiyesinin düşülmesi gerektiğini vurguladım.. işin püf noktasının orası olduğunu bizi düşünmeye sevketiklerini söyledim..

Kaldıki siz sınava girmediğiniz halde neden bu soruya bu kadar takıldınız onu anlamadım..

Arkadaşım haklısın ben sınava girmedim. Ama az çok bildiğim kadarıyla soruya cevap verdim. Ve bunuda mantıklı bir gerekçeye dayandırdım. Senin yaptığın gibi 88.000-18.000-10.000 şeklinde sadece matematiksel işlem olarak da açıklamadım. Ben sana bunu hangi gerekçeye dayandırdığını söyle diyorum sen bana matematik işlemi yapıyorsun. O rakamları çıkarmasını bende biliyorum. Verdiğin cevabı Maliyet Muhasebesi bilginle savunursan ve mantıklı bir gerekçeye dayandırırsan ve ben de hatalıysam hatamı kabul etmeye hazırım. Gerçek cevaba gelince anladığım kadarıyla çoğunluğun görüşü 18.000 TL'nin iade olduğu şeklinde ''ki olabilir'' zaten bende bunu en başından beri ifade ediyorum. Fakat daha önce de belirttiğim gibi bunun soru içerisinde bir şekilde bilgi olarak verilmesi ya da envanter yönteminin belirtilmesi gerekirdi. Şimdi sınava giripte DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım. Yoksa ben sınava girmedim haklısın. Sınava giren ve bu şekilde cevap verebilecek arkadaşlar adına üzüldüm o kadar. Muhtemelen hocada sınav sonuçları açıklandıktan sonra, cevaplarda DİMMG 60.000 TL olarak açıklayacak.

hazerfan' Alıntı:
Arkadaşım haklısın ben sınava girmedim. Ama az çok bildiğim kadarıyla soruya cevap verdim. Ve bunuda mantıklı bir gerekçeye dayandırdım. Senin yaptığın gibi 88.000-18.000-10.000 şeklinde sadece matematiksel işlem olarak da açıklamadım. Ben sana bunu hangi gerekçeye dayandırdığını söyle diyorum sen bana matematik işlemi yapıyorsun. O rakamları çıkarmasını bende biliyorum. Verdiğin cevabı Maliyet Muhasebesi bilginle savunursan ve mantıklı bir gerekçeye dayandırırsan ve ben de hatalıysam hatamı kabul etmeye hazırım. Gerçek cevaba gelince anladığım kadarıyla çoğunluğun görüşü 18.000 TL'nin iade olduğu şeklinde ''ki olabilir'' zaten bende bunu en başından beri ifade ediyorum. Fakat daha önce de belirttiğim gibi bunun soru içerisinde bir şekilde bilgi olarak verilmesi ya da envanter yönteminin belirtilmesi gerekirdi. Şimdi sınava giripte DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım. Yoksa ben sınava girmedim haklısın. Sınava giren ve bu şekilde cevap verebilecek arkadaşlar adına üzüldüm o kadar. Muhtemelen hocada sınav sonuçları açıklandıktan sonra, cevaplarda DİMMG 60.000 TL olarak açıklayacak.

Arkadaşım seni anlıyorum..Ancak şöyle söyliyeyim bu soruda aralıklı yada sürekli envanter yöntemi belirtilmesede genel geçici mizanda..mizanı elimize aldığımızda sence bütün işlemler borç yada alacak toplamlarına göre mi yapılır? yoksa direkt bakiye üzerinden mi dağıtımlar gerçekleşir sonuç hesaplarına yansıtılır. Hani demişsin maliyet muhasebesi bilginle savun diye ama bu soruda maliyet muhasebesi bilgisi değil bence genel muhasebe bilgisi daha ağır basıyor.. Yani şimdi burada kimsenin maliyet muhasebesi bilgisini yada genel muhasebe bilgisini sınayacak değilim kesinlikle öyle bişey olamaz.. demek istediğim dönem sonunda genel geçici mizan hazırlandığında bütün işlemler hesapların bakiyeleri üzerinden yapılır. Buda benim görüşüm..

