Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
minik kuyuya bir taş attı gitti..
bak kim gönderdi ne gönderdi neoldu ne bitti anlatmadı
pireleri saldı :) kaşındırdı bizi.

Kusura bakmayın. Çıkmak zorunda kaldım. Adresime yazı geldi işte. Sınav sonuçları yazıyor, bir de 15 gün içinde ödeyin diye saçma sapan ödemeler yazıyor.

ruhsat bedeli 810,00
turmob kampüs inşaat fonu 135,00
eğitim fonu 135,00
sosyal yardımlaşma ve dayanışma fonu 135,00
kimlik bedeli 70,00
sirküler raporabonelik bedeli 180,00
kaşe 135,00

bu fonları napıyor turmob.haitiye mi gönderiyor.
bize hala gelen birşey yok :)

istanbul için mi bu istenen tutarlar. 1600 topladım. Daha fazla değilmiydi..

akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:

Kusura bakmayın. Çıkmak zorunda kaldım. Adresime yazı geldi işte. Sınav sonuçları yazıyor, bir de 15 gün içinde ödeyin diye saçma sapan ödemeler yazıyor.

ruhsat bedeli 810,00
eğitim fonu 135,00
kimlik bedeli 70,00
kaşe 135,00

doğru daha fazla ben yukarıdaki toplama ek yapayım

oda kayıt ücret 315 TL
2010 yılı aidat 210 tL
----------
515 TL
yani kısaca türmob + ismmmo = 1600+515 = 2125 TL buda eşittir. = soygun :)
kazandıpıma sevineyim mi bilemedim ya :)
buraya gelene kadar zaten 3000 TL ye yakın para gitmişti. :)

ya bir kaşe ye 135 TL mi :) bizim orada 5 liraya yapıyorlar :)

akkaya ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sn. akkaya ilk girdiginiz sinavda sorulan maliyet sorulari yeterlilik sinavlarinda hic ama hic beklenmedik turden sorular oldugu icin boyle dusunuyorsunuz. Maliyetten bende ilk girisimde yuksek bri notla gectim ama bu maliyetin kolaya alinmasi gerektigi anlamina gelmez. Maliyet icin oneri isteyen ark.lara ise tavsiyem her derste oldugu gibi, gecmis sene sorulari mutlaka cozulmelidir. Ben istanbul odasinin kursunda oktay tas hocanin derslerine katildim ve sadece bu sekilde calistim. ama sorulari ve mantigi gercekten ozumsemek onemli. ezberle maliyetin altindan cikamazsiniz.

Ben maliyetin altından çıktım canım sağol. son sınav çok kolay bir sınavdı ve 82 aldım. Benim anlatmak istediğim bu sınavın kolay olduğuydu ve her dönem bunun olmayacağı idi.. Bu sınavda temizlik yapmak için kolay sordular. Ve senin ilk defa bu dönemde maliyet sınavına girmen ve ilk seferde vermen senin şansın olmuş.

budur.. temizleme sınavından 30 aldım ben yahu.. kafamı duvara duvara mı vurayım şimdi.. yatırdım parayı valla itiraz etcem dekont sisteme düşünce.. finansaldan 70 puanlık soru yaptım 66 geldi, maliyetten 60 puan tam diye çıktım 30 geldi.. gel de sinirlenme..

ugur6666 ' Alıntı:
ebabil ' Alıntı:
arkadaşlar 1 dk önce yücel beyi aradım. dırumumu belirtim. itiraz etmemi söyledi sonuç cıkacagına inanmıyorum dedim.nasıl degerlendiriyolar itiraz sonuçlarını dedim.sınavd puanların toplamını tekrar bi hata varmı diye kontrol edip toplamayı tekrar yapıyorlar dedi. bende ama kagıdı tekrar okumuyorlarmı dedim yok dedi ünüversitede de böyle yapıyor dedi .ben şaşırınca dava yoluna gidersen kagıdın yeniden okunur dedi.korkuyorum hocam dedim.arkadaşlar mimlenirsin dedi dedim.yok olurmu öyle şey dedi mimlesem ben mimlerim dedi .biz ülkede insanların hakkını aramasından yanayız dedi ve hocaların bizlede alakası yok dedi bizler ceçmiyoruz onları zaten dedi.dava acmaktanda korkma dedi.burda dedi yahya rıkan sınav sonucuna hem itiraz etti hemde mahkemeye başvurdu ve kazandı dedi.şuandada cok yoğunuz seçimler var dedi .pazartesi tekrar görüşürüz dedi.bende hocam pazartesi yine arıcam ozamn bilgi almak için dedim ve kapattım.

