Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

VERGİ DERSİ HAKKINDA KİMSENİN YORUM YAPMAMIŞ ŞU DERSİ Bİ KONUŞALIM ARKADAŞLAR DEHANIN CEVAPLARINA BAKTIM DESTAN YAZMIŞLAR KALINACAK DEMEKMİ OLUYOR BU , BİDE VERGİ HOCASINA SORDUM BİŞEYLER YAZIP KİRAYI HESAPLADIYSANIZ GEÇMİŞSİNİZDİR DEDİ NE KADAR DOĞRUDUR SİZCE, GENEL ANLAMDA ÇOK KÖTÜ GEÇMİŞ VERGİ HERKESİMİ BIRAKACAKLAR

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kurallarını okuyunuz.

HaCkHaN ' Alıntı:
seldakizar ' Alıntı:
ARKADAŞLAR MUHASEBEDEN KDV DAHİLİ GÖRMEYİP BÜTÜN İŞLEMLERE KDV EKLEYİP 50 ALMAK MÜMKÜNDÜR DİYEN VARMI...

arkadaşım kdv dahil - hariç önemli değil , hesap kalem isimleri önemli...borca alacağa hangi hesap kalemini yazdığın önemli
olur mu canım öyle o zaman hiç rakam vermesinler rakam yerine xxx koysunlar biz de yevmiye kayıtları yapıp geçelim, niye kendimizi yorup o kadar kebir hesap kapatma kayıtları falan yaptıkki

seldakizar ' Alıntı:
VERGİ DERSİ HAKKINDA KİMSENİN YORUM YAPMAMIŞ ŞU DERSİ Bİ KONUŞALIM ARKADAŞLAR DEHANIN CEVAPLARINA BAKTIM DESTAN YAZMIŞLAR KALINACAK DEMEKMİ OLUYOR BU , BİDE VERGİ HOCASINA SORDUM BİŞEYLER YAZIP KİRAYI HESAPLADIYSANIZ GEÇMİŞSİNİZDİR DEDİ NE KADAR DOĞRUDUR SİZCE, GENEL ANLAMDA ÇOK KÖTÜ GEÇMİŞ VERGİ HERKESİMİ BIRAKACAKLAR
sorma arkadaşım, sınavın ilk yarım saati çıkmak yasak ya,hoca yarım saat doldu isteyen çıkabilir deyince sınıfın 100 de 80 i boşaldı bu da demek oluyorki sınava girenlerin100 de 80 i kaldı buna ben de dahilim :(

Ya bu maliyet sorusunda üç gelir tablosu yapılacakmı diye tereddüt eden arkadaşlara şaşırıyorum gerçekten. Adamlar soruda üç yöntemi sorduklarına göre üç yöntem içinde gelir tablosu yapılacaktı tabi.

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
seldakizar ' Alıntı:
ARKADAŞLAR MUHASEBEDEN KDV DAHİLİ GÖRMEYİP BÜTÜN İŞLEMLERE KDV EKLEYİP 50 ALMAK MÜMKÜNDÜR DİYEN VARMI...

arkadaşım kdv dahil - hariç önemli değil , hesap kalem isimleri önemli...borca alacağa hangi hesap kalemini yazdığın önemli
olur mu canım öyle o zaman hiç rakam vermesinler rakam yerine xxx koysunlar biz de yevmiye kayıtları yapıp geçelim, niye kendimizi yorup o kadar kebir hesap kapatma kayıtları falan yaptıkki

öyle neyi nereye atacağın önemli

bi de inşallah vergide beyan edilip edilmeyecekleri ve matrahları yazanlara puan verirler, o zaman belki bi ihtimal geçebiliriz, yoksa şimdiden başlamamız lazım çalışmaya, mesela kira ve devlet tahvilini doğru yaptım ben hem beyan edilecekler dedim hem de matrahları yazdım

