Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

gezgin-smmm ' Alıntı:
a-b-c = 30 desek

gelir tabloları 30 desek 3 tane gelir tablosu vardı.

kelle başı 10 puan.

yarım değerlendirse yani 5 olarak toplam 5*3 = 15 puan

30 + 15 = 45

hesaplama benden takdir komisyondan.

bir umut olması bile güzel :) ama ben kendimi en kötüsüne hazırlayım yinede , geçersemde sana bir tatlı ısmarlarım

Arkadaşlar selamlar,

Sınav takribi olarak ne zaman açıklanır? Bir de yarım cevaplar için puanlama nasıldır acaba?

Söz gelimi maliyet için 1. soruda bütün şıkları yaptım ancak genel yönetim ve pazarlama giderlerini de normal, değişken ve tama göre maliyetlere dahil ettim maalsesf :( Yani bu kısımlar hariç doğru yaptım.

Matematiksel dağıtımda da sadece hesaplama hatası var. 50 alır mıyım sizce? İlk girişim ilk girişimde hepsini verirsem çok iyi olur. İnşallah herkes başarılı olur.

maliyette puan dağılımı yapmayın inanın tutmuyor :)
temmuzda girmiştim ve bu sınavın sorularına baktım çok benzeri temmuz sınavıyla.
temmuzda da 1. soru tam değişken ve birim vs sorulmuştu benzer bi tablo verilerek değeri 40 puandı . gelir tablosu istenmedi.
2. sorusuda matematikseldi. 1 dağıtımda istenmişti (fakat oranlar verilmemişti, oranlarıda biz çıkarmıştık) ve 60 puandı.

2. sorum tamdı yayınladıkları cevaplardan tek bir eksiği yoktu ayrıntılı açıklamıştım da herşeyi.
1. soruma gelirsek yine ayrıntılı olarak her istenileni çıkarmışım.
sadece sanırım toplam stok maliyetini sormuş ve bende brim maliyeti bulup stok miktarı ile çarpmam gerekirken unutmuş birim maliyette bırakmışım.

ama brakırken de yanına birim maliyet yazmıştım yani eksik bıraktığım barizdi.

yaptığınız şekilde puan dağılımı yaptığımda o 40 puan istenilenlere eşit dağıtıldığınde 7 şer puan dağılıyordu fakat bende kırılan puan tam tamına 15 puandı. 85 almıştım

ben cevap kağıdına yazdığım herşeyi bana bırakılan soru kağıdına aynen geçirmiştim bu yüzden tek eksiğimin hatamın o olduğuna eminim.
yani eğer yüksek puan alıyorsanız yapacağınız en ufak yanlışa biraz fazla kırk not veriliyor. ama eğer geçecek durmudayanızda keyiflerine bağlı bilemiyorum. maliyette çok gördüm 70-80 beklerken 35 alanı ve aynı şekilde kalırım deyip 55-60la geçeni ???

hackhan can. demek istediğim de tam olarak o.

Yani işi şansa bırakmayarak , günde yalandan 1 saat bakmak ve en azından bilglerin tazeliğini korumak.

Yoksa emin oldukdan sonra tabi ders'e bakmanın bi anlamı yok ama şöyle de düşünürsek/ya düşünmeli mi? maliyet muhasebesi , üretim firmasında çalışacağımızı varsayarsak bize ilerde kazandırır kaybettirmez.

Kazanırsan tatlılar senden limonatalar benden o zaman hackhan can.

gebirgsjager , öncelikle hoşgeldin gardaş diğer derslerin iyiyse maliyetin kaldı demektir.

nunna ' Alıntı:
temmuzda girmiştim ve bu sınavın sorularına baktım çok benzeri temmuz sınavıyla.
temmuzda da 1. soru tam değişken ve birim vs sorulmuştu benzer bi tablo verilerek değeri 40 puandı . gelir tablosu istenmedi.
2. sorusuda matematikseldi. 1 dağıtımda istenmişti (fakat oranlar verilmemişti, oranlarıda biz çıkarmıştık) ve 60 puandı.

