Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

yeis ' Alıntı:
arkadaşlar meslek hukukunda sınavsız smmm olma sorusunda

-8 yıl vergi incelmesi yapanlarla-8 yıl öğretim görevlisi olanları yazdım

ancak son paragrafa kamu veya bilanço esasına defter tutan işletmelerin muhasebe birimlerinde 1. derece imza yetkisine haiz .... diye devam eden kişileride yazdım..

bu son yazdığım yanlış bir bilgi...sizce soru tamamen mi gider yoksa puan alırmıyım...

bu dersten geçmem bu soruya bağlı :-\

bilgi kirliliklerinde puan kırılmıyor

HaCkHaN ' Alıntı:
yeis ' Alıntı:
arkadaşlar meslek hukukunda sınavsız smmm olma sorusunda

-8 yıl vergi incelmesi yapanlarla-8 yıl öğretim görevlisi olanları yazdım

ancak son paragrafa kamu veya bilanço esasına defter tutan işletmelerin muhasebe birimlerinde 1. derece imza yetkisine haiz .... diye devam eden kişileride yazdım..

bu son yazdığım yanlış bir bilgi...sizce soru tamamen mi gider yoksa puan alırmıyım...

bu dersten geçmem bu soruya bağlı :-\

bilgi kirliliklerinde puan kırılmıyor

inşallah öyledir yoksa gidecek 20 puan ve 40 la kalırım

bu arada vergi çalışan arkadaşlara prof osman pehlivanı önerebilirim...

nurettin bilici ve osman pehlivanın vergi kitaplarını aldım..

osman pehlivanın anlatımı bana göre daha sıralı ve güzel..vergi ye osman pehlivandan çalışıyorum memnunum

5786 kanun ile 8 yıl öğretim görevlilerler ilgili madde değişmişti bildiğim kadarıyla o kişilerde yeterlilik sınava giriyorlar.

ugly666 ' Alıntı:
5786 kanun ile 8 yıl öğretim görevlilerler ilgili madde değişmişti bildiğim kadarıyla o kişilerde yeterlilik sınava giriyorlar.

ismmmonun yalancısıyım ben ;D

(5786 Sayılı Kanunun 3. Maddesi ile değiştirilen bent Yürürlük: 26/07/2008 ) (**) Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak.
Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak. Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.

bundan sonra bir değişiklik olduysa bilmiyorum

http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/html.asp?id=3989

5786 sayılı kanunun
MADDE 20 ? 3568 sayılı Kanuna geçici 8 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 9 ? Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;

a) Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında sekiz yıllık hizmet süresini dolduranlar ile 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan konularda en az sekiz yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış olanlar için serbest muhasebeci mali müşavirlik,

b) Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen süreyi tamamlamış olanlar ile aynı maddenin ikinci fıkrasında sayılan konularda profesörlük unvanını almış olanlar için yeminli mali müşavirlik,

sınav şartı aranmaz.

ugly666 ' Alıntı:
5786 sayılı kanunun
MADDE 20 ? 3568 sayılı Kanuna geçici 8 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici maddeler eklenmiştir.

a) Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında sekiz yıllık hizmet süresini dolduranlar ile 5 inci maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde sayılan konularda en az sekiz yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış olanlar için serbest muhasebeci mali müşavirlik,
b) Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavını vermiş olanlardan 9 uncu maddenin birinci fıkrasının (a) bendinde belirtilen süreyi tamamlamış olanlar ile aynı maddenin ikinci fıkrasında sayılan konularda profesörlük unvanını almış olanlar için yeminli mali müşavirlik,

sınav şartı aranmaz.

bundada aynısından bahsediyo anlamadım

arkadaşlar en zor 3.ders meslek hukukudur. zorluk derecesine göre

1-vergi hukuku
2-maliyet muhasebesi
3-meslek hukuku
4-muhasebe denetimi
5-finansal muhasebe
6-mali tablolar analizi
7-temel hukuk

ilk üçünü geçen %80 bitirmiş demektir

HaCkHaN ' Alıntı:
arkadaşlar en zor 3.ders meslek hukukudur. zorluk derecesine göre

