Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

nischli ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
al abi denetim ile ilgili bu soruyu yakalamışlar

http://www.bilgeegitim.org/documents/s4s10.pdf

soru 10 da ' denetim' yerine 'denedim' yazmışlar ya , orda bitti gözümde

ne yazarsa yazsın adamlar çok iyi sorular yakalamışlar... bence yinede bir bakk....
istersenn belki firmanın soru bankaları falan vardık.... benim ki sadece bir fikir.

denetim amaçları zaten mutlaka okunması gereken bi konu , bu yakalamak pek sayılmaz.yani mecburen bileceksin ki denetimin amaçlarını,bilemiyorsun hiç girme sınava.

mesela teftiş ile denetim arasında ki farkı sorsaydı ve bunu yakalamış olsalardı amenna

arkadaşlar vallaha bende ilk girişte 7 de 3 verenlerdenim denetim 40 maliyet 88 finansal 41 analiz 60 temel hukuk 50 meslek hukuku 30 vergi hukuku 35 özellikle denetimden meslek hukuku ve finansal muhasebeden anormal bir şok yaşadım diyebilirim vergiden zaten kalmıştım diye bekliyordum..meslek hukuku ve denetimde galiba yanlış bir cümlen varsa doğruyuda silmişler vahki vahhh şimdi güvenim kalmadı benim geçerim dediğim dersten böyle oluyorsa temmuz sınavında çok korkuyla gideceğim demektir...sizlerin puanlar nasıl geldi maliyet benim beklediğim gibi analizden daha yüksek gelir diye umuyordum düşük beklediğimden temel hukukta aynı şekilde:(

mali tablolardan kalman biraz ilginç olmuş..hiç çalışmamışsın demek ki bu derse

benimde maliyetten son hakkım şimdiden çok stresliyim dehanın kursuna gidiyorum bildiğim ders aslında ama sınav telaşından hep bişeyleri atlıyorum ve temmuz sınavından çoook korkuyorum :-\ :-\ :-\

ncllp ' Alıntı:
benimde maliyetten son hakkım şimdiden çok stresliyim dehanın kursuna gidiyorum bildiğim ders aslında ama sınav telaşından hep bişeyleri atlıyorum ve temmuz sınavından çoook korkuyorum :-\ :-\ :-\

durumunu anlayabiliyorum ama korkarak bu işin üstesinden gelinmez..1,5 ay var sınava şimdiden başlasak bence verebiliriz.

toplam 10 konu var..

1-satışların maliyeti
2-yevmiye kayıtları
3-işcilik maliyetleri

özellikle bunlara dikkat et

SirkeciMD ' Alıntı:
akkaya ' Alıntı:
stajer34 ' Alıntı:
ilk kez girdim sınava ,maliyete dehadan çalıştım aslında o kitapta fazlada örnek yoktu.fazlada örnek çözmedim 50 ile geçtim,tavsiyem genelde yurdakul hocanın kitabını diyolar ama bilmiyorum nasıl bi kitap,her konuda 1 tane örnek çöz geçersin

sana katılmıyorum . 3 kez maliyet sınavına girmiş biri olarak sadece bu dönem şansın yaver gitmiş diyebilirim. Sorular her zaman böyle gelmiyor.
Öyle her konudan birer örnek çözmekle malesef olmuyor..
Ama yurdakul hocanın kitabinda haklısın. mutlaka ondan çalışılmalı. Zor bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sn. akkaya ilk girdiginiz sinavda sorulan maliyet sorulari yeterlilik sinavlarinda hic ama hic beklenmedik turden sorular oldugu icin boyle dusunuyorsunuz. Maliyetten bende ilk girisimde yuksek bri notla gectim ama bu maliyetin kolaya alinmasi gerektigi anlamina gelmez. Maliyet icin oneri isteyen ark.lara ise tavsiyem her derste oldugu gibi, gecmis sene sorulari mutlaka cozulmelidir. Ben istanbul odasinin kursunda oktay tas hocanin derslerine katildim ve sadece bu sekilde calistim. ama sorulari ve mantigi gercekten ozumsemek onemli. ezberle maliyetin altindan cikamazsiniz.

Ben maliyetin altından çıktım canım sağol. son sınav çok kolay bir sınavdı ve 82 aldım. Benim anlatmak istediğim bu sınavın kolay olduğuydu ve her dönem bunun olmayacağı idi.. Bu sınavda temizlik yapmak için kolay sordular. Ve senin ilk defa bu dönemde maliyet sınavına girmen ve ilk seferde vermen senin şansın olmuş.

HaCkHaN ' Alıntı:

çalıştım hatta dehanın cevaplarıyla şuan karşılaştırıyorum en az 60 olması lazım birebir doğru ...ilk sınavda 40 tı bunda 42 almışım..o yüzden anlamış değilim işte..analiz notlarını mail atarmısın hackhan

selam arkadaşlar,

ruhsatı alan arkadaşları tebrik ederim.
benimde tek dersim muhasebe kalmıştı geçen dönem.
kesin alırım belgeyi diyordum ama büyük konuşmuşum :(
20 ile kaldım.
dehanın kursuna gidiyorum.inşallah bu sefer biter.
önümüzde 1,5 ay gibi bi zaman var.
verimli çalışırsak biz bu işi yaparız ;)

HaCkHaN ' Alıntı:

yok kardeş analizden kalmadım notlar yanyana yazdığımdan karışmış olmalı bak şöyle notlarım

Finansal Muhasebe 41
Finansal Tablolar ve Analizi 60
Maliyet Muhasebesi 88
Muhasebe Denetimi 40
Vergi Mevzuatı ve Uygulaması 35
Hukuk 50
Muh. ve Mali Müş. Meslek Hukuku 30

