Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

3 tablo hazırlanması gerektiğini sölemelerine gerel olmasydı komısyon böyle bir acıklma yapmaya gerek duymazdı. sınıflardan erken cıkanların sucu ne burda. ben acıkcası soruda 3tane gelir tablosu hazırlanması gerektıgını anlayamadım. ama biri gelip uyarsaydı ona göre davranırdım. buyuk hakıszlık bu >:(

sm³ ' Alıntı:
a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

1- birim ve tam maliyetler
2- gelir tablosu

düzeneleyiniz, soru gayet açık değil mi?

bizede hoca gelip söyledi ankara iletişimde girdim bende sınava görevli hocalardan birisi gelip gelir tablosu 3 tane düzenlenecekmiş dedi. soru gayet açık değil aslında birim ve tam maliyetler çoğul kullanılmış dikkat ederseniz gelir tablolarını demiyor çoğul yok gelir tablosu diyor arkadaşım.neyse öyle yada böyle geldi geçti...benim ilk sınavım vergi biraz zor geldi banada ve finansal muhasebe farklıydı önceki dönemlerden onun dışında Rabbime çok şükür oldukça memnun bir şekilde bitirdim sınavları:))))

tuuba58 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

2- gelir tablosu

bizede hoca gelip söyledi ankara iletişimde girdim bende sınava görevli hocalardan birisi gelip gelir tablosu 3 tane düzenlenecekmiş dedi. soru gayet açık değil aslında birim ve tam maliyetler çoğul kullanılmış dikkat ederseniz gelir tablolarını demiyor çoğul yok gelir tablosu diyor arkadaşım.neyse öyle yada böyle geldi geçti...benim ilk sınavım vergi biraz zor geldi banada ve finansal muhasebe farklıydı önceki dönemlerden onun dışında Rabbime çok şükür oldukça memnun bir şekilde bitirdim sınavları:))))

seni gördüm hemen solumdaydın,yavaş yavaş yazıyordun,demek bilmiyor dedim içimden

gulcin23 ' Alıntı:
3 tablo hazırlanması gerektiğini sölemelerine gerel olmasydı komısyon böyle bir acıklma yapmaya gerek duymazdı. sınıflardan erken cıkanların sucu ne burda. ben acıkcası soruda 3tane gelir tablosu hazırlanması gerektıgını anlayamadım. ama biri gelip uyarsaydı ona göre davranırdım. buyuk hakıszlık bu >:(

iyide 3 ayrı maliyet yöntemi var. buna tek gelir tablosu yapılamayacağı açık ortada. ee soruda istediğin birine gelir tablosu yap demediğine göre demekki hepsine yapılacak.
Bence gözetmenin söylemesi bile yanlış.

akkaya ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:

iyide 3 ayrı maliyet yöntemi var. buna tek gelir tablosu yapılamayacağı açık ortada. ee soruda istediğin birine gelir tablosu yap demediğine göre demekki hepsine yapılacak.
Bence gözetmenin söylemesi bile yanlış.

arkadaşa katılıyorum,tek gelir tablosunu yapanların neye göre yaptığını da açıkçası çok merak ediyorum, soruda hangisine göre yapılacağı belirtilmemiş çünkü

HaCkHaN ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

2- gelir tablosu

seni gördüm hemen solumdaydın,yavaş yavaş yazıyordun,demek bilmiyor dedim içimden

Hangi salonda girdin Hakan, ben de İletişimde girdim, belki de aynı sınıftaydık :)

ikinci sınavımdı..
2 dersim kalmıştı..
maliyet ve temel hukuk

onlar da çok kolaydı.. bu iş bitti ..
allaha şükürler olsun..

darısı tüm çilekeş mali müşavir adaylarına..
herkese başarılar diliyorum..

herkes hakli bence,

maliyet sinavinda sorunun sorulus sekli yanlisti, ilk etapta ben de tek gelir tablosu anladim.

ama dusununce de her yonteme gore ayri ayri olmasi gerektigi anlasiliyor..