Sen diyosunki
DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım.
çok güzel..saygı duyuyorum..Benim görüşüm ve benim gibi yapan arkadaşların bulduğu 60 000 TL de yanlış olabilir. Komisyon hocalarının yorumları nasıl olur bilemeyiz. şurada 58 gün yada daha fazla gün kaldı sanırım bilemiyorum şuan..sonuçlar açıklanır ak mı kara mı belli olur.

Ama tekrar altını çiziyorum bu soru ancak genel muhasebe bilgisi ile çözülür.

hazerfan ' Alıntı:
ahmet777 ' Alıntı:
arkadaşlar 18.000 tl için birde şöyle düşünün; eğer üretime yollansaydı 710 hesapta bir rakam olması gerekmezmiydi. ayrıca 151 yada 152 de de herhangi bir değer yok. Bu mantıkla 18.000 tl alış iadesi gibi gözüküyor.

Arkadaşlar bence hocanın soruda ya iadeden bahsetmesi gerekiyordu ya da işletmenin aralıklı mı yoksa sürekli envanter yöntemini mi kullandığını belirtmesi gerekiyordu. Çünkü işletmenin hangi envanter yöntemini kullandığını bilmediğimiz için alacaktaki rakam dönem içinde 710 hesaba oradan 151'e oradan 152'ye oradanda satılan malın maliyeti olarak çıkmış olabilir. O yüzden 151 ve 152'nin rakamları sizi aldatmasın.

Bakın daha önce de yazdığım gibi bu benim şahsi görüşüm. Alacaktaki rakamın durumu için soruda yukarıda da belirttiğim gibi bir açıklama yapılması gerekiyordu diye düşünüyorum. Bu rakam iade de olabilir üretime de gönderilmiş olabilir. Soruyu soran hoca bu rakamı üretime veren birine sen bu rakamı nasıl üretime verdin, hangi mantıkla üretime gönderdin diyemez. Böyle soran hocaya ben de derimki ucu açık soru sormayacaksın hocam. Bu soruyu nereye çeksen oraya gider. Çünkü dediğim gibi bunun anlaşılması için soru içerisinde herhangibir done yok. Soruda sadece genel geçici mizan denmektedir. Bu yeterli değildir. Çünkü siz aralıklı envanter yönteminide uygulasanız sürekli envanter yönteminide uygulasanız 31.12. tarihinde aldığınız mizan genel geçici mizandır.
sana tamamiyle katılıyorum arkadaşım.açıklamaların çok mantıklı.ben sınav boyunca bunu düşündüm ve en sonunda karar vererek 78 aldım DİMM'yi.hata yapmış olabilirim.ama bu sorunun eksik olduğu sonucunu değiştirmez.soru eksikti, yeterli bilgi verilmemişti, şaşırtmaya yönelikti.kaç tane mali müşavire danıştım bu soruyu hepsi aynı kanıya vardılar.

şimdi size sorum
1. sorununun a ve b şıkkı vardı ve ayrı ayrı yirmişer puanlıktı.
benim a şıkkında smm yi yanlış bulmam b şıkkındaki 20 puanımı etkilermi etkilemezmi
her ne kadar gidiş yolum doğru olsada ::)

1.soruyu bende tanıdığım bütün ymm lere sordum..hepsinin ortak cevabıda başındaki genel geçici mizan uyarısını gösterdiler.. şaşırtma oradaymış.. yani sayın manasse nin savunduğu görüşü söylüyorlar.. bakiye üzerinden kullanılabilir DİMM bulunmalı ve dönem sonu stoktan çıkarılmalı ve sonuç DİMM Gideri olduğunu söylediler.. Açıkçası ben sınava girmedim ama bende sayın manasse nin söylediklerine katılıyorum...genel geçici mizan uyarısı dikate alınmalıydı.

geçmiş olsun artık..

