Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

arkadaşlar fikirleriniz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim,moral oldunuz bana.hiçkimsenin emeği böşa gitmez inşAllah,sınavdada iş hayatında da başarılar diliyorum.

murat dershanelerinin yayınladığında açılış fişi yapmışlar arkadaşlar tamam yıl ortası ama bize yeni gelmiş bir defterin bilançosuda olabilirdi bu..kanaatimce açılış fişi düzenlemekte sıkıntı olmaz hatta yapılması gerekliydi bence...yıl içinde muhasebeci değiştirip yeni gelen defterlerde açılış fişi yapılır hep o mantıkla düşündüm bende...

Sayın Tuğba;
Yıl ortasında kesinlikle açılış fişi olmaz.
neden 1: Soruda "yıl içinde muhasebeci değiştiren ibaresi yok."
neden 2: Yıl içinde muhasebeci değişse bile açılış fişi sadece bilgisayar kayıtlarında gösterilir.(bilgisayardan doğru bilanço alınsın diye sonraki dönemlerde) Deftere kesinlikle yazılmaz.

benim şahsi düşüncem onu oraya yanlış yapsın diye sordular. "Bırakmak için bahane" olsun diye.düşünüyorum.

Dehanın iz değeri ile ilgili sorunun cevabı yanlıştı, düzeltmişler. Murata bakmadım. Açılış fişi kesinlikle olmaz. Hele muhasebe değişti diye yeni muhasebenin açılış fişi oluşturması gibi bir mantık olamaz. Ara bilançodaki değerler, 31.10.2010 kalan diye defter-i kebirlere yansıtılacaktı.

şahsi kanaatimce nazlıeceye katılıyorum ara bilanço düzenlenmesinde açılış kaydı yapılmaması gerekir ara bilanço tanımınından da anlaşılacağı üzere (Bir hesap dönemi içinde, herhangi bir tarihte, işletmenin iktisadi ve mali yapısını belirtmek amacı ile düzenlenen bir bilanço türüdür. Ara bilanço, genellikle aylık, üç aylı k ve altı aylık dönemler için hazırlanır) açılışkayıtları bilgisayar ortamında gerçekleştiğinden vede devam eden bir işletme ise ister muhasebeci değişsin ister değişmesin sene başında yapılan bir işlem olup
istisnası devir,birleşme, ve yeni açılış gibi yapılması zaruri olan kayıtlardır bunun dışında ara bilançoda açılış yapılır diye birşey olamaz olursa şöyle bir durum ortaya çıkar sene başında yapılan kayda istisnaden yeni bir açılış yapılırsa ne olur gibi bir durum ortaya çıkmazmı? ara bilançonun yapılmasının en önemli sebebi işletme ortaklarının o andaki şirket yapısının ortaya çıkarılması ve bu çıkan duruma göre karar yada kararlar alınmasının sağlanmasıdır.

Hani şafak sayan arkadaşımız... Görevini ihmal mi ediyo ne :)

merhaba arkadaşlar,
vergiden uygulama sorusu ile ilgili tahmini olan varmı nerelerden gelebilir
vergiden çok korkuyorum artık

şafak 45

herkese hayırlı haftalar arkadaşlar
nasılsınız bugün bakalım:))

burakay ' Alıntı:
şafak 45

herkese hayırlı haftalar arkadaşlar
nasılsınız bugün bakalım:))

hayırlı haftalar ,
iyi diyelim iyi olalım inşallah
bahar sendromu,sınav sendromu :D

tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,
Vergiye sıkı çalışıp da ters köşe olanlardan biri de benim >:( Anladımki Tuğçe her taraftan çıkabilir.6183 sayılı kanun dışında tüm kanunlara çalıştım ama 20 puanlık soru geldi çalışmadığım kanundan.Uygulama konusuna gelince soruları görünce anladımki kesin ve kesin gelir idaresi başlanlığının beyanname düzenleme kılavuzu,gelir unsurlarına ilişkin rehberlerine çalışmak gerek.Ordan çalışan arkadaşların çoğu uygulama sorusunda çok da zorlanmadığını söylüyor.Kolay gelsin..

[/quote]
Vergiye sıkı çalışıp da ters köşe olanlardan biri de benim >:( Anladımki Tuğçe her taraftan çıkabilir.6183 sayılı kanun dışında tüm kanunlara çalıştım ama 20 puanlık soru geldi çalışmadığım kanundan.Uygulama konusuna gelince soruları görünce anladımki kesin ve kesin gelir idaresi başlanlığının beyanname düzenleme kılavuzu,gelir unsurlarına ilişkin rehberlerine çalışmak gerek.Ordan çalışan arkadaşların çoğu uygulama sorusunda çok da zorlanmadığını söylüyor.Kolay gelsin..
[/quote]

ilgilendiğin için teşekkürler berry,
gelir idaresinin kılavuzlarına bakacağım umarım işe yarar.
kolay gelsin.

Ark.lar şafak 44..... " Zaman ne kadar acımasız olsada geçmeye mahkumdur."

