Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan okan260
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Ynt: Mart 2010 SMMM Yeterlilik Sınavı

geçirmek istediklerini iyi geçiriyorlar sırf bırakmak için kağıdımızı okumuşlar.

cözümlerim dehada oldugu gibiydi. zaten sorunun cözümü cok basit.farklı bir çözüm yolu yok ki farklı bişey yapayım.yanlış yapmış olsam cevapları tutturamazdım.olay 8000 toplam maliyeti hepsinde bölüp 6500 bölerekte birim maliyeti bulmaktı.toplama cıkarma gibi bir durum.b şıkkında teferruat vardı kapasite oranı bulmak gerekirdi %80.kapasite oranını kullanarak sabit gideri buluyorduk oda 377,600 bu değerleri kağıdımada not almıştım.
2 soruyu bidaha burda cözmek çok teferruatlı.dehaya baktıysanız aynı şeyler.

bide sadec ben budurumda değilimki.80 bekleyip 48 alan var.coolda yaptım derken kaldı.ve birkaç kişi dahaa.. hepimiz birdenmi yapmadığımız halde yanlış hatırlıyoruz.

ebabil ' Alıntı:
TFT ' Alıntı:
ebabil sen kaçıncı hakkına girdin bi de kaç dersin kaldı bi tek maliyet mi?
ilk girişimde 5 ders verdim.2, vergi maliyet kaldı.vergiden tekrar kalırım diyip üzülürken maliyetten rahat geçtim derken vergiden geçtim maliyetten kaldım.
3, girişimdi bu tektersim maliyet kalmıştı. sınavdan cıkınca kesin %100 geçtim dedim minimum 50 rahat alırım dedim.arkadaşlada telde sonuçları karşılaştırdık. kaldığımı duyunca şok oldum. ve şuanda benden az yapanların 56 aynı yapanların 64 aldığını görünce şaşkınlığım devam ediyor.sadece 2 kişi değil formda böyle cevaplarla gecen cok.benim gibi kalıp şaşıranlarda var.

açıkcası ben de maliyetten kalmayı düşünmezdim.. hatta finansaldan kalabilirim demiştim çünkü ne gelir tablosu ne de bilançoyu çıkarabildim süre yetmedi.. 3-4 tane de yevmiye kaydında hata yaptıysam 50'nin altı bile gelir dedim.. derkeeeennn finansaldan geçtm ama maliyet duran toptan golü buldu.. ben itiraz ettim.. çünkü 2. soruyu hatalı yaptığımı sanmıyorum.. açıkcası cevabımı hatırlamıorum ama iyiydim o konuda.. 1. soruda da sadece değişken maliyet yöntemine göre cevap verdim.. yani 60 puanlık soru yaptım.. 30 almam ilginç oldu.. vergiden bile 35 aldım ki çıkmaz dedikleri için çalışmadığım kdv ve aatuhk'ndan 2 soru geldiği için soruları görünce zaten pes etmiştim.. neyse uzun lafın kısası önümüzdeki maçlara bakıcaz.. itirazımızı yaptık bişi çıkar diye beklemiyorum ama madem hakkım var kullanmak istedim..

arkadaşlar,maliyet sınavında benımde 2.sorum yani 40 puanlık dağıtım cevabım net doğruydu,1.sorudada toplam ve br maliyetlerin hepsi doğru fakat gelir tablolarında ufak bir hata yapmıştım,aldığım not 64..

yanlış hatırlamıyoruz ne yaptığımızı biliyoruz sırf biraz daha süründürmek için bıraktılar bu dersi verseydim şimdi mali müşavirdim ama belgeyi vermemek için bıraktılar bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum bu kadar emek veren insanı hayal kırıklığına uğratmanın bir hesabı vardır elbet.Rabbim bu durumda olan herkese sabır versin.

ebabil ' Alıntı:
cözümlerim dehada oldugu gibiydi. zaten sorunun cözümü cok basit.farklı bir çözüm yolu yok ki farklı bişey yapayım.yanlış yapmış olsam cevapları tutturamazdım.olay 8000 toplam maliyeti hepsinde bölüp 6500 bölerekte birim maliyeti bulmaktı.toplama cıkarma gibi bir durum.b şıkkında teferruat vardı kapasite oranı bulmak gerekirdi %80.kapasite oranını kullanarak sabit gideri buluyorduk oda 377,600 bu değerleri kağıdımada not almıştım.
2 soruyu bidaha burda cözmek çok teferruatlı.dehaya baktıysanız aynı şeyler.

Yukarıda 6500'e bölerek birim maliyeti.. yazmışsınız, birim maliyetlerle 6500 ü çarpıp satılan mamul maliyetlerini buluyorduk. Sonuçlarınız doğru olduğuna göre bu hesaplamayı doğru yapmış olmalısınız.

evet yanlış yazmışım 8000 bölerek 6500 ile çarptık.yukardaki yazımda cümle içinde 2 defa bölerek kelimesini kullanmışım.

ece10 ' Alıntı:
benim ilk girişimdi 4 ders verdim.. denetim vergi ve finansal muhasebe kaldı..

