Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Arkadaşlar bugünkü sözel derslerin hepsi birbirinden kolaydı. Bu dönem ilk kez sınava girenlerde 7/7 patlaması yaşanabilir. Kasımda girenlerin günahı neydi. Gerçi yarın sayısallar var. Yarınki sayısallarda özellikle maliyette sıkıntı olabilir. Dikkatli olun.

arkadaşlar bilgilendirme toplantılarında denetimin 1. sorusunun cevabı hem kitap hem de sayfa olarak verilmişti. bu kadar mı olur diyor insan.ama ben bakmamıştım :))))))))))))

hazerfan' Alıntı:
Arkadaşlar bugünkü sözel derslerin hepsi birbirinden kolaydı. Bu dönem ilk kez sınava girenlerde 7/7 patlaması yaşanabilir. Kasımda girenlerin günahı neydi. Gerçi yarın sayısallar var. Yarınki sayısallarda özellikle maliyette sıkıntı olabilir. Dikkatli olun.

bi tek maliyet kaldı benim... uykularım kaçacak yine.. umarım bugünkü sözeller gibi kolay sormuşlardır sayısalları.. özelliklede maliyet muhasebesini.

herkese günaydın.ben dün gece hiç uyumadım açıkçası uyuyamadım.son tekrarlarımı bile yapmak içimden gelmiyor.allah hakkımızda hayırlısını versin .birazdan bende sınav yerine gidicem.analiz ve maliyet sınavı beni bekliyor.
kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum.

faber' Alıntı:
herkese günaydın.ben dün gece hiç uyumadım açıkçası uyuyamadım.son tekrarlarımı bile yapmak içimden gelmiyor.allah hakkımızda hayırlısını versin .birazdan bende sınav yerine gidicem.analiz ve maliyet sınavı beni bekliyor.
kendimi kurbanlık koyun gibi hissediyorum.

Günaydın...Umarım iyi geçer dostum..hakettiğimizi alırız... o kadar çok soru çözdüm ama sanki hiçbişey bilmiyomuşum gibi bi his var içimde.. umuda yolculuğa çıkacaksın birazdan vakit geliyor...Başarılar...

herkese geçmiş olsun bir sınav daha geride kaldı şimdi bekleyiş dönemi bakalım ne zaman açıklarlar mayısta da açıklanma stresine gireriz
hayırlısı benim sınavlar dündü bugün güne daha iyi başladım üzerimden yük kalktı tüm notları kaldırdım umarım geçmişizdir
sağlıcakla kalın

hepimizde geçmiş olsun arkadaşlar.
sınavlar genel itibariyle çok zor değildi ama bazı sınavlardan düşünmeye zorlamaya iten sorular vardı.

ya bilgisi olan bir arkadaş varsa takıldığım bir konu var.

ben çalışamadığım için vergi sınavına hiç başvurmadım haliyle de girmedim. ve bu mart 2009 sınavı ikinci hakkımdı.
şimdi vergi sınavı için hakkım kaybolmuş oluyormu ?
yoksa hala vergiden ilk sınav hariç bir sınava girmiştim. hala 3 hakkım duruyormu yoksa martta biri gitti kaldı 2 mi ?

biri bunun cevabını verebilrmii?

analiz analiz.kör olası gözlerim.çok panikledim.2 sayfa verdim.1 ve 3.soruyu yaptım.2.soruya yetişemedim.sınavda herşey elimden kaydı.soru kağıdı,cevap kağıtlarım,hesap makinem,bildiğim formülleri hatırlayamadım.yanlış hesap yaptım.sınava 15 dakika kala 3.sorunun sonundayken yanlışımı gördüm.sildim.tekrar yaptım.yorumlara kadar tekrar yaptım.15 dakikada.ben cehennemi yaşadım sınavda.kabuslarımda görürdüm böyle şeyler.maalesef ben gerçekte yaşadım.2 soru yaptım ama geçerim diyemiyorum.puanlama sistemi adamın sinirini bozuyor.ve arkadaşlar bence bu sınav 1,5 saatlik bir sınav değildi.3 kağıt verilmesi normal.ben çivi yazımla 2 soruya 2 sayfa verdim.herkese geçmiş olsun.

