Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

berry ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Ne yapacağımı da şaşırdım. Kaynak kitapları daha da genişletip devam mı etsem. Deha kursunu aradım hızlandırılmış kurs açmıyolar ama kursa mı gitsem bu saatten sonra. Belki soru filan yakalarız.

Tam bir şaşkın ördek gibi oldum...

Karakule şimdiye kadar çıkan tüm sınav sorularını gözönünde bulundurarak ben tek bir kaynaktan çalışmıştım,beklediğimden düşük bir not almış olsam da(hepsi tamıtamına doğru olmasına rağmen 85 vermişlerdi) netice de geçmiştim.İslam Çankayanın kitabından denetimin altını çizerek ve geçmiş sınav sorularını da tek tek çözerek sınava hazırlandım ve çözemediğim sınav sorularını sınavdan 2 gün önce tekrar tekrar çözerek sınava girmiştim.Ve inan bu şekilde geçersin.Denetim verilmeyecek ders değil diye düşünüyorum.Aynı sıkıntıyı ben de vergide yaşadım,tek dersimdi ve o ana kadarda hiçbir şekilde girmediğim bir sınavdı.Son hakkımda çok şükür verdim ve nihayet smmm oldum :)Darısı başına arkadaşım.Bir dersin kalmış,dilersen yine de riske atma ve iyi bir kursa gitmeye bak.İnşallah sen de geçer ve kurtulursun bu ızdıraptan.İnan seni çoook iyi anlıyorum arkadaşım.

Tavsiyelerin için çok tşk.ediyorum. Son hakkında vermişsin sende. Yaşadığın stresi şimdi ben yaşayacağım. Kısmet artık...

karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Karakule kaçıncı hakkın ?

Temmuzda son hakkım olacak itiraz sonucu değişmezse...

5-6 aralık sınavına girmedin mi sen?

O sınava giremedim.

:(

Bence bir kursa git. Tek başına hazırlanmaktan daha kolay olacağı düşüncesindeyim. Hem moralin yerine gelir kursta, hemde daha disiplinli çalışırsın. Sık sık kendine deneme sınavı yap. Fazla kaynakla çalışmayı önermiyorum. Benim kafam karışmıştı. Rabbim yardımcın olsun.

Dualarımız sizinle.

Paris Kültür Ateşesi ' Alıntı:
Bu dönem döktükleri dersler ve vergi nispeten daha kolay olur gibime geliyor,en azından puanlama bu kadar kıt olmaz arkadaşlar benim düşüncem ve umudum bu yönde.
inşallah dediğin gibi olur dahada zorlaştırmasınlarda

Çalıştığım kaynaklar şunlardı;

Ömer Dumanın Kitabı, İnternetten edindiğim onlarca irili ufaklı notlar, Dehanın kurs notları, Tesmerin kurs notları, Açıköğretim Fakültesi kitabı, Geçmiş yıllar soruları, Spk tebliği.

Çıkan sorulardan 1 tanesi dışında hiçbir sorunun benzeri bile bu kaynakların içinde yoktu.

Şöyle bir niyetim var. Denetim konusunda kitap yazacağım artık. İlk kopyasını da komisyondaki hocaya göndereceğim.

karakule1702 ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
karakule şafak saymaya devam burak arkadaşınla :D

karakule dualarımız seninle bu sefer.....
son hakkı olan herkesle.....

Çok saol arkadaşım varolun...
ben denetimden aralık sınavından ilk girişte verdim...
çalışma stiline gelince önce oku diyecem ama sen ezberlemişsindir. konuları tek yapacağın şey bol bol soru çözmek değişik soru kitaplarından ve dediğim gibi sınavdan önce Bilge yayınları, deha vs. kursların dağıtmış olduğu soruları mutlaka sınava girmeden önce çöz.. Bilge ve deha meslek hukuku ve hukuktan birkaç soru yakalamışlar aynen çıkan...

