Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

deniz06 ' Alıntı:
yeterlilik sınav kağıtlarının okunmasında evet standart yokmuş benim konustuğum insanlarda öyle söylüyor.90 beklediği kağıttan 50,30-40 beklediğin kağıttan arkarkadaş 75 almış.

Valla aralık/2009 sınavında arkadaşım sınav esnasında 2.soru olan süt sorusunu kağıdın üstüne cevaplamış. Virgülüne kadar cevabı açıklanan tesmer sorusu ile aynıydı. Adam en kötü 40 alması lazımdı. Aldığı not 22::)))

byweron ' Alıntı:
deniz06 ' Alıntı:
yeterlilik sınav kağıtlarının okunmasında evet standart yokmuş benim konustuğum insanlarda öyle söylüyor.90 beklediği kağıttan 50,30-40 beklediğin kağıttan arkarkadaş 75 almış.

Valla aralık/2009 sınavında arkadaşım sınav esnasında 2.soru olan süt sorusunu kağıdın üstüne cevaplamış. Virgülüne kadar cevabı açıklanan tesmer sorusu ile aynıydı. Adam en kötü 40 alması lazımdı. Aldığı not 22::)))

Cevabı sadece soru kağıdına yazmış olmasın :) :) :)

ben aralık sınavında notların gerçekten bol olduğunu gördüm,yani bişeyler yapınca ama sallamadan ve mantık lı...
gerçekten iyi notlar veriyorlar , benim notlarım hep 60 ın üzerinde ve en fazla 1,5 sayfa vermişimdir , her soruyu kısaca cevaplamışımdır..çok yazmak değil,özlü ve düzgün yazman önemli..buna dikkat edin

kmlaky ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
deniz06 ' Alıntı:

;D

hakankrl ' Alıntı:
kmlaky ' Alıntı:
byweron ' Alıntı:
deniz06 ' Alıntı:

;D
[/quo

bana smmm belgesini alan arkadaşım söyledi.başkalarıda söylüyor notlarda tutarsızlık olduğunu.sonuçlar açıklandığında görcez:)

FATİH667 ' Alıntı:
ŞAFAKÇILAR BAŞLADI YİNE...

GEÇMEZ KARDEŞİM 49.... DİYON YAA

Mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız.

Zaman ne kadar acımasız olsa da, geçmeye mahkumdur.....

artistforvet ' Alıntı:
Akbulut007 ' Alıntı:
slm arkadaşlar ben mustafa güleşnde takılıyodum bu formu yeni gördüm. geç olcak ama sınavla ilgili bişeyler yazmak istedim. maliyet sorabilecekleri en kolay soruları sordular bence.bi dahada böyle kolay gelmez. geçenler yırttı. 80 alırım galiba. vergi bildiğiniz gibi herkesi ters köşe yaptı. benide öyle.ilk girişimdi.ben zaten 3 geçsem yeterliydi bu sınavda 4 olcak inşaalh. yeterli benim için.finansaldan (500) dönem net zararı buldum.dehadada aynı cevap var ama bakalım tesmerin cevabı nasıl onunki önemli. hukuk ta 80 gelir.analizde 70-80 arası.meslekten barajdayım.denetimdede öle. finansaldan 12 yevmiye doğru. gelir t.ve bilanço yaptım.açılış yapılmıcaktı zaten.inş.bundanda geçerim. hepimiz için hayırlısı olsun şimdiden.

açılış kayıtlarını yapmadan BÜYÜK DEFTERLERE nasıl aktardın merak ettim doğrusu. GKGMİ gereğince yevmiye defterinden büyük deftere aktarılır. ben soru kağıdındada açılış yapılmayacak diye bir uyarı görmedim. zaten açılış yapılmaması çok saçma hiçbir hesabının tutmaması lazım. kasada olmayan parayı çıkmak olmayan malı satmak saçma değilmi.

Açılış fişi yapılmayacaktı. Dikkat edersen soruda açılış bilançosu değil, ara bilançosu diyordu. 01.12.2010 a gelip açılış fişi oluşturmak saçmalık olur. Firmanın 30.11.2010 sirkülasyonu sonu bize bir bilanço oluşturulmuştu, bize de firmanın kayıtlarına kaldığı yerden devam etmek düşüyordu. Açanlar içinde sıkıntı olacağını zannetmiyorum.

Yani arkadaşlar ben Tesmer'in çıkmış sınav soruları kitabındaki bütün Finansal Muhasebe sorularına göz gezdirmiştim.
Daha da böyle kazık bir sınav görmedim. ilk iki kısa soru tamamen saçmalıktı yani. Zaten süre zor yetiyor.
Her sınav şimdiye kadar açılış kayıtlıydı. Şimdiki değilmiş bende dikkat etmemişim ara bilanço olduğuna, günlük kayıtların herbiri ayrı kazıktı. 50 olsun temiz benim olsun diyorum yani.
T leri hazırlamışlar gelir tablosunuda allah razı olsunda günlük kayıtlar kazık olduktan ben ne anladım bu işten.
birde konuştuğum çoğu kişi kdv dahil olayını kaçırmış paso kdv hesaplamış.
Çok çakan olacak sanırım.

finansal muhasebe ve vergiyi zor sordular tablo analizi ve maliyet muhasebesini kolay sordular eşitlemiş oldular kendilerince

seyyah. ' Alıntı:
merhabalar . maliyetten son hakkıma girdim . dehanın yanıtlarına göre ;
2. sorum tam 40p.
1.sorum toplam ve birim maliyetler tam.
gelir tabloları; tam maliyet tam.
normal ve değişken maliyete göre gelir tabloları net katkı paylarına kadar tam ancak faaliyet karı diye yazdım.
3 gelir tablosu düzenledim yani. nasıl bir puan alabilrim fikri olan varmı?