2. sorum tamdı yayınladıkları cevaplardan tek bir eksiği yoktu ayrıntılı açıklamıştım da herşeyi.
sadece sanırım toplam stok maliyetini sormuş ve bende brim maliyeti bulup stok miktarı ile çarpmam gerekirken unutmuş birim maliyette bırakmışım.

yaptığınız şekilde puan dağılımı yaptığımda o 40 puan istenilenlere eşit dağıtıldığınde 7 şer puan dağılıyordu fakat bende kırılan puan tam tamına 15 puandı. 85 almıştım

ben cevap kağıdına yazdığım herşeyi bana bırakılan soru kağıdına aynen geçirmiştim bu yüzden tek eksiğimin hatamın o olduğuna eminim.
yani eğer yüksek puan alıyorsanız yapacağınız en ufak yanlışa biraz fazla kırk not veriliyor. ama eğer geçecek durmudayanızda keyiflerine bağlı bilemiyorum. maliyette çok gördüm 70-80 beklerken 35 alanı ve aynı şekilde kalırım deyip 55-60la geçeni ???

size katılıyorum ama gülmekten :)

yanlış anlamayın keyiflendim... bir umut tohumuda sen ektin ,ummanında kaybolduğum hayat bahçelerime

artistforvet ' Alıntı:
ocelik ' Alıntı:
tecrubeme göre; 80-85 beklediğim maliyetten 55 alarak geçmiştim...Maliyet komisyonunun notu biraz kıt..

yanıtladğın için tşk ederiz ama tecrübene göre size hangi soru sorulmuştuda beklediğin gelmedi onu anlayamadım. maliyetçinin notu kıt bilmem öbürünün notu bol diye bir saçmalık olmaz. şu nu söyleseniz anlayabilirim belki geçen aralık sınavında olduğu gibi geçirmeye yönelik soru sorup bol puan ile yığılma olan dersleri temizlemek amaç olabilir ama kağıt üstünde sorulan sorulara göre insanlar emek verip uğraşıp cevaplar veriyorlar. insanların tipine yaşına cinsiyetinemi bakarak puan veriyorlarki NOTU KIT , NOTU BOL gibi saçmalıklarla insanların kafasını karıştırıyorsunuz. maliyet birinci soru 60 puandı.

a) TAM MALİYET
b) NORMAL MALİYET
c) DEĞİŞKEN MALİYET sistemlerine göre TOPLAM VE BİRİM MALİYETİ BULUN.

dönemin gelir tablosunu düzenleyin.

böyle bir soruda insanlar TOPLAM VE BİRİM MALİYETLERİ DOĞRU CEVAPLAYIP SADECE GELİR TABLOSUNU YANLIŞ YAPMIŞ VEYA YAPMAMIŞLARSA yapmadıkları veya yapamadıkları şeye puan beklemeleri tabiki saçma olur. sonuçta bu bir sayısal soru yorum üzerine değil çözüm üzerine puan alınan sonuca dayalı bir ders. İNŞALLAH HEPİMİZ ALLAHIN İZNİYLE GEÇERİZ. SONUÇTA BEN EN BAŞTAN BERİ DİYORUM BU İLK GİRİŞİM OLMASINA RAĞMEN BU SINAV SİSTEMİ ÇOK SAÇMA.

DEVLET BİLE VERGİ DENETMENİ ALIRKEN HEMEN HEMEN AYNI DERSLERDEN KONULARDAN SINAV YAPIYOR VE TEST USULÜ SINAV YAPIYORLAR. GELİR UZMANLIĞI DESEN HAKEZA ÖYLE. HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZDA İNSANLARA KANUNLARI , TÜZÜKLERİ, YÖNETMELİKLERİ EZBERLETİYORLAR.

