Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

redwas ' Alıntı:
hayırlısı olsun ne diyelim bende ilk soruya 5-10 puan verirlerse geçerim die düşünüyordum sağlık olsun ne dielim ???

inşallah dediğin gibi olur ve geçersin. yeni komisyon olduğu için hiç belli olmaz .

Herkese günaydın.

Komisyon gerçekten değişti mi ? Nereden alıyorsunuz bu duyumları ?

sinanyucel ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
ugur6666 ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
Ya maliyet bu kadar kolay olmasına istinaden acaba puanlama sistemi kıt olurmu? Benim yaptıklarım:
- Toplam ve Birim Maliyetler
- Tam Mal. Gel. Tab.
- İkinci sorunun tamamı doğru

kalırsın garanti...

Şakamı yapıyosun....
arkadaşım sen 100 aldın demektenmı hoşlananlardansın kusura bakma zaten 2. soru 40 puan onu yaptıktan sonra diğerlerinden kendine pay çıkardığın zaman kaç alıcanı yada kalıp kalmıyacağını bilemiyormusun

sinanyucal kardeş sen benim sorumu tam anlamıyla anlamadın sanırım.çBen notların düşük olma ihtimali varmı diye sordum zaten. Anlama kapasitende sıkıntı oldu sanırım
bu kadar yaptıklarınla puanlamanın neyine ihtiyacı olduğunuda anlatabilseydin kardeşim puanlar kıt olsa ne olacak sen yaptıklarınla kendini aşmışssın yada benım ne demek ıstediğimi anlamış değilsin tartışmak istemiyorum ama bir düşünetek cevap verseydin keşke.

Bende tartışmak istemiyorum sinan bey sadece not sıkıntım olduğu için fikrinizi almak istemiştim. Neyse sağlık olsun.

hakankrl ' Alıntı:
Mart 2009 sınavı için 8 Mayıs'ta aramalar başlamış, 10 Mayıs Pazar günü açıklanmış.(56.gün)
Bu sınav da büyük ihtimalle 10-14 Mayıs arası açıklanır.

Hakan bey önce belgeyi alanlar aranıyor sonra sonuçlarmı açıklanıyor. bu konuda bilgisi olan varmı

Evet, önce belge almaya hak kazananlar aranıyor, ertesi gün de internette yayınlanıyor.

arkadaşlar kendinizi not hesabı yaparak veya baska yollarla strese sokarak kendinizi hiç yormayın

sınavdan sonra yapılabilecek pek bisey yoktur

sınav kağıtları muhtemelen 10-15 farklı kişi tarafından okunuyor

puanlamanın standardı olmayabilir, kişi kağıtları okuduğu sırada eşiyle kavga etmiş yada baska problemi olabilir

vede en önemlisi benim diyeceğim

geçirmek istiyorlarsa geçirirler, geçirmek istemiyorlarsa geçirmezler

bazı kağıtlar vardır 50 vermek istesense 50 verilir vermek istemiyorsa vermez 40 larda bi not gelirse 15 tl ödersiniz itiraz edersiniz 7/6 yaptıysanız tekrar sınava girmeyin diye 50 yapılır ama bi kaç dersiniz varsa hepsinden beklemeyin derim

Yapışık isim bölümünü kağıdı okuduktan sonra açıyorlardır. Hiç zannetmiyorum. Şu adamın diğer notları kaç acaba, tek bu dersi kaldıysa 50 ye tamamlayalım da geçsin diye diğer notlarımıza bakmalarını beklemek komisyona haksızlık olur. Çok kasmasınlar, hakkımız neyse onu versinler. 45 lik kağıtları 50 ye tamamlasalar iyi olur :)

yeterlilik sınav kağıtlarının okunmasında evet standart yokmuş benim konustuğum insanlarda öyle söylüyor.90 beklediği kağıttan 50,30-40 beklediğin kağıttan arkarkadaş 75 almış.

o okadar olduğuna inanmıyorum. 30-40 beklediği kağıttan 75 alanı duymadım ben daha.

arkadaşlar yavaş yavaş şu vergi hukuku dersine başlasak diyorum (tabi kalanlar için söylüyorum), tüm vergi kanunlarını içeren güzel bi kitap önerebilecek bir babayiğit var mı ?

vergiden bende kaldım kesin olarak birde meslekten kaldım kesin.
Bu ikisine çalışacağım için sırf mayıs başı aheste aheste başlasam diyorum. Zaten kafada kalmıyor.
Dehanın çözümlü vergi kitabı iyiymiş diye duydum sayısal vergi soruları için. Memnun kalan var mı?
Birde bu sınavda herkes vergiden ters köşe olduğu için Temmuz kolay olacak diye bir söylenti aldı yürüdü. Ne dersiniz olur mu gerçekten?

bende vergiden kesin kaldım, ne çalışacak doğru dürüst kaynak bulabildim ne de nasıl çalışmam gerektiğini.kim ne söylerse ona inanır olduk.
pelinfa arkadaşımızın dediği gibi temmuz vergi için kolay olur diyorlar inşallah doğrudur.martta ki sorular gibi bizleri şaşırtmazlar diye umuyorum
deha dışında kaynak öneren olursa ben ve tüm arkadaşlar memnun oluruz.

