Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

ysf84 ' Alıntı:
üstad biraz insafsız davranmadın mı ya?

iyi akşamlar ,
moralinizi bozmak istemem fakat maliyetten birebir sonuca varmadan gidişata,açıklamaya hiç puan vermiyorlar.
tamamen sonuç istiyorlar.

2.ci soruyu tam yapsaydın kesın geçersin derdim,bu durumun kritik..

güzel diyorsunuz da arkadaşlar aralık sınavında sorulan 2 soruda da 1 şıkta yapılan hata tüm soruyu etkiliyordu farkındaysanız bu sınavda ben size diyorumki matematiksel dağıtımda denklem falan herşey doğru sadece rakamları tabloya yerleşterirken yardımcı dağıtımıda ekledim 250 bin+30bin+35bin=315bin yaptım.1.sorununda toplam ve birim maliyetler doğru gelir tabloları yok.yani insafsız olmayalım lütfen dediklerim yanlış mı?

ysf84 ' Alıntı:
güzel diyorsunuz da arkadaşlar aralık sınavında sorulan 2 soruda da 1 şıkta yapılan hata tüm soruyu etkiliyordu farkındaysanız bu sınavda ben size diyorumki matematiksel dağıtımda denklem falan herşey doğru sadece rakamları tabloya yerleşterirken yardımcı dağıtımıda ekledim 250 bin+30bin+35bin=315bin yaptım.1.sorununda toplam ve birim maliyetler doğru gelir tabloları yok.yani insafsız olmayalım lütfen dediklerim yanlış mı?

temmuz sınavında hatırlarsanız 1. soruda normal maliyet sormuşlardı formülleri tam yazdım açıklamalarını bile yaptım kapasite sapması onuda doğru yaptım yıllık verilmişti aylık bulunup öyle çözülmesi gerekiyordu sadece rakam hatası yüzünden 0 puan aldım.umarım siz istediğiniz puanı alırsınız.

yalnız tuğçe hanım dikkat ederseniz siz bir rakam hatası sonucu aldığınız sıfırdan bahsediyorsunuz ben rakamlar sonuç vs.herşey doğru verileri en son tabloya aktarırken yardımcı üretimide topladığımdan bahsediyorum sizin durumunuzla bu durum farklı değilmi? çok insafısız davranıyorsunuz ya......

ysf84 ' Alıntı:
yalnız tuğçe hanım dikkat ederseniz siz bir rakam hatası sonucu aldığınız sıfırdan bahsediyorsunuz ben rakamlar sonuç vs.herşey doğru verileri en son tabloya aktarırken yardımcı üretimide topladığımdan bahsediyorum sizin durumunuzla bu durum farklı değilmi? çok insafısız davranıyorsunuz ya......

rakam hatası sorunun en başındaki hata olsa tamam ,herşey değişir fakat en son işlemde 2 yerine 5 yazdım öncesi tamamen doğru bu da bi haksızlık bence haksızlığı bizler yapmıyoruz o notlarıda biz vermiyoruz dediğim gibi umarım istediğiniz puanı alırsınız. bende kesin 100 alırım derken 60 la geçtim .60 bekleyenler 20 30 aldı bir de şöyle bir durum var önceki dönemlerin soruları bu dönemden çok daha zordu.bununda puanlarda etkili olacağını düşünüyorum

olumlu yönde olmasını yürekten isterim fakat daha zorlayıcı sınavlarda kimsenin gözünün yaşına bakmadan bıraktılar bunları sizi yada diğer arkadaşları üzmek için yazmıyorum en azından sonuçlar açıklanıncaya kadar çalışmayı bırakmayın diye yazıyorum sonuçlarda her şey olabilir kritik olanlara şimdiden bakarsanız sonradan çalışmak için sıkışmazsınız .birde komisyonun değiştiğini eklersek tedbiri elden bırakmamak gerektiğini düşünüyorum

tuğçe hanım bence geçen sınavdaki komisyona göre düşünüyorsunuz galiba. Komisyon değişti bildiğim kadarıyla.

bende arkadaşın gibi çözdüm. 1. soruda herşey doğru, tabloda yardımcıların altınada toplam almışım. 2. soruda sadece gelir tabloları yanlış. Eğer kalırsam, mutlaka itiraz ederim.

ugly666 ' Alıntı:
tuğçe hanım bence geçen sınavdaki komisyona göre düşünüyorsunuz galiba. Komisyon değişti bildiğim kadarıyla.
yurdakul bey komisyonda hala

peki hackhan bey bu maliyet bu şekilde kalırmı sizce peki

Denkleme puan alırsınız. 30.000 ile 35.000 e de puan alırsınız. 1.sorudan 30 puanınız var zaten. Size 20 puan lazım. Bence 20 puanınız var matematiksel dağıtımdan. Tesmerin sitesinde geçen maliyet sınav sorularında puanlama belirtilmiş. Miktar sağlaması 3 puan v.s. Her aşamaya puan var. Direkt puanlama sonuca endeksli değil ama çok da rahat değilsiniz. Geçme ihtimaliniz %51 bana göre.

:) inanamıyorum. arkadaşlar 1. sorudan sadece sadece tablolardaki yrd.hiz. toplamlarını yazmak ve 2. soruda gelir tablolarını yanlış yaptığımız için kalmayı nasıl düşünebiliyorsunuz. 1. soruda sonuç bile yok maliyetleri istiyorlar. gelir tablolarını istiyorlar. maliyetleri tam yapıldığı söyleniyor. siz kalabilirsiniz diyorsunuz.

arkadaşlar vergiden çok bunaldım kursa gitmek istiyorum hangisine gideyim bilmiyorum ,ankaradaki kurslarmı istanbuldakilerimi daha iyi ne dersiniz.ankara odasının kursu , deha ve bilge eğitime daha önce giden oldumu ? özel kursların eğitimine az kaldı bilgilendirirseniz sevinirim.

tuğçe09 ' Alıntı:
arkadaşlar vergiden çok bunaldım kursa gitmek istiyorum hangisine gideyim bilmiyorum ,ankaradaki kurslarmı istanbuldakilerimi daha iyi ne dersiniz.ankara odasının kursu , deha ve bilge eğitime daha önce giden oldumu ? özel kursların eğitimine az kaldı bilgilendirirseniz sevinirim.

tuğçe hanım size aktif eğitimi veya deha yı tavsiye ederim

hackhan bey maliyet 2. soruda sadece dağıtım tablosunda alt kısımda yrd. gid. yerinide 2. dağıtım toplamı na ekledim. 1. soruda sadece gelir tabloları yanlış yapmışım o kadar kaç almak gerekir sizce.