manasse ' Alıntı:
hazerfan' Alıntı:

Arkadaşım seni anlıyorum..Ancak şöyle söyliyeyim bu soruda aralıklı yada sürekli envanter yöntemi belirtilmesede genel geçici mizanda..mizanı elimize aldığımızda sence bütün işlemler borç yada alacak toplamlarına göre mi yapılır? yoksa direkt bakiye üzerinden mi dağıtımlar gerçekleşir sonuç hesaplarına yansıtılır. Hani demişsin maliyet muhasebesi bilginle savun diye ama bu soruda maliyet muhasebesi bilgisi değil bence genel muhasebe bilgisi daha ağır basıyor.. Yani şimdi burada kimsenin maliyet muhasebesi bilgisini yada genel muhasebe bilgisini sınayacak değilim kesinlikle öyle bişey olamaz.. demek istediğim dönem sonunda genel geçici mizan hazırlandığında bütün işlemler hesapların bakiyeleri üzerinden yapılır. Buda benim görüşüm..

Sen diyosunki
DİMMG 78.000 TL olarak hesaplayan biri SM Maliyetini yanlış bulacak. Ve bu yanlış doğrultusunda yanlış bir gelir tablosu düzenleyecek. Gitti 40 puan. Beni burada bunu anlatmaya çalıştım.
çok güzel..saygı duyuyorum..Benim görüşüm ve benim gibi yapan arkadaşların bulduğu 60 000 TL de yanlış olabilir. Komisyon hocalarının yorumları nasıl olur bilemeyiz. şurada 58 gün yada daha fazla gün kaldı sanırım bilemiyorum şuan..sonuçlar açıklanır ak mı kara mı belli olur.

Ama tekrar altını çiziyorum bu soru ancak genel muhasebe bilgisi ile çözülür.

StajyerNail75 ' Alıntı:
1.soruyu bende tanıdığım bütün ymm lere sordum..hepsinin ortak cevabıda başındaki genel geçici mizan uyarısını gösterdiler.. şaşırtma oradaymış.. yani sayın manasse nin savunduğu görüşü söylüyorlar.. bakiye üzerinden kullanılabilir DİMM bulunmalı ve dönem sonu stoktan çıkarılmalı ve sonuç DİMM Gideri olduğunu söylediler.. Açıkçası ben sınava girmedim ama bende sayın manasse nin söylediklerine katılıyorum...genel geçici mizan uyarısı dikate alınmalıydı.

geçmiş olsun artık..

Sevgili manasse arkadaşım finansal muhasebe konusunda hemfikiriz o zaten muhakkak. Finansal muhasebe bilgisi olmadan maliyet muhasebesi sorusu çözemezsin. Ben de bugün bazı muhasebe ve maliyet bilgilerine çok güvendiğim bazı dostlarımla bu konuyu tartıştım. Onlarda bana sizinkine benzer fakat biraz daha farklı örnekler verdiler. Dediğim gibi ben en başından beri kesin benim söylediğim doğrudur demedim. Ama tamam iade olduğunu belirtmeyebilrsin en azından bu işletme aralıklı envanter yöntemini uygulamaktadır diye belirtsede kimse 40 puanlık soruda hataya düşmese. Yani sen genel geçici mizan yazarak beni uyarmaya çalışıyorsun ama bu işletme sürekli envanter yöntemini kullanıyorsa yine alacakta bakiye rakam olabilir. Bu işletme sürekli envanter yöntemini kullanıyor olsaydı da biz yine kalan bakiye üzerinden mi işlem yapacaktık. Neyse fazla uzatmaya gerek yok dediğim gibi nereye çekseniz oraya gidiyor. İade olarak yorumlayıp ona göre hareket edenler arkadaşlar muhtemelen işi bitirdi. Hakkınızda hayırlısı inşallah verip kurtulursunuz.

