Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

bende aranmayı ümit edenlerdenim arkadaşlar.tek dersten girmiştim maliyetten umarım geçmişimdir...7 mayısta açıklanırsa 6 mayıstada aramalar başlar o zaman değilmi?

baya bir maliyetzedeler var.

maliyetten bu dönem herkes geçer inşallah sende herkes gibi geçeceksin 7 mayısta açıklamazlar 14 mayıs büyük ihtimalle açıklanır 13 mayıs aramalar başlar

ufak hesap hatalarına da puan verirler mi acaba

ya sen ne ufak hesap hatasından bahsediyosun adamlar temzilik yapacak geçen sınavda vergiden nerdeyse bom boş kağıt verenler 55-60 aldılar maliyetten kağıdında bişeler olsun gözü kapalı 50 verecekler görürsünüz

valla ben o kadar güvenemiyorum tesmere açıkçası hiç belli olmaz

umarım öyle olur çünkü gerçekten ben geçen vergi sınavında nasıl geçtiğimi anlamamıştım çok zordu aciz hali falan vardı ama o aralık sınavıydı mart sınavı en zoruymuş bence

eğer aralıkta vergiden geçmeseydim martta da kesin kalırdım bence bu sınavda vergi daha kolay olur

mart sınavında belli oldu aralıkda vergiyi temizlediler diye martda vergi ve muhasebeden dökecekler

bende geçen cuma odaya gidip sordum haftaya cuma olabilir dediler ama bilmiyorum ben daha geç bekliyorum 13mayıs gibi düşünüyorum...

vergi zordu evet ben gecikme zammına tahakuk etmiş verginin vadesinde ödenmemesi durumunda vade tarihinden itibaren ödenediği tarihe kadar hesaplanır gecikme faizinded tahakuk etmesi gereken verginin sonradan tahakuk etmesi durumunda tahakuk ettiği tarihe kadar hesaplanır yazdım.

zararların mahsubuna 5 yıl arka arkaya düşülebilir mutlaka beyannamede gösterilmelidir yurt dışı zararları mutlaka yetkili mercilere onaylatılmaldır dedim.

tam istisnanın tanımı ile kısmi istisnanın tanımını tam olarak yaptım. tm istisnaya sadece ihracatı yazdım bide gayrimenkullerin 2 yıl aktifte kalması sonucu satışını yazdım.

işlem sorusuna baka tl ve dövizler peşin vergilendirilirdiği için dahil edilmez dedim.
aş karpayının yarısı istisna olduğu için 50.000/2=25.000 tl vergiye dahildir dedim
devlet tahvilini katmadım

işyeri kirasını tam olarak dahil ettim ve hesaplamasını doğru yaptım.
o kadar artık 50 verirmi vermezmi bilmiyorum.

arkadaşlar maliyetten 2.soru tamdı 40 puan 1.soruda gelir tablosu yok gidiş yoluda farklı yani dimm+d.işçilik+güg ü toplayıp bölmem gerekiyordu ben tek tek böldüm böylelikle toplamı yazmmış oldum birimi tek tek toplayarak buldum ama 10 puan verirlermi sizce?

Ark.lar bence bu sınavda maliyetçileri temizlerler..... ;)

Günlerdir şurada yazıyorum. Hep maliyet hep maliyet hiç tek ders denetim diyen çıkmadı bi tek ben varım denetimden kalan....:)

maliyette 40 puanlık soruyu tam yapan diğer soruda sadece formülleri yazsa 10 puan alır sen kafana takma kendini geçmiş say bile ben sana 55 veriyorum.

peki şimdi sen bana vergiden kaç verirsin
vergi zordu evet ben gecikme zammına tahakuk etmiş verginin vadesinde ödenmemesi durumunda vade tarihinden itibaren ödenediği tarihe kadar hesaplanır gecikme faizinded tahakuk etmesi gereken verginin sonradan tahakuk etmesi durumunda tahakuk ettiği tarihe kadar hesaplanır yazdım.

zararların mahsubuna 5 yıl arka arkaya düşülebilir mutlaka beyannamede gösterilmelidir yurt dışı zararları mutlaka yetkili mercilere onaylatılmaldır dedim.

tam istisnanın tanımı ile kısmi istisnanın tanımını tam olarak yaptım. tm istisnaya sadece ihracatı yazdım bide gayrimenkullerin 2 yıl aktifte kalması sonucu satışını yazdım.

işlem sorusuna baka tl ve dövizler peşin vergilendirilirdiği için dahil edilmez dedim.
aş karpayının yarısı istisna olduğu için 50.000/2=25.000 tl vergiye dahildir dedim
devlet tahvilini katmadım

işyeri kirasını tam olarak dahil ettim ve hesaplamasını doğru yaptım.
osonuç yanlış ama bişeler hesapladım yada hesaplanmaz dedim işte