Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

inşallah herşey için puan kırmazlar arkadaşım vergiden geçmem lazım zaten nasıl hata yapabildim böyle bir sınavda diye kendimi yedim bitirdim o psikoloji ile insan herşeyi yapabiliyomuş

Günahıyla sevabıyla bir sınavı daha bitirdik. Kolay bir sınavdı ama ben de herkes gibi hazırlanamadan sınava girenlerdenim. 5 dersten girecektim. Vergi hukukunu kaçırdım sınava yetişemedim.:) Denetim ve meslek hukuku kolaydı ama tam hazırlanamadığım için cevaplar da tam olmadı. ben 5/2 geçer 3 tanesini temmuza bırakırım diyorum.

M.Gür ' Alıntı:
arkadaşlar sizlere tavsiyem sakın şafak saymayın saysanız bile 80 günden düşün 60 günden değil, hüsrana uğramak mümkün bi sistemde :)

ikinci bir konu ise puanlama sisteminde epey sıkıntıya uğrayacağız gibime geliyo beklediğimiz gibi gelmeyecek gibi, çünkü çok kişi geçicek ve elemek için eften püften hatalarla bırakabilirler.
İlk girişimdi bana göre 7/7 bekliyorum hemde çok yüksek bir ortalamayla, fakat yinede 2 dersten kalmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi, noluurr nollmazz ;D

Yok arkadaşım ya daha neler. eften püften bahaneler olurmu öyle şey ya. zaten adamlar bizi nasıl burakırlar gayet iyi biliyor. örnek olarak bir önceki vergi hukuku sorularını mali müşavirler bile çözerken zorlandı. bu sınav kolay sordular onlarda biliyosu zaten zorlanılmayacağını...

;Dbence malum kriz var odanında ihtiyaçları var 1.000 kişi belge alsa sıcak para demek (2,000 tl civarı buluyor belge) ;D

evet ekonomik kriz olabilir nedeni iyi para baksanıza üye aidatlarını bile toplayamıyorlar geçikme fazilerini affetmişler bazı odalar bizden peşin peşin alacaklar

belli de olmaz sonuçların açıklandıktan sonra anlaşılır belki cevapları kelimesi kelimesine istedikleri gibi olmayanlardan not keseceklerde oalbilir ben kendi cümlelerimi kurdum genelde bu sınavda heyecan farklı idi bende de korku vardı sorularda sakinleştim ama bildiklerimi bile tam toparlayamadım aklıma gelen şekilde yazdım bitti diyorum ama okuyana da bağlı

M.Gür ' Alıntı:
arkadaşlar sizlere tavsiyem sakın şafak saymayın saysanız bile 80 günden düşün 60 günden değil, hüsrana uğramak mümkün bi sistemde :)

ikinci bir konu ise puanlama sisteminde epey sıkıntıya uğrayacağız gibime geliyo beklediğimiz gibi gelmeyecek gibi, çünkü çok kişi geçicek ve elemek için eften püften hatalarla bırakabilirler.
İlk girişimdi bana göre 7/7 bekliyorum hemde çok yüksek bir ortalamayla, fakat yinede 2 dersten kalmaya hazırlamaya çalışıyorum kendimi, noluurr nollmazz ;D
biz 60 dan sayalım. 60 bitince uzatmalar mühim değil. çünkü hergün yarın diye bekliyoruz. ;D ;D ;D

hepimize geçmiş olsun arkadaşlar.
:) umarım hepimiz için geçmiştir.

fakat daha soruları görür görmez Kasımda sınava girenlere yazık dedim.
düşünsenize kasım sınavı son hakkı olan arkadaşlar vardı.
elbette ben kendi adıma umutluyum ama diğer arkadaşlar için de çok üzülüyorum.
kasım sınavı bizlerin de son hakkı olabilirdi. burada aylardır tesmer, oda başkalar vs. birçok şey söylendi. onların işi de kolay değil. çok acımasızca eleştirildikleri de oldu bence. onlar da işlerini yapıyorlar. fakat sınav sorularının zorluk derecelerinde bir istikrara ulaşamamış olmaları bir çok açıdan üzücü bir durum. hele bağzı arkadaşların bunu hiç önemsemeyip kısmet falan gibi bir mantığa girmelerini aklım almıyor.bu konuda söylenebilecek daha çok söz var ama sanırım şimdilik bu kadarla yetinmek en iyisi. :-[
umarım herkes gönlündeki sonuçları alır...

ilyaskom ' Alıntı:
M.Gür ' Alıntı:

Yok arkadaşım ya daha neler. eften püften bahaneler olurmu öyle şey ya. zaten adamlar bizi nasıl burakırlar gayet iyi biliyor. örnek olarak bir önceki vergi hukuku sorularını mali müşavirler bile çözerken zorlandı. bu sınav kolay sordular onlarda biliyosu zaten zorlanılmayacağını...

