Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...
Arkadaşlar bir başka forumdan yeterliliğe hazırlanan bir arkadaşın yazısından alıntıdır aşağıya kopyaladım bu konu önemli olduğunu düşündüğüm için yorumsuz aktarıyorum.
javascriptjavascript:void(0);:void(0);
Benim son üç günümde elim ayağım birbirine dolaştı. Sınav komisyonunda değişiklik olmasından dolayı sorular geçmiş sorulara benzemiyor. Yorum desem yorum değil, bilgi desem bilgi değil ihtiyacımız olan. (Özellekle denetim 2007/2008 soruları) Ucu açık bir sınav. Odada sınavla ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldığında tesmer müdürü çok kaypak konuştu. Özellikle not verirken bağımsız olmadıklarını, belli değerlendirmeler ve kendilerince kıstaslar yaptıklarını çaktırmış oldular. Sınava hiçbir güvenim kalmadı. İşimiz allahlık. Özellikler bir arkadaşımız bir bir kaç sorudan sadece bir soruya cevap vererek nasıl sınavı geçtiğini, benzer şekilde en kötü ihtimalle 90 alacağım diyen bir arkadaşımızın nasıl 25 ile kaldığını anlayamadığını söylemesi, sınavda nasıl keyfi not verildiğinin resmi gibiydi. (Sınav soruları satılıyormu, birilerine servis ediliyormu gibi konularda tesmer müdürü hayır diyemedi. Net hayır cevabı bekledik, söylenmedi. Sadece ve sadece "verilse çabuk duyular" gibi gerizekalı saçma bir cevapla geçiştirildi. En çok buna miğdemiz bulandı.) Tesmer müdürü finansal muhasebe sınavında sınava başlarken iki boş kağıt alın dedi. Hatta bunu yapmadığımız için aşağılayıcı konuştu. Sonra arkadaşımızın biri sınavada iki boş kağıt istediğini ve yasak olduğu için verilmediğini söyledi. Yani tesmer müdürü yapılan sınavın nasıl uygulandığını bile bilmiyor. Aynı şekil analizde, tabloda yer alan yüzde ve tutarların cevaplarda aynen kullanılmamasını, papağan gibi tekrarlanmamasını aşağılayıcı bir şekilde söyledi. Özellikle böyle kağıtları okumadıklarını ve puan vermediklerini. Hepimiz şaşıp kaldık. Çünki tesmerin çıkmış sorular kitabındaki cevaplar hep bu şekilde. Bu gerizekalı salak durumun daha beter ve ultra gerizekalı durumu şu oldu. Tesmerin çıkmış sorular kitabının tesmer müdürüne hatırlatılması üzerine, tesmer kitabı bu cevaplama sistemine karşı olduğunu açıkladıl. Gelin ve işin içinden çıkın işte. Tesmer "işte bu şekilde cevaplayın" diye bir kitap yayınlıyor, müdürü bu cevaplara puan verilmediğini söylüyor.
Yorum yüce türk milletinin....