Mart 2009 Vergi Hukuku

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merdiven
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Başımızın Belası Vergi Hukuku

albatros1981

vallahi bende de prof.ateş oktarın kitabı var ama 30 günlük sürede bence küçük vergi mevzuatı kitabından belli başlı yerler ezberlenir.Ben de kitap okumaya kalktım fakülte okusaydım şu an hakkikatten kitap derdim.Ama zamanla yarışıyoruz bu şimdilik bence lüks.

hazerfan masum türker türmobun sitesinde mi açıklamış yoksa? kaynek neresi?
Bu kadar başarısızlık felaket olur.

alman72

ilgin için teşekkür ederim. Belli başlı yerleri ezberleyeceğiz. Ben bu dönem geçen dönemlere göre daha kolay soracaklarını düşünüyorum. Kasım ayında çok kişi kaldı vergiden. hepimiz için hayırlısı olsun.

günaydınlar

bende gireceğim mecburi girişe hiç çalışmadan girdim soruları görmek için ama şimdi bende martta kolay sorarlar ümidi ile gireceğim birde bu dönem denetim den kaldım hukuktan da yeni gireceğim bakalım sınavlara saatlerine göre ayarlayarak girmiştim şimdi c.tesi yi göztepe de öldüreceğim umarım geçeriz de kurtuluruz kolay sormalarını diliyorum (tabi kolay çalışmayınca zorlaşır oda başka konu)
görüşmek dileğiyle

vergiden kalanlardan biri benim,paylaşımlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

En son dersim Vergi Hukuku şu kalan ( daha doğrusu tesmerin lutfettiği) bir ayda asılıp bitireceğiz mecburen.

Ynt: Mart 2009 Vergi Hukuku

bende vergiciyim. tek dersss (son 2 hak)

arkadaşlar maalesef bende vergiden kaldım. son sınavlarda baya bi zorladılar
son iki hakkım ve tek dersim mart sınavında vermem lazım konu ve kaynak önerilerinizi
bekliyorum herkese iyi çalışmalar

sanırım şu an ağırlıklı olarak bir çoğumuzun vergi tek ders olarak kalmış

alman72 ' Alıntı:
hazerfan masum türker türmobun sitesinde mi açıklamış yoksa? kaynek neresi?
Bu kadar başarısızlık felaket olur.

Dostum sen uzun zamandır kayıptın. Nasılsın. Soruna gelince Kasım 2008 yeterlilik sınavı sayfasını takip etmedin herhalde. Son 1 haftadır Masum Türker'in bu açıklaması üzerine bayağı bi konuşuldu. Sınavın açıklanmasının bu kadar uzun sürmesinin nedeni vergi ve denetimden girenlerin %90 ının kalmış olması diye açıklama yapmış.

Vergi dersinden kaynak arayışı içinde olan arkadaşlarıma bu işi bayağı bir süreden beri araştıran biri olarak naçizane bazı tavsiyelerim var. Öncelikle uygulamaya yönelik anlatım kitapları piyasada fazla mevcut değil. Olanlarda sadece bazı konular üzerine eğilmiş. Bütün konular ile ilgili uygulama örnekleri benim bildiğim islam çankaya'nın kitabında mevcut. Fakat son 29 gün için biraz kalın bir kaynak. Aynı anda küçük cep kanunu kitabını çalışmakta gerektiği için yetiştirmek zor. Ama benim tavsiyem bilenler belki bilir ama bilmeyenler çoğunluktur diye söylüyorum. Açıköğretim muhasebe bölümü 2. sınıf vergi uygulamaları kitabı var. Burada konular çok açık ve sade bir dille anlatılıp daha sonra o konuyla ilgili örnek uygulama soruları soruluyor ve cevapları veriliyor. Çok iyi bir kaynak. İslam Çankaya'nın kitabından çalışmaya zamanı olmayanlar için şiddetle tavsiye ederim.

Yazarlarına bakarmısınız;

Prof. Dr. Aykut HEREKMAN
Prof. Dr. Kamil MUTLUER
Prof. Dr. Fethi HEPER
Prof. Dr. Ziyaettin BİLDİRİCİ
Prof. Dr. Recai DÖNMEZ

Konu başlıkları;

1) Vergilendirme işlemleri
2) Tek şahıs işletmeleri ile adi ortaklıklarda vergileme işlemleri
3) Şahıs şirketlerinde vergileme işlemleri
4) Ticari kazanç, zirai kazanç, ve serbest meslek kazançlarının vergilendirilmesi
5) Gelir vergisinde gelirin toplanması ve beyanı
6) Sermaye şirketlerinin vergilendirilmesi
7) Kooperatiflerin vergilendirilmesi
8) Şahıs ve sermaye şirketlerinin vergi avantajlarının karşılaştırılması
9) Katma değer vergisi
10) Vergi suç ve cezaları
11) Vergi borcunun ve cezalarının sona ermesi
12) Uzlaşma

faydası olur mu bilemem ama fena durmuyo.. bi araştırmanızda fayda var bence arkadaşlar..

180

Arkadaşlar bende vergi maduruyum 35'le kaldım tek ders, aslında çalışmıştım ama atladığım konular vardı koop. muafiyeti gibi şans işte :) yine kanun kitapcığından özet çıkararak çalışmayı düşünüyorum, uygulama için de kaynak arıyordum, Hazerfan arkadaşın tavsiye ettiği açıköğretim kitabı mantıklı geldi, hazırlık için fazla zaman kalmadı çünkü.. İnşallah martta kolay sorarlarda hepimiz kurtuluruz :) Buarada forumda görüşlerini ve tavsiyelerini paylaşan herkese çok teşekkürler..

_burak_ ' Alıntı:
faydası olur mu bilemem ama fena durmuyo.. bi araştırmanızda fayda var bence arkadaşlar..

180

bizim mesaj sansüre takılmış.. ;D
kitap linkinin yasak olması da forumun ayrı bi enteresanlığı..

Hazerfan'ın önerdiği kitabı belki piyasada bulamazsınız yada para vermek ıstemıyor olabılırsınız

size kitabın linkini gönderiyorum Hazerfan önerdiğin kıtabı incelemedım ama mantıklı düşünmüşssün vakıt yok...

Link şöyle :

Link vermek yasaktır. İsteyene özelden veriniz

arkadaşlar bu kitabı indirmenin bir yolu yok mu?

çalışmaya başlayabilen varmı arkadaşlar. ben hala toparlanamadım. nasıl başlayacağımız bilmiyorum.

arkadaşlar vergiye elbette bir yerden çalışırsınız

ama okumanız gerekn bir kitap var

o da ateş oktarın vergi kitabı

benden tavsiye

SMMM Nurcan