Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

SORU 1) 3568 sayılı meslek kanunumuza göre; SMMM olabilmenin özel şartlarından SMMM.lik sınavını kazanmış olma şartı kimlerde aranmamaktadır. Kısaca bilgi veriniz

CEVAP 1)

Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda ve yabancı serbest muhasebeci mali müşavirlerde, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz.

sm³ ' Alıntı:
inşallah geçer de 1.soru yanlış cevaplanmış, arkadaşlar siz hiç dehanın veya muratın cevaplarına bakmadınız mı? 1.soruya öyle cevap veren arkadaşlar 0 puan alır.

ordanda baktım ama orda sadece vergi inceleme yetkisi almış ve ymm sınavını kazanmış diyor ancak meslek hukukuyla ilgili kendi sitelerinden aldığım mevzuat dökümü var ordada daha detaylı sizce hangisi doğru.

SORU 5) 3568 sayılı Kanun Disiplin yönetmeliğindeki; disiplin cezalarındaki farklı uygulama hükmü hakkında, kısaca bilgi veriniz.

CEVAP 5)

Üç yıllık bir dönem içinde iki veya daha fazla disiplin cezasını gerektiren davranışta bulunan meslek mensubuna her yeni suçu için bir öncekinden daha ağır ceza uygulanabilir. Ancak, disiplin cezası kesinleşip ilgiliye bildirildikten sonra, aynı cezayı gerektiren bir eylemin yinelenmesi durumunda bir üst ceza uygulanır. Disiplin kurulları, her iki durumda da; yaptıkları incelemeler sonucu bir derece ağır veya bir derece hafif disiplin cezası uygulamasına karar verebilirler.

SORU 4) 3568 sayılı kanunun Haksız Rekabet ve Reklam Yasağı Yönetmeliği gereğince oluşturulması gereken oda haksız rekabetle mücadele kurulunun teşekkülü hakkında kısaca bilgi veriniz.

CEVAP 4)

Kurul, biri Başkan olmak üzere en az üç üyeden oluşur. Üye sayısı binden fazla olan odalarda kurul üye sayısı oda yönetim kurulu tarafından belirlenir. Kurul üyeleri en az beş yıl kıdemli meslek mensupları arasından oda yönetim kurulu tarafından görevlendirilir. Kurul üyelerinin görev süresi oda yönetim kurulunun görev süresi kadardır. Görev süresi biten üye yeniden görevlendirilebilir.

?GEÇICI MADDE 2 - Bu Kanunun yürürlüge girdigi tarihte, Kanunun 4 üncü
maddesindeki sartları tasımaları ve hukuk, iktisat, maliye, isletme, muhasebe,
bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarından lisans seviyesinde veya diger
yüksekögretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber, sayılan bu
bilim dallarından lisansüstü seviyesinde mezun olmaları sartıyla; a) Türkiye genelinde
mali denetim yapan kamu bankaları müfettisleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme
yetkisi almıs olanlardan; bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren en az 3 yıl kamu
hizmetinde çalısmıs ve kamu hizmetinden ayrılmıs olanlar ile hukuk, iktisat, maliye,
muhasebe, isletme, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında en az 3 yıl
ögretim üyeligi veya görevliligi yapmıs olanlar,

c) (5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile değiştirilen bent Yürürlük: 26/07/2008 ) (**) Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak.
Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak. Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.
d) Serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış olmak.

peki bişey sorucam dehanın ve muratın hocaları bizden cahil mi ki , cevapları sadece benim yazdığım gibi

sm³ ' Alıntı:
peki bişey sorucam dehanın ve muratın hocaları bizden cahil mi ki , cevapları sadece benim yazdığım gibi

merhaba sm, özelden mesaj yolladım

Uyarmak gerekir. Belli ki eksik yazmışlar. Sözleşme yapılması gereken halleri de açıklamamışlar. Halbuki sınavda açıklayın diyordu.

sedateroglu ' Alıntı:
Uyarmak gerekir. Belli ki eksik yazmışlar. Sözleşme yapılması gereken halleri de açıklamamışlar. Halbuki sınavda açıklayın diyordu.
açıklayın demiyoki kısaca bilgi verin diyor

sm³ ' Alıntı:
sedateroglu ' Alıntı:
açıklayın demiyoki kısaca bilgi verin diyor

.... sözleşme yapılması zorunludur? Kısaca bilgi veriniz diyor.

Örneğin: YMM tasdik işleri : 3568 sayılı yasanın 12.maddesine göre çıkartılacak yönetmelik çerçevesinde gerekli tasdik işlemlerini yapmak gibi.

sedateroglu ' Alıntı:
Artist kalmaz. Kesin geçer. Mevzuat belli. 1. sorudan helalinden bi 15 puanı var.

sağol sedat kardeş iyi moral oldu. eksik olma sağol.. sonuçta bir sonraki sınavda illaki veririz zaman ve stres yönünden kendimizi sıkıştırmak yerine vergi dersine rahat rahat çalışmak istiyorum.

HUKUK DERSİ

1. soru Türk ticaret kanunu açısından ticari defterlerin ispat konusu olabilmesinin koşullarını sayınız demiş. bunu tam olarak açıkladım. lehine ve aleyhine olarak.

2. soru idari yargı mercileri ve görevleri demiş. ?

anayasa mahkemeleri
danıştay
sayıştay
idare mahkemeleri
bölge idare mahkemeleri dedim açıklama yapmadım.

3. soru

tacir olmanın özel hukuk yönünden sonuçları nelerdir. demiş

ben

defter tutmak
ünvana seçme kullanma
ücret isteyememe
cezanın indirilmesini isteyememe
ücret ve faiz isteme

dedim bıraktım.

4. soru hizmet akdi (sözleşmesi) kavramını tanımlayınız ve türlerini sayınız..

tanımını yaptım.

belirli belirsiz
sürekli süreksiz
tam süreli
kısmi süreli
deneme süreli
birde toplu iş sözleşmesi demişim.

5. soru kollektif şirketin temel özellikleri ve ne şekilde kurulduğunu açıklayınız demiş.

ben temel özellikleri ve tanımını yaptım. nasıl kurulduğu konusunda sözleşme hazırlanıp 15 gün içinde notere tescil ettirilimesi gerektiği kısmını atlamışım.

HUKUK DERSİNDENDE DURUMUM BUNDAN İBARET.

SON OLARAK BİRDE BU DERSİ DEĞERLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM. KAFAMDA SORU İŞARETİ OLARAK KALMASIN.

iyiakşamlar ben de maliyette 1.soruda gelir tabloları hariç maliyetler tamam 2.soruda ise herşey tamam en son dağıtım tablosunu düzenlerken yardımcı üretim giderlerini de ekledim toplam maliyete kaç alırım acaba

arkadaşlar biri bişey söylesin sizce ne olacak maliyet?

ysf84 ' Alıntı:
iyiakşamlar ben de maliyette 1.soruda gelir tabloları hariç maliyetler tamam 2.soruda ise herşey tamam en son dağıtım tablosunu düzenlerken yardımcı üretim giderlerini de ekledim toplam maliyete kaç alırım acaba

50

ysf84 ' Alıntı:
üstad biraz insafsız davranmadın mı ya?
sen aralıkta millet sınavdan kaç aldı haberin yok heralde, bir kaç örnek vereyim 3, 5, 12, 50 alırsan 2 rekat şükür namazı kıl bence :)