JAPON BİLİM ADAMININ BİRİNE SORMUŞLAR BUKADAR İCADI BİLİMİ TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK İÇİN BUNLARLA İLGİLİ BİLGİLERİ FORMÜLLERİ FALAN NASIL AKLINIZDA SÜREKLİ TUTABİLİYORSUNUZ BUNUN SIRRI NE DİYE ....

JAPON BİLİM ADAMI CEVAPLAMIŞ. BİZ AKLIMIZDA BİLGİ TUTMAYA ÇALIŞIPTA BOŞ YERE BEYNİMİZİ YORMAYIZ. BİLMEDİĞİMİZ BİR KONUDA GİRER KÜTÜPHANEYE OTURUR İHTİYACIMIZ OLAN KADAR BİLGİYİ OKUR İŞLEMLERİMİZİ ÇÖZERİZ ŞEKLİNDE BİR KONUŞMA GEÇMİŞ BİR GAZETECİ İLE.

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA KANUNLARI EZBERLEMENİN , YÖNETMELİKLERİ EZBERLEMENİN HİÇ BİR MANTIĞI YOK.

AYRICA FİNANSAL MUHASEBE DERSİNDE VERDİKLERİ O KİTAPCIK GİBİ ŞEY HİÇTE KULLANIŞLI DEĞİLDİ. SAYFAYI ÇEVİRMEKTEN BİR HAL OLDUM. İNSANLARIN KARIŞTIRMAMA İHTİMALİ NERDEYSE SIFIR. EN ARKA SAYFADA HESAP PLANI İÇ SAYFALARINDA T LER ÇOK SAÇMA BİRŞEY YAPMIŞLAR. BU İŞİ PROFESYONEL İNSANLARA BIRAKMADIKLARI SÜRECE NAPARLARSA YAPSINLAR HİÇBİR SINAV ADİL OLMAYACAK.

Arkadaş ne demişki bu kadar celalleniyorsunuz.Kendi yorumunu yazmış.Her dönem sınav sonrası sizin gibi arkadaşlar çıkıp kurumları sistemi sorgulayan bir sürü yazı yazıyorlar geçtikten sonrada bir daha uğramıyorlar.Daha ne yapsınlar bu kadar güzel sorular sormuşlar.Daha ne yapmalılar cevapları öncedenmi vermeliler.Hatayı hep karşıdakinde aramak bir çözüm değildir.

gezgin-smmm ' Alıntı:
hackhan can. demek istediğim de tam olarak o.

Yani işi şansa bırakmayarak , günde yalandan 1 saat bakmak ve en azından bilglerin tazeliğini korumak.

Yoksa emin oldukdan sonra tabi ders'e bakmanın bi anlamı yok ama şöyle de düşünürsek/ya düşünmeli mi? maliyet muhasebesi , üretim firmasında çalışacağımızı varsayarsak bize ilerde kazandırır kaybettirmez.

Kazanırsan tatlılar senden limonatalar benden o zaman hackhan can.

gebirgsjager , öncelikle hoşgeldin gardaş diğer derslerin iyiyse maliyetin kaldı demektir.

eyvallah kardeş :) ama sınavdan yeni çıktık biraz toparlanalım başlarız çalışmaya,hem maliyetle pek ilgim olacağını sanmıyorum,denetim alanında uzmanlaşıyorum daha çok. 2 hafta sonra spk bağımsız denetim sınavım var , ona gireyim maliyete başlarız yavaş yavaş

HaCkHaN ' Alıntı:
nunna ' Alıntı:

yanlış anlamayın keyiflendim... bir umut tohumuda sen ektin ,ummanında kaybolduğum hayat bahçelerime

valla bir umuttur yaşatan insanı demişler :)
inanın aralık sınavında kalırım deyip daha sonuçlar açıklanmadan çalışmaya başlayıp sonra smmm oldun deyince şok olan biri olarak söylüyorum, herşey olabilir ;D

Başarılar hackhan can.

Ticaret lisesine girdikden sonra enterasan bi şekilde uzay ve gökyüzü hakkında yazılar okumaya ve ilgi alanıma girmeye başladı. Mali müşavirliği meslek olarak , uzay araştırmalarını da hobi ve amatör olarak yapıyorum şimdilerde. Ama yüksek lisans yapmayı çok istiyorum uzay bilimleri ile ilgili.

