Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

ugly666 ' Alıntı:
hackhan bey maliyet 2. soruda sadece dağıtım tablosunda alt kısımda yrd. gid. yerinide 2. dağıtım toplamı na ekledim. 1. soruda sadece gelir tabloları yanlış yapmışım o kadar kaç almak gerekir sizce.

1-

a- 15
b- 15
c -15

birinci soru geçmen için yeterli

2 . soru cabası

maliyet 1. soruda gelir tabloları 5 puan mı hackhan bu arada.

arkadaşlar iyi diyorsunuz,hoş diyorsunuz da... ya bizim beklediğimiz gibi olmazsa sonuçlar..
kesin bir puanlama da yok...

belki gelir tabloları 10 ar puan olacak

o nedenle ne insanları gereksiz yere korkutalım ne de gereksiz yere ümit verelim..

yoksa sonuçlar geldiğinde 80 bekliyordum 50 geldi oluyor..
ya da kaldım oluyor..

benim puanlama tahminim

toplam maliyetler 3 puan . birim maliyetler 3 puan. toplam 18 puan. satılan mamul maliyetini bulmak 4 puan toplam 12 puan. gelir tabloları ise 10 puan.

burada satılan mamul maliyetini bulmak puansız kalmamalı buda çözümün bir aşaması çünkü.

2. dağıtımda formül kurma 2 puan. formülü uygulayarak C=35000 ve D= 30000 bulmak 10+10 yani 20 puan. gider yerlerine dağıtmak 5+5 yani 10 puan. gider dağıtım tablosu 8 puan.

bu yaptığım puanlamaya göre tam maliyet gelir tablom doğru olduğu için 18+12+10+38= 78 puan almam gerekiyor. fakat tam maliyet gelir tablosunda dönem karı yerine dönem net karı yazdım, birde satılan mamul maliyeti yerine, maliyet sistemlerine göre tam maliyet satışların maliyeti yazdım aynı anlama geliyor. inşallah bu ufak tefek kelimelerden puan kırmazlar... inanın tahminim bu yönde olmasına rağmen hala geçeceğime emin değilim... Allah herkesin yardımcısı olsun....

ben de maliyete girdim.. iyi de geçti ama..
inanın ben de iyi demeye korkuyorum.. hayal kırıklığı yaşamamak için hesap da yapmıyorum..

sonuçlar umarım hepimizin umduğu gibi olur..

berkant61 kardeş maliyet 1. sorusunda smm bulmanızı istemiyor. birim maliyetleri ve toplam maliyetleri bulmanızı ve gelir tablosunu hazırlamanızı istiyor. smm bulmanı isteyen birşey göremedim. soruda istenenlerde. ayrıca zaten gelir tablosunu hazırlarken smm bulmanız gerekiyor. yani gelir tablosunun içinde bence smm bulmak gelir tablosunu yapmadıktan sonra bir işe yaramaz. en azından soruda istenenleri karşılamıyor.

inşallah aygül.. ama ben toplam ve birim maliyetlerin 30 puanlık olacağına inanmıyorum.. inşallah yanılırım... herkes geçer inşallah.. çalışmalarımızın karşılığını inşallah alırız

uğur seni anlıyorum, ama deha ve muratın cevaplarında 2 side satılan mamul maliyetini hesaplamış... gelir tablosu için gerekli bir bilgi çünkü

İSTENİLENLER:
a) Tam Maliyet Yöntemine,
b) Normal Maliyet Yöntemine,
c) Değişken Maliyet Yöntemine göre,
? İşletmenin 2009 yılına ait BİRİM ve TOPLAM ÜRETİM MALİYETİNİ hesaplayınız.
? Dönemin gelir tablosunu düzenleyiniz.
burda nasıl olurda gelir tablosunun içinde olan birşey için (smm) 12 puan verirsiniz. gelir tablosu yanlış olsa bile 12. puan veriyorsunuz.

ugly o zaman gelir tablosu 14 puan benim tahminim .yani satılan mamul maliyetini gelir tablosunun içine katarsak puanlama bu şekilde bence.. gelir tablosu kesinlikle 10 puandan fazladır... neyse inşallah geçeriz puan hesaplamaktan bir hal oldu :))

berkant arkadaşım gelir tablosu 10 puan fazla olursa sorunun yarıdan fazlası gelir tablosuna bağlanmış olur. istenenler kısmında 2 şık var buna göre isteniyor. zaten smm bulamayınca gelir tablosunu hazırlayamazsın. bu yüzden de gelir tablosunun 10 puan dan fazla olması saçmalık olur. orda amaç gelir tablosunda giderlerin ayrımından dolayı 3 tane gelir tablosu istiyorlar. senin dediğine göre benim geçme şansım yok çünki gelir tablolarım yanlış ama onların içindeki smm doğru, yinede geçemiyorum. :)

arkadaşım gelir tablosu için 14 puan da çok acımasız olur..
14 * 3 : 42 puan yapar

soru zaten 60 puan...

bu kadar çok puan olmaz bence yoksa herkes kalır yine..
bu sınav kolaylığından da anlaşılacağı gibi..bırakma değil geçirme sınavı

gelir tabloları 30 puan - hesaplamalar da 30 puan...

en adili bu..

umutlu olun...yüksek puanlar gelmeyecek belki..ama girenlerin çoğu geçecek..

benim 2. girişim temel hukuk ve maliyetten girdim..

diğer dersleri görmedim ama en çok katılım maliyet muhasebesindeymiş..
bu sınav o nedenle bu kalabalığı azaltma sınavıydı..

zaten sorulardan da belliydi.. çok kolaydı.. tamam herkes hatalar eksikler yapmış ama
herkes birşeyler yapabilmiş..

geçen sınava girenler lütfen hatırlasın..

bir de kaç dönemdir sorular oldukça zor bunu da görün..

komple teorileriyle birbirimizi mahvetmeyelim.. zaten ömrümde gördüğüm
en sinir bozucu sınav bu..

herkes bitirip kurtulsun bir an önce...temennim bu..

İSTENİLENLER:
a) Tam Maliyet Yöntemine, 10 ve ya 12
b) Normal Maliyet Yöntemine, 10 veya 12
c) Değişken Maliyet Yöntemine göre, 10 veya 12? İşletmenin 2009 yılına ait BİRİM ve TOPLAM ÜRETİM MALİYETİNİ hesaplayınız.
? Dönemin gelir tablosunu düzenleyiniz. 8 veya 10 ( 3 gelir tablosu için)

gayet açık....

hackhan üstad arkadaşlar kendilerine göre yorum yapmışlar ama ben senin görüşünü merak ediyorum tecrübelerine dayanarak sence ben yaptığım cevaplara göre maliyeti halledermiyim cevaplar şöyle:1.soru gelir tabloları hariç tam yaptım.2.soru herşey tamam yalnız rakamsal verileri tabloya aktarırken 2.dağıtım toplamına yardımcıları da ekledim dolayısıyla 250bin+35bin+30bin=315bin oldu.durum bundan ibaret sonuç nedir sence.