ÜZER ' Alıntı:
analiz analiz.kör olası gözlerim.çok panikledim.2 sayfa verdim.1 ve 3.soruyu yaptım.2.soruya yetişemedim.sınavda herşey elimden kaydı.soru kağıdı,cevap kağıtlarım,hesap makinem,bildiğim formülleri hatırlayamadım.yanlış hesap yaptım.sınava 15 dakika kala 3.sorunun sonundayken yanlışımı gördüm.sildim.tekrar yaptım.yorumlara kadar tekrar yaptım.15 dakikada.ben cehennemi yaşadım sınavda.kabuslarımda görürdüm böyle şeyler.maalesef ben gerçekte yaşadım.2 soru yaptım ama geçerim diyemiyorum.puanlama sistemi adamın sinirini bozuyor.ve arkadaşlar bence bu sınav 1,5 saatlik bir sınav değildi.3 kağıt verilmesi normal.ben çivi yazımla 2 soruya 2 sayfa verdim.herkese geçmiş olsun.
Haklısınız, verilen süreye yetecek bir sınav değildi. Zorlandık hepimiz. 1. sorudaki aldatmaca da çok düşündürdü beni. Brüt Satış Karlılığı ortalaması %40 demişler. Stok devir hızını hesap ederken bu oranla STMM bulacak mıydık yoksa Net Satışları baz alıp mı hesap edecektik çok düşündüm ve ikisini de yaptım ama STMM yi yanlış hesaplamışım. İnşallah not kırmazlar.

Analizden bütün soruları yorumları yaptım tek kağıt verdim. Hatta arka sayfadaki dar kısmı kullanmadım. Yorumlarımı çok yüzeysel yazdım. 3 cümleden fazla yazmadım her istenen için. Hayırlısı bakalım...

sonuçların açıklanmasına 59 gün kaldı. ;D ;D ;D

rcavus ' Alıntı:
ARKADAŞLAR MALİ ANALİZ SINAVINDA 3 KAĞIT ALANLAR VARDI BEN BİR KAĞIDA BÜTÜN SORULARI YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM.3 KAĞIT ALAN VARSA ALLAH AŞKINA NE YAZDINIZ O KADAR ANLAMADIM.

büyük puntolarla yazdık arkadaşım

mrb arkadaşlar,

hepimize geçmiş olsun, umarım herkes geçer, ben sınavlarda vergi dersini temmuza bırakmıştım, bu yüzden vergiye gitmedim, forumda bursalı arakadaş varsa, ricam bana vergi ile ilgili önereceğiniz dersane var mı?

şimdiden teşekkürler...

merhaba
denetimden sınava girenler 1.soruya ne cevap yazdınız?

arkadaşlar öncelikle herekese geçmiş olsun
analiz de ilk soru da net satışları aldım direkt şimdi bu soru gitti mi? ama brüt satış karlılığı %40 demiş hangi yıl olduğu belli değil ki.

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun. şimdi bi tek sonuçları bekleme sıkıntımız var. onunda allah hepimize sabrını verir inşallah diyorum.

lonely ' Alıntı:
arkadaşlar öncelikle herekese geçmiş olsun
analiz de ilk soru da net satışları aldım direkt şimdi bu soru gitti mi? ama brüt satış karlılığı %40 demiş hangi yıl olduğu belli değil ki.
bence de değil ama şaşırtamaca yapılmış. bakalım doğrusu hangisi?

arkadaşlar hepimize geçmiş olsun.
sonuçlar ne olacak bilmiyorum ama en az 15-20 gün kendimi rahat bırakmayı düşünüyorum.
dersti kurstu düşünmeden yaşıyacağım ;D
ondan sonrada Allah kerim zaten yaparız bi şeyler....

temenni ' Alıntı:
sonuçların açıklanmasına 59 gün kaldı. ;D ;D ;D

tekrar geçmiş olsun
sonuçlar sadece 19 mayıs hediyesi olarak açıklamazlarsa 22 mayıstan önce açıklanmaz
22 mayısa da 67 gün var ;D ;D

denetimden 1.ve 4.soruyu nasıl cevapladınız?