Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

[/quote]

itiraz sonucunda bişey değişeceğine ben inanmıyorum..benimde 40 dı geçen dönem,itiraz ettim aynı notu vermişler
[/quote]

itirazda zaten kağıdın okunmadığı söyleniyor sadece verdikleri notları topluyorlarmışşşş....
bilginize

arkadaslar,
fiili ortalama atıyorum 59,50 ,60 olması gerekirmi yoksa 59,50 den de gecilebilirmi? staja başlama mantıgı varmıydın yardımcı olurmusunuz?

FOREVERSMMM ' Alıntı:
arkadaslar,
fiili ortalama atıyorum 59,50 ,60 olması gerekirmi yoksa 59,50 den de gecilebilirmi? staja başlama mantıgı varmıydın yardımcı olurmusunuz?

fiili ortalama neymiş,anlamıyorum seni,neden bahsediyorsun

HaCkHaN ' Alıntı:
FOREVERSMMM ' Alıntı:
arkadaslar,

fiili ortalama diye birşey yok derslerden en az 50 alman gerekiyor.. notlarının toplamıda 480 yapması gerekiyor...
diye biliyorum

HaCkHaN ' Alıntı:
FOREVERSMMM ' Alıntı:
arkadaslar,

gercekte alınan notum totalde 8 e bölündüğünde sonuç 59,5 olursa böyle varsayarsak geçebilirmiyiz

FOREVERSMMM ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
FOREVERSMMM ' Alıntı:
arkadaslar,

gercekte alınan notum totalde 8 e bölündüğünde sonuç 59,5 olursa böyle varsayarsak geçebilirmiyiz

geçemessin

kanun bunu diyor....

Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik sınavında basarılı olmak için her
konudan 100 üzerinden en az 50 almak sartıyla, sınavın tüm konularının notları toplanır ve aritmetik ortalaması alınır. Basarılı sayılmak için bu ortalamanın en az 60 olması gerekir.

en az 60 olması gerekir dediğine göre bence 59,50 kalır... diye düşünüyorum....

Arkadaşlar Toplam Puanlar Tezkiye dahil 8'e değil 7'e ye böleceksiniz. 8'e bölünürse tezkiyenin ne önemi var Tezkiye katkıdır.

kartal69 ' Alıntı:
Arkadaşlar Toplam Puanlar Tezkiye dahil 8'e değil 7'e ye böleceksiniz. 8'e bölünürse tezkiyenin ne önemi var Tezkiye katkıdır.
ne o notta gerçek bir ders gibi sayılır bak kanunu yine gönderiyorum iyice okuyun..

Madde 16 / 2 : Serbest Muhasebeci Mali Müsavirlik sınavında basarılı olmak için her konudan 100 üzerinden en az 50 almak sartıyla, sınavın tüm konularının notları oplanır ve aritmetik ortalaması alınır. Basarılı sayılmak için bu ortalamanın en az 60 olması gerekir. Yanında staj yapılan meslek mensubu tarafından verilen tezkiye not ortalaması
ayrı bir ders gibi ortalamaya dahil edilir.

kartal69 ' Alıntı:

ben staj notunun toplama dahil edileceğini düşünüyorum....yani staj notu dahil 480 olmalı

yeis ' Alıntı:
kartal69 ' Alıntı:

ben staj notunun toplama dahil edileceğini düşünüyorum....yani staj notu dahil 480 olmalı

aynen öyle

6 dersten 50 alırsan = 6x 50 = 300
1 dersten 80 alırsan = 1x 80 = 80
staj notunda 100 ise = 100
-------------------
480 bitti demektir hayırlı olsun :)

SMMM Sınav Sonuçları
Adı Soyadı:
Sınav Dönemi: 2010/1
Notları:
Dersler 2010/1
Finansal Muhasebe 55
Finansal Tablolar ve Analizi 65
Maliyet Muhasebesi 86
Muhasebe Denetimi 50
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 55
Hukuk 60
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 50

Staj Tamamlama Notu 98
Toplam 519
Ortalama 64,88
Tebrikler Başarılı oldunuz

Mart 2010 SMMM Yeterlilik sonuç

işte bu kadar ya. 7 de 7 yaptım. acayip mutluyum.anlatamam arkadaşlar darısı herkesin başına artık.hiç beklemiyordum. c.umartesi sabah oda başkanı aradı geçtiğimi söyledi hemde 7 de 7 yapmışsın helal olsun dedi şaka yapıyolar sandım. kafayı yicektim az daha.süper bi duyguydu ama.vergiden kaldım derken 55 almışım süper yaaa.

HaCkHaN ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
al abi denetim ile ilgili bu soruyu yakalamışlar

http://www.bilgeegitim.org/documents/s4s10.pdf

soru 10 da ' denetim' yerine 'denedim' yazmışlar ya , orda bitti gözümde

ne yazarsa yazsın adamlar çok iyi sorular yakalamışlar... bence yinede bir bakk....
istersenn belki firmanın soru bankaları falan vardık.... benim ki sadece bir fikir.

denetim amaçları zaten mutlaka okunması gereken bi konu , bu yakalamak pek sayılmaz.yani mecburen bileceksin ki denetimin amaçlarını,bilemiyorsun hiç girme sınava.

mesela teftiş ile denetim arasında ki farkı sorsaydı ve bunu yakalamış olsalardı amenna
ben anlayamadım Denetim sınavı nasıl değerlendirildi. aynı şeyleri yazdığımız aynı nottan çalıştığım arkadaş 50 aldı. Ben kesin geçerim dediğim dersten 29 almışım.
İlk sınavda 3/7 yaptım. 4/7 derken. vergi,meslek finansal muhasebe ve denetim çıktı bir de başımıza

Turmob çok hızlı çıktı. Yazı yollamışlar, 15 gün içinde bedelleri yatırın diye. Hani istediğimiz zaman alabiliyorduk.

Denetim ve Finansal zaten başı çekiyor, senin bir de meslek bonusun var.

Sen dua et de benim düştüğüm duruma düşme. Önümüzdeki sınavda meslek hukuku dersini kurban seçmemiş olsunlar...

Minik ' Alıntı:
Turmob çok hızlı çıktı. Yazı yollamışlar, 15 gün içinde bedelleri yatırın diye. Hani istediğimiz zaman alabiliyorduk.

nereye yollamışlar yazıyı ya

Minik ' Alıntı:

Bu ne hız ??? Ben de istediğimiz zaman alabiliyoruz diye biliyorum..

nischli ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:

nereye yollamışlar yazıyı ya

o farklı bi boyutta :D ruhsat işlemleri için diyor..ruhsatı 2-3 ay sonra alabiliyorsun..alana kadar sana geçici belge veriyorlar