İnsanın sadece tek bir alanla ilgilenmesinden çok bir çok alanda uğraş vermesinden yanayım. Çok yönlü olmak hayatımıza tempo ve heyecan katacaktır.

mavimavi ' Alıntı:
artistforvet ' Alıntı:
ocelik ' Alıntı:
tecrubeme göre; 80-85 beklediğim maliyetten 55 alarak geçmiştim...Maliyet komisyonunun notu biraz kıt..

yanıtladğın için tşk ederiz ama tecrübene göre size hangi soru sorulmuştuda beklediğin gelmedi onu anlayamadım. maliyetçinin notu kıt bilmem öbürünün notu bol diye bir saçmalık olmaz. şu nu söyleseniz anlayabilirim belki geçen aralık sınavında olduğu gibi geçirmeye yönelik soru sorup bol puan ile yığılma olan dersleri temizlemek amaç olabilir ama kağıt üstünde sorulan sorulara göre insanlar emek verip uğraşıp cevaplar veriyorlar. insanların tipine yaşına cinsiyetinemi bakarak puan veriyorlarki NOTU KIT , NOTU BOL gibi saçmalıklarla insanların kafasını karıştırıyorsunuz. maliyet birinci soru 60 puandı.

a) TAM MALİYET
b) NORMAL MALİYET

böyle bir soruda insanlar TOPLAM VE BİRİM MALİYETLERİ DOĞRU CEVAPLAYIP SADECE GELİR TABLOSUNU YANLIŞ YAPMIŞ VEYA YAPMAMIŞLARSA yapmadıkları veya yapamadıkları şeye puan beklemeleri tabiki saçma olur. sonuçta bu bir sayısal soru yorum üzerine değil çözüm üzerine puan alınan sonuca dayalı bir ders. İNŞALLAH HEPİMİZ ALLAHIN İZNİYLE GEÇERİZ. SONUÇTA BEN EN BAŞTAN BERİ DİYORUM BU İLK GİRİŞİM OLMASINA RAĞMEN BU SINAV SİSTEMİ ÇOK SAÇMA.

DEVLET BİLE VERGİ DENETMENİ ALIRKEN HEMEN HEMEN AYNI DERSLERDEN KONULARDAN SINAV YAPIYOR VE TEST USULÜ SINAV YAPIYORLAR. GELİR UZMANLIĞI DESEN HAKEZA ÖYLE. HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZDA İNSANLARA KANUNLARI , TÜZÜKLERİ, YÖNETMELİKLERİ EZBERLETİYORLAR.

JAPON BİLİM ADAMININ BİRİNE SORMUŞLAR BUKADAR İCADI BİLİMİ TEKNOLOJİYİ ÜRETMEK İÇİN BUNLARLA İLGİLİ BİLGİLERİ FORMÜLLERİ FALAN NASIL AKLINIZDA SÜREKLİ TUTABİLİYORSUNUZ BUNUN SIRRI NE DİYE ....

JAPON BİLİM ADAMI CEVAPLAMIŞ. BİZ AKLIMIZDA BİLGİ TUTMAYA ÇALIŞIPTA BOŞ YERE BEYNİMİZİ YORMAYIZ. BİLMEDİĞİMİZ BİR KONUDA GİRER KÜTÜPHANEYE OTURUR İHTİYACIMIZ OLAN KADAR BİLGİYİ OKUR İŞLEMLERİMİZİ ÇÖZERİZ ŞEKLİNDE BİR KONUŞMA GEÇMİŞ BİR GAZETECİ İLE.

TEKNOLOJİ ÇAĞINDA KANUNLARI EZBERLEMENİN , YÖNETMELİKLERİ EZBERLEMENİN HİÇ BİR MANTIĞI YOK.