Kusura bakmayın dün şirkette bir internet sorunu vardı. Yazamamıştım.

Saygılar

tuğçe09 ' Alıntı:
merhaba arkadaşlar,

bence vergi ile ilgili olarak uygulama sorusu temmuz döneminde hangi beyananmeler veriliyorsa ona çalışsan iyi olur ayrıca mali tatil dönemleri ve 2.dönem geçici vergi ile ilgili işlemlerle sorular gelebilir.
genelde o dönemde hangi beyanneme ve konu varsa onlara çalış o tarz soru soruyorlar
iyi çalışmalar

Ne bu acele? Hayırlısıyla bi kaldığımız tescillensin, ondan sonra başlarız çalışmaya.

sedateroglu ' Alıntı:
Ne bu acele? Hayırlısıyla bi kaldığımız tescillensin, ondan sonra başlarız çalışmaya.
o zaman çok geç kalırsın aralık sınavı ortada tescillenme ancak geçmeyi garanti edenler beklesin demi ama?

sedateroglu ' Alıntı:

Sınavdan sonra öyle moralim bozuldu ki zaten hakkım olsa bile oturup çalışmazdım arkadaşım.Tek hakkımdı bakalım sonuç ne olacak,düşük not verdiniz deyip,bir güzel de parasını yatırıp itiraz edeceğim galiba :)

Mart-Temmuz arası yine 4 ay var. 15 Mayısta sınavlar açıklansa 2 ay süremiz kalıyor yine, yeterli görünüyor. İnşallah geçmişsinizdir sayın berry.

sedateroglu ' Alıntı:
Dehanın iz değeri ile ilgili sorunun cevabı yanlıştı, düzeltmişler. Murata bakmadım. Açılış fişi kesinlikle olmaz. Hele muhasebe değişti diye yeni muhasebenin açılış fişi oluşturması gibi bir mantık olamaz. Ara bilançodaki değerler, 31.10.2010 kalan diye defter-i kebirlere yansıtılacaktı.

sana yeni gelen bir deftere açılış fişi yapmıyormusun yıl ortasında arkadaşım?nasıl bir işlem yapıyorsun merak ettim vallaha....vallaha yıl ortasında yeni gelen deftere açılış fişi yapıyorum ben kasası sermayesi demirbaşı v.s. görmem gerek değilmi ama önceki kayıtları bende yok bende olan bilançosu onuda bilgisayarıma geçirmek zorundayım....ben illaki benim yaptığım doğru demiyorum ama yapılan işlemide kesinlikle yapılmaz demek hangi akla hizmet anlamadım git istediğin muhasebeciye sor biz yapmazuk diyorlarsa söylenecek lafım yok ama nazlıece arkadaşım doğru diyor yevmiye defterine işlenirken bu kayıtlar deftere geçirilmeyebilir...muhasebe bir kalıptan ziyade yorumdur ben bunu bir YMM büyüğümede sordum aynen oda muhasebe yorumlada alakalıdır yeterki netice değişmesin dedi açılış fişi yapıldı diye devreden kdv kar zarar değiştiyse muhasebe mantığına terstir...sen yanlış yaptın ben doğru yaptım ben en iyisini bilirim değil benim yapmaya çalıştığım...2 farklı kuruluş iki farklı cevap açıkladı ikiside farklı yorumladıysa düşünmek lazım....biri açılış fişi yaptı diğeri yapmadı hangisi doğru yada salt doğru varmı acaba??????

şüpheli hale gelmişkarşılığa konu olan alacağın tahsilatının imkansız hale geldiği mahkeme kararıyla kesinleşmiştir....
murat eğitim kurumlarının yanıtı:
129 şüpheli tic.alacaklar.karşılığı 3000
681 önceki dönem gider ve zararl. 2000
128 şüpheli ticari alacaklar 5000
dehanın yanıtı:
129 şüp.tic.alac.karş. 3000
689 diğer olağandışı gider ve zara 2000
128 şüpheli ticari alacakalr 5000

şimdi söyleyin arkadaşlar hangisi doğru hangisi yanlış yada yorum farkıdır ikiside sonucu değiştirmez mi?

Günaydın ark.lar.

Şafak 43...... ;)

Herkese hayırlı günler dilerim.

Yeni gelen defter için geldiği döneme kadar defter yazdırılır, sen deftere kaldığın yerden devam edersin. Kasasını, demirbaşını eski meslek mensubunun o tarih itibarıyla oluşturduğu kesin mizandan görürsün. Git sor dediğin muhasebeciler üstadınız gibi çantacı muhasebeciler olsa gerek. İncelemeden incelemeye defter yazdıran.. Yıl ortasında istisna haller dışında (devir, birleşme v.s.) açılış fişi oluşturulmaz, hele muhasebe değişikliğinde açılış fişi oluşturulması gibi bir saçmalık olamaz. Sorular net. Ara bilançosu demiş. Fantezi aramana gerek yok, soruda.