1-vergi hukuku
2-maliyet muhasebesi
3-meslek hukuku
4-muhasebe denetimi
5-finansal muhasebe
6-mali tablolar analizi
7-temel hukuk

ilk üçünü geçen %80 bitirmiş demektir

beni denetimle vergi düşündürüyor valla

HaCkHaN ' Alıntı:
kaç dersin kalmıştı senin

mart dönemi finansal muhasebe hariç 6 dersten girdim...
vergi ve denetim hariç diğerleri iyiydi...denetim ömer duman vergi osman pehlivan a bakıyorum...inş. temmuza biter bu iş

Arkadaşlar temmuz sınavı benim beşinci sınavım yani son hakkım. Vergi ve maliyet sınavlarına gireceğim ve Deha' ya yazıldım. Açıkçası çok gerginim son sınavım olduğundan ve en zor iki ders olmasından. Yukarıdaki listede de görünce vergi ve maliyeti ilk iki sırada moralim iyice bozuldu. Siz ne tavsiye edersiniz sınavlar henüz açıklanmadı ama sanırım iki derstende kalacağım psikolojim bozuldu gerçekten. Birşeyler söyleyinde kendime geleyim en başından beri sizlerin desteğiyle bu noktaya geldik hadi arkadaşlar gaza getirin beni : ) )

motie ' Alıntı:
Arkadaşlar temmuz sınavı benim beşinci sınavım yani son hakkım. Vergi ve maliyet sınavlarına gireceğim ve Deha' ya yazıldım. Açıkçası çok gerginim son sınavım olduğundan ve en zor iki ders olmasından. Yukarıdaki listede de görünce vergi ve maliyeti ilk iki sırada moralim iyice bozuldu. Siz ne tavsiye edersiniz sınavlar henüz açıklanmadı ama sanırım iki derstende kalacağım psikolojim bozuldu gerçekten. Birşeyler söyleyinde kendime geleyim en başından beri sizlerin desteğiyle bu noktaya geldik hadi arkadaşlar gaza getirin beni : ) )

sadece şimdiden çalışmaya başlaman gerektiğini söyleyebilirim,maliyetten geçersin yanlız vergiden güncel konularıda takip etmen gerekiyor.moralini bozma..sonuçta hepsini yapmanı istemiyorlar yarısını yaparsan geçeceksin..hangi ildeki dehaya yazıldın ?

motie ' Alıntı:

bence yapabildini yap...kağıdın sonuna son hakkım diye yaz bi faydası olacağını düşünüyorum..inş. geçersin

5786 sayılı kanunun

sınav şartı aranmaz.

GEÇİCİ MADDE 9 ? Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihte;

kemalkaya ' Alıntı:
Fazla bilgi göz çıkarmaz. Doğru bilgileri de yazdığın için bence iyi alırsın.
aman sanki tek tek okuyolarda kafalarına göre..arkadaşın dediği gibi ben vergi hukukundan nası geçtim bilmiyorum:Dyarım yamalaktı sorular kaldım die bekliodum 55 le geçtim ama çok dua ettim kağıdımı okurken yanlış görsünler die:Drabbim kabul eyledi sanırım.
kitap tavsiyeleri için tşk ederim ama lütfen sınav zor olacak gibi şeyler sölemeyin moralim bozuluo:Ss

yeis vergiyi vereceksin..maliyeti bilemiorum bende veremediğim için iyi bi dilekte buluınsammı die düşünüyorum:D arkadaşlar sınavb hakları hakkında az bi bilgi verirmisiniz.belki benimde son hakkım falandır ya hiç bilmiorum

elyesa.06 ' Alıntı:
yeis vergiyi vereceksin..maliyeti bilemiorum bende veremediğim için iyi bi dilekte buluınsammı die düşünüyorum:D arkadaşlar sınavb hakları hakkında az bi bilgi verirmisiniz.belki benimde son hakkım falandır ya hiç bilmiorum

2 yıl içinde 5 sınav hakkı olay bu elyasa benim 3 tane kaldı hepsinden bakalım..vergiden geçersem süpriz olur...çaylar benden o zaman :D..bu arada sınav sonuçlarını mayısın ilk haftası bekliyorum inşallah