AYRICA FİNANSAL MUHASEBE DERSİNDE VERDİKLERİ O KİTAPCIK GİBİ ŞEY HİÇTE KULLANIŞLI DEĞİLDİ. SAYFAYI ÇEVİRMEKTEN BİR HAL OLDUM. İNSANLARIN KARIŞTIRMAMA İHTİMALİ NERDEYSE SIFIR. EN ARKA SAYFADA HESAP PLANI İÇ SAYFALARINDA T LER ÇOK SAÇMA BİRŞEY YAPMIŞLAR. BU İŞİ PROFESYONEL İNSANLARA BIRAKMADIKLARI SÜRECE NAPARLARSA YAPSINLAR HİÇBİR SINAV ADİL OLMAYACAK.

Arkadaş ne demişki bu kadar celalleniyorsunuz.Kendi yorumunu yazmış.Her dönem sınav sonrası sizin gibi arkadaşlar çıkıp kurumları sistemi sorgulayan bir sürü yazı yazıyorlar geçtikten sonrada bir daha uğramıyorlar.Daha ne yapsınlar bu kadar güzel sorular sormuşlar.Daha ne yapmalılar cevapları öncedenmi vermeliler.Hatayı hep karşıdakinde aramak bir çözüm değildir.

bizim sorularda yada verilen cevaplarla ilgili sorunumuz yok. ayrıca forumda sayfa sayısı 52 olmuş önce sen orada yazılanları ok sonra gel bana cevap yaz.

nunna ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
nunna ' Alıntı:

valla bir umuttur yaşatan insanı demişler :)
inanın aralık sınavında kalırım deyip daha sonuçlar açıklanmadan çalışmaya başlayıp sonra smmm oldun deyince şok olan biri olarak söylüyorum, herşey olabilir ;D

evet hayatta herşey olabilir , bir fon müziği eşliğinde yaşamak lazım bazen , akışına bırakmak .. hayatı olduğu gibi karşılamak ve değerini bilmek sahip olduklarımızın

gezgin-smmm ' Alıntı:
Başarılar hackhan can.

Ticaret lisesine girdikden sonra enterasan bi şekilde uzay ve gökyüzü hakkında yazılar okumaya ve ilgi alanıma girmeye başladı. Mali müşavirliği meslek olarak , uzay araştırmalarını da hobi ve amatör olarak yapıyorum şimdilerde. Ama yüksek lisans yapmayı çok istiyorum uzay bilimleri ile ilgili.

İnsanın sadece tek bir alanla ilgilenmesinden çok bir çok alanda uğraş vermesinden yanayım. Çok yönlü olmak hayatımıza tempo ve heyecan katacaktır.

bende uzay a ve yaratanına hayranım, uzayın derinlerine daldıkça , yaratanıma daha çok yaklaşıyorum. ve şekiller çiziyorum yıldızlardan,kuğuları görüyorum,kuşları görüyorum,bazen de bütün bu güzellikler içerisinde bir yılan görüyorum..özellikle barnard'ın yıldızını seviyorum,zodiac ı çözmeye çalışıyorum,derinliğinde boğuldukça kendi içime doğru süzülüyorum

Gebirgsjager ' Alıntı:
Arkadaşlar selamlar,

Sınav takribi olarak ne zaman açıklanır? Bir de yarım cevaplar için puanlama nasıldır acaba?

Söz gelimi maliyet için 1. soruda bütün şıkları yaptım ancak genel yönetim ve pazarlama giderlerini de normal, değişken ve tama göre maliyetlere dahil ettim maalsesf :( Yani bu kısımlar hariç doğru yaptım.