yani arkadaşlar itirazda kağıtları tekrar okumuyorlarmış.toplamları tekrar alıp bi hata varmı diye ona bakıyolarmış .kagıdın yeniden okunması için dava acılması gerekiyomuş .itirazdan hiç bir sonuç beklemeyin. kagıdınızın yeniden okunması için ve gecmek için sadece dava acabilisiniz. ordada benim bildiğim mahkeme bilirkişi atıyor yani uzamn kişiler kagıdı okuyup degerlendirme yapıyor.o nedenle bilirkişi raporun da farklı bir not alma olasılıgı yüksek.

ebabil iş buraya kadar gelmeseydi keşke.. geçtiğine inanıyorsan dava aç sonuna kadar insanın gözünde büyüyen bir süreç(benim açımdan) ama bir dene istersen..
bilgi alacagım avukatı belirledim bu hafta uygun bi zamnda yayına gidicem.uzun sürec diyorsunda fazla bişey yapmıcam dilekceyi vericem gerisini mahkeme halledicek.ben temmuza yine çalışmaya çalışıp sonucu beklicem :( özelden sana durumu mj atarım.

nischli ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:

ruhsat bedeli 810,00
eğitim fonu 135,00
kimlik bedeli 70,00
kaşe 135,00

oda kayıt ücret 315 TL
2010 yılı aidat 210 tL
----------
515 TL

Bak şimdi oldu. Şöyle bii 2000 TL yi devirmek lazım dimi ama ..
Hemde ne soygun .. bir de 15 gün içinde al diyorlar ya dalga geçer gibi. Sanki az para istiyorlar. Bakalım herkeste varmı bu kadar para..

denetim , mali tablolar ders notlarını isteyen beni eklesin

tescillidir

arkadaşlar yücel bey'e ulaşabileceğimiz bir numara varmıdır?nasıl ulaşabiliriz acaba?bilgisi olan var mı?

akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:

ruhsat bedeli 810,00
eğitim fonu 135,00
kimlik bedeli 70,00
kaşe 135,00

oda kayıt ücret 315 TL
2010 yılı aidat 210 tL
----------
515 TL

Hemde ne soygun .. bir de 15 gün içinde al diyorlar ya dalga geçer gibi. Sanki az para istiyorlar. Bakalım herkeste varmı bu kadar para..

Soygunun böylesi görülmedi. Ruhsat bedeli 810 TL acaba altın varaklı filan mı. Hep görüyoruım 3.sınıf kartondan dandik bi kağıt. Sirküler rapor abonelik bedeli. Mecburmuyum yahu. Siz dergiyi gönderene kadar 100 kere internetten öğreniyorum öğrenmem gerekeni. Kaşe 75 TL. 3 gramlık demir. Sosyal yard.dayanışma fonu. Ben bir yardımlaşma görmedim ama dayan-ışma hakkında pek bişi demiyorum. Eğitim fonu neyin eğitimi kursa gitmiştim staja başlarken son kuruşuna kadar ödedim. Bir de bir iki kıytırık seminere gittim. Adam kitabının reklamını yaptı 40 saat. Türmob kampüs inş.fonu.>> bu nedemek yahu. Aidatlardan kıyamet gibi pay alıyorsun...

Yorum yok. Tamam bunları bilerek adım attık bu yola ama insan duydukça kuduruyor.

efeegeli ' Alıntı:
arkadaşlar yücel bey'e ulaşabileceğimiz bir numara varmıdır?nasıl ulaşabiliriz acaba?bilgisi olan var mı?
telefonu var. özelden mj yazarım size

arkadaşlar yaaa bu vergi çok sıkıcı nasıl çalışcaz
geçen arkadaşlar nasıl çalıştınız bu derse biraz bilgi verseniz :(

devrim77 ' Alıntı:

vergi sıkıcı değil,hayat sıkıcı

HaCkHaN ' Alıntı:
devrim77 ' Alıntı:

vergi sıkıcı değil,hayat sıkıcı
yok arkadaşım bu kadar karamsar olma hayat güzel bence tabi şu derslerden kurtulup bi tadını çıkarabilsek :)

Arkadaşlar foruma aktif olarak katılmasamda sürekli takip ediyorum. Bu sınav ikinci girişimdi, maliyet ve vergi yoğun çalışma gerektirdiğinden hakkımında kaybolmayacağını öğrendiğimden aralık sınavında girmedim. Şükürler olsun ki mart sınavındada belgemi almaya hak kazandım.

