temenni ' Alıntı:denetimden imtihana girecek arkadaşlar,
kasımda ilk hakkımda 40 almıştım. daha önde ersin güredinin kitabını iki kere okumuştum. imtihandan önce ömer dumanın kitabınıda iki kere okudum neticede şunu anladım;
eğer denetim işinin tekniğini ve felsefesini öğrenmek istiyorsanız ersin güredini okuyun.
denetim hakkında genel kültür düzeyinde bilgi sahibi olmak istiyorsanız ömer dumanı okuyun
imtihanı kazanmak istiyorsanız SeriX_No22 tebliği okuyun.
bekir bey burada bir kaç gün önce söylediği için tebliği print ettim. 190 sayfa. 140 dan sonrası önemli değil. örnekler var. 143 144 de indexi var. karşılığı olan uluslar arası standart nolarıyla birlikte.
bu tebliğle gerek eski imtihan soruları gerekse ömer dumanın kitabı arasında dağlar kadar fark var. jargonu bile değişik. mesela genel kabul görmüş ne denetim ne muhasebe ilkesi ifadesi tebliğde geçmiyor. son yıllardaki imtihan sorularıda gösteriyorki artık ağırlıklı sorular tebliğe yöneliyor.
70 sayfasını okuyup, kalanını göz geçirmiş birisi olarak bende oluşan kanaat bu
hepinize başarılar dilerim
ÜZER ' Alıntı:hazerfan söylediklerinde sonuna kadar haklısın.fakat sürekli değişen mevzuatlarla boğuşmak,iş geliştirmek,üretimde bulunmak ve herşeyi herşeyi bilmek ve hayatımızı idame ettirmek zorunda olan insanlar olarak her konuda uzmanlaşma imkanı olmuyor.bizim girdiğimiz sınavların hepsi ayrı ayrı kategorilerde uzmanlık isteyen alanlar.yani biz herşeyi bilmek durumunda olan bir meslek alanının içindeyiz.her konuda uzman olmak her konunun derinine inmek ve uzmanı olmak fizik olarak mümkün değil.bir yerlerde tıkanıyor.bende itiraf ediyorum.hangi derste hangi kaynak yararlı olur.sorular nerden daha çok gelir.bunlara bakıyorum.bakmak zorundayım.avukatlar her davayı almazlar.kimi aile davasına,kimi ceza davasına...vs.girerler.yani bir hukuk dalında uygulayıcı kendine bir alan seçebiliyor.donanımını ona göre yapıyor. oalanda uzmanlaşıyor.biz adımız s.m.m.m. ama gerisi dallı budaklı olan bir meslek grubuyuz.başarılar herkese.
ne tür evrak?tuncayozan ' Alıntı:arkadaşlar sizden hiç odadan arayıpta evrak aslı getirmeniz lazım görmemiz gerekiyor diyen oldumu acaba
tuncayozan ' Alıntı:arkadaşlar sizden hiç odadan arayıpta evrak aslı getirmeniz lazım görmemiz gerekiyor diyen oldumu acaba