;Dbence malum kriz var odanında ihtiyaçları var 1.000 kişi belge alsa sıcak para demek (2,000 tl civarı buluyor belge) ;D

Kesinlikle katılıyorum sana kardeşim.
Bence 50 - 60 lık kagıt verdiğini hisseden herkez alıcak en az 50 hadi hayırlı olsun

Merhaba arkadaşlar internette gezinirken smmm yeterlilik diye bir sitede SMMM yeterlilik sınavı için CD satıyorlar hiç bu CD'yi alan bir arkadaş var mı? Eğer bu CD'yi alıp inceleyen ve memnun kalan varsa yazabilirse çok sevinirim çünkü sizden gelecek tavsiyelere göre bir sürü kitap yerine bu CD'yi almayı düşünüyorum veya tüm konuları kapsayan CD öneriniz varsa bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

recep arkadaşım inşallah senin dediğin gibi olur inşallah verirler bu defa belgeyi banada

arkadaşlar bu arada özür dilerim tabiki hepimize versinler ama ben vergiden korkuyorum ya ondan bana dedim kusura bakmayın bu stresi yaşayan bu belgeyi almaya hak kazanan herkes umarım alır

arkadaslar sınav sorularının cevaplandığı bi yer yokmudur... bildiğiniz..... ???

bayb ' Alıntı:
arkadaslar sınav sorularının cevaplandığı bi yer yokmudur... bildiğiniz..... ???

deha da cevaplanmış bazılar

birde fakültem diye biyer varmış ordada cevaplamışlar galiba,

peria o cd ler tuzak hiçbi faydası yok ve güncel değil ben hiç tavsiye eden görmedim hatta geçenlerde forumda okudum biri almıs pişman olmus uyarıyodu almayın diye

Bir soruda benden 45 ten kalmak varmı sonuç 50 ye tamamlanıyormu daha doğrusu maliyetten 45 le kalınıyormu yani böyle 45 almışsa elliye tamamlama falan varmı maliyet acayip geriyorda beni

perla ' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar internette gezinirken smmm yeterlilik diye bir sitede SMMM yeterlilik sınavı için CD satıyorlar hiç bu CD'yi alan bir arkadaş var mı? Eğer bu CD'yi alıp inceleyen ve memnun kalan varsa yazabilirse çok sevinirim çünkü sizden gelecek tavsiyelere göre bir sürü kitap yerine bu CD'yi almayı düşünüyorum veya tüm konuları kapsayan CD öneriniz varsa bana bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
http://forum.alomaliye.com/index.php?topic=20498.0

Linkini verdiğim başlık bahsettiğiniz site ve cd leri ile ilgili.

Verdiğiniz bilgiler ve uyarılanız için teşekkürler arkadaşlar.

Bir soruda benden 45 ten kalmak varmı sonuç 50 ye tamamlanıyormu daha doğrusu maliyetten 45 le kalınıyormu yani böyle 45 almışsa elliye tamamlama falan varmı maliyet acayip geriyorda beni

ben ilk defa girdim sınava. meslek ve hukuktan girmedim. diğer 5 dersten girdim ve oldukça kolaydı. ama bu kolaylığın altında birşeyler aramıyorum. bazı arkadaşlarımızın ilginç düşüncelerini okudum. geçmiş dönemlere baktığımda bazı sınavlarında oldukça kolay olduğunu gözlemledim.türmobun smmm ruhsatlarından alacağı ücret ile kalkınacağını düşünmüyorum.evet mart sınavının koılay olduğu konusunda bende hemfikirim. ama lütfen bunun altında kişi ve kurumları yıpratıcı onları zan altında bırakıcı açıklamalardan uzak duralım

arkadaşlar umuyorum herkes için hayırlı sonuçlar gelir:)
yanlız bir şeye değinmeden edemeyeceğim ,sınavlar arasında bu kadar adaletsiz bir dağılım olmaz.ben geçen dönem vergi ve hukuktan girmiştim ,ama kalem oynatamadan çıktım ..bu sefer ki soruları görünce gözlerime inanamadım ..bu kadar adaletsizlik olmaz ...ya benim son hakkım olsaydı ve şansım bitmiş olsaydı bunun sorumluluğunu tesmer mi alacaktı bunca emeğin karşılığını ...çok saçma benim son hakkım değil di..şu anda da değil ama bu mantıksızlığı ve homojen olmayan bu dağılımı sindiremiyorum...