Maliyet muhasebesinde sadece 1. soruyu yaptım ve tam puan almışım. Birim maliyetleri bulduktan sonra gelir tablosunu ve satışların maliyeti tablosunu yaptım sınavda, her üç şık için. Gelir Tablosunun kalemlerinde bile dikkat ettim.

Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe (87)
Finansal Tablolar ve Analizi (60)
Maliyet Muhasebesi 60
Muhasebe Denetimi (84)
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 55
Hukuk (70)
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku (70)

Staj Tamamlama Notu 100
Toplam 536
Ortalama 73,25
Tebrikler Başarılı oldunuz

akkaya ' Alıntı:
SirkeciMD ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sn. akkaya ilk girdiginiz sinavda sorulan maliyet sorulari yeterlilik sinavlarinda hic ama hic beklenmedik turden sorular oldugu icin boyle dusunuyorsunuz. Maliyetten bende ilk girisimde yuksek bri notla gectim ama bu maliyetin kolaya alinmasi gerektigi anlamina gelmez. Maliyet icin oneri isteyen ark.lara ise tavsiyem her derste oldugu gibi, gecmis sene sorulari mutlaka cozulmelidir. Ben istanbul odasinin kursunda oktay tas hocanin derslerine katildim ve sadece bu sekilde calistim. ama sorulari ve mantigi gercekten ozumsemek onemli. ezberle maliyetin altindan cikamazsiniz.

Ben maliyetin altından çıktım canım sağol. son sınav çok kolay bir sınavdı ve 82 aldım. Benim anlatmak istediğim bu sınavın kolay olduğuydu ve her dönem bunun olmayacağı idi.. Bu sınavda temizlik yapmak için kolay sordular. Ve senin ilk defa bu dönemde maliyet sınavına girmen ve ilk seferde vermen senin şansın olmuş.

stajyer34 yazmam gerekirken sehven akkaya yazmisim.kisisellestirmenize gerek yoktu.neyse burada kapatalim bu konuyu.

karakule1702 ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:

ruhsat bedeli 810,00
eğitim fonu 135,00
kimlik bedeli 70,00
kaşe 135,00

oda kayıt ücret 315 TL
2010 yılı aidat 210 tL
----------
515 TL

Soygunun böylesi görülmedi. Ruhsat bedeli 810 TL acaba altın varaklı filan mı. Hep görüyoruım 3.sınıf kartondan dandik bi kağıt. Sirküler rapor abonelik bedeli. Mecburmuyum yahu. Siz dergiyi gönderene kadar 100 kere internetten öğreniyorum öğrenmem gerekeni. Kaşe 75 TL. 3 gramlık demir. Sosyal yard.dayanışma fonu. Ben bir yardımlaşma görmedim ama dayan-ışma hakkında pek bişi demiyorum. Eğitim fonu neyin eğitimi kursa gitmiştim staja başlarken son kuruşuna kadar ödedim. Bir de bir iki kıytırık seminere gittim. Adam kitabının reklamını yaptı 40 saat. Türmob kampüs inş.fonu.>> bu nedemek yahu. Aidatlardan kıyamet gibi pay alıyorsun...

Yorum yok. Tamam bunları bilerek adım attık bu yola ama insan duydukça kuduruyor.

bu kadarsa hemen vereyim.. eskişehirde toplam 4000 tl diyorlar yine istanbul ankara şanslı odaları kayıt parası almıyor gibi..

Hayırlı sabahlar herkese.

Bir standart olması lazım değil mi ? Gerçekten yorum yapılacak gibi değil. Ne tarafından tutsanız elinizde kalıyor.

2 sene staj yaptık hepimiz çok yüksek maaşlarla. O yüzden herkes bu mesleğe girmek için can atıyor. Biriktirdiklerimizden 3-4 binini odacığımıza versek ne olur? Haketmedilermi 3-4 binciği?

Hepimiz yüksek maaşla mı ? Maalesef hepimiz değil.

Staj yeri bulamayan 600 liraya büroda çalışan bir çok insan tanıyorum. 600 lira neye yeter ki ? Sigortasını kendi cebinden ödeyip staj yapanlara ne demeli ? Herkes keşke daha iyi durumda olsa ama değil..

Neden ben 2500 ödüyorum da, Eskişehirdeki insan 4000 ödüyor ? Eskişehirdeki insanın alım gücü daha mı fazla ?

Sesimizi çıkarmadıkça bu böyle gidecek..