hakankrl ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

2- gelir tablosu

Hangi salonda girdin Hakan, ben de İletişimde girdim, belki de aynı sınıftaydık :)

pardon ben siyasalda girdim :) karıştırdım.... maliyetçi uğradımı dersine :)

HaCkHaN ' Alıntı:
Hat-İce ' Alıntı:
Ben bu dönem sadece Finansal Tablolar Analizinden girdim.Oldukça kolay ve tanım ağırlıklıydı.Hatta 2.soru geçen sınavdaki sorunun aynıydı.Umarım sonuçları değerlendirirken de notları sorular gibi ballı olur.

niye hepsine girmedin ki

Çünkü buna bile sadece son hafta geceleri hazırlanmaya çalıştım.Malum işlerin çok yoğun olduğu bir dönemdeyiz.Birde üstüne bebeğim olduğu için buna bile yeterli çalışamadım.Ancak Allah bana acıdı da sınav kolay geldi :)) Umarım sorunsuz geçerim.Temmuzda kalan 3 tanesine hazırlanmayı deneyeceğim nasip olursa.Umarım hepimiz en kısa zamanda alırız ruhsatlarımızı.

o zaman hiç bir açıklama yapmamaları gerekırdı. 3 tane hazırlaması gerekenler hazırlar anlamayanlarda hazırlamaz dı. ama sınavın son yarım saatınde böyle bir bılgı verılmesı yanlış oldu.

gulcin23 ' Alıntı:
o zaman hiç bir açıklama yapmamaları gerekırdı. 3 tane hazırlaması gerekenler hazırlar anlamayanlarda hazırlamaz dı. ama sınavın son yarım saatınde böyle bir bılgı verılmesı yanlış oldu.
bu konuda haklısınız ortada büyük bir haksızlık var,ya sınav başında herkese söylenmeliydi ya da hiçkimseye söylenmemeliydi

gulcin23 ' Alıntı:

nasil olsa bu sinavlarda can egrisi yok,
olsun,
soylensin varsin;
bikac kisi de olda faydalanmis olsun;

size ne zarari var ki??

businessman ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:

nasil olsa bu sinavlarda can egrisi yok,
olsun,
soylensin varsin;
bikac kisi de olda faydalanmis olsun;

size ne zarari var ki??

gerçi 3 tane gelir tablosu yaptık da noldu 2 si yanlış 1 i doğru :D yine aynı hesaba geldi

Denetim dersinde de standartları istediği soruda cümledeki anlatım bozukluğu ve , (virgül) eksikliğinden dolayı çoğu kimse genel standartları yazmayı unuttu.

+Finansal muhasebe sınavının ilk sorusunda kiralanan yer ile ilgili KDV varsa orada stopajın ne işi var? Stopaj varsa orada niye KDV versin. Ben stopajı almadım. Dipnotta da belirttim niye almadığımı.

sedateroglu ' Alıntı:
+Finansal muhasebe sınavının ilk sorusunda kiralanan yer ile ilgili KDV varsa orada stopajın ne işi var? Stopaj varsa orada niye KDV versin. Ben stopajı almadım. Dipnotta da belirttim niye almadığımı.
valla bu sınavda sorular tuzaklarla doluydu, baya bi kasmışlar soruları hazırlayanlar, egolarını tatmin ediyolar heralde,işte bak nasıl soru sorduk falan diye

Bence finansal tablo dersinde boş kağıt veren 10 almalı. Kazanç oranı hesaplanamadığı için:D

finansal muhasebe sınavını biz 3 saatte yaptık, deha nın hocaları hala yapamadı :D hala açıklayamadılar cevapları

sm³ ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
valla bu sınavda sorular tuzaklarla doluydu, baya bi kasmışlar soruları hazırlayanlar, egolarını tatmin ediyolar heralde,işte bak nasıl soru sorduk falan diye

şu bize sordukları soruları yarın kendileri 3 saat içinde yapabilirlermi acaba bence beceremezler ama bizden en iyisini becermemizi istiyorlar yıllarca mali müşavirlik yapanlar bile finansal muhasebe ve özellikle vergi sınafındaki sorulara bakıp afalladı...