Evet, hazerfan arkadaşımızın dediği doğru ne olursa olsun aralıklı mı yoksa sürekli envanter yönetimimi kullanıyo belirtmesi gerekiyordu. İşin aslı ben sınavda bu kadar ayrıntı düşünemedim. Ben 18.000 direkt iade olarak anladım. ve 60.000 buldum.

ben manasse arkadaşımızın görüşüne sonuna kadar katılıyorum..sınavda genel geçici mizan uyarısını dikkate alanlardanım.. bende kendi 35 yıla yakın smmm patronuma ve çevremdeki smmm ve ymmlere soru hakkındaki fikirlerini aldım..hepsinin ortak görüşü genel geçici mizanda bakiyeler üzerinden işlem yapılması gerektiğini öne sürüyorlar.. dolayısıyla DİMM gideri 60 000 Tl olacak.. ben kendi antalya smmm odasında görevli olan öğetim görevlisi maliyet hocamıza da danıştım...çünkü soru biraz ikircikli.. onunda görüşü genel geçici mizan uyarısıdır ve bu başındaki uyarı dikkate alan bu soruyu çözmüştür dedi ve bende çözdüm zaten...

İlhan Tekiner ' Alıntı:
ben manasse arkadaşımızın görüşüne sonuna kadar katılıyorum..sınavda genel geçici mizan uyarısını dikkate alanlardanım.. bende kendi 35 yıla yakın smmm patronuma ve çevremdeki smmm ve ymmlere soru hakkındaki fikirlerini aldım..hepsinin ortak görüşü genel geçici mizanda bakiyeler üzerinden işlem yapılması gerektiğini öne sürüyorlar.. dolayısıyla DİMM gideri 60 000 Tl olacak.. ben kendi antalya smmm odasında görevli olan öğetim görevlisi maliyet hocamıza da danıştım...çünkü soru biraz ikircikli.. onunda görüşü genel geçici mizan uyarısıdır ve bu başındaki uyarı dikkate alan bu soruyu çözmüştür dedi ve bende çözdüm zaten...

Bazı arkadaşlar ya beni anlamıyor ya da anlamak istemiyor. Arkadaşlar son kez söylüyorum. Ben genel geçici mizan uyarısını dikkate alan, bu rakamı iade kabul eden ve ona göre işlem yapanların yanlış yaptığını söylemiyorum. Zaten iki ihtimal var diyorum. Ya genel geçici mizan mantığından giderek işi hiç dallandırmadan bu iadedir dersin ve ona göre işlem yaparsın. Ya da bu işletme acaba sürekli envanter yöntemine göre işlem yaptığı için mi dönem sonunda 150 hesapta alacak bakiyesi var deyip alacaktaki rakamı da işin içine katarak işlem yaparsın. Ağır basan mantık iade yönündedir. Ama diğer şekilde düşünen ve buna göre işlem yapan arkadaşlara da niye böyle düşünüyorsun, niye böyle çözdün diyemem. Bence soruda envanter yöntemi belirtilmeyerek haksızlık yapılmıştır. Ayrıca yukarıda belirttiğiniz üstadlarınız acaba sürekli envanter yöntemini uygulayan bir işletmedede mi genel geçici mizan bakiyeleri üzerinden işlem yapıyorlar.

hazerfan arkadaşım cevabını kendin veriyosun
Ben genel geçici mizan uyarısını dikkate alan, bu rakamı iade kabul eden ve ona göre işlem yapanların yanlış yaptığını söylemiyorum

sorunun mantığıda zaten genel geçici mizandan geçiyor.. ikinci ihtimal olan ve soruda belirtilmeyen envanter yöntemine göre sorunun çözümüne gitmek kendi bindiğimiz dalı kesmek gibi bişey olur. soruda zaten açık açık genel geçici mizan diyor..

biliyorum konu çok uzuyor ama ağır basan mantık genel geçici mizan uyarısını dikkate almak diyor

arkadaşlar sorudaki ücret tahakkuku ben aşağıdaki gibi yaptım ayrıntılı yazdım biraz...

