ocelik ' Alıntı:
tecrubeme göre; 80-85 beklediğim maliyetten 55 alarak geçmiştim...Maliyet komisyonunun notu biraz kıt..
yanıtladğın için tşk ederiz ama tecrübene göre size hangi soru sorulmuştuda beklediğin gelmedi onu anlayamadım. maliyetçinin notu kıt bilmem öbürünün notu bol diye bir saçmalık olmaz. şu nu söyleseniz anlayabilirim belki geçen aralık sınavında olduğu gibi geçirmeye yönelik soru sorup bol puan ile yığılma olan dersleri temizlemek amaç olabilir ama kağıt üstünde sorulan sorulara göre insanlar emek verip uğraşıp cevaplar veriyorlar. insanların tipine yaşına cinsiyetinemi bakarak puan veriyorlarki NOTU KIT , NOTU BOL gibi saçmalıklarla insanların kafasını karıştırıyorsunuz. maliyet birinci soru 60 puandı.
a) TAM MALİYET
b) NORMAL MALİYET
c) DEĞİŞKEN MALİYET sistemlerine göre TOPLAM VE BİRİM MALİYETİ BULUN.
dönemin gelir tablosunu düzenleyin.
böyle bir soruda insanlar TOPLAM VE BİRİM MALİYETLERİ DOĞRU CEVAPLAYIP SADECE GELİR TABLOSUNU YANLIŞ YAPMIŞ VEYA YAPMAMIŞLARSA yapmadıkları veya yapamadıkları şeye puan beklemeleri tabiki saçma olur. sonuçta bu bir sayısal soru yorum üzerine değil çözüm üzerine puan alınan sonuca dayalı bir ders. İNŞALLAH HEPİMİZ ALLAHIN İZNİYLE GEÇERİZ. SONUÇTA BEN EN BAŞTAN BERİ DİYORUM BU İLK GİRİŞİM OLMASINA RAĞMEN BU SINAV SİSTEMİ ÇOK SAÇMA.
DEVLET BİLE VERGİ DENETMENİ ALIRKEN HEMEN HEMEN AYNI DERSLERDEN KONULARDAN SINAV YAPIYOR VE TEST USULÜ SINAV YAPIYORLAR. GELİR UZMANLIĞI DESEN HAKEZA ÖYLE. HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZDA İNSANLARA KANUNLARI , TÜZÜKLERİ, YÖNETMELİKLERİ EZBERLETİYORLAR.
JAPON BİLİM ADAMININ BİRİNE SORMUŞLAR BUKADAR İCADI BİLİMİ TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK İÇİN BUNLARLA İLGİLİ BİLGİLERİ FORMÜLLERİ FALAN NASIL AKLINIZDA SÜREKLİ TUTABİLİYORSUNUZ BUNUN SIRRI NE DİYE ....
JAPON BİLİM ADAMI CEVAPLAMIŞ. BİZ AKLIMIZDA BİLGİ TUTMAYA ÇALIŞIPTA BOŞ YERE BEYNİMİZİ YORMAYIZ. BİLMEDİĞİMİZ BİR KONUDA GİRER KÜTÜPHANEYE OTURUR İHTİYACIMIZ OLAN KADAR BİLGİYİ OKUR İŞLEMLERİMİZİ ÇÖZERİZ ŞEKLİNDE BİR KONUŞMA GEÇMİŞ BİR GAZETECİ İLE.
TEKNOLOJİ ÇAĞINDA KANUNLARI EZBERLEMENİN , YÖNETMELİKLERİ EZBERLEMENİN HİÇ BİR MANTIĞI YOK.
AYRICA FİNANSAL MUHASEBE DERSİNDE VERDİKLERİ O KİTAPCIK GİBİ ŞEY HİÇTE KULLANIŞLI DEĞİLDİ. SAYFAYI ÇEVİRMEKTEN BİR HAL OLDUM. İNSANLARIN KARIŞTIRMAMA İHTİMALİ NERDEYSE SIFIR. EN ARKA SAYFADA HESAP PLANI İÇ SAYFALARINDA T LER ÇOK SAÇMA BİRŞEY YAPMIŞLAR. BU İŞİ PROFESYONEL İNSANLARA BIRAKMADIKLARI SÜRECE NAPARLARSA YAPSINLAR HİÇBİR SINAV ADİL OLMAYACAK.