Matematiksel dağıtımda da sadece hesaplama hatası var. 50 alır mıyım sizce? İlk girişim ilk girişimde hepsini verirsem çok iyi olur. İnşallah herkes başarılı olur.

boşver..

arkadaşlar finansal muhasebe sınavının puanlaması nasıl olur acaba? mesela yevmiye kayıtları 58 puan diyo, sonuçta kapanış kayıtları falan da var, zaten yetişmedi sınav, ben 7500 tl kar buldum murat yayınları sitesinde cevaplar var 500 tl kar bulmuşlar kalıcam diye çok korkuyom valla

Finansal Muhasebe Cevaplar

1-A

Bankalar
Sigorta Şirketleri
Özel Finans Kurumları
Finansal Kiralama Şirketleri
Menkul Kıymet Yatırım Fonları
Aracı Kurumlar
Yatırım Ortaklıkları

1-B

_________________ ________________________

Birikmiş amortismanlar 999

Demirbaşlar 999

2)_________________01/12/10________________________

Kasa Hs. 70.000

Alınan Çekler Hs. 12.000

Banka Hs. 130.000

Alıcılar Hs. 3.000

Alacak Senetleri Hs. 17.000

Şüp. Tic. Alac. Hs. 5.000

Ticari Mal Hs. 85.000

İş Avansı Hs. 10.000

Taşıtlar Hs. 45.000

Demirbaşlar Hs. 10.000

Ödenmemiş Sermaye 20.000

Şüp. Tic. Aac. Karş. 3.000

Birikmiş Amortisman Hs. 17.000

Satıcılar Hs. 62.000

Borç Senetleri Hs. 12.000

Sermaye Hs. 313.000

_________________01/12/10________________________

Verilen Depozito ve Temin. 2.000

Kasa Hs. 2.000

_________________01/12/10________________________

Genel Yönetim Gid. Hs. 2.000

Gelecek Aylara. Ait Gid. Hs. 10.000

İndirilecek KDV Hs. 2.160

Ödenecek vergi ve fon Hs. 2.400

Kasa Hs. 11.760

_________________02/12/10________________________

Ticari Mallar Hs. 60.000

İndirilecek KDV Hs. 10.800

Kasa Hs. 10.800

Verilen Çekler Hs. 18.000

Satıcılar Hs. 42.000

_________________03/12/09________________________

Hisse Senetleri Hs. 20.000

Komisyon Giderleri Hs. 500

Bankalar Hs. 20.500

_________________05/12/09________________________

Alınan Çekler Hs. 15.200

Kasa Hs. 30.000

Alacak Senet. Hs. 10.000

Alıcılar Hs. 39.200

Yurt İçi Satışlar Hs. 80.000

Hesaplanan KDV Hs. 14.400

_________________05/12/10________________________

Sat. Tic. Malın Maliyeti Hs. 50.000

Ticari Mallar Hs. 50.000

_________________09/12/10________________________

Alacak Senetleri Hs. 23.000

Ödenmemiş Sermaye Hs. 20.000

Faiz Gelirleri Hs. 3.000

_________________10/12/10________________________

Ticari Mallar Hs. 1.000

Paz. Sat. Dağ. Gid. Hs. 2.000

İndirilecek KDV Hs. 540

Diğer Mali Borçlar Hs. 3.540

_________________12/12/10________________________

Bankalar Hs. 21.800

Komisyon Giderleri Hs. 200

Hisse Senetleri Hs. 20.000

Men. Kıy. Sat. Karı Hs. 2.000

_________________13/12/10________________________

Satış İskontoları Hs. 2.000

İndirilecek KDV Hs. 360

Kasa Hs. 36.840

Alıcılar Hs. 39.200

_________________15/12/10________________________

Birikmiş Amortismanlar Hs. 15.000

Kasa Hs. 21.300

Verilen Avanslar Hs. 20.000

Taşıtlar Hs. 45.000

Hesaplanan KDV Hs. 6.300

Özel Fonlar Hs. 5.000