Staj Tamamlama Notu 100

hiç ders bölmemiştim eylülden itibarende bi fiil ders çalışmaya başlamıştım 8 ay yani sözelde hiç başarı gösterememişim analizden 80 falan bekliyordum düşük gelmiş dedim...

hackhan denetim notlarını forumda paylaşma imkanın varmı benimde sadece denetim kaldı paylaşabilirsen sevinirim ve dua ederim

serkanK ' Alıntı:
hackhan denetim notlarını forumda paylaşma imkanın varmı benimde sadece denetim kaldı paylaşabilirsen sevinirim ve dua ederim

özelden mesaj at kardeş msn adresini bende yeni elime geçen notlar var denetimden göndereyim sana banada dua edersin hem:)

ve bu sınavda şuna kesin kanaat getirdim...bütün dersler için kağıt okuyanların bir standardı yok..o anki duruma göre not veriyorlar..aynı cevapları vermiş kişiler çok farklı notlar alabiliyor

denetim ve meslek hukuku notlarını isteyene kargolarım

HaCkHaN ' Alıntı:

Ben isterim valla.İkiside başıma bela.Sözelden nefret ediyorum ve geldi 3 dersimde sözelden kaldı.Hem iş hemde 2 çocukla çok kolay sanki ders çalışmak.

Hat-İce ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:

Ben isterim valla.İkiside başıma bela.Sözelden nefret ediyorum ve geldi 3 dersimde sözelden kaldı.Hem iş hemde 2 çocukla çok kolay sanki ders çalışmak.

sen hep istersin zaten.hiç verdiğini görmedik :D

bence bu dönemde aşağıdaki konulara da biraz ağırlık verin diyebilirim...

maliyet: kesinlikle satışların maliyeti tablosunu ezberleyin diyorum. uzun zamandır sorulmuyor. ayrıca kademeliye de iyice bir bakın...

meslek hukuku : disiplin cezaları, oda ve birlik kurulları, etik, haksız rekabet konularına briaz daha ağırlık verin disiplin cezaları ve oda, birlik kurulları birkaç dönemdir sorulmuyor...

hukuk.: Allah ne verdiyse çalışın her satır bir soru çünkü :O

vergi : mali tatil, transfer fiyatlaması ile ilgili konular gelebilir.

Denetim : 30-40 sayfalık bir notu var okuyup ezberleyin....

finansal tablo analizi : formülleri bilin yeter gerisi zaten kolay

finansa muhasebe : diyecek hiçbir şey yok :D
benden bukadar :)

maliyet: kesinlikle satışların maliyeti tablosunu ezberleyin diyorum. uzun zamandır sorulmuyor. ayrıca kademeliye de iyice bir bakın...

katılıyorum yanlız kademeli gelmez.. iki dönem üst üste dağıtım sorulacağını tahmin etmiyorum

cevaplar nezan yayınlanacak sizce.insanların neye göre karşılaştırm ayapıp itiraz etmelerini bekliyorlar.
gerci ben 10 da bankaya 15 yatırdım .yarında net üzerinden itiraz edicem.
2009 temmuzda 1 soruyu dehayla aynı yapmıştım ona göre geçmiştim ama adam dediki cevap anahtarı budur böyle cözülür sonuç cıkmadı
2009 aralıkta itiraz ettim. soruyu yanlış anlamışlar ben başka bişey sordum cevap anahtarı budur dedi.
şimdi ise cevap anahtarının bizlerin veya dehanın cözümünden farklı olacagını düşünmüyorum.eger cözüm yolu aynısa yani tam normal ve degişken maliyetler bizim kitaptan çalıştığımızdan farklı bir yolu yoksa tamamen değerlendirmede bir hata vardır.bunedenle itirazdan belki bişey cıkabilir diyorum.

bide ben a.b.c şıklarını yaptıktan sonra gelir tablolarını ayrı ayrı olarak yaptım yani sorudaki sıralamaya göre yaptım.
önce maliyet ve birim maliyet bulup sonra tabloyu hemen altına yapmadım.böyle bişey için hiç puan verilmemiş olabilirmi acaba.

ebabil ' Alıntı:
cevaplar nezan yayınlanacak sizce.insanların neye göre karşılaştırm ayapıp itiraz etmelerini bekliyorlar.
gerci ben 10 da bankaya 15 yatırdım .yarında net üzerinden itiraz edicem.
2009 temmuzda 1 soruyu dehayla aynı yapmıştım ona göre geçmiştim ama adam dediki cevap anahtarı budur böyle cözülür sonuç cıkmadı
2009 aralıkta itiraz ettim. soruyu yanlış anlamışlar ben başka bişey sordum cevap anahtarı budur dedi.
şimdi ise cevap anahtarının bizlerin veya dehanın cözümünden farklı olacagını düşünmüyorum.eger cözüm yolu aynısa yani tam normal ve degişken maliyetler bizim kitaptan çalıştığımızdan farklı bir yolu yoksa tamamen değerlendirmede bir hata vardır.bunedenle itirazdan belki bişey cıkabilir diyorum.

bide ben a.b.c şıklarını yaptıktan sonra gelir tablolarını ayrı ayrı olarak yaptım yani sorudaki sıralamaya göre yaptım.
önce maliyet ve birim maliyet bulup sonra tabloyu hemen altına yapmadım.böyle bişey için hiç puan verilmemiş olabilirmi acaba.

itiraz sonucunda bişey değişeceğine ben inanmıyorum..benimde 40 dı geçen dönem,itiraz ettim aynı notu vermişler