720 Direkt İşçilik 5.600,00
Brüt ücretler
01 kesim 2.800
02 dikim 2.800
730 Genel Üretim Giderleri 1.400,00
Brüt ücretler
03 yemekhane 700
04 bakım onarım 700
730 Genel Üretim Giderleri 1.400,00
İşveren payları
Kesim 560
Dikim 560
Yemekhane 140
Bakım onarım 140
730 Genel Üretim Giderleri 140,00
İşsizlik işv. Payları
Kesim 56
Dikim 56
Yemekhane 14
Bakım onarım 14

360 Ödenecek Vergi fonlar 934,50
Gelir vergisi 892,50
Damga vergisi 42,00

361 öd SSK primleri 2.590,00

335 personele borçlar 5.015,50

merhaba arkadaşlar.uzun süredir takip ediyorum bu forumu.bende haftasonu sınava girdim.
ilk soruda tabloları doğru yaptım.ücret tahakkukununda 730 doğru ama alt hesapları gider yerleri olarak açtım. endirekt işçilik başlığı altında.2.soruda nasıl bir puanlama olur bilmiyorum ama ben ücretten sonrasında dağıtımları yanlış yaptım,endirekt malzemeyei tabloya koymayı unuttuğum için zaman yetersizliğinden.50 puan üzerinden değerlendirmeye giricem.rakamlar sonuçlar doğru,puan kırma durumu olur mu dersiniz?

Ben smm tablosunu ve gelir tablosunu doğru yapmışım ama ne yazar 40 puan İkinci soruda çuvalladım brüt ücretin içinden almışım ssk işveren payını her zaman yaptığımı burada unuttum. diğer soruya kafa yoranların çoğu bu soruyu kaçırmış bunu yapanlar diğer soruda tuhaf hatalar yapmış bari şu puanlar yarı yarıya olsaymış sınavda 1 soru altmış puansa diğer soruyu sormaya gerek yoktur. İnsanı isyan ettiriyor. 2 sorudan birini yapan geçsin dersin yapanda helal eder hakkını yapamayanda ikinci soru gömleğin düğmeleri gibi ilk düğme yanlışsa hepsi yanlış gidiyor. Siz maçı oynayında gol atamasanızda biz çok şut atana puan vereceğiz der gibi bir mantığa benziyor. Ben anlamadım anlayamıyacağım bari bize iki şans verseler 60 puanlık soru tek şans diğerini yapsanda kime ne kaldın gitti.

arkadaşlar
maliyet muhasebesi 1. soru hakkında benim yorumum şudur;
1.si mizan genel geçici mizan
2.si genel geçici mizandan sonra fiili sayımlar yapılır eksikler yanlışlar düzeltilir sonra kesin mizan alınır.
3.sü genel geçici mizandan sonra 150 nolu hesabın alacak tarafında 18.000 tutar gözüküyor. ne şekilde olduğunu bilmemelşe birlikte
bu tutar dimmm den çıkmıştır.
4. kullanılabilir direkt ilk madde malzeme nasıl bulunur (dönem başı dimmm+dönem içi alışlar(bunların hepsi 150 nolu hesabın borcuna girilir))
5.si dönem sonu dimmm tutarı nedir 10.000
6. mevcut dimmm 88.000
arada fiili olarak 78.000 var
t cetvelinde 18.000 çıkış olmuş
bunun 78.000 e tamamlanması gerekiyor
ama bunu tamamlarken diyemezsiniz ki 60.000 dir kullanılan dimmm
oradaki 18.000 in ne oldugunu söylememiş iadeden ötürü 18000 konulsaydı söylemesi gerekirdi. ek bir bilgi olmadıgı için 18000 i üretime gitmiş görmelisiniz
sorunun cevabı 78.000 olmalı

maliyet muhasebesi 1.sorudaki d.i.m.m. hesabının 10.000 TL olması için 78.000 TL çıkış yapan arkadaşlar hangi gerekçeyi savunuyorlar anlamış değilim.
1-)150 hesabın borç bakiyesi 88.000 TL
2-)150 hesabın alacak bakiyesi 18.000 TL
3-)150 hesabın dönem sonu bakiyesi 10.000 TL bu rakamlar soruda belirtilmiş..........