_________________17/12/10________________________

Özel Maliyetler Hs. 5.000

Genel Yön. Gid. Hs. 3.000

İndirilecek KDV Hs. 1.440

Kasa 1.440

Alınan Çekler Hs. 8.000

_________________19/12/10________________________

Satış İadeleri Hs. 3.000

İndirilecek KDV Hs. 540

Alınan Sipariş Avansları 3.000

Kasa Hs. 540

_________________19/12/10________________________

Ticari Mallar Hs. 2.000

Satılan Malın Maliyeti 2.000

_________________22/12/10________________________

Taşıtlar Hs. 80.000

İndirilecek KDV Hs. 14.400

Verilen Avanslar Hs. 20.000

Borç Senetleri Hs. 74.400

_________________24/12/10________________________

Diğer çeşitli Dönen Varlıklar 6.000

Paz. Sat. Dağ. Gid. Hs. 4.000

İndirilecek KDV Hs. 1.800

İş Avansları Hs. 10.000

Personele Borçlar Hs. 1.800

ENVANTER İŞLEMLERİ

_________________31/12/10________________________

Satılan Tic. Malın Maliyeti 3.000

Ticari Mallar Hs. 3.000

Genel Yönetim Gideri Hs. 10.500

Paz. Sat. Dağ. Gid. Hs. 2.500

Özel Fonlar Hs. 5.000

257 Birikmiş Amortismanlar Hs. 15.500

268 Birikmiş Amortismanlar Hs. 2.500

Reeskont Faiz Giderleri Hs. 400

Alacak Senetleri Reeskontu 400

Borç Senetleri Reeskontu Hs. 600

Reeskont Faiz Gelirleri Hs. 600

Şüpheli Tic. Alac. Karş Hs. 3.000

Önceki Dönem Gider ve Zararları 2.000

Şüpheli Tic. Alacak. 5.000

Hesaplanan KDV Hs. 20.700

Devreden KDV Hs. 11.340

İndirilecek KDV Hs. 32.040

632 Genel Yönetim Giderleri Hs. 15.500

631 Paz. Sat. Dağ. Gid.Hs. 8.500

771 Gen Yön Gid Yan Hs. 15.500

761 Paz. Sat.Dağ. Gid. Yan. Hs. 8.500

771 Gen Yön Gid Yan Hs. 15.500

761 Paz. Sat.Dağ. Gid. Yan. Hs. 8.500

770 Gen Yön Gid Hs 15.500

760 Paz. Sat.Dağ. Gid. Hs. 8.500

690 Dönem Net Karı/Zararı Hs. 83.100

610 Satıştan İadeler Hs. 3.000

611 Satış İskontoları Hs. 2.000

621 Satılan Ticari Malın Maliyeti 51.000

631 Paz. Sat. Dağ. Gid. Hs. 8.500

632 Gen. Yön. Gid. Hs. 15.500

653 Komisyon Giderleri Hs. 700

657 Reeskont Faiz Gid. Hs. 400

681 Önceki Dön. Gid. Ve Zar. Hs. 2.000

600 Yurt içi Satışlar Hs. 80.000

642 Faiz Gelirleri Hs. 1.000

647 Reeskont Faiz Gelirleri Hs. 600

645 Menkul Kıymet Satış Karı 2.000

690 Döne Karı/Zararı Hs 83.600

690 Döne Karı/Zararı Hs 500

692 Dönem Net Karı/Zararı Hs. 500

692 Dönem Net Karı/Zararı Hs. 500

590 Dönem Net Karı Hs. 500

artistforvet ' Alıntı:
mavimavi ' Alıntı:
artistforvet ' Alıntı:
ocelik ' Alıntı:

a) TAM MALİYET
b) NORMAL MALİYET

bizim sorularda yada verilen cevaplarla ilgili sorunumuz yok. ayrıca forumda sayfa sayısı 52 olmuş önce sen orada yazılanları ok sonra gel bana cevap yaz.

Ben aylardır burdayım merak etme.Bence önce sen insanlara saygı duymayı ve hitap etmeyi öğren.

arkadaşlar maliyette 1 soru puan dağılımı sizce nasıl olur.aralıkta miktar sağlamasına 3 puan verdiğini düşünürsek normal, değişken ve tama göre maliyetlere 5 puan anca verirdiye düşünüyorum.sizce normal, değişken ve tama göre maliyetlerin puanlama değeri minimum nekadar olur.