Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

Ynt: Mart 2009 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair...

ben böyle denetim sınavı görmedim hakikatende...ben ortalamayı katladım dörde :) teşekkürler yeterlilik... eminim herkes ortalamasını bu sınavla yükseltmiştir ben böyle soruları beklemiyodum açıkçası...dilerim ilk kez giren arkadaşların diğer derslerinin sorularıda bu kadar kolay olur...

arkadaşlar ikinci soruyu nasıl yaptınız. makine alımı ile ilgili yapılan giderlerle ilgili soru.

mare_nostrum' Alıntı:
arkadaşlar ikinci soruyu nasıl yaptınız. makine alımı ile ilgili yapılan giderlerle ilgili soru.

Arkadaşım ben sınava girmedim ama.. ben olsaydım

makinenin montajı için ücreti....makine maliyetine
kullanılan kredi faizleri.............yıl sonuna kadar olan dönem için makine maliyetine
makinenin taşıma ücretini........makine maliyetine
aylık bakımı için ödenen ücret..Gider olarak belirtirdim

Dolayısıyla sadece aylık bakım için ödenen ücret Gider olarak yazılabilinir.

meslek hukuku sınav soruları

1- 3568 sayılı meslek yasamız gereğince meslek mensubu olabilmenin genel şartları nelerdir. kısa başlıklar halinde yazınız.
2- 3568 sayılı meslek yasamıza göre, odaların ve birlik organlarının faaliyet sınırları ve hangi faaliyetlerde bulunamayacakları hakkında kısaca bilgi veriniz.
3- 3568 sayılı meslek yasamıza göre; birlik genel kurulunun oluşumu ve süresi hakkında kısaca bilgi veriniz
4- 3568 sayılı yasamız ile ilgili çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmelik hükümlerine göre genel mesleki standartlar nelerdir, başlıklar halinde yazınız. bunlardan hangisinin mesleğin temelini oluşturduğunu belirtiniz.
5- 3568 sayılı yasamızda disiplin cezaları; meslek mensuplarının hangi hal ve hareketlerinde verilir, kısaca yazınız.

Bu dönem baya kolay sormuşlar denetim ve meslek hukukuna göre arkadaşlar hatta geçen yıldanda kolay bu sorulardan en kötü 70 alırsınız korkmayın :)

meslek hukuku da denetim sınavı kadar kolaymış.. inşallah bütün derslerin soruları kolay olurda bitiririz.

manasse ' Alıntı:
mare_nostrum' Alıntı:

Arkadaşım ben sınava girmedim ama.. ben olsaydım

makinenin montajı için ücreti....makine maliyetine
kullanılan kredi faizleri.............yıl sonuna kadar olan dönem için makine maliyetine
makinenin taşıma ücretini........makine maliyetine
aylık bakımı için ödenen ücret..Gider olarak belirtirdim

Dolayısıyla sadece aylık bakım için ödenen ücret Gider olarak yazılabilinir.

+1

manasse ' Alıntı:
meslek hukuku da denetim sınavı kadar kolaymış.. inşallah bütün derslerin soruları kolay olurda bitiririz.
arkadaşım senin yarın hangi sınavların var

umarım yarınki sorularda kolay olur.maliyet için yazdığına baktım 2005 mart sorusu kolaymış umarım öyle çıkar.zaten 2005 mart sorusunun 1. sorusuyla 2006 mart sorusu aynı onu farkettin mi

ben en çok vergiden ne sordular onu merak ediyorum ???

faber' Alıntı:
umarım yarınki sorularda kolay olur.maliyet için yazdığına baktım 2005 mart sorusu kolaymış umarım öyle çıkar.zaten 2005 mart sorusunun 1. sorusuyla 2006 mart sorusu aynı onu farkettin mi

ewet aynı sormuşlar farkettim..belkide mart 2008 den bir soruyu aynı sorabilirler..öyle bişey bekliyorum..diğerinide mart 2005 teki sapma sorusu..

vergiden çok kolay sormuşlar.gelir nedir unsurları nelerdir. indirilemeyecek kdv yi sormuşlar-gmsi hesaplatmışlar diğerini hatırlamıyorum ???

sözeller kolay gibi gidiyor da.. ya sayısallar... özellikle maliyet muhasebesi??

manasse ' Alıntı:
sözeller kolay gibi gidiyor da.. ya sayısallar... özellikle maliyet muhasebesi??
aslında mart sınavları daha kolay sorulmuş gibi geliyor bana. benimki ,kendimi motive etmek için bir avuntu :)

star ' Alıntı:
vergiden çok kolay sormuşlar.gelir nedir unsurları nelerdir. indirilemeyecek kdv yi sormuşlar-gmsi hesaplatmışlar diğerini hatırlamıyorum ???

Diğeri de VUK ta kayıt zamanı ve kayıt düzeltmenin nasıl kayıplacağı... Bu da kanundan direkt çalışılıyorsa atlanacak ancak fiilen meslekle uğraşılıyora rahatlıkla yapılabilecek bir soruydu...

faber' Alıntı:
aslında mart sınavları daha kolay sorulmuş gibi geliyor bana. benimki ,kendimi motive etmek için bir avuntu Gülümseme

mart dönemine her zaman kolay soru geliyo.. hani bahar yaklaşıyor komisyon hocalarının içini bahar sevinci kaplıyor..bide mayıstaki oda genel seçimlerini düşünürsek kolay soru soruyorlar.. tabi buda benim avuntum :)

manasse ' Alıntı:
faber' Alıntı:
aslında mart sınavları daha kolay sorulmuş gibi geliyor bana. benimki ,kendimi motive etmek için bir avuntu Gülümseme

mart dönemine her zaman kolay soru geliyo.. hani bahar yaklaşıyor komisyon hocalarının içini bahar sevinci kaplıyor..bide mayıstaki oda genel seçimlerini düşünürsek kolay soru soruyorlar.. tabi buda benim avuntum :)

Evet dediğin gibi galiba.Bir dönem döküyorlar,sonraki dönem temizliyorlar.Temmuz sınavı kabus olacak gibi :(

denetimden 1.soruyu (ödeme ve tahsil işlemleri ile ilgili hesapların maddi doğruluk testleri nasıl yaplır) nasıl cevapladınız?