şimdi, satışların maliyeti 78.000 TL diyen arkadaşları anlamıyorum, Yok aralıklı envanter, yok sürekli envanter yada iadedir v.s. v.s. Farz edin ki soruda 150 hesabın alacak tutarı olan 18.000 TL'nin iade olduğu söylendi, 150 hesabın alacağına 78.000 TL giriş yaparsanız ne olur;

Şu olur 150 hs. borç bakiyesi 88.000 TL, alacak bakiyesi 18.000 TL + 78.000 TL =96.000 TL. 150 hesap hangi bakiyeyi verdi (8.000) alacak bakiyesi soruda dönem sonu bakiyesi ne idi 10.000 TL .demek ki d.i.m.m. maliyeti 78.000 TL DEĞİL.

Bu konuda yorum yapacak arkadaşlar lütfen muhasebe bilgilerini tazeleyip öyle yazsınlar. Sorudaki firmada, Sürekli envanter yöntemi veya aralıklı envanter yöntemi uygulansa yada 18.000 TL'nin iade olduğunu monografi yaparak çalışmalarını tavsiye ediyorum. Bakalım dönem sonu ilk madde ve malzeme tutarını ne bulacaklar.(Kesin mizanda d.i.m.m. borç bakiyesi 10.000 TL olacak keyfiyet yok.)

Şöyle düşünün;

1-Sürekli envanter yöntemi olduğunu kabul edelim; her üretime çıkışta 710 hesaba borç 150 hesaba alacak kaydı verilmeli buradan hareketle 18.000 TL'sını üretime çıkış kabul etmemiz gerekirdi ki o zamanda dönem sonu ilk madde ve malzeme stoku 10.000 TL olmaz veya bu tutar soruda belirtilmezdi.

2-Aralıklı envanter yöntemi olduğunu kabul edelim; dönem sonunda 710 hesaba borç 150 hesaba alacak kaydı verilmeli ve yine buradan hareketle 18.000 TL'sını üretime çıkış kabul etmemiz gerekirdi ki o zamanda dönem sonu ilk madde ve malzeme stoku yine 10.000 TL olmaz veya bu rakam soruda belirtilmezdi.

Her iki yöntemde de 18.000 TL'sının İade olduğu apaçık ortadadır.Dönem sonu ilk madde ve malzeme stoku 10.000 TL'dir demesi sorunun cevap anahtarıdır.

Şöyle bir soru olsaydı; 150 hesabın borcu 88.000 TL, alacağı 18.000 TL ve dönem sonu ilk madde ve malzeme bakiyesi 10.000 TL'dır.Bu firma hangi envanter yöntemini uygulamaktadır ve dönem sonu ilk madde ve malzeme stoku ne kadardır? Bu soruda o zaman 18.000 TL'nin ne olduğunu araştırmak kaçınılmaz olurdu........

18000 iade oldugu söylenirse iş değişir
kullanılan dimmm 60000 olur ama iadedir die bir ibare var mı soruda iade yok
nasıl iade diyebilirsiniz ona
şu olamaz mı gerçekten 78000 liralık dimmm kullnıldı işletme 18000 kaydını yapmış gecici mizan oldugu için düzeltme kaydı ile 60000 daha yapar 78.000 e tamamlar
oradaki 18000 in ne oldugunu söylemeden iade diyemezsiniz

arkadaşlar artık anlatmaktan dilimizde tüy bitti...Sorunun başında koskoca 31.12.2008 tarihli GENEL GEÇİCİ MİZAN diyor..Yapmayın rica ederim.. burada kimseye muhasebe öğretecek değiliz..hepimiz bu işi biliyoruz..

bu soruda yukarıda açıkladığım gibi..soruda envanter yöntemi belirtilmemiş buna rağmen envanter yöntemine göre bu soruyu çözüpte bu 18 000 üretime sevktir diyen arkadaşlar bunu bu şekilde çözmüşse ortada böyle bi bilgi yok bindiği dalı kesmek gibi bişey..

genel geçici mizanda bu alacak bakiyesi iade kabul edilmelidir..

bu konu uzadıkça uzuyor. iadeciler bitarafta üretime sevkçiler bi tarafta...