Benimde aynı şekilde ilk girişimdi ve denetim vergi finansal muhasebe kaldı. Denetim büyük hayal kırıklığı oldu. İyi geçmişti 36 almışım cevapları kontrol ediyorum mümkün değil.

Stajdı sınavdı derken o kadar çok emek veriyoruz ki. Nasıl okuyorlar bu kağıtları anlamıyorum. Birde Ankara SMMM odası toplantısında rahat olun arkadaşlar üniversite öğrencisi değilsiniz siz bildiklerinizi kendi cümenizle yazsanız yeter kimse sizden ezber beklemiyor falan filan diyorlar. Virgülden noktadan puan kırmış olmaları gerek bu sonuçlarda. Bu kadar insanın emeği üzerinde keyfi davranmaya hakları yok çok üzgünüm :(((

İtiraz etmeyi düşünüyorum ama sadece punaları tekrar topluyorlarmış. Belki orda biryanlışlık olmuştur.

Şimdiye kadar itiraz edipte notu değişen varmı bildiğiniz yoksa yine bir boşuna çırpınış mı olur

Herkese geçmiş olsun

Arkadaşlar...benimde ilk girişimdi...bu kadar not kırmaları haksızlık....

Ama bu maliyetten geçemeyen arkadaşlara Allah yardım etsin...Çünkü dönemin en kolay maliyet soruları çıktı diyebiliriz...Hoca ne kadar notlardan puan kırmışsa da sorular kolaydı....

bi arkadaşlar hatırlatayım size...üniversite deki maliyet hocamız neyden puan kırardı biliyormusunuz....

sonucun yanına br/tl veya adet/tl yazmadığımızdan puanlarımızı epey kırıyordu....

Bence bu maliyet hocasıda sonuç doğru bile olsa... bu eksiklerden dolayı puan kırmıştır....

mur224 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Hepimiz yüksek maaşla mı ? Maalesef hepimiz değil.

Staj yeri bulamayan 600 liraya büroda çalışan bir çok insan tanıyorum. 600 lira neye yeter ki ? Sigortasını kendi cebinden ödeyip staj yapanlara ne demeli ? Herkes keşke daha iyi durumda olsa ama değil..

Neden ben 2500 ödüyorum da, Eskişehirdeki insan 4000 ödüyor ? Eskişehirdeki insanın alım gücü daha mı fazla ?

Sesimizi çıkarmadıkça bu böyle gidecek..

dalga geçiyorum zaten minik

ne maaşı benim eşimin sigortasını bile kendi cebimizden ödedik. Üniversite mezunu lisan bilen smmm sınavını kazanmış insanlara 300-400 tl verip fotokopi çek, git şuraya benim faturamı öde, bakkaldan sigara al gibi işlerle uğraştırıyorlar. Benim en büyük kızgınlığım bu şaçmalığa! Üstüne her sınav her işlem için yüzlerce tl para alınmasına. Sırf bitirme sınavları dosya parası 400 tl gibi bir ücret alınıyor. Bu ne ücreti allah aşkına, zaten staj başlatırken fazla fazla dosya ücreti aldılar. Güzel bir düzen var, hepimiz yolunuyoruz.

Kesinlikle katılıyorum. Bir sürü Mali Müşavir var işsiz. Çalışanlarda çok yüksek ücretlere çalışmıyorlar. Bu kadar eziyetin üstüne birde bu puanlama sistemini görünce keşke başka meslek seçseydim diyor insan.

zeyna78 ' Alıntı:
Off arkadaşlar, ben yorumları okumaya devam ettikçe ders çalışmaktan neredeyse vazgeçeceğim..

Depresyona girdim adeta.
İlk kez temmuzda sınava gireceğim ve özellikle sınav sonuçlarınız açıklandıktan sonraki yorumlar beni kahretti :-(
Yazık oluyor bizlere...
Biraz daha okumaya devam edersem çok ciddi şekilde dersleri bırakacağım.
Alsınlar ruhsatlar onların olsun.
Emek, zaman, psikolojik bozukluk, maddi kayıplar vs.
say say bitmez.
Hiç depresyona girmeyin.. Staj bitmiş bu kadar emek vermişsiniz şimdi tüm emekleri çöpe atıp çalışmamak olmaz. Ruhsatta onların değil sizin olsun. İnşallah ilk girişte verirsiniz olmazsada üzelmeyin bu kadar emekten sonra ruhsatı almakta hakkınız ikinci üçüncü giriş bir şekilde alıcaz artık.
Sadece sınavlarda da üzdüklerini bilin kendinizi hazırlayın. Ben çok iyimser şeyler duymuştum. Siz başta formu okuyarak iyi etmişsiniz aslında.
Staja başlatma sınavına girecek arkadaşlar okumalı bunları asıl ki nasıl bir yola çıktıklarını bilsinler.
Hatta yol yakınken dönsünler :P

nalane ' Alıntı:
mur224 ' Alıntı:
Minik ' Alıntı:
Hepimiz yüksek maaşla mı ? Maalesef hepimiz değil.

