Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Kaan Korkmaz ' Alıntı:
atakansek ' Alıntı:
Arkadaşlar bu Deha'nın sitesinde verilen cevaplarda takıldım. Soruda "kısaca açıklayınız" veya "kısa başlıklar halinde yazınız" diyor fakat cevaplarda konunun tamamını yazıyor. Tecrübeli arkadaşlardan ricam ; Sınavlar okunurken soruya göre verilen cevaplara göre mi değerlendiriyorlar yoksa konunun istenen veya istenmeyen tüm bölümleri yazılması mı gerekiyor ?

Konuyu okuduğunuzu, özümsediğinizi ve ifade edebildiğinizi belirten tek bir cümle yazsanız bile puanı alırsınız... DEHA'nın cevapalrına pek itibar etmeyin... Dİrekt nokta cevap yerine 3-4 tane kanun maddesini içiçe birleştirip yazarlar alın size doğru cevap derler... Evet doğru cevap ama hepsi değil içinden bir bölümü doğru cevap...

Sınavdan DEHA'nın verdiği cevapları verirseniz emin olur kalırsınız...Bu adam ezberlemiş gelmiş derler...
Cevap için teşekkürler. Söyledikleriniz tecrübeyle sabit mi yoksa tahmin mi ?

Kaan Korkmaza katılıyorum, sınav psikolojissinde bir insanın bu kanun maddelerini eksiksiz ve kanun diliyle kağıda dökmeleri beklenemez, elinden geldiğince aslına uyumlu ve cevabı bildiğini ifade eden arkadaşlar soruyu doğru cevaplar bence. O yüzden Dehanın veya Murat ın cevaplarına bakıp kimse moralini bozmasın, bunları daha önceki sınav deneymlerime dayanarak söylüyorum.

zafercaglayan ' Alıntı:
Kaan Korkmaza katılıyorum, sınav psikolojissinde bir insanın bu kanun maddelerini eksiksiz ve kanun diliyle kağıda dökmeleri beklenemez, elinden geldiğince aslına uyumlu ve cevabı bildiğini ifade eden arkadaşlar soruyu doğru cevaplar bence. O yüzden Dehanın veya Murat ın cevaplarına bakıp kimse moralini bozmasın, bunları daha önceki sınav deneymlerime dayanarak söylüyorum.
Teşekkürler.Moral düzelttiniz :)

atakansek ' Alıntı:
Kaan Korkmaz ' Alıntı:
atakansek ' Alıntı:
Arkadaşlar bu Deha'nın sitesinde verilen cevaplarda takıldım. Soruda "kısaca açıklayınız" veya "kısa başlıklar halinde yazınız" diyor fakat cevaplarda konunun tamamını yazıyor. Tecrübeli arkadaşlardan ricam ; Sınavlar okunurken soruya göre verilen cevaplara göre mi değerlendiriyorlar yoksa konunun istenen veya istenmeyen tüm bölümleri yazılması mı gerekiyor ?

Konuyu okuduğunuzu, özümsediğinizi ve ifade edebildiğinizi belirten tek bir cümle yazsanız bile puanı alırsınız... DEHA'nın cevapalrına pek itibar etmeyin... Dİrekt nokta cevap yerine 3-4 tane kanun maddesini içiçe birleştirip yazarlar alın size doğru cevap derler... Evet doğru cevap ama hepsi değil içinden bir bölümü doğru cevap...

Sınavdan DEHA'nın verdiği cevapları verirseniz emin olur kalırsınız...Bu adam ezberlemiş gelmiş derler...
Cevap için teşekkürler. Söyledikleriniz tecrübeyle sabit mi yoksa tahmin mi ?

Tecrübeyle sabit... Geçen sınavda Hukuk sınavının ilk sorusunu (40 puanlık soruyu) bu yolla çözdüm... Ne asıl kanunda değişikik yapan kanun numarasını biliyordum ne de esas kanun metnini... Sadece konu hakkında bilgim vardı... ve bende tamamen bildiklerimi ne bir eksik ne bir fazla yazdım... Sonuçta 70 alarak geçtim... 3 sorudan ikisini tam birini yarım yamalak yapmıştım... Yani alabileceğim maximum puan 80 iken ben 70 aldım... Ne kanun maddesi belirttim ne kanun metnini aynen yazdım... Direkt bildiklerimi anlaşılır ve basit cümlelerle yazdım...

Diyorum adamlar her ne kadar dönemler itibariyle soru zorluk kolaylık dengesini tutturumasalar da sınavı değerlendirirken hakkaten adil ve dürüst adamlar... Yani siz verdiğiniz cevaplara inanıyorsanız emin olun geçersiniz...

