personel maaş programı

Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

s.m.m.m 63.dönem sınavına 12 gün kaldı..

1 Mart Muhasebe günümüz kutlu olsun arkadaşlar

2 gün önce yani cumartesi günü maliye bakanlığının kurum içinde yaptığı gelir uzmanlığı sınavından bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum:
ticari mallar hesabı aşağıdakilerden hangi gruba dahildir?
a-dönen varlıklar
b-duran varlıklar
c-k.v.y.k
d-u.v.y.k.
e-özkaynaklar

daha fazla kafayı yememeniz için başka örnek soru yazmıyorum.
haa bir de girenlerin sayısı 7500 civarı, alacakları sayı 5000 civarı..bugün sonuçlar açıklanmış,arkadaşım da kazanmış(helal olsun!!!), yani bugün itibariyle 5000 uzmanımız daha oldu.2 gün içinde sonuçların açıklanması da ayrı bir vaka.hem de arada pazar var.

arkadaşlar isteyen olursa bende vergi ve maliyet notları gönderebilirim özelden mail adreslerinizi yazmanız yeterlidir.herkeze iyi çalışmalar dilerim

ebru3535 ' Alıntı:
arkadaşlar isteyen olursa bende vergi ve maliyet notları gönderebilirim özelden mail adreslerinizi yazmanız yeterlidir.herkeze iyi çalışmalar dilerim

slm Ebru,
bana notları gönderebilirsen sevirim. teşekkurler

arkadaşlar slm,
sınav listeleri ne zaman acıklanır acaba? teşekkurler

s.m.m.m 63.dönem sınavına 11 gün kaldı..

herkese günaydın

merhaba okan,
ders notlarını banada gönderebirsen sevinirim. Şimdiden teşekkürederim.

arkadaşlar bana yardım edebilirmisniz? ben temmuzda ilk kez gircemde.

ismmmo nun sitesinde başvuru nisan yazıyor. İlk defa başvurcam yeterliliğe.. ben gözetim altında staj yapıyorum. Evraklarımı bu ay hazırlasam Nisan ayında versem olur mu? Kafam karıştı benim.

Ne zaman başvuru yapmalıyım.

Arkadaşlar vergiden beklediğim 2 soru uygulama şeklinde ikisi birdende gelebilir biriside ama kesin biri gelecek.

1) Direk amortisman ayırma ( araç, farkıl işlerde kullanılan makina vs..) veya vergi matrahı hesaplatma içerisinde amortisman ayırma.

2) Kira geliri üzerinden matrah hesaplatma (götürü üsul veya şahıs işletmesinin gelir matrahına ek olarak hesaplatma) Diye düşünüyorum.

Vergiden girecek arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

alanon ' Alıntı:
Arkadaşlar vergiden beklediğim 2 soru uygulama şeklinde ikisi birdende gelebilir biriside ama kesin biri gelecek.

1) Direk amortisman ayırma ( araç, farkıl işlerde kullanılan makina vs..) veya vergi matrahı hesaplatma içerisinde amortisman ayırma.

2) Kira geliri üzerinden matrah hesaplatma (götürü üsul veya şahıs işletmesinin gelir matrahına ek olarak hesaplatma) Diye düşünüyorum.

Vergiden girecek arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

merhaba, bu konularda birer örnekle cevaplarsan çok makbule geçer
şimdiden teşekkürler.

saygıdeğer alanon arkadaşım şirinevler dediğine göre istanbulda olduğunuda öğrenmiş bulundum bende gaziosmanpaşa ilçesindeyim maliyetle ilgili durum nedir varmı tüyo ayrıca vergiden bende gelir hesaplarıyla ilgili soru çıkabilir diyorum zira gelir idaresi vergi düzenleme rehberi çıkardı gözatıyorum ama şu amortisman sorusuna takıldım nasıl bir hesaplama dan bahsettin anlayamadım (mazur gör) mesela azalan kalanlar gibi bir durum mu yani açıklayabilirsen sevinirim.

Kıst amortisman demek istedi herhalde. Araç yıl içinde alınacak, bizden alındığı günden yıl sonuna kadar geçen süre baz alınarak mı, yoksa direkt %20 sini mi alarak amortisman ayıracağız bilgimizi ölçebilirler. Ama ben sınav Mart ayı olduğu için Mart ayının da Gelir Vergileri dönemi olduğu için GMSİ matrah ve vergi hesaplaması ile ilgili bi soru bekliyorum. 25.000 TL işyeri mülk geliri olan x mükellefin ödeyeceği vergiyi hesaplayın der. (Kiracının tevkifatları mahsup edildikten sonra vergi çıkmaz, x mükellef lehine iade çıkar)

merhabalar,
vergiden gelir vergisi matrahı hesaplama, gmsi soruları vs. sorularında 2010 tutarları üzerindenmi cevaplanacak yoksa 2009 tarifesine ve tutarlarına göremi hesaplanacak ?

sinanyucel ' Alıntı:
2009 olacak sebebi bu yıl 2009 gelirleri beyan edilecek. ;)
teşekkürler sinan ,
öyleyse 2010 tarifesine, tutarlara bakmayalım tüm hesaplamalarda 2009 daki tutarlar üzerinden yapalım doğrumudur.