3568 sayılı meslek kanunumuza göre,SMMM olabilmenin özel şartlarından SMMM'lik sınavını kazanmış olma şartı kimlerde aranmaz sorusuna
--dehanın sitesindeki cevap: kanunlar uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli malimüşavirlik sınavını vermiş olanlarda smmm sınavı kazanmış olma şartı aranmaz demiş...
--bilge eğitimin sitesindeki cevap:Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlarda bu yetkiyi aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar denilmiş
şimdi soruyorum yabancı uyruklulara smmm olabilmeleri için izin verildiğindede smmm sınavını kazanmış olma şartını aranmaz bunu neden cevaplarına aktarmamışlar ben yabancı uyrukluların smmm olmalarında sınav şartı aranmaz ve yeminli malimüşavir sınavını kazananlarda smmm sınavını kazanmaları gerekmez dedim bu soruya 0 mı veririler

redwas ' Alıntı:
3568 sayılı meslek kanunumuza göre,SMMM olabilmenin özel şartlarından SMMM'lik sınavını kazanmış olma şartı kimlerde aranmaz sorusuna
--dehanın sitesindeki cevap: kanunlar uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli malimüşavirlik sınavını vermiş olanlarda smmm sınavı kazanmış olma şartı aranmaz demiş...
--bilge eğitimin sitesindeki cevap:Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlarda bu yetkiyi aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar denilmiş
şimdi soruyorum yabancı uyruklulara smmm olabilmeleri için izin verildiğindede smmm sınavını kazanmış olma şartını aranmaz bunu neden cevaplarına aktarmamışlar ben yabancı uyrukluların smmm olmalarında sınav şartı aranmaz ve yeminli malimüşavir sınavını kazananlarda smmm sınavını kazanmaları gerekmez dedim bu soruya 0 mı veririler

Kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisini almış ve mesleki yeterlilik sınavında başarılı olduktan sonra yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olanlarda, serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olma şartı aranmaz.

Serbest muhasebeci mali müşavirlik sınavını kazanmış olmak. Türkiye genelinde mali denetim yapan kamu bankalarının müfettişleri ile kanunları uyarınca vergi inceleme yetkisi almış olanlardan, bu yetkilerini aldıkları tarihten itibaren kamu kurum ve kuruluşlarında 8 yıllık hizmet süresini dolduranlar ile (a) bendinde sayılan konularda en az 8 yıl öğretim üyesi veya görevlisi olarak çalışmış bulunanlar için sınav şartı aranmaz.

a)bendi ise
a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilimler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksek okullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurumunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olmak veya diğer öğretim kurumlarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olmak.

sınav şartı aranmaz.
yani hem deha hemde bilge eğitimin tek başına cevapları eksik sorunun tam cevabı yukarda belirttiğim şekilde yani deha ve bilgenin cevaplarının toplamından oluşuyor.
yabancılarda türkiyedeki smmm lerde aranan şartları taşıyanlar da aranmaz diye biliyorum.

YABANCI SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER

Madde 8- Serbest muhasebeci mali müşavirlik mesleğini resmen düzenlemiş olan yabancı bir devletin tabiiyetindeki kişilerin, T.C. tabiiyetindeki serbest muhasebeci mali müşavirliklerde aranan nitelikleri taşımak şartıyla, kendi memleketlerinde elde etmiş oldukları haklardan 2. madde kapsamına giren hizmetleri, karşılıklılık şartı ile serbest muhasebeci mali müşavir ünvanı altında Türkiye'de de yapmalarına Maliye Bakanlığı?nın teklifi üzerine Başbakanın onayı ile izin verilebilir.

yabancılar için kanunun 8.md. sine istinaden sınav şartı aranmaz diyorum çünkü yabancılarda sınav şartı aranmaması için ayrıca bir düzenleme yok.

ŞAFAKÇILAR BAŞLADI YİNE...

GEÇMEZ KARDEŞİM 49.... DİYON YAA

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

Akbulut007 ' Alıntı:
slm arkadaşlar ben mustafa güleşnde takılıyodum bu formu yeni gördüm. geç olcak ama sınavla ilgili bişeyler yazmak istedim. maliyet sorabilecekleri en kolay soruları sordular bence.bi dahada böyle kolay gelmez. geçenler yırttı. 80 alırım galiba. vergi bildiğiniz gibi herkesi ters köşe yaptı. benide öyle.ilk girişimdi.ben zaten 3 geçsem yeterliydi bu sınavda 4 olcak inşaalh. yeterli benim için.finansaldan (500) dönem net zararı buldum.dehadada aynı cevap var ama bakalım tesmerin cevabı nasıl onunki önemli. hukuk ta 80 gelir.analizde 70-80 arası.meslekten barajdayım.denetimdede öle. finansaldan 12 yevmiye doğru. gelir t.ve bilanço yaptım.açılış yapılmıcaktı zaten.inş.bundanda geçerim. hepimiz için hayırlısı olsun şimdiden.

açılış kayıtlarını yapmadan BÜYÜK DEFTERLERE nasıl aktardın merak ettim doğrusu. GKGMİ gereğince yevmiye defterinden büyük deftere aktarılır. ben soru kağıdındada açılış yapılmayacak diye bir uyarı görmedim. zaten açılış yapılmaması çok saçma hiçbir hesabının tutmaması lazım. kasada olmayan parayı çıkmak olmayan malı satmak saçma değilmi.