gecersin bence ;)

açılış kaydı yapmanın bir mahsuru olmadığını düşünüyorum.

defteri kebir hesaplarının kapanması için bilançodaki rakamlarının yazılması gerekir. defteri kebire aktarılan rakamlarda mutlaka yevmiye kaydına dayandırılacağı için buradan mantığı kurmak mümkün.

murat dershanelerinin yayınladığında açılış fişi yapmışlar arkadaşlar tamam yıl ortası ama bize yeni gelmiş bir defterin bilançosuda olabilirdi bu..kanaatimce açılış fişi düzenlemekte sıkıntı olmaz hatta yapılması gerekliydi bence...yıl içinde muhasebeci değiştirip yeni gelen defterlerde açılış fişi yapılır hep o mantıkla düşündüm bende...

merhaba arkadaşlar,
maliyetten 2.hakkıma girdim.50 puan alsam geçiyorum.1.soruda maliyetlerim 3 yönteme göre de doğru,gelir tablolarımı da yaptım ancak satılan mamul maliyet adedi değilde üretilenlerin hepsini çarptım birim maliyetleri yani gelir tablosu sonuçlarım yanlış haliyle.2.sorum dağıtımlarım doğru yalnızca tabloyu oluştururken 2.dağıtımın toplamlarını almadım.sizce 50 alırmıyım.teşekkürler.inşAllah hepimiz geçer kurtuluruz.

umut85 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
maliyetten 2.hakkıma girdim.50 puan alsam geçiyorum.1.soruda maliyetlerim 3 yönteme göre de doğru,gelir tablolarımı da yaptım ancak satılan mamul maliyet adedi değilde üretilenlerin hepsini çarptım birim maliyetleri yani gelir tablosu sonuçlarım yanlış haliyle.2.sorum dağıtımlarım doğru yalnızca tabloyu oluştururken 2.dağıtımın toplamlarını almadım.sizce 50 alırmıyım.teşekkürler.inşAllah hepimiz geçer kurtuluruz.
bu arada ben geçmiş mesajları okudum,lütfwn ukalalık falan anlamayın çünkü bu kadar kolay sorularda böle dikkatsiz hatalar mı olur diye bırakırlarmı açısından soruyorum.kolay olsa bir dert zor olsa bir dert ondan stres yapıyorum sizden fikir edinmek istedim.teşekkürler

umut85 ' Alıntı:
umut85 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
bu arada ben geçmiş mesajları okudum,lütfwn ukalalık falan anlamayın çünkü bu kadar kolay sorularda böle dikkatsiz hatalar mı olur diye bırakırlarmı açısından soruyorum.kolay olsa bir dert zor olsa bir dert ondan stres yapıyorum sizden fikir edinmek istedim.teşekkürler

arkadaşım benim bu sınav ilk sınavımdı ama mantıken en az 50 alman gerekli diye düşünüyorum...hadi birinci sorudan gelir tabloları 30 hesaplamalar 30 puan olsa 30 puan ordan aldın 2. soruda dağıtımı hesaplama 30 tabloyu oluşturmak 10 puan olsa 30 puanda ordan almalısın ki 60 puan eder hadi biz 10 puan daha yanılalım 50 alman gerekli diye düşünüyorum eksiksiz kağıt 100 puan demek bence bunuda yapan nadirdir...2 günlük bir koşturmacanın son sınavında ne kadar akıl mantık kalıyor onuda düşünmeleri gerek....bence bundan sonrası dua okuyan insanların iyi zamanlarına denk gelelimde ufak hataları görmezden gelsinler inşallah....inşallah geçersin arkadaşım....

tuuba58 arkadaşım umarım geçeriz,cevabın için çok teşekkür ederim.ben sınavdan çıkar çıkmaz hesaplama yaptım aynı senin mantığınla hareket ederek en az 50 verdim kendime:)ama forumu okuyunca arkadaşlar bu kadar kolay sınavdan da hata yapılırsa adamlar geçirmez falan yazmışlar ondan stres oldum.bu arada ters mantıkla adamlar bu kadar kolay sormuşlar neden? maliyetten kalanları temizlemek için diye düşündüğümde rahatlıyorum enteresan bir ruh halindeyim.umarım kimsenin emeği boşa gitmez ve herkes kurtulur bu maratondan.dua ederken herkese başarı ve hayırlı iş diliyorum,herkes birbirine destek olsun lütfen.forumu okumadan Allah'ın izni ile geçtim diyordum bi okudum tamam dedim temmuza hazırlanayım:(gerçekçi olmak gerekir ama negatif enerji verilmesin lütfen,

umut85 ' Alıntı:
umut85 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

Kardeşim ümitlerini kırmak istemem ama bu sınavlarda hiç beklediğin gibi not gelmez. Fakat senin yaptıklarınla en az zaten 50 alırsın. Biz nerdeyse hepsini yaptık 55 alayım üstü onların olsun diyorum. Geçmiş sınavlarda bende senin gibi yapmıştım 40-45 alır üstünü de 50 yaparlar diyordum ama kaldık. İnşallah geçersin...

byweron ' Alıntı:
umut85 ' Alıntı:
umut85 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
,

Kardeşim ümitlerini kırmak istemem ama bu sınavlarda hiç beklediğin gibi not gelmez. Fakat senin yaptıklarınla en az zaten 50 alırsın. Biz nerdeyse hepsini yaptık 55 alayım üstü onların olsun diyorum. Geçmiş sınavlarda bende senin gibi yapmıştım 40-45 alır üstünü de 50 yaparlar diyordum ama kaldık. İnşallah geçersin...

evet rahat 50 alırsın...