Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

artık cevaplamıcam diye düşünmüştüm ama salı cevabını duyunca kendi düşüncemi yenilemek istedim .
dun yarın olsaydı bugun perşembe olurdu diyor eee bugün perşembe olmadığına göre sadece varsayımla perşembe olduguna göre aslında bugün çarşamba demektir.içinde bulundugu zamn dilimini nalattığına göre söylediği günde çarşambadır.

ebabil ' Alıntı:
artık cevaplamıcam diye düşünmüştüm ama salı cevabını duyunca kendi düşüncemi yenilemek istedim .
dun yarın olsaydı bugun perşembe olurdu diyor eee bugün perşembe olmadığına göre sadece varsayımla perşembe olduguna göre aslında bugün çarşamba demektir.içinde bulundugu zamn dilimini nalattığına göre söylediği günde çarşambadır.
bugün perşembe olsaydı ,yarın olacak olan dün çarşamba olacaktı ,yarın çarşamba olduğuna göre bugün SALI dır.
daha da yazmam (soruda zaten mantık hatası var)

vergi sınavında devlet tahvilini doğru yapan arkadaş var mı ?

doğru cevap Cumartesidir.

Cumartesinin dünü cumadır. Cumayı yarın olarak alırsak bugün perşembe olur.

aydinay ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
Ben bu soruyu tam olarak cevaplandırdım. 10,687 tl gelir vergisi ödemesi var
tebrikler arkadaşım, yürekten kutluyorum, ben de şöyle yaptım, tahvilde 01/01/2006 dan önce diyo ya soruda da bi oran vermiş 16,7 diye onu da kullanacak yer bulamadım, dedim heralde bu bununla bağlantılı, devlet tahvilinden 16,7 indirim düştüm matrah bu dedim ;D
meslek hukukunda da hiç okumamıştım rekabet kurulunu dedimki karar almaları için en az 3 kişi lazım öyle önemli bir birim de olmasa gerek 3 kişiden oluşur bir de başkan seçerler dedim doğru çıktı ;D

sm³ ' Alıntı:
aydinay ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
Ben bu soruyu tam olarak cevaplandırdım. 10,687 tl gelir vergisi ödemesi var
tebrikler arkadaşım, yürekten kutluyorum, ben de şöyle yaptım, tahvilde 01/01/2006 dan önce diyo ya soruda da bi oran vermiş 16,7 diye onu da kullanacak yer bulamadım, dedim heralde bu bununla bağlantılı, devlet tahvilinden 16,7 indirim düştüm matrah bu dedim ;D
meslek hukukunda da hiç okumamıştım rekabet kurulunu dedimki karar almaları için en az 3 kişi lazım öyle önemli bir birim de olmasa gerek 3 kişiden oluşur bir de başkan seçerler dedim doğru çıktı ;D

Tebrik ederim arkadaşım. Bu sorunun tam çözümü şöyledir ilgilenen arkadaşlar için;
Devlet Tahvili (01.01.2006 öncesi) 40000
İstisna %16,7 6680
Devlet tahvili Matrah 33320

A.Ş. Temettü 50000
İstisna %50 25000
A.Ş. Temettü Matrah 25000
Daha Önce Ödenen Stopaj %15 7500

İşyeri Kira Geliri 60000
Götürü Gider %25 15000
İşyeri Kira Geliri Matrah 45000
Daha Önce Ödenen Stopaj %20 12000

Matrahlar Toplamı 103320
Hesaplanan Gelir Vergisi 30187
Mahsup Edilecek Stopajlar 19500
Ödenecek Gelir Vergisi 10687

cevaplar yayınlandı deha ve murat yayınladı yine de sağol.

sm³ ' Alıntı:
Deha ve Murat Denetimdeki sahtekar kasa sorumlusu için ne yazmış? üyeliğim olmadığı için bakamıyorum

aydinay ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
Deha ve Murat Denetimdeki sahtekar kasa sorumlusu için ne yazmış? üyeliğim olmadığı için bakamıyorum
muratın cevabı

Dönem Başı bankadaki para 100.000 TL

Dönem Sonu bankadaki para 150.000 TL

Bankadaki para tutarındaki artış 50.000 TL

Döneme ait tahsilat 260.000 TL

Tahsilatın bankaya yatırılan kısmı 240.000 TL

Kasada olması gereken tutar 20.000 TL

Banka ekstresi 180.000 TL

Muhasebeye göre 150.000 TL

Bankayla kayıt arasında ki fark 30.000 TL

Dolaşımdaki çek 50.000 TL olduğuna göre

50.000 ? 30.000 = 20.000 TL kayıp

Bankaya göre işletmenin dolaşımda verilen çeki gözükmemektedir yani verilen çek daha önce ödenmiştir. Dolayısıyla bankadan 160.0000 + 50.000 = 210.000 gerçekte çıkış vardır.

Kasa sorumlusuna göre işletmede bankadan çekilen tutar 190.000 liradır.

