Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

sm³ ' Alıntı:
finansal muhasebe sınavını biz 3 saatte yaptık, deha nın hocaları hala yapamadı :D hala açıklayamadılar cevapları

Sözelleri sanki oturup yazıyorlar mı, kopyala yapıştır yapıyorlar :)

HaCkHaN ' Alıntı:
tuuba58 ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
a) tam maliyet e göre
b)normal e göre
c) değişken e göre

1- birim ve tam maliyetler
2- gelir tablosu

düzeneleyiniz, soru gayet açık değil mi?

bizede hoca gelip söyledi ankara iletişimde girdim bende sınava görevli hocalardan birisi gelip gelir tablosu 3 tane düzenlenecekmiş dedi. soru gayet açık değil aslında birim ve tam maliyetler çoğul kullanılmış dikkat ederseniz gelir tablolarını demiyor çoğul yok gelir tablosu diyor arkadaşım.neyse öyle yada böyle geldi geçti...benim ilk sınavım vergi biraz zor geldi banada ve finansal muhasebe farklıydı önceki dönemlerden onun dışında Rabbime çok şükür oldukça memnun bir şekilde bitirdim sınavları:))))

seni gördüm hemen solumdaydın,yavaş yavaş yazıyordun,demek bilmiyor dedim içimden

hayır canım sen beni sınav çıkışı gördün hem ben hemen yazdım ve çıktım;)

arkadaşlar fin.muhasebe sınavında genelde herkesin uyguladıgı;
1-açılış bilançosunu yapmak
2-kdv dahildir dediği halde kdv hariç olarak yevmiye maddelerine dikkate almak...

sorum şu olacak ; acaba komisyon bu hataların herkes tarafından yapıldıgı kanısına varırsa puanlama acısından bu hataları gormezden gelebılırmı?

ilk önce ben cevabı vereyim ''''h a y ı r''''

maliyetten geçiriyorumda benim vergide sorunum şöyle bişey oldu

1 ve 2.sorular yarım 3.sorum tamamen yanlış 4.soruda da şunu yaptım
kira=60.000 götürü=15.000 matrah=45.000 gv=10.175 kesinti=12.000 iade=1.835 gmsi olarak beyan edilir dedim
kar payı=50.000 istisna=25.000 matrah=25.000 gv=4.775 kesinti=7.500 iade=2725 msi olarak beyan edilir dedim
faiz=40.000 indirim=6.680 matrah=33.320 gvsi ve ödeme=7.021,40 msi olarak beyan edilir dedim
döviz ve tl faiz gelirleri beyan edilmez dedim
gelir unsurlarının 7sinide yazdım.işte şundan dolayı bu kadar kesinti olur bundan dolayı böyledir diye.şimdi dehadan baktım yaptığım işlemler doğru ama matrahları toplamadığım için sonuç farklı oluyo ama matrahı toplayıp üzerinden gvsini hesaplasam ve yazdığım kesintileri düşsem sonuç aynı şimdi sizce benim bu yazdıklarım tahminen bu soru için bana kaç puan getirecek? hepsinin toparlanıp tek beyannamede beyan edileceğini çok iyi biliyorum ama niye böyle bişey yaptım ne mantıkla onu hala anlamış değilim.dua etmekten başka sanırım bişey kalmadı elimde

FOREVERSMMM ' Alıntı:
arkadaşlar fin.muhasebe sınavında genelde herkesin uyguladıgı;
1-açılış bilançosunu yapmak
2-kdv dahildir dediği halde kdv hariç olarak yevmiye maddelerine dikkate almak...

sorum şu olacak ; acaba komisyon bu hataların herkes tarafından yapıldıgı kanısına varırsa puanlama acısından bu hataları gormezden gelebılırmı?

ilk önce ben cevabı vereyim ''''h a y ı r''''

ne yani,
acilis kaydi yaptik diye not mu kiracaklar???

oyle bisey yoktu;
ilk soru 10 puan
yevmiyeler 58
gt 5
bilanco 13
acilis kaydi -10 mu mesela ???

Benim ilk sınavımdı.
Finansal muhasebeyi bu kadar karmaşık-zor beklemiyordum,3 saat yetmedi,eğer geçemezsem çok yazık!
Deha hala cevapları yayınlamadı.

Finansal analiz ve denetim çok kolaydı bana göre.