Staj yeri bulamayan 600 liraya büroda çalışan bir çok insan tanıyorum. 600 lira neye yeter ki ? Sigortasını kendi cebinden ödeyip staj yapanlara ne demeli ? Herkes keşke daha iyi durumda olsa ama değil..

Neden ben 2500 ödüyorum da, Eskişehirdeki insan 4000 ödüyor ? Eskişehirdeki insanın alım gücü daha mı fazla ?

Sesimizi çıkarmadıkça bu böyle gidecek..

dalga geçiyorum zaten minik

ne maaşı benim eşimin sigortasını bile kendi cebimizden ödedik. Üniversite mezunu lisan bilen smmm sınavını kazanmış insanlara 300-400 tl verip fotokopi çek, git şuraya benim faturamı öde, bakkaldan sigara al gibi işlerle uğraştırıyorlar. Benim en büyük kızgınlığım bu şaçmalığa! Üstüne her sınav her işlem için yüzlerce tl para alınmasına. Sırf bitirme sınavları dosya parası 400 tl gibi bir ücret alınıyor. Bu ne ücreti allah aşkına, zaten staj başlatırken fazla fazla dosya ücreti aldılar. Güzel bir düzen var, hepimiz yolunuyoruz.

Kesinlikle katılıyorum. Bir sürü Mali Müşavir var işsiz. Çalışanlarda çok yüksek ücretlere çalışmıyorlar. Bu kadar eziyetin üstüne birde bu puanlama sistemini görünce keşke başka meslek seçseydim diyor insan.

valla ben özel sektörde alakasız bi işte çalışıyorum.. ruhsatı alınca da hayatım çok fazla değişmeyecek.. büro açmak gibi bi fikrim zaten yok.. ama bu ruhsat öyle bişi ki sanki bir gün özel sektör bana tekmeyi vurunca (ki bu bigün olucak kaç yaşına kadar özel sektörde çalışabilirim ki) tutunacak bir dalım olcak en azından.. onun için ilk sınavım, 4 ders verdim, kısmetse temmuzda da 3 tane verip ruhsatı almak istiyorum.. umarım emek veren arkadaşların da hepsinin emeği karşı gelir..

merhaba arkadaşlar,
ben dersleri bölerek çalışmak zorunda olanlardanım.(bebek iş ev vs.vakit kalmıyor tabi) mart 2010 ilk sınavıma girdim.maliyet-denetim-hukuk bunları verdim.şimdi 2.kez temmuzda sadece mali analiz-meslek hukuku-finansal muhasebe(ilk sınavda 40 alıp kaldım tabi:( ) kasımada vergiyi bırakıcam. şimdi sorum şu. vergiye ilk kasımda gircem dolayısıyla 3 hakkım kalıcak değilmi? ilk iki sınava girmediğimden hakkım yanmaz değilmi?

saygılar

denetimden 36 ile kaldım 70-80 beklerken...

nalane ' Alıntı:
ece10 ' Alıntı:
benim ilk girişimdi 4 ders verdim.. denetim vergi ve finansal muhasebe kaldı..

Benimde aynı şekilde ilk girişimdi ve denetim vergi finansal muhasebe kaldı. Denetim büyük hayal kırıklığı oldu. İyi geçmişti 36 almışım cevapları kontrol ediyorum mümkün değil.

Stajdı sınavdı derken o kadar çok emek veriyoruz ki. Nasıl okuyorlar bu kağıtları anlamıyorum. Birde Ankara SMMM odası toplantısında rahat olun arkadaşlar üniversite öğrencisi değilsiniz siz bildiklerinizi kendi cümenizle yazsanız yeter kimse sizden ezber beklemiyor falan filan diyorlar. Virgülden noktadan puan kırmış olmaları gerek bu sonuçlarda. Bu kadar insanın emeği üzerinde keyfi davranmaya hakları yok çok üzgünüm :(((

İtiraz etmeyi düşünüyorum ama sadece punaları tekrar topluyorlarmış. Belki orda biryanlışlık olmuştur.

Şimdiye kadar itiraz edipte notu değişen varmı bildiğiniz yoksa yine bir boşuna çırpınış mı olur

Herkese geçmiş olsun

Kesinlikle itiraz edin. Sonuç değişirse değişir değişmezse bile en azından nasıl bir puanlama yaptıklarının farkına varırlar belki...

mart/2010 soru ve cevaplar açıklanmış arkadaşlar

burcu83 ' Alıntı:
mart/2010 soru ve cevaplar açıklanmış arkadaşlar

cevapları okudunuzmu özellikle denetim ve analiz...bu cevaplar hangi kitabta yazıyor yaw ???