İlhan Tekiner ' Alıntı:
arkadaşlar artık anlatmaktan dilimizde tüy bitti...Sorunun başında koskoca 31.12.2008 tarihli GENEL GEÇİCİ MİZAN diyor..Yapmayın rica ederim.. burada kimseye muhasebe öğretecek değiliz..hepimiz bu işi biliyoruz..

bu soruda yukarıda açıkladığım gibi..soruda envanter yöntemi belirtilmemiş buna rağmen envanter yöntemine göre bu soruyu çözüpte bu 18 000 üretime sevktir diyen arkadaşlar bunu bu şekilde çözmüşse ortada böyle bi bilgi yok bindiği dalı kesmek gibi bişey..

genel geçici mizanda bu alacak bakiyesi iade kabul edilmelidir..

bu konu uzadıkça uzuyor. iadeciler bitarafta üretime sevkçiler bi tarafta...

ARKADASLAR BENDE SINAVDA MALİYET 1. SORU HAKKINDA TAKILDIM.

ALACAKTAKI RAKAMI COK DUSUNDUM. BENCE SORUDA İADE VS. ENVANTER SİSTEMİ BELİRTİLMELİYDİ.

BEN BU KONUYU SORUDAKİ EKSİKLİĞİ TESMERE İLETMEYİ DÜŞÜNÜYORUM. BU SORU YÜZÜNDEN KİMSENİN HAKKIMIZI YEMEYE HAKKI YOK. TESMERE DAHA COK BASVURU YAPARSAK BENCE KOMISYON BU DURUMU DEĞERLEMEYE ALIR. VE BELKİ DE BU YANLIŞLIGI CEVAPLAMALARDA GÖZ ARDI EDERLER.

KURS HOCAMA DA DURUMU BELİRTTİM. ODA ALACAGIN DUSULECEGINI SOYLUYOR AMA SORUDA EKSIKLIGIN OLDUGUNU KABUL EDIYOR.

CEVAPLARI COZEN DERSHANELERE DE E-MAIL YOLULA BASVURU YAPTIM.CEVAPLARINI GOZDEN GECIRMELERİ ICIN. VERDİKLERİ CEVAP MANTIKLI YAKLASILIRSA SORUDA EKSIKLIK OLDUGUNU ONLARDA KABUL EDIYOR.

TESMERE BASVURULARDA İSİM BELİRTMEKTE ÇEKİNENLER VARSA KİMSE KORKMASIN BENCE. NASIL OLSA CEVAP KAGITLARINI OKUYANLAR ISIMLERIMIZI GORMUYOR.

ARKADASLAR ONUMUZDEKİ HAFTA HERKEZDEN 5 DK SINI AYIRIP TESMERE KONUYU İLETMESİNİ. KONUNUN CİDDİYETİNİN TESMERE ILETILMESINI DİLİYORUM.

Arkadaşlar bu sınava girmedim. ama kesin mizan, dönem sonu muhasebe işlemlerinden sonra alınır. Kesin Mizana bakarak Mali tablolar hazırlanır. Bilgi için Muhasebe sürecine bakabilirsiniz. Genel Geçici Mizan alıdıktan sonra envarter yapılır ve bir fark varsa düzeltilir bu doğru ama soruda böyle bir durum belirtilmediyse fark yok kabul etmelisiniz. Maliyet muhasebesi sınavında olaya maliyet muhasebesi açısından bakmalısınız.Genel muhasebe değil. Sonuç olarak 150 hesapta görülen 18.000 iade yada iskonto 'dur. Ayrıca bir açıklama yapılması gerekmiyor diye düşünüyorum.