Teşekkürler Kaan sağol. Bu konuda da aydınlanmış olduk sayende.

vergidede bu böylemidir arkadaşlar direkt noktası virgülüne hepsini isterlermi yoksa konuyu biliyor bu anlamış derler mi eğer böyle demezlerse yandığımın resmidir

suzan özdemir ' Alıntı:
vergidede bu böylemidir arkadaşlar direkt noktası virgülüne hepsini isterlermi yoksa konuyu biliyor bu anlamış derler mi eğer böyle demezlerse yandığımın resmidir
yani tüm sınavlarda öyle olduğunu biliyorum. kanun maddelerini noktası noktasına değildi, aradıkları anahtar kelimeleri vurguladığın zaman sorun yoktur diye biliyorum. ama velakin önemli olan bi konuyla ilgili yanlış bişey yaparsan diğer yaptığın doğrularıda götürdüklerini ö.h yaptıklarını biliyorum

bu sınavda çok kişi 7/7 yapıcak bence.

tabi komisyon "ben kısaca açıkla dediysemde sen uzuuunn uzuuun yazman gerekiyodu" gibi bi düşüncesi olmassa:)

M.Gür ' Alıntı:
bu sınavda çok kişi 7/7 yapıcak bence.

tabi komisyon "ben kısaca açıkla dediysemde sen uzuuunn uzuuun yazman gerekiyodu" gibi bi düşüncesi olmassa:)

Bence bu dönem 7/7 patlaması olacak. Olmazsa gerçekten büyük ayıp olur zaten.

Vergi sınavı değerlendirmesinde ö.h ne demektir.

bence mart 2009 sınavı çok adaletsiz yapılmış bir sınav olarak tarihe geçti,
benim tek dersim kaldı denetim kasım dönemi mağdurlarındanım kasım döneminde o kadar kastılar ki vede sınavı o kadar geç açıkladılar ki mart sınavı için adam akkılı çalışma süresi bırakmadılar bende mart sınavının aynı zorluk derecesi içerinde geçer beklentisiyle sınava girmeme kararı aldım. düşüncem temmuz sınavına daha iyi çalışır kazanırım diyordum. taki soruları görünceye kadar, hiç bir sınavda bukadar üzülmemişimdir sınava girmediğim için. iki gündür o kadar pişmanım ki, sınava girmiş olsam şuanda kendime mali müşavirim diyebilirdim. peki şimdi temmuz sınavında da gene kasmaya devam ederlerse bende kalırsam şimdi soruyorum tesmer başkanına ben mali müşavir miyim yoksa değilmiyim bence bir sınav bukadar saçma yapılamaz. sırf insanları geçirmek için yapılmış bir sınavdı o zaman bukadar çaba niye neden insanlarla bukadar oynuyorlar.hadi benim gene şansım var peki kasım sınavına girpte son hakkı kalan ve kazanamayan arkadalarımızın suçu neydi.bence bu sınav tamamen saçma sapan bir düzen içerisine kurulmuş bir sınav.şansın varsa geçersin şansın yoksa işin zor. yani hiçbir standartları yok. bunun bence dile getirilmesi şart tesmer başkanına mağduriyetim hakkında mail atacağım bakalım cevapları ney olacak. bence daha adaletli sınav yapmaları gerekiyor.

benim gibi arkadaşlar varsa buna sessiz kalamamak gerekir tesmere mail atalım mağduriyetimiz hakkında....

Valla senin adına üzüldüm arkadaşım. Ne diyeyim kader kısmet. İnşallah Temmuzda bitirirsin işi

Geçtim demeye korkuyorum ama galiba SMMM oldum :)

Ynt:

Tam 6 aydan beri issizim. ve Mali Müşavirim büromu kapattım iş arayayım dedim.
İş görüşmelerine çağıran yerlere gittim 1500 tl ye kadar indim. yok arkadaşlar yok iş yok. Gittiğim firmaların bazıları ukalaca dalga geçiyor Anlamış değilim. borç gırtlağa kadar çıktı. Aç kaldım artık bu akşam evde kuru ekmek vardı buharda ısıttım yedim.
Ana haber bülteninde beni boğaziçi köprüsüne çıkmışken görürseniz hiç şaşırmayın. çıkacağım köprünün tepesine ?
İşletme fakültesinden aldığım diplomam ile smmm ruhsatımı da yakacağım yakmazsam ne olayım...

insan kaynakları sitesinden alıntı...

o kadar emek vererek mali müşavir oluyorsunuz sonu hüsran.

enterasan bir sınav sistemi bekleyip göreceğiz. çoğu kişi maliyetten ufak rakamsal hatalara takılmış. neye nasıl puan verdiklerini en az 60 gün sonra öğreneceğiz.

hukuk kolaydı çünkü kasım da döktüler.
vergi de kolay gibiydi. meslek ve analiz kolay geldi. yani bu dönem temizleme çalışmalarına girmiş gibi görünüyorlar.
şayet öyleyse puanlama sistemi de biraz bol olacak gibi düşünüyorum.

amaçları bırakmak olsaydı bunu çok iyi yaptıklarını gördük.

sınavların yapılış tarzı çok ilkel,zaten sınav stresinde olan insanlar birde sınav salonunu bulma telaşı,ha babam koş, daha iyi şekillerde yapılabilir

arkadaşlar sizlere tavsiyem sakın şafak saymayın saysanız bile 80 günden düşün 60 günden değil, hüsrana uğramak mümkün bi sistemde :)

ikinci bir konu ise puanlama sisteminde epey sıkıntıya uğrayacağız gibime geliyo beklediğimiz gibi gelmeyecek gibi, çünkü çok kişi geçicek ve elemek için eften püften hatalarla bırakabilirler.
İlk girişimdi bana göre 7/7 bekliyorum hemde çok yüksek bir ortalamayla, fakat yinede 2 dersten kalmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi, noluurr nollmazz ;D