Dipnotta belirtmiş altta, 2 kağıdı kullanmayın. Dehadaki cevapların aynısını yapsak en az 3 sayfa alır. Son sorudaki puanlama çok önemli. Mesela a şıkkı 20 puansa eğer Sadece kar payı ile GMSİ beyan edilecek diyen bir kimse 4/5 yapmış oluyor. Oradan 16 puan mı alır? b şıkkında en kötü GMSİ yi hesapladıysa 7 puan da oradan alır mı? Şayet puanlama böyle olursa çok kimse geçer. Yoksa direkt martahla ödenecek vergi sonuçları üzerinden değerlendirme yaparlarsa başarı %5 bile olmaz.

sedateroglu ' Alıntı:
Dipnotta belirtmiş altta, 2 kağıdı kullanmayın. Dehadaki cevapların aynısını yapsak en az 3 sayfa alır. Son sorudaki puanlama çok önemli. Mesela a şıkkı 20 puansa eğer Sadece kar payı ile GMSİ beyan edilecek diyen bir kimse 4/5 yapmış oluyor. Oradan 16 puan mı alır? b şıkkında en kötü GMSİ yi hesapladıysa 7 puan da oradan alır mı? Şayet puanlama böyle olursa çok kimse geçer. Yoksa direkt martahla ödenecek vergi sonuçları üzerinden değerlendirme yaparlarsa başarı %5 bile olmaz.
arkadaşım devlet tahvilini unuttun o da beyan edilecek tabi 16,7 indirim düşüldükten sonra

HaCkHaN ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
seldakizar ' Alıntı:

senin mantığa göre gidersek o zaman gelir tablosu ve bilanço nasıl yapılacak rakam önemli değil hesaplar önemliyse zaten bize sınavda hazır bilanço ve gelir tablosu verdiler çünkü

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
seldakizar ' Alıntı:

senin mantığa göre gidersek o zaman gelir tablosu ve bilanço nasıl yapılacak rakam önemli değil hesaplar önemliyse zaten bize sınavda hazır bilanço ve gelir tablosu verdiler çünkü

kardeş bu dersten boşuna panik yapıyorsunuz , hoca bilip bilmediğinize bakıyor , işlem sonuçlarına bakmıyor maliyet gibi

gelir tablosu bilançoda önemli değil kar-zarar bulman önemli değil, yavmiye kayıtları ve kapanışlar önemli o kadar..inansana kardeşim bana :)

HaCkHaN ' Alıntı:
gelir tablosu bilançoda önemli değil kar-zarar bulman önemli değil, yavmiye kayıtları ve kapanışlar önemli o kadar..inansana kardeşim bana :)
inanmak istiyorum ama...

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
inanmak istiyorum ama...

İnan kardeşim.Ben temmuz 2009 da girdim ilk. bulduğum kar rakamı hiç kimseyle tutmamıştı. zaman yetmeyecek diye T'leri de yapmamıştım.Bilançomda tutmadı.T'ler olmadığı için hesapları tek tek toplamaya çaışırken sınav bitti. Bende okul yıllarındaki gibi aktifin toplamını pasife aynen yazdım.85 aldım.

sm³ ' Alıntı:
HaCkHaN ' Alıntı:
inanmak istiyorum ama...

sen bu dersten strest yapma benim bilanço gelir tablosu yoktu,yevmiye kayıtları yarısı doğru yarısı yanlıştı 60 aldım

teşekkürler arkadaşlar gerçekten içimi çok rahatlattınız

rica ederim yani değmez verdiğin bir ders için böyle strest yapmaya

hadi ii akşamlar

arkadaşlar merhaba;

maliyet muhasebesinde matematiksel dağıtım dogru 40 puan
1.soruda kı butun malıyet tontemlerıne gore hesaplama yontemlerı ve smmm ve gelır tabloları yaptım ama uretım mıktarını yanlıslıkla 10 000 aldım( 8000 olacaktı)
10 puan alabılme sansım nedır?

inşallah gidiş yoluna puan verirler fildevkar. Konuyu bildiğine kanaat ederler, tamamlarlar 50 ye inşallah.