Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

karakule1702 ' Alıntı:
Hayırlısı diyelim...

zaten hayırlısı demekten başka çare yok geç olsun da iyi olsun bari :)
geçen sınav geç olmasına rağmen çok ta iyi olmadı :)

tuuba58 ' Alıntı:
şüpheli hale gelmişkarşılığa konu olan alacağın tahsilatının imkansız hale geldiği mahkeme kararıyla kesinleşmiştir....
murat eğitim kurumlarının yanıtı:
129 şüpheli tic.alacaklar.karşılığı 3000
681 önceki dönem gider ve zararl. 2000
128 şüpheli ticari alacaklar 5000
dehanın yanıtı:
129 şüp.tic.alac.karş. 3000
689 diğer olağandışı gider ve zara 2000
128 şüpheli ticari alacakalr 5000

şimdi söyleyin arkadaşlar hangisi doğru hangisi yanlış yada yorum farkıdır ikiside sonucu değiştirmez mi?

...
ben vergi sınavına girmedim ancak bilgi paylaşım aşısından yazmak istedim.
ismmmo hocalarından mustafa çanakçıoğlu aynı örneği derste anlattı ki ona göre olması gereken 681 önceki dönem gider ve zararlarıdır.açıklaması da şudur ki 689 hesap sadece ilgili dönemde 689 hesabın üstünde yer alan kalemlere işleyemeyeceğin bir zararı atabileceğin kalemdir,geçmiş döneme ait bir karşılığı olan gideri(daha önceden 128'e aldığın bir tutarı 654'e kaydediorsanız nazım hesapların dönem ve devir gereği karşılıklı tutması amacaı ile)nasıl bu döneme atarsınız die bas bas kafamıza zorla enjekte etti.ancak dediğim gibi ben ilk girişimde geçen dönem kurtuldum(Allah sizede başarılar nasip etsin) o yüzden soruyu bilmiorum geçen dönem karşılık ayırıldı ise 681 dir.

arkadaşlar şafak yakın olacak hiç beklemediğiniz anda önceki sınavlarda mazeretleri vardı cevap sayısı çok fazla kağıtların okunması uzun sürüyor diye şimdiki sınavda dikkat ederseniz cevaplar kısa ve öz dü vede öncelikli not vardı cevapların uzun olmaması yönünde bu demek olurki önceki sınavların okunması mazeretini ortadan kaldırır o yüzden erken açıklanır kanısı kuvvetli.noktayı koyuyorum mayısın ilk haftalarında bekleyebilirsiniz.

5 6 Aralık sınavı içinde büsürü senaryolar yazıldı. Hatta inanmıştım ben :D

13 14 mayısı beklicem ben :'( Erken açıklanırsa sürpriz olsun ::)

minik sen vergidenmi girmiştin zaten mayısın 13 14 demişken bende mayısın 7 sine düşünüyorum cevaplar çok uzun değildi okumasıda uzun sürmez umarım.

sinanyucel ' Alıntı:
arkadaşlar şafak yakın olacak hiç beklemediğiniz anda önceki sınavlarda mazeretleri vardı cevap sayısı çok fazla kağıtların okunması uzun sürüyor diye şimdiki sınavda dikkat ederseniz cevaplar kısa ve öz dü vede öncelikli not vardı cevapların uzun olmaması yönünde bu demek olurki önceki sınavların okunması mazeretini ortadan kaldırır o yüzden erken açıklanır kanısı kuvvetli.noktayı koyuyorum mayısın ilk haftalarında bekleyebilirsiniz.

İnşallah öyle olur ama ben pek ihtimal vermiyorum. 65-70 gün arası...

sinanyucel ' Alıntı:
minik sen vergidenmi girmiştin zaten mayısın 13 14 demişken bende mayısın 7 sine düşünüyorum cevaplar çok uzun değildi okumasıda uzun sürmez umarım.

Yok, Vergiden girmedim. Maliyet, Meslek Hukuku bir de Temel Hukuk.İlk sınavımdan daha iyiydi kağıtlarım.Geçebileceğimi düşündüğümden sanırım sonuçları merak etmiyorum.

Bir de kalırsam vay halime.Yazında ders çalışmak istemiyorum :'( :'(

Neyse karamsarlık yok, geçicem ben geçicemmmm ;D

Karakule kardeş 65 70 çok yahu... Hepimiz geçeriz inşAllah.Hayırlısı olsun hakkımızda.

İnşAllah Allah'ın izniyle. Yinede bu komisyona güvenmiyorum.İlkindede hukuklardan kalmayı beklemiyordum.Artık hazırlıklıyım her sonuca.

Teşekkür ederim.

Minik ' Alıntı:
sinanyucel ' Alıntı:

Yok, Vergiden girmedim. Maliyet, Meslek Hukuku bir de Temel Hukuk.İlk sınavımdan daha iyiydi kağıtlarım.Geçebileceğimi düşündüğümden sanırım sonuçları merak etmiyorum.

Bir de kalırsam vay halime.Yazında ders çalışmak istemiyorum :'( :'(

Neyse karamsarlık yok, geçicem ben geçicemmmm ;D

Karakule kardeş 65 70 çok yahu... Hepimiz geçeriz inşAllah.Hayırlısı olsun hakkımızda.

Sana bir güzellik yaparız...62-63 iyi mi? :)

olmaz in biraz daha ;D

pufff beklemek çok sıkıcı :(

hiç beklemeyin şimdiden sınav yokmuş hiç olmamış gibi davranın sınav açıklanmayacak gibi rahat olun .. şuan kurumlar vergisinin keyfini çıkarın eğer bir keyif bulursanız :D :D..

g.resmi şafağa devam
şafak 41

hayırlı cumalar arkadaşlar

burakay ' Alıntı:
g.resmi şafağa devam
şafak 41

Hiç bıkmıyorsun şafak saymaktan :)

Herkese hayırlı cumalar.Namazda sonuçlar için dua etmeyi unutmayın.Bitsin şu çilemiz :'(

çok heveslendim... diğer arkadaşarın müsadesiyle...

şafak...41......

burakay ' Alıntı:
g.resmi şafağa devam
şafak 41

ya sevgili burakay nasıl geçicek bu 41 gün. Bunların hiş erken açıklayalım da sevinsin garibanlar diye düşüncesi yokkmu yahu...........:(