Yani kasa sorumlusu çekilen 20.000 TL yi zimmete geçirmiştir. Db açılış bakiyesi yanlış şekilde ifade edilerek işletmenin 50.000 TL dolaşımda çeki olduğunu iddia ederek yaptığı hileyi gizlemeye çalışmıştır. Burada denetçide dönem içi tahsilatların denetlenmesinden önce denetçi Db bakiyeleri denetlenmelidir.

arkadaşlar merhaba;
meslek hukuku sınavında komisyonun tavrı nasıldır.
bol puan mı verir?
bilginiz nedir?? paylaşırsanız sevinirim

aydinay ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:

burda kimsenin üyeliği yok,kimse bakamıyor , herkez biri üye olsada o bize söylese diye bakıyor

dehada soru cevapları bulamıyorum.. sanki kaldırmışlar.. yada varda ben mi göremiyorum

bende göremiyorum kaldırmışlar sanırsam

hackhan,
çok teşekkür ederim...

fildevkar ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;
bol puan mı verir?

Tecrübelerimle sabittir ki asla bol değil.Doğru bile olsa kanun ağzı ve maddesi istiyor.O yüzden sıkı ve iyi çalışmak gerek.Ben Temmuz'a bıraktım o yüzden bu dönem girmedim.

fildevkar ' Alıntı:
arkadaşlar merhaba;
bol puan mı verir?

evet diğer arkadaşa katılıyorum.. meslek hukukundan geçerim diyenler kaldı yani puanlama bol değil.. meslek hukukunu iyi bilmemizi istiyorlar o yüzden iyi hazırlanın... arkadaşlar çok şükür benim bu dönem bitti size en büyük tavsiyem bütün derslere 100 lük çalışın sorun yok 50 alın fedakarlık yapın bırakın 20 gün uykusuz kalın hiçbirşey olmaz.. televizyonu bırakın ders çalışırken tenefüs yapın çok faydalıdır.. sinirliyken kafanız doluyken çalışmayın verimsiz olur.. bir derse mümkünse 2-3 kaynaktan çalışın kursa gerek yok aen fazla 2 sınavda verirsiniz.. herkese başarılar

Denetim 5.Sorunun yanıtı:

Cevap ? 4. Muhasebe çalışmalarının temel görevi ekonomik olayları kaydetmek, sınıflandırmak ve özetleyerek bilgi kullanıcıları ile işletme arasındaki iletişimi sağlar. Denetim çalışmaları ise işletmenin iddia niteliğindeki sunduğu finansal bilgilerin güvenilirliğini tespit etmeye yöneliktir.

Muhasebe çalışmaları muhasebeciler tarafından yapılırken, denetim çalışmaları denetçiler tarafından yapılır. Muhasebe çalışmalarını yürütenlerin kanıt toplamada uzman olması beklenmezken, denetim çalışmasını yürütenler ise kanıt toplamada uzman kişilerdir.

Muhasebe çalışmalarının doğruluğu ve güvenilirliği genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ile belirlenirken, denetim çalışmalarının kalitesi ise genel kabul görmüş denetim standartlarına uygunlukla sağlanır.

Cevap ? 5.

Dönem Başı bankadaki para 100.000 TL

Dönem Sonu bankadaki para 150.000 TL

Bankadaki para tutarındaki artış 50.000 TL

Döneme ait tahsilat 260.000 TL

Tahsilatın bankaya yatırılan kısmı 240.000 TL

Kasada olması gereken tutar 20.000 TL

Banka ekstresi 180.000 TL

Muhasebeye göre 150.000 TL

Bankayla kayıt arasında ki fark 30.000 TL

Dolaşımdaki çek 50.000 TL olduğuna göre

50.000 ? 30.000 = 20.000 TL kayıp

Bankaya göre işletmenin dolaşımda verilen çeki gözükmemektedir yani verilen çek daha önce ödenmiştir. Dolayısıyla bankadan 160.0000 + 50.000 = 210.000 gerçekte çıkış vardır.

Kasa sorumlusuna göre işletmede bankadan çekilen tutar 190.000 liradır.

Yani kasa sorumlusu çekilen 20.000 TL yi zimmete geçirmiştir. Db açılış bakiyesi yanlış şekilde ifade edilerek işletmenin 50.000 TL dolaşımda çeki olduğunu iddia ederek yaptığı hileyi gizlemeye çalışmıştır. Burada denetçide dönem içi tahsilatların denetlenmesinden önce denetçi Db bakiyeleri denetlenmelidir.

stajyer35 ' Alıntı:
dehada soru cevapları bulamıyorum.. sanki kaldırmışlar.. yada varda ben mi göremiyorum

Soru ve cevaplar dehada var arkadaşlar,kaldırmamışlar.

..............................

arkadaslar deha fin. muhasebeyi nihayet yayinladi.

13 gunluk islemden; 3 yanlis 10 dogru;
4 envanter isleminden 1 yanlis 3 dogru

don. sonu kayitlarim dogru;
gelir tablom tamam, bilancom tamam.

yalnizca ilk kayitta 760 'a 2000 tl eksik attigim icin ben 1500 kar buldum;
2000 tlyi gider yazsaydim 500 tl zarar cikacakti;

boyle bir hatam var.

10 puanlik ilk sorum yok.

degerlendirir misiniz? sizce kac alirim