Minik ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Karakule kaçıncı hakkın ?

Temmuzda son hakkım olacak itiraz sonucu değişmezse...

5-6 aralık sınavına girmedin mi sen?

O sınava giremedim.

:(

Bence bir kursa git. Tek başına hazırlanmaktan daha kolay olacağı düşüncesindeyim. Hem moralin yerine gelir kursta, hemde daha disiplinli çalışırsın. Sık sık kendine deneme sınavı yap. Fazla kaynakla çalışmayı önermiyorum. Benim kafam karışmıştı. Rabbim yardımcın olsun.

Dualarımız sizinle.

Saol canım benim çok tşk.ederim. Çok düşüncelisin...

Zaten benim amacım kurstan ders almak değil sorularla ilgili tüyo almak olur.

karakule ben sana bi denetim notu yollayım,sadece onu çalış geçersin ben o notlara çalıştım 65 aldım..sen karman çorman kitaptan filan çalışıyorsun,dersi gözünde büyütüyorsun..10 sayfa elle not çıkarıp,çıkardığını ezberleseydin rahat geçerdin.

karakule1702 ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
karakule1702 ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
Legest ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
tek dersi kalan arkadaşlar kim şimdi ?
denetim.son hakkım artık

Benim denetim ve hukuk vardı.Hukuktan 70 aldım.Denetim ise 40-55 arası bir not beklerken 18 aldım.
bu nasıl bir iş anlamış değilim.

Ben 2 senedir giriyorum bende anlamadım. Tek denetim kaldı.

Nasıl bir kaynak düşünüyorsun. Bende kaynak tükendi. NErden çalışacağıma şaşırdım.

Bu benim 3. girişimdi.Açıkçası ilkinde denetime biraz ağırlık vermiştim sadece. Ömer duman'dan devam edeceğim gibi geliyor.Birde bu sabah forumlardan 1-2 not buldum. Nerde ne varsa toparlayacağım artık.

Yok hocam Ömer Duman dönemi bitti. Kitabı belki 5 sefer okudum. Oradan 1 tane ancak soru çıkıyor. Artık uygulamalı denetim tarzı bir kitaptan çalışmak gerekiyor. Adam parayı çalımış sence nasıl çalmış gibi sorular çıkıyor artık.

ömer duman konusunda aynı fikirde değilim karakule...aralık sınavındaki tüm sorular ile..mart sınavındaki 3 soruyu rahatlıkla ömer dumanın kitabında bulabilirsin...bende iki seferdir 40 ile kalıyorum...bu dönem daha ağırlık vericem denetime bakalım hayırlısı..ömer dumandan çalışıcam

HaCkHaN ' Alıntı:
karakule ben sana bi denetim notu yollayım,sadece onu çalış geçersin ben o notlara çalıştım 65 aldım..sen karman çorman kitaptan filan çalışıyorsun,dersi gözünde büyütüyorsun..10 sayfa elle not çıkarıp,çıkardığını ezberleseydin rahat geçerdin.

hackhan notun ömer dumanın kitabının mı?

ömer dumanın kitabı ve kurs notlarının karışımı

HaCkHaN ' Alıntı:
ömer dumanın kitabı ve kurs notlarının karışımı

bu arada bende kalan dersler denetim,analiz,meslek hukuku..inşallah temmuzda biter...iki seferdir denetim ve analizden 40 ile kalıyorum anlamış değilim yahu

nischli ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
nischli ' Alıntı:
al abi denetim ile ilgili bu soruyu yakalamışlar

http://www.bilgeegitim.org/documents/s4s10.pdf

soru 10 da ' denetim' yerine 'denedim' yazmışlar ya , orda bitti gözümde

ne yazarsa yazsın adamlar çok iyi sorular yakalamışlar... bence yinede bir bakk....
istersenn belki firmanın soru bankaları falan vardık.... benim ki sadece bir fikir.

Zaten bu sefer. Oturup metin ezberlemicem. Soru cevap.