Soruda zaten 01.12.2010 tarihli ara bilançosu diyor. Ara bilançoda zaten açılış fişi yapılmaz. Bir de finansalda kardeşim hiç mi göz aşinalığı yok. Rakamlar 4720, 9440, 7080 gibi KDV nin içinde olduğunu belli eden rakamlar. Hatta kuruş hanesini ilgilendiren tek bi rakam bile yoktu.

ara bilançoda açılış kaydı olmadığı için açılş kaydı yapılmaz :(

neden benım sorumu cvplamıyorsunuzzz:(:(

lütfen bırı bışiler söylesin:(

1. soruda toplam ve bırım malıyetlerim dogru..gelir toblolarım yanlış

2. soruda 35000 i buldum dagıttım yerlestırdım fakat d=7000 buldum 23000 ile toplamayı unuttum dagıttım yerleştırdım:(

bana kac puan gelir tahmınınızce...

teşekkürler..

biliyoruz acilis kaydi yapilmaz da,

ama sinav heyecani;
ve bol bol eski sinavlari cozmedin verdigi aliskanlikla yaptik iste.

kirsalar kirsalar kac puan kiracaklar??

sonily ' Alıntı:

2. soruda 35000 i buldum dagıttım yerlestırdım fakat d=7000 buldum 23000 ile toplamayı unuttum dagıttım yerleştırdım:(

teşekkürler..

ben tahminen soyle bir puanlama yaptim;
1. soru
a sikki; toplam-br. maliyet 5; gelir tablosu 15 puan
diger siklarda ayni sekilde.

2. soru
denklem kurup c ve denin dagitilacak rakamlarini bulmak; 10
c nin 2. dagitimi 10
d nin 2.dagitimi 10
gid. dagitim tablosu10

buna gore bi hesapla bakalim

tabi tamamen benim tahminim

sonily ' Alıntı:

teşekkürler..

bence burada kimseye sorma okuyacak olan komisyondan kimse yok beklemekten başka çare deyok...

mantıken 1. sorun yarım 30 puan ordan 2. sorunda yarım 20 puanda ordan gelmesi lazım tabi bence.... inşallah öyle olur 50 alırsın arkadaşım.

tuuba58 ' Alıntı:
mantıken 1. sorun yarım 30 puan ordan 2. sorunda yarım 20 puanda ordan gelmesi lazım tabi bence.... inşallah öyle olur 50 alırsın arkadaşım.

bu daha mantikli bir yorum olmus.

bence de bu sekilde olabilir arkadasim

sonily ' Alıntı:

teşekkürler..

arkadaşım, toplam maliyet 5 puan birim maliyet 5 puan gelir tablosu 10 puan.
1.sorudan aldın 30 puan,
2.sorudan da 20 puan verip geçirirler mi bilmiyorum hocaların insafına kalmış, ama toplamda temiz bi 40 puan var cevabında

businessman ' Alıntı:
gulcin23 ' Alıntı:
o zaman hiç bir açıklama yapmamaları gerekırdı. 3 tane hazırlaması gerekenler hazırlar anlamayanlarda hazırlamaz dı. ama sınavın son yarım saatınde böyle bir bılgı verılmesı yanlış oldu.

nasil olsa bu sinavlarda can egrisi yok,
olsun,
soylensin varsin;
bikac kisi de olda faydalanmis olsun;

size ne zarari var ki??

BEN sınavdan cıktıktan sonra söylendi ama. bana bir faydası olmadı ...

değerli arkadaşlar; öncelikle herkese geçmiş olsun. Rabbim herkesin gönlüne göre versin. Benim de dile getirmek istediğim bir konu var. Bizler için bu derece hayati önem taşıyan bir sınavda (kimilerimizin ciddi maddi zorluklarla geldiği, kimimizin sivastan konyadan tokattan geldiği) maliyet muhasebesi dersinin ortasında sınav sorusunda eksiklik olması çok üzücü. Ben kendi şahsıma çok heyecanlandım ve matematiksel dağıtımda hata yaptığımı düşünüyorum. pek tabiki burada mesele kesinlikle ben değilim. hepimiziz. eğer benim kalmamla sizler belge alacak olsanız, ben kalayım hepinize ruhsatları versinler. tabiki şaşırmayan bu hataya inat 8-8 lik kağıt veren arkadaşlara helal olsun. ama bizler bu sınavı ne kadar önemsiyorsak, yetkililerde bizi o kadar önemsemeli. saygı değil, meslek üstadlarından (bu sınavla alakası olan) sevgi bekliyorum (z).

teşekkürler arkadaşlarr... saolunn.. iyi yada kötü bir fikr olması rahatlatıyor.. yoksa gecmez bu 2 ay....

vergi sınavında bulabilecekleri ve sorabilecekleri en sert en zor soruları bulup sordular
resmen para tuzağı 70 TL gideceğinemi yoksa 5 aydaha beklemeyemi yanarsın...